Αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στα καράβια για τη Γάζα



Η αλήθεια είναι ότι τα προσχήματα τέλειωσαν. 
Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν υπολογίζει κανένα διεθνές δίκαιο.
Αρνείται ακόμα και την ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους. Σκοπός της είναι να τελειώνει κάποια στιγμή με αυτούς, δηλαδή η τελική λύση.
Οι ΜΚΟ που διοργανώνουν τέτοιες αποστολές είναι τελείως απροστάτευτες από τα κράτη τους και τις διεθνείς οργανώσεις, που σπεύδουν πάντοτε εκ των υστέρων. Σήμερα όμως μιλάμε για νεκρούς. 


Να καταδικάσουμε την πολιτική της βαρβαρότητας και της κρατικής βίας της κυβέρνησης του Ισραήλ. 


Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό και στους καταπιεσμένους όλου του κόσμου. 


Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καλούν η πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα", η "Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο", Παλαιστινιακές οργανώσεις, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, αριστερές συσπειρώσεις αλλά και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνοντας στο σύνολο τους λόγο για «δολοφονική επίθεση» εναντίον των ακτιβιστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό, οι οποίοι δέχτηκαν πυρά του ισραηλινού στρατού σε διεθνή ύδατα, ενώ βρισκόντουσαν στα 65 μίλια μακριά από τη Γάζα. 



Ραντεβού στις 17:30 δίνουν τα μέλη του ΚΚΕ ενώ στις 19:00 και στις 19:30 συναντώνται οι ακτιβιστές της πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα" και της "Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο", καθώς και τα κόμματα της Αριστεράς έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Κηφησίας. Για τις 18:00 είναι προγραμματισμένες οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.


Από το Τvxs


Αιματηρή επίθεση από την θάλασσα καθώς και από ελικόπτερα δέχτηκαν τα έξι πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», ενώ έπλεαν στα διεθνή ύδατα 65 μίλια μακριά από το Ισραήλ. Σύμφωνα με όσα έχει διαρρεύσει το Ισραήλ οι νεκροί ξεπερνούν τους 10 κι ενδέχεται να έχουν φτάσει τους 19, ενώ περισσότεροι από 60 επιβαίνοντες στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» έχουν τραυματιστεί. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων, ωστόσο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τουρκικές πηγές αλλά και τους επικεφαλής επικεφαλής της τουρκικής ανθρωπιστικής οργάνωσης ΙΗΗ που συμμετείχε στην επιχείρηση, μετέδωσε ότι τα θύματα στην πλειοψηφία τους είναι Τούρκοι υπήκοοι.
Λίγο πριν την ισραηλινή επέμβαση, η απεσταλμένη του Tvxs Κατερίνα Κιτίδη είχε μεταδώσει εικόνες μετά την περικύκλωση τωνσκαφών από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.



Πυρά» από την πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»
Την αιματηρή επίθεση καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα» κάνοντας λόγο για «πράξη διεθνούς πειρατείας» από την πλευρά του Ισραήλ, και παράλληλα καταγγέλλοντας την ελληνική κυβέρνηση για απραξία, ως προς την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη του «Στόλου της Ελευθερίας». Παράλληλα, η πρωτοβουλία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 19:00, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας:
Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.
Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.
Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.
Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:
να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας
να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ
να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.
Διακοπή της ελληνοισραηλινής στρατιωτικής άσκησης "Μίνωας 2010"
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσαςδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Ισραηλινό πρέσβη Αλί Γιαχία από τον οποίο ζήτησε επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις για τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ κατά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, στην οποία υπήρχε και ελληνική συμμετοχή. Ωστόσο, χωρίς επίσημη ενημέρωση από τις ισραηλινές αρχές για την τύχη των Ελλήνων που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή για τη Γάζα, παραμένει το υπουργείο Εξωτερικών, κατά δήλωση του εκπροσώπου Γρηγόρη Δελαβέκουρα.
Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, διεκόπη η ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία "Μίνωας 2010", που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου, με αφορμή τις εξελίξεις με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, ενώματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του ισραηλινού αρχηγού ΓΕΑ στην Ελλάδα.
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ότι αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πρέπει να ασκείται ελεύθερα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι είναι σύννομη.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε τη Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων και ζήτησε άμεση ενημέρωση από τις αρχές του Ισραήλ για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που μετέχουν στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όταν έγινε γνωστό ότι δυνάμεις των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ανέκοψαν τον πλου και κατέλαβαν πλοία που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια. Πολίτες των οποίων οι οικείοι συμμετέχουν στην αποστολή μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο +30 210 368 1730.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία