Υπογράψτε επιτέλους κ. Σαμαρά



Δήλωση 3 μελών της ΕΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, όπου η λειτουργία του κράτους, που την έχουν περισσότερο ανάγκη τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, κρέμεται στην κυριολεξία από την εκταμίευση της 6ης δόσης, ο κ. Σαμαράς επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν χωρούν ούτε ανοχή ούτε αμφισημίες. Η πορεία της χώρας και η καταβολή μισθών και συντάξεων δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές ισορροπίες και τις εκλογικές σκοπιμότητες της ΝΔ και του αρχηγού της, καλυπτόμενες υποκριτικά πίσω από το μανδύα της προσωπικής αξιοπρέπειας και ενός ανερμάτιστου πατριωτισμού. Δεν συμμεριζόμαστε ούτε στο ελάχιστο τις απόψεις και την πολιτική της ΝΔ. Για την αριστερά της ευθύνης υπεύθυνη και πατριωτική στάση είναι η ταχύτερη εκταμίευση της 6ης δόσης και η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο πραγματοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αγωνιζόμενη για προοδευτικότερες εξελίξεις. Γι` αυτό, η μόνη υπευθυνότητα που θα μπορούσε να επιδείξει ο κ. Σαμαράς είναι να καταθέσει χωρίς υπεκφυγές την υπογραφή του.

Γεωργάτος Γεράσιμος, Λιβαδάς Σταύρος, Χωμενίδης Χρήστος

Σχόλια

  1. Το θέμα ευτυχώς είχε θετική κατάληξη με ένα συμβιβασμό που όμως δικαιώνει τον Σαμαρά και εκθέτει τον γαλλογερμανικό άξονα αφού τώρα αποδέχονται την ίδια επιστολή (περίληψη χωρίς ουσιώδεις μεταβολές) που είχαν απορρίψει.
    Εκθέτει όμως (υποκειμενική άποψη) και όσους βγήκαν στα κάγκελα "να υπογράψει τώρα ο Σαμαράς" γιατί απειλούνται μισθοί και συντάξεις.

    Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λέω με μεγάλη μου λύπη, αλλά δεν είναι εικόνα νεοσύστατου κόμματος αυτή, ειδικά όταν όπως είχατε πει σε άλλη ανάρτηση "βρέχει Πασόκους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία