Μήπως τα κεντρικά ΑΕΙ ευημερούν παρά το κλάμα μας;



Από την καλή μου φίλη, Νιόβη Παυλίδου, υποψήφια στις εκλογές εσωτερικών μελών συμβουλίων στο ΑΠΘ, έφτασε στη «Μαργαρίτα» μια ανακοίνωση της Πανεπιστημιακής Συμπαράταξης του ΑΠΘ. Ευχαριστώ την φίλη πανεπιστημιακό Μάνια Μαυρή για την προώθηση.  


Αναρτήθηκαν, τελικά, οι εκλογικοί κατάλογοι στην ιστοσελίδα της Οργανωτικής Επιτροπής των εκλογών για τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου. Θα τους βρείτε εδώ: http://newton.ee.auth.gr/eklogesauth2011/katalogoi.html#

Κατ' αρχάς, συγχαίρουμε την Πρυτανεία για τη συνεργασία της στη διεξαγωγή των εκλογών της 15ης Φεβρουαρίου. Κατανοούμε πως, σε προσωπικό τουλάχιστον επίπεδο, δεν είναι και ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να σου συμβεί, να απειλείται με διακοπή η πρυτανική σου θητεία στη μέση. Επί του παρόντος, θα αρκεστούμε να τονίσουμε ότι αυτές εδώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. Οι Πρυτάνεις έκαναν λάθος που προεξόφλησαν από την αρχή την αποπομπή τους, και ίσως το πληρώσουν ακριβά. Όλοι εμείς οι άλλοι, πάντως, πληρώσαμε ήδη το λάθος τους πανάκριβα. Κατασπατάληση χρόνου και δυνάμεων για το τίποτα. Επί του θέματος, όμως, θα επανέλθουμε αναλυτικότερα εν ευθέτω χρόνω.

Ένα άλλο θέμα επιθυμούμε να θίξουμε μετά την ανάγνωση των καταλόγων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο: Τον Δεκέμβρη του 2010, όταν κάναμε τις τελευταίες εκλογές στον ΕΣΔΕΠ, μετρούσαμε 2.180 μέλη ΔΕΠ στο ΑΠΘ (όλοι μαζί και μόνον ΔΕΠ). Βλέπουμε, λοιπόν, τώρα, ένα χρόνο μετά, κατά τον οποίο βιώσαμε την κορύφωση της κρίσης, πως είμαστε 2.183 !!! Στο μεταξύ, μεσολάβησε η αθρόα συνταξιοδότηση συναδέλφων, αφενός, και το πάγωμα των νέων θέσεων, η καθυστέρηση στην προώθηση της διαδικασίας πλήρωσης νέων θέσεων και ο καθυστερημένος διορισμός των νεοεκλεγέντων, αφετέρου.

Από την παρατήρηση αυτή, προκύπτει μια σειρά ερωτημάτων:

-  Με ποιους ρυθμούς, άραγε, πολλαπλασιαζόμασταν παλιότερα; Ανεβάσαμε το επίπεδο σπουδών κατά τρόπο ανάλογο;

- Γιατί παραπονιόμαστε σήμερα ότι τα Τμήματά μας δεν είναι πια επαρκώς στελεχωμένα εξ αιτίας της κρίσης;

- Μήπως χρειαζόμαστε πράγματι ένα καλύτερο σύστημα διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων στο Πανεπιστήμιό μας; Μήπως εδώ τελικά ο νέος νόμος, με τα προγράμματα σπουδών και τη διάρθρωση του ΑΠΘ σε σχολές, μας δίνει αυτήν ακριβώς την ευκαιρία; Μήπως θάταν λάθος να τη σπαταλήσουμε;

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ AΠΘ

*Τις απόψεις της Συμπαράταξης για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μπορείτε να  τις βρείτε εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία