Γράμμα συντρόφου από το Αμέρικα




Το γράμμα είναι αυθεντικό, από σύντροφο της ΔΗΜΑΡ που ζει μόνιμα στην Αμερική

Συντροφοι,

Εσεις που ειστε (κυριολεκτικα) του Εσωτερικου, στειλτε μου επειγοντως
την γραμμη. Ειμαι εντελως μπερδεμενος και αδυνατω να καθοδηγησω εδω
στον τομεα μου της Βοστωνης.

Οπως τα βλεπω τα πραγματα, ευχαριστως δεν θα πληρωνα το χρεος αλλα
δυστυχως δεν νομιζω οτι γινεται. Διαβαζω οτι εαν κανουμε σταση
πληρωμων κσι φυγουμε απο το ευρω, θα πεσει μαυρη φτωχεια. Ετσι λοιπον,
η αντιθεση στο μνημονιο και τη δανειακη συμβαση μου φαινεται παραλογη.
Διαβαζοντας τους διαφορους ορθως σκεπτομενους δημοσιογραφους και
μπλογκογραφους (πχ Λεο), περιπου τα ιδια ακουω. Και πολλα απο τα μετρα
που προτεινονται απο την Τροικα ακουγονται οχι μονο λογικα, αλλα
προφανη και πολυ καθυστερημενα.

Ετσι λοιπον δεν πολυκαταλαβαινω το ΚΚΕ και τον Τσιπρα, μα ουτε και τον
Βαρουφακη. Ενω βλεπω οτι εστω και στα 120% (η 129%) μετα απο οκτω
χρονια το χρεος παλι δεν ειναι βιωσιμο, δεν ξερω τι αλλο μπορει να
προταθει. Παρακολουθω επισης και τον Κουβελη (προφανη διαδοχο των
νεανικων μας πολιτικων αποψεων και συνεχιστη της ιδιας πολιτικης
κουλτουρας) και ενω εμοιαζε στην αρχη να λεει λογικα πραγματα,
κατεληξε να καταψηφισει την συμφωνια και αγνοω πληρως τι πρεσβευει ο
ιδιος και η ΔΗΜΑΡ. Σημαντικο αφου το κομμα ερχεται δευτερο στις
δημοσκοπησεις.

Αυτα λοιπον απο μενα, διαφωτειστε με εαν μπορειτε. Σπανιως δεν εχω
ξεκαθαραη αποψη, αλλα τωρα μου φαινεται οτι το ιδιο συμβαινει με
πολλους. Ξερω οτι ενω εγω ασχολουμαι με αυτα απο την αναπαυτικη μου
πολυθρονα, εσεις τα ζειτε καθημερινα, κουραγιο, τι να πω.

Φιλια

Αλεξης

Σχόλια

  1. Ηθικόν Δίδαγμα: Όταν δεν έχεις ξεκάθαρες θέσεις πας για κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται από τα λεφτά που έχεις. Αν έχει μπόλικα δανεικά υπόσχεσαι, "θα σας κάνω σχολεία, μα δεν έχουμε παιδιά, θα σας κάνω και παιδιά". Και σε ψηφίζουν και για να ξαναβγείς μοιράζεις, κάνεις και καμιά Ολυμπιάδα κλπ τα ξέρεις. Αν όμως δεν υπάρχει χρήμα, τότε; Είσαι ο πιο ασαφής και αμφίσημος που υπάρχει και έτσι επιβιώνεις, να μη σε πιάνουν τα ραντάρ είναι το θέμα. Αλλά δεν πας για κυβέρνηση νομίζω

      Διαγραφή
  2. Τη γραμμή, επειγόντως τη γραμμή! Τελικά η "γ..μενη" η γραμμή καθορίζει τα πάντα. Αν όμως την πάρουμε λάθος; Μη τραγουδάμε πάλι "'Ολες οι γραμμές μας στραβωθήκαν κι αποτύχαν....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γραμμή όταν είναι ευθεία μεταφέρεται εύκολα. ¨Οταν είναι τεθλασμένη δεν έχεις από που να την πιάσεις pap. Αγκυλώνει. Καλή Σαρακοστή εκεί πάνω,

      Διαγραφή
  3. Dear Alexis: Who is Varoufakis? Did he predict the Greek debt crisis? Did he speak up before the crisis? Did he warn the Greeks for the coming mess when there was still time? Have seen lots of his recent articles but so far I cannot find on the Web old ones.
    Thank you

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Μάκη ρωτάς ποιος είναι ο Βαρουφάκης; Ο μεγαλύτερος xerolas all over the world

      Διαγραφή
    2. Leo, o tipos pezete se pola meri. Ton exo di sti SAT TV edo (nomizo NET) mexri ke se panel idikon tis texnis (nomizo me ton Georgousopoulo)! Apla ithela mia epiveveosi, gia na ime dikeos prin po oti "the guy is full of shit".
      Mias ke anefera ton Georgousopoulo: alos leventis, exi grapsi kritiki gia theatriko ergo xoris na to exi di!! Stin Ellada simvenoun "too many fucking unbelievable things"...

      Exoume katisterisi gia to grafio, figameeeeeeee, edo i Deftera ine vromiki simera....

      Διαγραφή
  4. Λεό,αυτό το -ευστοχότατο- "να μη σε πιάνους τα ραντάρ" χαρακτηρίζει τον άνδρα, του οποίου και η απόλυτη αρχή επί του συγκεκριμένου χώρου -αυτή του ενός ανδρός που έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Τυχαίνει να το ξέρω από παλιά. Ήλπιζα ότι θα είχαν αναπτυχθεί ή θα αναπτύσσονταν, στην πορεία αυτών των άγριων μηνών, ισχυρές αντίρροπες δυνάμεις. Προς στιγμήν, ήλπισα ότι η καταψήφιση της κυβέρνησης Παπαδήμου θα σήκωνε κύματα αμφισβήτησης και θα οδηγούσε σε αναπροσανατολισμό. Το αντίθετο βλέπω -με τραγικό αποκορύφωμα την καταψήφιση -και- της διαγραφής χρέους.
    Δεν τρέφω πλέον την παραμικρή αυταπάτη, ως προς τον συγκεκριμένο χώρο, ή, πιο σωστά, το συγκεκριμένο σχήμα.

    Αλίκη

    ΥΓ: Με την ευκαιρία,είναι σπουδαίο αυτό που κάνεις. Έχεις δημιουργήσει και τροφοδοτείς συστηματικά μια σημαντική προσπάθεια. Ένα φόρουμ ανάπτυξης απόψεων,διαλόγου και προβληματισμού. Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίκη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αν και δεν νομίζω ότι είναι κάτι τόσο σημαντικό, αλλά σίγουρα βοηθάει στην ανταλλαγή απόψεων που είναι στριμωγμένες είναι αλήθεια, από την κυρίαρχη ιδεολογία της Αριστεράς.

      Διαγραφή
  5. "Who is Varoufakis? "
    Ενας απο τους συμβουλους του ΓΑΠ, που αφοτου απεπεμφθη, περιφερεται σε τηλεορασεις ως νεο-κηρυκας της οικονομικης καταστροφης, γεμιζει "εσχατολογικα-τρομοκρατικα" γραπτα το διαδικτυο και εχει δημιουργησει καταθλιψη σε αρκετους αδυναμης κρισης, αδαεις και ημι-διαταραγμενους συνελληνες.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Θα περιμενε κανεις να υποδειξει οτι :
    1.σπερνουμε παντου σε κηπους, μπαλκονια, γλαστρες (ηδη γινεται σε αστικα κεντρα) και κυριως στα παρατημενα χωραφια, μαζευουμε τις ελιες μονοι μας με την περιφημη αδεια ελαιοσυγκομιδης οι Δημοσιοι Υπαλληλοι,
    2. περναμε στην οικιακη εξασφαλιση τροφης με καλλιεργεια περιβολιου και οικοσιτα ζωα και πτηνα στην επαρχια
    3. με ψυχραιμια δημιουργουμε κοινοπραξιες συγκεντρωσης, τυποποιησης, επεξεργασιας και εξαγωγης αγροτικων και κτηνοτροφικων προιοντων σε αντικατασταση των διαφθαρμενων συνεταιρισμων και των αρπακτικων χονδρεμπορων
    4. Χρησιμοποιουμε τις επαφες μας με τους ελληνες σε χωρες της ΕΕ για αδελφοποιηση πολεων, εξαγωγες μεσω περιφερειακων κοινοπραξιων,....
    5. Ανοιγουμε τα κλειστα μεταλλεια και στελνουμε τους "οικολογους" να διαβασουν πρωτα φυσικη οικολογια και μετα πολιτικη και οχι μονον την τελευταια.
    6.Βρισκουμε ευκαιριες, με χαμηλοτερα ημερομισθια, για απασχοληση σε επισκευες και κατασκεευες πλοιων, διωχνοντας τους νταβατζηδες του ΠΑΜΕ
    7.Διωχνουμε τους αεργους ή τεμπεληδες εργαζομενους απο υποτιθεται παραγωγικες κρατικες επιχειρησεις (ΕΑΣ, ΕΒΟ,ΕΑΒ,...) να αναλαβουν συμβολαια με ελληνικες και κυριως ξενες επιχειρησεις, ωστε αν πωληθουν, να πωληθουν πολυ ακριβοτερα.
    8......
    9......
    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Afotiste (i malon Fotismene?) s' efxaristo! Den iksera oti itan simvoulos ke malista diogmenos apo ton oligisto Giorgaki.

      Διαγραφή
  6. @Makis P
    Παρακαλω,
    Εχω βαρεθει ημιδιαταραγμενους-πονηρους -αριβιστες-καιροσκοπους-.... που σχεδον κυνηγουν την πορεια του Ροζε Γκαροντι, απο μαοικοι, εγιναν κκε, κκε εσ., πασοκ ή νδ και με ολους τους συνδυασμους απο αριστερα προς τα δεξια.Υπαρχει και ενα μυθιστορημα που γραφτηκε προσφατα για καποιον που εκανε ολη αυτη την διαδρομη , μακαριτη πια, τεως πρυτανηκι απο εκει .....
    Τα αιτια πολλα : ο φοβος, η μοναξια,η ανεχεια, η πλεονεξια,ο ναρκισσισμος,η εξουσιομανια,... σε πολλους συνδυασμους δυο ή περισσοτερων απο τα παραπανω.

    Προχειρα βρηκα αυτο στο διαδικτυο:

    "Οι φίλοι - καθηγητές του Γιώργου που έγιναν επικριτές του

    Όσοι είδαν πρόσφατα την βραδινή εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου, κατάλαβαν από τα λεγόμενα του καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γιάννη Βαρουφάκη (γνωστού πλέον και στο ευρύ κοινό από τις θέσεις του κατά του Μνημονίου) ότι η σχέση του Γιώργου Παπανδρέου με πρώην συμβούλους του- καθηγητές μοιάζει με «αγάπη που έγινε δίκοπο μαχαίρι». Ο Γ. Βαρουφάκης , που διατέλεσε σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου μέχρι το 2006, είναι ένας μόνο από αυτούς. Να σας θυμίσουμε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και καθηγητής επίσης Ν. Κοτζιάς ήταν «εξ απορρήτων του», αλλά σήμερα σφοδρός επικριτής του Γιώργου. Το ίδιο ισχύει και για τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλο , που το πρώτο διάστημα μετά την ανάληψη της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ κοντά στον Γ. Παπανδρέου και σήμερα είναι επικριτής του. Πάντως, ο Ηρ. Πολεμαρχάκις αντέχει ακόμα στο πλευρό του Γιώργου, αν και οι δικές του σχέσεις επίσης μαζί του, λέγεται ότι έχουν περάσει από διάφορες διακυμάνσεις…"
    http://www.star.gr/parapolitika/119563

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρα "πονηρεμενοι" πλεον δεν θα εξεταζουμε τι γραφεται, αλλα και απο ποιον, ποια η προϊστορια του και ποια σκοπιμοτητα πιθανον να εξυπηρετει. Δηλ. η αληθεια θα προκυπτει οχι μετα απο δευτερη αλλα απο "τεταρτη αναγνωση"!!!

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Ενδεχεται να συνεξεταζεται επισης η ψυχολογικη του κατασταση την περιοδο που το εγραψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία