Ο Πεισιθάνατος είχε βαμμένα κόκκινα μαλλιά και διάβαζε το Στάλιν, του Λεωνίδα Καστανά



του Λεωνίδα Καστανά

H παγκόσμια πρωτοτυπία του ΚΚΕ μπορεί να είναι γραφική και ενίοτε διασκεδαστική, αλλά έχει και αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή. Όχι βέβαια καθοριστικές για τις οικονομικές ή πολιτικές εξελίξεις, αλλά σημαντικές για την ψυχολογία των πολιτών.
Την ίδια στιγμή που η υπόλοιπη Αριστερά πασχίζει με τον τρόπο της να καταθέσει κάποιες προτάσεις για μια αριστερή διέξοδο από την κρίση, ο «κομμουνιστής εξάδελφος» διακατέχεται  από την πεισιθανάτια λογική του Ηγησία. Αφού δεν μπορούμε να έχουμε την απόλυτη, σταθερή και διαρκή ηδονή, έλεγε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Ηγησίας και η ζωή μας εξασφαλίζει τελικά μόνο πόνο, είναι καλύτερο να αυτοκτονήσουμε. Το ΚΚΕ λέει, αφού δεν μπορούμε να έχουμε το σοσιαλιστικό παράδεισο, σοβιετικού τύπου και ο καπιταλισμός μας εξασφαλίζει τελικά μόνο ανισότητες, καλύτερα να πτωχεύσουμε, να εξαθλιωθούμε, να πεινάσουμε.
Και επειδή ο καπιταλισμός δεν τα καταφέρνει να μας τελειώσει από μόνος του, έρχεται αρωγός του, η ηγεσία του ΚΚΕ. Και γράφω ηγεσία, γιατί τα χιλιάδες απλά μέλη του, είναι συνήθως άνθρωποι σαν και μας, βιοπαλαιστές, που προσπαθούν να επιβιώσουν, αγωνιζόμενοι.

1. Εδώ και 5 μήνες οι Παμετζήδες του ΚΚΕ κρατούν με νύχια και με δόντια κλειστό το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. Ήδη 300 οικογένειες  λιμοκτονούν, ενώ ο Μάνεσης βρίσκει ευκαιρία και απολύει κάθε τόσο και μερικούς. Ο επιχειρηματίας κερδίζει, γιατί έχει κλειστό ένα εργοστάσιο που τον έβαζε μέσα, το άλλο δικό του εργοστάσιο στο Βόλο, αλλά και οι ανταγωνιστές του, δουλεύουν στο φουλ. Η απεργία δεν έγινε ποτέ πολιτικό γεγονός, δεν βοηθάει γενικότερα το «εργατικό κίνημα», δεν έχει θετικές αγωνιστικές επιπτώσεις, ούτε στον ίδιο τον κλάδο. Είναι απομονωμένη. Ακόμα και  το ΚΚΕ, αφού μάζεψε κάτι ψιλά για να ενισχύσει οικονομικά τους απεργούς, στη συνέχεια την έθαψε. Το κόμμα έχει εγκλωβιστεί σε μια παγίδα και δεν ξέρει πώς να φύγει, χωρίς να φάει κράξιμο από άλλες αριστερίστικες οργανώσεις που είδαν τη χαλυβουργία ως κριό για τη σοσιαλιστική επανάσταση. 
Το αποτέλεσμα; Πενιχρό για το κίνημα, ασήμαντο για τη δημόσια εικόνα του κόμματος, σημαντικό όμως και κερδοφόρο για τη πεισιθανάτια φιλοσοφία. Κάποιοι εργάτες και οι οικογένειές τους πείσθηκαν να «αυτοκτονήσουν» και το έκαναν υψώνοντας την αριστερή γροθιά τους.

2. Η ΠΝΟ είναι σωματείο του ΠΑΜΕ. Δεν είναι σωματείο των ναυτικών, αφού οι πραγματικοί ναυτικοί είναι στην ποντοπόρα ναυτιλία, οργώνουν τις θάλασσες όλης της γης. Αυτοί που αποφασίζουν εδώ είναι οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, όσοι βέβαια έχουν καιρό για χάσιμο και πάνε στις συνελεύσεις. Τα αιτήματα είναι τα γνωστά συνδικαλιστικά, συνταξιοδοτικά που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην εποχή του ΔΝΤ. Να εξαιρεθεί το δικό τους σωματείο από τα αντεργατικά μέτρα.
Κανένα συνδικάτο βέβαια δεν τολμά, αλλά και δεν μπορεί να σταματήσει τα εμπορικά καράβια. Μπορεί όμως, με τη βοήθεια της ΚΝΕ και την ανοχή, αν όχι την υποστήριξη του κράτους και των εφοπλιστών, να κλείσει τα λιμάνια, να σταματήσει τα ποστάλια και τα πορθμεία, να κόψει την επικοινωνία με τα πολύπαθα νησιά. Και δεν το κάνει γενικώς, αλλά δυο μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Τις μέρες δηλαδή που ένας κόσμος θέλει να ταξιδέψει προς τα νησιά, να κάνει εκεί το ΠΑΣΧΑ του. Οι εφοπλιστές θα στιβάξουν τους επιβάτες και τα εμπορεύματα τις υπόλοιπες ημέρες κάνοντας ιδιαίτερα κερδοφόρα τα δρομολόγια και το ΚΚΕ θα κάνει το κομμάτι του.
Δεν είναι κάτι σημαντικό για την οικονομία του τόπου, αλλά για την οικονομία των νησιών είναι. Σε μια εποχή κρίσης και τουριστικής κάμψης, η εσωτερική αναδιανομή κάποιων χρημάτων θα βοηθήσει τη νησιωτική Ελλάδα. Αλλά και για όσους τα κατάφεραν και βρήκαν τα χρήματα και είπαν να ταξιδέψουν μέχρι τα νησιά αυτές τις μέρες της άνοιξης είναι σημαντική τόνωση για ηθικό τους. Η ζωή μας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά δεν παύει να είναι η ζωή η δική μας και θα τη ζήσουμε με κάθε τρόπο, όσο μπορούμε πιο έντονα, σε κόντρα του κάθε ψυχάκια. Ακριβώς εκεί, την Τετάρτη και την Πέμπτη, έρχονται οι επιτελείς του κόμματος και κλείνουν την πόρτα διαφυγής. Τι θα κερδίσουν από αυτό; Τους ναυτεργάτες; Που να τους βρουν; Σάμπως θα δικαιωθούν μέσα στο κλίμα αυτό τα όποια αιτήματά τους, χωρίς την κοινωνία στο πλευρό τους;  Το καλοκαίρι μόλις αρχίσει η κρουαζιέρα προφανώς και ετοιμάζουν νέες απεργίες. Αν είχαν μια ελπίδα να δουλέψουν οι άνεργοι, το ΚΚΕ τους την παίρνει στα υπόγεια του Περισσού. Το καμποτάζ μπορεί να απελευθερώθηκε, αλλά οι εταιρίες που ήρθαν να επενδύσουν μόλις είδαν τι παίζει και τι τους περιμένει, την έκαναν για άλλες πολιτείες.

Συμπέρασμα; Τι μένει από όλη αυτήν την ιστορία; Κάνουμε δύσκολες τις γιορτές κάποιων συμπολιτών μας, σφίγγουμε κι άλλο τη θηλιά στην μικρή και μεσαία τουριστική επιχείρηση των νησιών που περιμένει να δουλέψει αυτές τις μέρες με τους Έλληνες. Τη σπάμε σε κάποιους που θέλουν να δουν εκείνο το πανέμορφο κίτρινο λουλουδάκι του Απρίλη στις πλαγιές της Σαντορίνης. Ο Ηγησίας είχε βαμμένα κόκκινα μαλλιά και διάβαζε το Στάλιν.

3. Και ερχόμαστε στα σχολεία. Αυτήν την εποχή παίζει πάλι το θέμα της αξιολόγησης. Δεν ξέρω τι αξιολόγηση εννοούν, ποιοι θα την κάνουν και τι επιπτώσεις θα έχει στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το δημόσιο σχολείο. Μάλλον τίποτα μαϊμουδιές διοργανώνουν για να φάνε τίποτα κονδύλια. Αλλά οι ενάντιοι δεν το θέτουν έτσι. Δεν θέλουν την αξιολόγηση γενικώς και πουθενά.  
Το ΚΚΕ έχει σηκώσει το θέμα μαζί με ότι τεμπέλικο, αγράμματο, αριστερίστικο γκρουπούσκουλο υπάρχει με το σύνθημα ότι «ο αξιολογημένος δάσκαλος είναι σκυφτός και ως εκ τούτου κακός». Δηλαδή, πιάστο αυγό και κούρευτο. Στοχεύουν στο φόβο των εργαζομένων και στο άγχος των άχρηστων. Δεν το κάνουν όμως μόνο για κομματικά οφέλη. Στις ιδιωτικές συζητήσεις, οι συνάδελφοι του ΚΚΕ αγωνιούν, όπως όλος ο κόσμος, για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Τους ακούω που γκρινιάζουν. Στο τάδε σχολείο, ο καθηγητής δεν κάνει τίποτα, ο άλλος τα λέει λάθος, εκείνη τους βρίζει, κάποιος άλλος λείπει ένα μήνα, αλλά δεν είναι άρρωστος. Ο καινούργιος διευθυντής δεν μπορεί να διοικήσει, στο τεχνικό σχολείο καταργήθηκε η 7η ώρα, τα εργαστήρια δεν δουλεύουν, κλπ. Τους ακούω που ρωτούν, «που να πάμε φροντιστήριο;», "ξέρεις κανένα καλό μαθηματικό για ιδιαίτερο;», «θα ζοριστώ, αλλά θα την στείλω σε ιδιωτικό». Τους καταλαβαίνω και συμφωνώ μαζί τους, παιδιά έχω και γω. Στο νοσοκομείο, όμως, θέλουν το γιατρό τους αξιολογημένο για να μην τους στείλει στον τάφο πριν την ώρα τους, στο λεωφορείο τον οδηγό επίσης, για να μην τους φουντάρει πουθενά.
Στο σχολείο, γιατί ρε σύντροφοι δεν θέλετε το δάσκαλο αξιόπιστο; 
Την ίδια στιγμή οι ομοϊδεάτες τους στο νοσοκομείο δεν θέλουν αξιολόγηση στο δικό τους συνάφι, αλλά ζητούν σκληρό έλεγχο στα σχολεία και στα λεωφορεία και πάει λέγοντας.

Συμπέρασμα; Και εδώ το ΚΚΕ μας καλεί να κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Να αρνηθούμε τη διαδικασία αξιολόγησης των δημόσιων λειτουργών και των υπηρεσιών τους. Να αρνηθούμε την εφαρμογή των νόμων που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο. Να επιτρέψουμε την πλήρη αυθαιρεσία των κρατικών υπαλλήλων, να συμβάλλουμε στην πλήρη διάλυση, να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Να αυτοκτονήσουμε.  
Δεν είναι θέμα πολιτικής άποψης ή πολιτικής κουλτούρας. Οι φάτσες που βλέπετε στα μέσα να εκπροσωπούν το κόμμα δεν είναι τυχαίες. Είναι σοφά επιλεγμένες για να προμοτάρουν το λόγο του Ηγησία. Τη λατρεία προς το θάνατο. Μόνο που ο Ηγησίας, προφανώς, δεν αυτοκτόνησε ποτέ.  

Για τον Ηγησία μπορείτε να μάθετε εδώ

Σχόλια

  1. Ιδίως για το θέμα των σχολείων είσαι ακριβέστατος.
    Αν και πολύ πιο εξωπραγματικοί, με χρήση και φυσικής βίας προς πειθαναγκασμό, είναι οι παρεμβασίες με κομμάτια των συριζαίων.
    nik.athenian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Νικ. Eίναι αλήθεια, αλλά το θέμα σήμερα είναι το ΚΚΕ. τελικά έχουν λόγο όλοι αυτοί να μάχονται την αξιολόγηση. Πρώτα νοιάζονται για τον εαυτό τους. Λόγω της ενασχόλησης με το κίνημα δεν έχουν χρόνο να ανοίξουν κανένα βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η στάση του ΚΚΕ θυμίζει τον Χίτλερ που όταν το πήρε απόφαση πιά ότι ηττήθηκε (μια βδομάδα προτού αυτοκτονήσει) έβριζε το Γερμανικό λαό ότι ήταν ανάξιος, και έδινε εντολές για την πλήρη καταστροφή όσων υποδομών είχαν απομείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To ΚΚΕ δουλευει (αντικειμενικα) για τους εφοπλιστες των ακτοποϊκων γραμμων. Επισης εχει(οπως παντα) και πειθαναγκαστικη - παιδευτικη λειτουργια.Τελος η 2ημερη ανεργια ειναι υπερ της Αθηναϊκης οικονομιας στον τομεα του τουρισμου και επιστισμου.

    Τι θελουν τις διακοπες απο την Μ.Τριτη;
    Δεν επαρκουν οι ΔΥ που την εχουν κοπανησει με αγραφη αδεια και οι μεγαλοσυνταξιουχοι με τα εγγονια τους νσ γεμισουν τα επιβατηγα πλοια.
    Τυχον τουριστες θα παραμεινουν επιπλεον 2 ημερες ωστε να τονωθει -εστω και λιγο- ο τουρισμος στην χερσαια Αττικη.
    Τα μουσεια θα γεμισουν. Μετα οι καφετεριες και οι ταβερνες....
    Για τα αγροτοοκτηνοτροφικα προϊοντα -νομιζω – οτι υπαρχουν ψυγεια.

    Για να ειναι οκονομικα συμφεροντα τα δρομολογια πρεπει εκτος απο πολυ μεγαλη πληροτητα , να μειωθει η συνολικη καταναλωση καυσιμου ανα ταξιδι που ειναι περιπου αναλογη της τριτης δυναμης της ταχυτητας, αρα τα ταξιδια θα εχουν μεγαλυτερη διαρκεια.

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφώτιστε ωραία τα λες. Στο Ματσαγγάνη μόνο μην την πέφτεις γιατί είναι φίλος μου.

      Διαγραφή
    2. Δεν εχω κατι προσωπικα με τον Μ.Μ. Απλως διατυπωνω κριτικη προς την μεταμοντερνα αποψη των "χαρισματικων" της "ανανεωτικης αριστερας" που απο το 1982 κανουν κεντροαριστερα ανοιγματα. Και οπως εχω ξαναγραψει το 1982, οι Πασοκοι δεν ειχαν μεταπτυχιακα, δεν γνωριζαν ξενες γλωσσες,...
      Τωρα ομως εχουν την νεα ομαδα των ξενογλωσσων, πολυγλωσσων με Μαστερ και διδακτορικα. Εξ αλλου αν δεν τα πει ο διαδικτυακος φιλος του φιλου(λ.χ. του Μ.Μ.), ποιος θα τα πει ;

      Καλο Πασχα!

      Και για να τελειωση ποιητιικα

      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
      Μετά την επικράτησιν της νοτιοαμερικανικής επαναστάσεως στήθηκε στ’ Ανάπλι και τη Μονεμβασιά, επί ερημικού λόφου δεσπόζοντος της πόλεως, χάλκινος ανδριάς του Μπολιβάρ. Όμως, καθώς τις νύχτες ο σφοδρός άνεμος που φυσούσε ανατάραζε με βία την ρεντιγκότα του ήρωος, ο προκαλούμενος θόρυβος είτανε τόσο μεγάλος, εκκωφαντικός, που στέκονταν αδύνατο να κλείση κανείς μάτι, δεν μπορούσε να γενή πλέον λόγος για ύπνο. Έτσι οι κάτοικοι εζήτησαν και, διά καταλλήλων ενεργειών, επέτυχαν την κατεδάφιση του μνημείου.


      ΥΜΝΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ
      (Εδώ ακούγονται μακρυνές μουσικές που παίζουν, μ’ άφθαστη μελαγχολία, νοσταλγικά λαϊκά τραγούδια και χορούς της Νοτίου Αμερικής, κατά προτίμησιν σε ρυθμό sardane).


      στρατηγέ
      τι ζητούσες στη Λάρισα
      συ
      ένας
      Υδραίος;

      Αφωτιστος Φιλελλην

      Διαγραφή
    3. Κατα πρωτον θα ηθελα να σας πω οτι δεν σας γνωριζω, κατα δευτερον οτι η περιττη παρλα αγγιζει την σφαιρα της αχαλινωτης φαντασιας γιατι η παρλα παντα μονο σε φαντασια παραπεμπει και δη το σημαντικωτερον σε φαντασι-
      οπληκτους. Κατα τριτον εφοσον ο κυριος Ηγησιας ο οποιος βλεπω οτι γνωριζει καλα τους επαγγελματιες ναυτικους και πολυ δε περισσοτερο τους ποντοπορους καταληγει στο συμπερασμα οτι μπορει να εκφερει γνωμη. Ας ανακεφαλαι-ωσουμε λοιπον, τυγχανει να ειμαι ναυτικος ποντοπορος με την ειδικοτητα του Πλοιαρχου Α' και γνωριζω καλα τα υπερ και τα κατα του ναυτεργατικου συνδικαλισμου. Ο οποιος εχω την εντυπωση οτι εδω και πολλες δεκαετιες απο τον καιρο που οι συντροφοι ναυτεργατες της ΟΕΝΟ μετα το τελος του εμφυλιου πολεμου αναγκαστηκαν προς ιδιαν σωτηρια να εγκαταλειψουν και το επαγγελμα και τη ζωης και δεν αναφερω γεγονοτα ιστορικα σχετικα, ο ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ συνδικαλισμος περασε στα χερια εγκαθετων και δοσιλογων της δεξιας ναυτεργασιας. Η δε Ενωση Πλοιαρχων Πασης Φυσεως Ε.Ν ανεκαθεν ανηκε στην εργοδοσια και ανεκαθεν εξελεγε με την συνεργασια των σωματειων σφραγιδας οπως τα αποκαλουμε στο χωρο μας το Γ.Γ της ΠΝΟ. Τωρα κε Ηγησια που ανακαλυψες την επιρροη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στην ΠΝΟ και ποτε εγινε η ΠΝΟ Σωματειο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και οτι το ΠΑΜΕ ειναι η ΠΝΟ, αυτα ακριβα θεωρω αχαλινωτη φαντασια. Δεν ειμαι κατα της Φαντασιας αλλα δεν μπορω να δεχτω η φαντασια πρεπει να γινεται εργαλειο για κατα συνθηκη ψευδη. Το Προβλημα ειναι οτι εδω και εικοσι δυο χρονια αδιαφορω για τις ομαδες σας ( ΚΚΕ ... ΣΥΡΙΖΑ ΚΛΠ...)απο το καιρο που μπηκατε στο λουκι του Μητσοτακη στο οποιο σας εριξε ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ εγκεφαλος του Μεγαλου αρχηγου της Σοσιαλδημοκρατιας εν Ελλαδει (Ανδρεα Παπανδρεου ο οποιος δεν ηθελε να αναλαβει την ευθυνη που του επεβαλλετο απο την ΕΕ και του εστριψε δια του πλαγιως αφηνοντας τον Μητσοτακη να βγαλει τα καστανα απο την φωτια. Παρακαλατε για την Συνεργασια της Αριστερας ωστε να βρεθει μια λυση ωστε να βγει ο Ελληνας απο την επιτηρηση της ΕΕ ( καποτε φωναζατε ΕΟΚ και Νατο και ολες τις υπολοιπες αηδιες... ετσι απλα γιατι ηταν της μοδας η γιατι διαφορετικα η ομαδα δεν θα τραβουσε και χωρις ομαδες δεν υπαρχεται εσεις τα σαινια της πασας Αριστερας ( η Αριστερα σε ολη την Ευρωπη εχει γινει τελικα Στρουθοκαμηλος χωρις προτασεις και λυσεις απο την στιγμη που δεν μπορεσε να προβλεψει τις εξελιξεις των τελευταιων εικοσι τριων χρονων ) και δεν θελω να αναφερω τι με σπρωχνει σε αυτες τις σκεψεις ... γιατι αποψεις δεν μπορω να τις πω... βλεπεις εχω σταματησει εδω και χρονια να ανηκω στην οργανωμενη αριστερα... την αριστερα που απο-οργανωσε ο Αντρικος ο Τρομερος ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΤΟΥ 1989 και δεν το πηρατε χαμπαρι.Θα ψηφισω τελικα αριστερα αυτη την φορα δεν γνωριζω που ακριβως θα την ριξω την ψηφο μου και αν θα πιασει τοπο... ετσι κι αλλιως ποτε δεν επιασε τοπο( απο την στιγμη που εφυγα απο το κομματικο πεζοδρομιο στο οποιο ανηκα και δεν ξαναβγηκα πορτα ... πορτα να συζητησω και να μεταφερω με αποψη... γνωμες και αποψεις για τις τρεχουσες πολιτικες συγκυριες στους ανθρωπους της καθε γειτονιας, αλλα και κεντρικη λεωφορο για να διαδηλωσω. Εγω την αριστερα την ξερω στις Γειτονιες και οχι στην Λεωφορο οπου το παιγνιδι εχει χαθει. Θα με πεισετε οταν βγειτε στη γειτονια μου οταν θα κτυπησετε ξανα το κουδουνιτης καθε πορτας για να πεισετε για την συνεργασια της Αριστερας. Μεχρι τωρα το ΚΚΕ το παιζει πιο τιμιο και το πιστευω ασχετο αν δεν το θελω. Αλλα εγω ξερω οτι η λασπη που χρησιμοποιηται για να πολεμησει η μια αριστερη παραταξη την αλλη, καλο θα ηταν να την χρησιμοποιησετε για να ενωθουν τα κοματια του αριστερου Παζλ.

      Διαγραφή
    4. Καπετάνιο γειά σου. Ίσως να μην ξέρω την ιστορία της ΠΝΟ αλλά πολύ απλά τους καταπέλτες στα ποστάλια τους πιάνουν τα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ, δηλαδή του ΚΚΕ. Δεν αντιλέγω ότι και οι δεξιοί εργατοπατέρες είναι μέσα, αλλά χωρίς το ΚΚΕ η απεργία θα έμενε στα χαρτιά. Και οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις που ανέχονται την παρακώλυση των συγκοινωνιών στη θάλασσα σε μια νησιωτική χώρα είναι συνένοχοι και το γράφω.
      Κανένας Αντρέας δεν διέλυσε καμιά Αριστερά. Η Αριστερά είναι στα πάνω της αλλά σοβαρά κομμάτια της είναι εχθροί του λαού, αντιμάχονται τα συμφέροντά του και ως εκ τούτου εμείς είμαστε ενάντιοι. Ο κόσμος πια έχει τρόπους να ενημερωθεί και δεν περιμένει να του χτυπήσει κανείς ινστρούκτορας την πόρτα, αποφασίζει μόνος του και είναι καλύτερα. Καλό Πάσχα.

      Διαγραφή
  5. Λεωνίδα Καλό ΠΑΣΧΑ.
    Ακούραστος, σε σταθερή πορεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διονύση βγάλε τη σκούφια σου και βάραμε που λέει η παροιμία. Αν είμαι εγώ ακούραστος, τι να πούμε φίλε για σένα, χαλκέντερος; Νάσαι καλά, καλό ΠΑΣΧΑ και να ανταμώνουμε.

      Διαγραφή
  6. Έξοχο.
    Μαγνητική τομογραφία των κάτω άκρων.
    Το πρόβλημα είναι ότι το σώμα της ελληνικής κοινωνίας μετατοπίζεται ταχύτητα πρός τα άκρα. Παλιά και νέα.
    Ο θεός να βάλει το χέρι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mo, εδώ που τα λέμε δεν θάταν άσχημα μια Σαντορίνη φέτος αλλά δυστυχώς έχει κακό καιρό. Θυμάμαι παλιότερα την εποχή των φθηνών δανεικών, ότι τις ημέρες αυτές γινόταν χαμός στα in νησιά από τους λεγόμενους celebrities.
      Τα άκρα κατασπαράσσουν το σώμα, αυτό συμβαίνει σε κάθε κατάρρευση. Πρόσεξε, δεν δημιουργούν το δικό τους, δεν θέλουν να πα΄ρουν καμιά ευθύνη, ακόμα και αν τους χάριζαν την εξουσία θα την αρνιόντουσαν. Τους ενδιαφέρει μόνο η ενδοσυστημική καταστροφή. Τρέφονται από το ίδιο το σύστημα , το απομυζούν και το αποσυνθέτουν. Μόνο που στη θέση του απομένει μόνο το χάος. Κανείς θεός δεν θα βάλει χέρι σ'αυτήν τη κοσμογονία, φίλε. Θα πρέπει να βάλουμε το δικό μας.

      Διαγραφή
    2. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το πόσο πρόσφορο έδαφος βρίσκουν οι παραλογισμοί που ακούγονται απο παντού. Απόψεις και θέσεις που δεν μπορούν να σταθούν πουθενά, ξαφνικά αποκτούν φανατικούς υποστηρικτές, που θεωρούν κάθε αντίθετη άποψη εσχάτη προδοσία.

      Το χειρότερο από όλα, είναι ότι τελικά η πλειοψηφία των ψηφοφόρων,τρομοκρατημένη απο τις εναλλακτικές "λύσεις", θα παραδώσει την εξουσία εν λευκώ, για άλλη μια φορά, στους ίδιους πολιτικούς απατεώνες που μας οδήγησαν, εν γνώσει τους, στην χρεοκοπία.

      Οι εκλογές αυτές ήταν μια καλή ευκαιρία για ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και προσωπικού, που θα πάει χαμένη, μέσα στις κραυγές, τις βρισιές και τον φθηνό λαικισμό που εκπέμπονται απο παντού.

      Ας ελπίσουμε ότι θα εκμεταλλευτούμε την επόμενη. Αν υπάρξει επόμενη φυσικά.

      Διαγραφή
  7. Ευστοχότατος πάντα! Να 'σαι καλά. Προσυπογράφο και το άπό πάνω σχόλιο του minority opinion για τους παραλογισμούς που βρίσκουν όλο και προσφορότερο έδαφος -τα διαβάζω και στα μπλογκς και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Ενώ δεν σχολίαζα σχεδόν ποτέ τις βλακείες, κάθομαι και εμπλέκομαι σε διαδικτυακές αντιπαραθέσεις με παρανοϊκούς κάφρους, για να εκτονώσω τον εκνευρισμό μου. Μάταιη ασχολία, την οποία πρέπει να καταργήσω.

    Αλίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως Αλίκη αξίζει να εμπλέκεται κανείς σε τέτοιες συζητήσεις, διαδίδει τη διαφορετική άποψη. Που ξέρεις καμιά φορά πιάνει τόπο εκεί που δεν το φαντάζεσαι. Εφόσον βέβαια έχει το κουράγιο, πράγμα δύσκολο.

      Διαγραφή
    2. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου.

      Αλίκη

      Διαγραφή
  8. Leo Καλησπέρα
    Ώρες ώρες σκέφτομαι –κι ας με κατηγορήσει ο οποιοσδήποτε για «αντικομουνιστή» - πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα και πόσο πιο αισιόδοξα αν ο Περισσός έκλεινε το μαγαζί του μιας και η ηγετική του ομάδα δεν φαίνεται να αλλάζει. Ένας αριστερός κόσμος που για οποιονδήποτε λόγο (ιστορικό, παραδοσιακό, εμπιστοσύνης και ότι άλλο) το ακολουθεί, θα έμενε «ορφανός» και θα αναζητούσε στέγη συμπαρασύροντας λόγω δυναμικής όχι μόνο ολόκληρη την αριστερά σε νέους μη δογματικούς δρόμους, αλλά θα κλόνιζε και ολόκληρο το σύστημα που δεν θα ήξερε πως θα αντιμετωπίσει αυτή τη δυναμική. Αλλά θαύματα δεν γίνονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεωνίδα πολύ όμορφη η προσδοκία σου αλλά και πολιτικά γόνιμη. Πραγματικά θα είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Αλλά όπως και στη φύση όλα έχουν κάποιο ρόλο, έστω και αν θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά. Το ΚΚΕ πρέπει να υπάρχει για να πληρώνει η Αριστερά τις αμαρτίες της.

      Διαγραφή
  9. Leo, Giati asxolise mazi tous?
    Kathe galaxias exi mia mavri tripa. Kathe politiki skini exi mia mavri tripa. Stin Ellada ine to KKE. Oti pefti mesa stin tripa den ksanavgeni. To troi to skotadi. Afto ine pou lene skotadismos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία