Τι ψηφίζουμε την Κυριακή: να βοηθήσουμε το άλμα ευθύνης της ΔΗΜΑΡ




του Κώστα Ανδρέου από την Αριστερή Στρουθοκάμηλο

Η "τομή" της δοκιμασίας της διερευνητικής εντολής, έγειρε την πλάστιγγα, υπέρ της ευθύνης για την ΔΗΜΑΡ.

Εκείνα τα ατελείωτα πήγαινε-έλα, που κατέληγαν στην συμμετοχή της στην κυβέρνηση, με την προυπόθεση της συμμετοχής και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον παρελθόν. Τραυματικό παρελθόν.
Ο Κουβέλης, φαίνεται σαν να έχει πάρει μια βαθιά ανάσα, σαν να έχει προετοιμάσει το έδαφος, για απογαλακτισμό, από την "παραδοσιακή Αριστερά". Εχει κάνει τα πρώτα βήματα της "Αλλης Αριστεράς".
Η μετακίνησή του από την "Κυβέρνηση της Αριστεράς", στην "πάσει θυσία συγκρότηση κυβέρνησης, με ευρωπαική κατεύθυνση", όσο και αν περιορίζονται από την "προοδευτική κατεύθυνση", είναι συνώνυμη με την υιοθέτηση " του Ιστορικού Συμβιβασμού", με τις δυνάμεις που "Δεν θέλουν να δούν την χώρα να καταστρέφεται".
Σ'αυτή την κρίσιμη στιγμή , όχι μόνο για την ΔΗΜΑΡ, αλλά για το μέλλον της ίδιας της χώρας, θα ήταν ολέθριο σφάλμα, να μη στηριχτεί, αυτό το άλμα.
Το ΠΑΣΟΚ, είτε πάρει κάποιες ψήφους λιγότερες είτε περισσότερες, δεν μπορεί να προκαλέσει την "Ποιοτική Αλλαγή", που η ισχυρή παρουσία της ΔΗΜΑΡ, σημαίνει.
Υπάρχει κάτι "αναλόγως ισοδύναμο" στο εκλογικό της αποτέλεσμα.
Μικρή ΔΗΜΑΡ, σημαίνει "επιστροφή" της στην ασφυκτική μέγγενη της "παραδοσιακής αριστεράς". Μεγάλη Δημάρ, σημαίνει μια άλλη πορεία, μια "Αλλη Αριστερά".
Ας βοηθήσουμε όλοι μας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία