Η χαλυβουργία κλείνει. Επιτέλους μια νίκη



Επιτέλους μια νίκη. Μια νίκη για να γελάσει και λίγο το χειλάκι του Περισσού. Η Χαλυβουργία του Μάνεση, αυτό το σύγχρονο κολαστήριο της εργατικής τάξης, επιτέλους έκλεισε. Μπορεί οι σύντροφοι να μην τα πήγαν καλά στις εκλογές, αλλά στον πραγματικό ταξικό αγώνα έβαλαν γκολ. Μερικές εκατοντάδες ακόμα εργαζόμενοι στο δρόμο, μια ακόμα παραγωγική μονάδα βάζει λουκέτο. Ο αγώνας δικαιώνεται. Γιατί ο στόχος της Αριστεράς που σέβεται τον εαυτό της είναι η επιβίωση της τελευταίας Σοβιετικής Δημοκρατίας και όχι των εργαζομένων. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να εξαφανιστούν όλες οι σοβαρές παραγωγικές μονάδες και να  επιβιώσουν μόνο οι κρατικές και κυρίως αυτές που δεν παράγουν τίποτα. Αυτό είναι εξάλλου και το ιστορικό προτσές της οικοδόμησης του σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα. Δεν έχει σημασία αν κυβερνά ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος. Σημασία έχει η οικονομία ηλίθιε. Και αυτή πρέπει να παραμείνει σοβιετική.
Η Κουμουνδούρου ζηλεύει λίγο που δεν ήταν αυτή μπροστάρης σε αυτόν τον αγώνα τον καλό. Αλλά δεν χολοσκάνει, γιατί νέοι αγώνες ανοίγονται μπροστά της. Οι κρατικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να φύγουν από τα χέρια της μαφίας που τις λυμαίνεται και δεν πρέπει. Η ιστορία την καλεί να διασώσει τα φέουδα της κομματικής και της συνδικαλιστικής ολιγαρχίας και είναι δυνατότερη από ποτέ, ώστε να το πετύχει.
Είχαμε προβλέψει την τύχη του εργοστασίου του Ασπροπύργου. Το κλείσιμο ήταν στόχος, όχι μόνο των συντρόφων, αλλά πιθανόν και της εργοδοσίας. Οι δουλειές του χάλυβα στην Ελλάδα έχουν πέσει, η συγγενής μονάδα του Βόλου καλύπτει επαρκώς τη ζήτηση, γιατί να έχεις ανοικτό ένα εργοστάσιο που μπαίνει μέσα και το ΠΑΜΕ στο σβέρκο σου να σε ταλαιπωρεί;

Το θέμα που θέλω να θίξω είναι άλλο. Μάθαμε στα θρανία του κομμουνισμού ότι η μόνη πρωτοπόρα τάξη είναι η εργατική. Ο πρωτοπόρος εργάτης, υποθέτω, δεν είναι μόνο ο πιο εργατικός, ο πιο μπρατσωμένος, ο πιο ηρωικός, αλλά κυρίως ο πιο έξυπνος. Πως άφησαν λοιπόν οι χαλυβουργοί μια κομματική μειοψηφία να τους χειραγωγήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να χάσουν τη δουλειά τους;  Στόμα και μιλιά δεν είχαν; Γιατί δε φώναξαν; Γιατί δεν οργανώθηκαν και δεν αντιτάχθηκαν σε όλους αυτούς που σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έπαιρναν το ψωμί από το στόμα των παιδιών τους; Που ήταν τα μπράτσα και η ψυχή τους; Πως θα οικοδομήσει αυτό το προλεταριάτο το σοσιαλισμό, αν είναι τόσο αφελές και άτολμο; Πως είναι δυνατόν άνθρωποι του πιο σκληρού μόχθου να υποτάσσονται σε μια χούφτα ιδεόληπτων ή υστερόβουλων κομματανθρώπων; Τόση πια δύναμη έχουν οι μαφίες; Πόση είναι η δύναμη της ιδεοληψίας ώστε να μπαίνει πάνω και από την επιβίωση; Πότε θα μάθουμε τι και πως παίχτηκε στον Ασπρόπυργο;
Φαντάζομαι ότι η άλλη Αριστερά αυτή της Ανανέωσης θα έχει κάτι να πει επί του θέματος.

Η είδηση εδώ

Σχόλια

  1. Επίτρεψέ μου μόνο να πω ότι ξέφυγες... Καθόλου ψύχραιμη η δημοσίευση αυτή. Μόνο θα συμφωνήσω για όσα λες για τη χαλυβουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ένα ωραίο σχόλιο του Πάνου Νιαβή από το fb: Ακου ηλίθιε ινστρουχτουρα : Βασική προυπόθεση για να καθοδηγείς προλετάριους είναι η ύπαρξη καπιταλιστικώνεπιχειρήσεων σ αυτή τη φάση του ιστορικού προτσες.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΣΤΗΣ ΕΠΗΣΚΕΥΑΙΣ ΚΑΝΑΜΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΟ ΖΗΤΟΥΣΕ 15 0/0 ΑΥΞΕΙΣΗ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΥΝΑΝΕ 8 0/0 ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΗΡΑΜΕ 6 0/0 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΗΤΑΝΕ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΟΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΕ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μην απορείς αγαπητέ μου,
    νόμος είναι
    το δίκιο των "αργόσχολων του Περισσού"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθεστωτικοι ψευτοαριστεροι ναζι και καραγκαγκαν ναζι χερι χερι στην Χαλυβουργια http://liberalcreta.pblogs.gr/tags/chalyboyrgia-gr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κάθε διεκδίκηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη την συγκεκριμένη κατάσταση, το συσχετισμό δυνάμεων, την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης κλπ. Και βέβαια οι χαλυβουργοί είχαν ανάγκη όλο το μεροκάματο. Αλλά τους έδινε το μισό αν δούλευαν όλοι για μισό ( Αθήνα και Βόλος)επειδή η εταιρία δεν πήγαινε. Οι ισολογισμοί της ήταν γνωστοί στο συνδικάτο. Αντί να αναζητήσουν λύσεις, πολώθηκαν σε ένα αγώνα που δεν είχαν κανενός τελικά τη συμπαράσταση, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που όλοι έχουν πρόβλημα και ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. ΚΑι μόνο η κυριαρχία του ΚΚΕ στην απεργία έδιωχνε τους άλλους. Γιαυτό και δέχτηκαν τη ΧΑ/ Είναι η μόνη που πήγε. τελικά το εργοστάσιο κλείνει και όλοι μένουν στον άσσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Η κ. Καταβάτη είπε πως ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων του σωματείου που κρατά κλειστό το εργοστάσιο''
    ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ 400 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΙΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ''ΠΕΡΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ'', ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΠΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΞΙΣΟΥ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
    ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ..ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ''ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ'' ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΖΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΣΙΝΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ίσως μια απάντηση στο ερώτημά σου Λεωνίδα να βρίσκεται στο παρακάτω άρθρο μου στην Καθημερινή:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_08/02/2012_471662

    με τίτλο "Τα συνεπή ταξικά συνδικάτα"

    Διονύσης Γουσέτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε leo,


    Τι έγινε, ξανακύλισες προς τα Αριστερά;[***] ;-) Γιατί δεν γράφεις όλη την αλήθεια; Γιατί δεν γράφεις ότι το ΚΚΕ έχει το 35% της Ελληνικής Χαλυβουργίας και μεθόδευσε όλη αυτή την ιστορία για να τη βγάλει καθαρή; ;-)

    Αχ leo... Δεν έμαθες ακόμα πως αριστερό είναι ό,τι είναι αληθές;


    Τα λέμε


    [***] Έτσι πρέπει να συμβαίνει. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την παρουσία εδώ τού γνωστού ...αριστεριστή Διονύση Γουσέτη; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. xaxaxaxa Μπορώ να πω οτι είναι εντελώς παράλογα αυτά που γράφεις όσο παράλογα και άλογα, αυτά που υπο-στηρίζεις με τις γενικεύσεις σου.
    Όταν κάνεις ένα αγώνα για να μην παίρνεις 430€ και να μπορεσεις να ζήσεις, δεν μπορεί να έχεις άδικο, αν κλείνει σήμερα η χαλυβουργία, το πρόβλημα είναι οτι δεν αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τη λειουργία της, αφού για τον Μάνεση είναι ακριβή.
    Αυτή είναι η λύση ηλίθιε, κατάλαβες; Και όχι το Δημόσιο που ΕΣΥ βοήθησες να φτιαχτεί, εσύ και το ΠΑΣΟΚΙΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σου κατεστημένο που το έχει καταντήσει στα σημερινά αντιπαραγωγικά χάλια με κάτι λαμόγια σαν εσένα στις διοικήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ΚΚΕ,όπως κάθε θρησκεία,αντιλαμβάνεται τη "δικαιοσύνη" με όρους κομματικής ορθοδοξίας.
    Ας χάσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους στο όνομα της "δικαιοσύνης" αυτής!
    "Fiat justitia pereat mundus"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. xaxaxaxa Δεν το κατάλαβα αυτό το παραλήρημα. Πρότεινε κανείς να αναλάβουν οι εργαζόμενοι το εργοστάσιο; Δε νομίζω. Θα μπορούσε ο Σιφωνιός να το διοικήσει και να βγάζει κέρδος; Μακάρι αλλά δεν το ζήτησε γιατί ο στόχος του κόμματος ήταν να κλείσει. Τα 430 δεν ήταν καλά για 3 μέρες δουλειά, αυτό είναι αλήθεια. Μήπως τα 0( μηδέν ηλίθιε) είναι καλύτερα; Όταν το δημόσιο χτιζότανε ποιος ήταν στα κεραμίδια και φώναζε πιο πολύ και πιο βαθιά τα θεμέλια του πελατειακού κράτους; Μήπως σύσσωμη η Αριστερά; ΑΝτε ξεφόρτωσε πουθενά αλλού όχι εδώ μέσα. Πούλο και γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ή λίγα ή καθόλου" ε;
      Μμμμμμ.
      Μα ποιός ιδεολογικός χώρος τα λέει αυτά;
      Μήπως κάποιος που αρχίζει από "ν";

      Άντε και καλή ψήφο στα νέα μέτρα της κυβέρνησής σας........

      Διαγραφή
  15. Το άρθρο έχει ένα βασικό λογικό σφάλμα.
    Ο αρθρογράφος ξεκινάει έχοντας ως δεδομένο ότι την απόφαση για απεργία δεν την πήραν οι χαλυβουργοί οι ίδιοι, αλλά το ΚΚΕ ή/ και άλλα πολιτικά κόμματα.
    Αφού το θέσει αυτό ως αδιαμφισβήτητο γεγονός, (χωρίς καμία αιτιολόγηση, απλώς επειδή προφανώς "ξέρει" ότι "έτσι συμβαίνει πάντα", ή επειδή το διάβασε στην Καθημερινή), στη συνέχεια έρχεται ο ίδιος να "απορήσει" και να διαπιστώσει -ορθώς- ότι η ερμηνεία αυτή δεν είναι πειστική. Αρχίζει λοιπόν να βομβαρδίζει (ποιον όμως άραγε;) με ερωτήματα:

    "Πως [διόρθωση δική μου: Πώς] άφησαν λοιπόν οι χαλυβουργοί μια κομματική μειοψηφία να τους χειραγωγήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να χάσουν τη δουλειά τους; Στόμα και μιλιά δεν είχαν; Γιατί δε φώναξαν; Γιατί δεν οργανώθηκαν και δεν αντιτάχθηκαν σε όλους αυτούς που σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έπαιρναν το ψωμί από το στόμα των παιδιών τους; (...) Πως [Πώς] είναι δυνατόν άνθρωποι του πιο σκληρού μόχθου να υποτάσσονται σε μια χούφτα ιδεόληπτων ή υστερόβουλων κομματανθρώπων; Τόση πια δύναμη έχουν οι μαφίες; Πόση είναι η δύναμη της ιδεοληψίας ώστε να μπαίνει πάνω και από την επιβίωση;

    Πολύ ωραία! Αλλά εγώ, ως αναγνώστης, θα ανέμενα να ακούσω ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. Και όχι να κλείνει με το ερώτημα "Πότε θα μάθουμε τι και πως [πώς] παίχτηκε στον Ασπρόπυργο". Ρε φίλε, άμα δεν ξέρεις τι παίχτηκε, πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι υποτάχτηκαν; Μπορεί να πήραν μόνοι τους την απόφαση.
    Εγώ δεν ξέρω αν την πήραν μόνοι τους, αλλά πάντως είναι μία λογική υπόθεση που αξίζει να εξεταστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τις αποφάσεις τις παίρνουν "οι Ταλιμπάν του Περισσού" φίλε μου, σε συνεργασία με 2-3 Ταλιμπάν του σωματείου και με τις γνωστές μεθόδους...
      όπως έχουν κάνει και στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη τα τελευταία χρόνια και σε τόσες άλλες επιχειρήσεις παλιότερα...

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου, αυτό δεν είναι απάντηση, είναι ταυτολογία.
      Με άλλα λόγια, "είναι έτσι επειδή είναι έτσι".
      Αυτό όμως εξακολουθεί να αφήνει αναπάντητα όλα αυτά τα "Πώς".
      Οι Ταλιμπάν του Περισσού μπορεί να αποφασίσουν οτιδήποτε. Οι άλλοι γιατί υλοποιούν την απόφαση;

      Διαγραφή
    3. Υλοποιούν και ξεκινούν μια απεργία για να διεκδικήσουν το ψωμί τους. Ως εδώ καλά. Μετά πλακώνει όλο το κόμμα να τους στηρίξει. Μετά έρχονται συνελεύσεις και ψηφίζουν φανερά για τη συνέχιση με άλλους 300 άσχετους Παμετζήδες μέσα να τους προσέχουν. Αλλά δεν είναι αυτό, Η ιδεοληψία ότι κάνουν το σωστό, αυτό που λένε οι γραφές είναι η δύναμη που κινεί όλη την ιστορία. Αν υπήρχαν και μερικοί που έβλεπαν αλλιώς ε αυτοί δεν ήταν πλειοψηφία.

      Διαγραφή
    4. ''ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ''. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΚΚΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΑΦΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΗΣ ''ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΙΣ'' ΚΑΙ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ (ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ), ΤΩΡΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ(ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ) ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ.
      ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΕΨΑΧΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΆΦΗΝΕ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ?
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ . ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟΡΟΥΦΙ!!!!

      Διαγραφή
  16. Να φύγουμε λίγο από τη χαλυβουργία;

    Κάτι παλληκάρια (και κορίτσια) σαν και εσας έρχονται εδώ και κάνα χρόνο σε μια επιχείρηση, μην έχοντα ιδέα πως στήνεται μια μεταλλική κατασκευή, πως φτιάχνεται ένα κτίριο, πως δουλεύει μια πρίζα με σκοπό να κάνουν ακόμα πιο παραγωγική μια πολυεθνική επιχείρηση, με υποκατάστημα στην Ελλάδα και με πελάτες στο εξωτερικό.

    Κρατούν από ένα ντοσιέ στα χέρια, μερικοί ένα ipad με μπόλικα excelια μέσα και μιλούν με ένα κλισέ λεξιλόγιο όπως καινοτομία, οικολογικό αποτύπωμα, πράσινη ανάπτυξη, παραγωγικότητα κλπ.
    Έχουν πείσει το αφεντικό και τους περισσότερους project managers ότι πρέπει να δώσουν έμφαση στην εργολαβία (ελληνιστί: outsourcing) μειώνοντας δραματικά το λειτουργικό κόστος και απολύοντας έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

    Ξέρω ότι θα τους πείσουν. Είναι μόδα. Ξέρω επίσης ότι σε μεγάλη ηλικία τα στελέχη της επιχείρησης θα ψάχνουν για δουλειά και φυσικά δεν θα βρίσκουν, εκτός αν ξενιτευτούν. Ξέρω ότι στην κενή θέση τους (αν υπάρξει τέτοια) δεν θα έλθει κανένας νεώτερος και φτηνότερος από αυτούς.

    Αντιπροτείνοντας (με στοιχεία) να μεταφερθεί αυτούσια η επιχείρηση στο εξωτερικό, τα παλληκάρια και οι κοπελιές του “σύμβουλου managment” έπαθαν collapsus. Η αντιπρότασή τους ακόμα αναμένεται επίσημα, αλλά από διαρροές μαθεύτηκε ότι ήλθαν για να διώξουν κόσμο και να κλείσουν το εν Ελλάδι υποκατάστημα. Σε κουβέντες που διαμείφθηκαν εκατέρωθεν μίλησαν για άλλες νοοτροπίες και για γηράσκουσες καταστάσεις που πρέπει να καταστραφούν.

    Κύριοι δεν με πείθετε, όπως ξέρω ότι δεν σας πείθω. Το firmware που σας εγκατέστησαν δεν μπορώ να το υπερβώ.

    Εύχομαι μόνο να μην βρεθείτε στη θέση καποιανού εκεί μέσα, εκεί που πάνε να κάνουν την βρωμοδουλειά. Αλλά ακόμα και τότε δεν θα καταλάβετε τίποτα. Ο αμοραλισμος – και εν τέλει η απανθρωπιά – σάς έχουν ποτίσει ακόμα και το μεδούλι.

    Εύχομαι επίσης να μην βρεθείτε στη θέση του Σιφωνιού και των συν αυτώ που επειδή δεν έχουν να χάσουν τίποτα το παλεύουν και όπου φτάσει.

    Υ.Γ.: Δεν μπορώ να πείσω νεοφιλελεύθερους κάγκουρες με προβιά "οικολόγου" και "αριστερού". Συζητώ συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους με το μενού να είμαι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Κάγκουρες δεν μας είχε πει κανείς , πρωτότυπο, μου αρέσει. Ο Σιφωνιός είναι επαγγελματικό στέλεχος και δεν είχε να χάσει τίποτα. Αλλά οι άλλοι οι εργάτες έχασαν το ψωμάκι τους σε δύσκολους καιρούς. Το παλεύω μέχρι που να φτάσει σημαίνει κλείνω και την επιχείρηση και μένουμε όλοι στο δρόμο. Αλλά το παλεύω, Το ζουμί είναι η πάλη. Τι να κάνουμε δεν συμφωνούμε. Τώρα τα προηγούμενα δεν τα κατάλαβα. Αν έπιασα κάτι είναι ότι επειδή κρατάνε i pads κάτι κακό είναι; Κοίτα το κάθε αφεντικό θα προσλάβει και θα απολύσει στη βάση του κέρδους του. Θα μείνει στη χώρα ή θα φύγει πάλι με βάση το συμφέρον του. Καπιταλισμός, ελεύθερη αγορά κλπ. Μόνο το δικό μας κράτος δουλεύει με ζημία. Το θέμα είναι να μπορέσεις να κρατήσεις εδώ τις επιχειρήσεις, να αυγατίσουν τις δουλειές, να υπάρχουν θέσεις εργασίας. Δεν φταίνε οι managers, ούτε τα παιδιά που ειρωνεύεσαι, Φταίει το σοβιετικό μοντέλο οικονομίας που μας κρατά κλειστούς σαν κοινωνία και αγορά και δεν μας αφήνει να ξεδιπλώσουμε τις αρετές μας. Σύμφωνα με τις γραφές η επανάσταση θα γίνει στην πιο αναπτυγμένη καπιταλιστική χώρα. Η Παπαρήγα το διάβασε ανάποδα και νομίζει ότι πρέπει πρώτα να εξαθλιωθούμε διαλύοντας την παραγωγή. ΚΑι κοίτα δεν έχουμε προβιές κάνει ζέστη. Αμάν αυτά τα στερεότυπα του κομμουνισμού. Τάχετε σε φυλλάδιο;

      Διαγραφή
    2. Σοβιετικό μοντέλο οικονομίας; Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει; Α, ναι τον Στουρνάρα!
      (μη μου πεις ότι δεν είναι κάγκουρας με αυτό το μαλλι και τη νοοτροπία;)

      Που ειδες τη σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ελλάδα; Αν εννοεις την παρασιτικού τύπου οικονομία με πρόσφατο παράδειγμα τον "CEO" της Ενέργκα που τρώει τα λεφτα του κοσμακη στις μπαχάμες παρέα μα μια μοντέλα, ναι αυτος ξεδίπλωσε τις αρετές του!

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Καστανά, με αυτό το άρθρο σας ξεπεράσατε κάθε όριο αθλιότητας. Απόδειξη γι' αυτό είναι το γεγονός ότι μπροστά στις εύλογες ενστάσεις κάποιων συνομιλητών σας καταφεύγετε σε αισχρές συκοφαντίες, χαρακτηρίζοντας "επαγγελματικό στέλεχος" έναν κομμουνιστή εργάτη που απλώς δίνει τη μάχη για τη ζωή και την αξιοπρέπειά του. Τα "επαγγελματικά στελέχη" του ΚΚΕ -όπως ξέρει ο καθείς- δεν εργάζονται σε βιομηχανίες ή οπουδήποτε αλλού. Σε αυτό άραγε συνίσταται το "αριστερό σας ήθος", στην αναπαραγωγή της κάθε εργοδοτικής βρωμιάς; Ή μήπως το να χαριεντίζεστε με τους νεοαυριανιστές σχολιαστές-ψιθυριστές σας περί "35%" και να αναπαράγετε το χρυσαυγίτικο "σπαμ" περί συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς;
    Το ΚΚΕ -και στην περίπτωση της Χαλυβουργίας- είπε την αλήθεια στους εργαζόμενους: δεν μπορείτε να νικήσετε μόνοι σας. Το μόνο "λάθος" του είναι ότι όταν αποφάσισαν οι ίδιοι να πουν "φτάνει πια, δεν αντέχουμε" δεν τους είπε "καθίστε στα αβγά σας" να περιμένετε τους συναδέλφους του Βόλου ή τους συναδέλφους ολόκληρου του κλάδου. Τότε θα δεχόταν την κατηγορία της "χειραγώγησης". Τους είπε: η μόνη σας ελπίδα είναι να λειτουργήσετε ως παράδειγμα ξεσηκωμού των εργαζόμενων στον κλάδο και γενικότερα. Το ΚΚΕ ευθύνεται που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Βόλου υπέκυψαν στην τρομοκρατία, αλλά και αρκετοί από αυτούς είδαν στην απεργία των συναδέλφων τους όχι ένα παράδειγμα αλλά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποφύγουν προσωρινά τη σκληρή μοίρα της υποαπασχόλησης των 430 ευρώ; Όχι κύριε! Ο ραγιαδισμός ευθύνεται, που εδώ μάλιστα μας τον προπαγανδίζετε ανοιχτά, με τις εντελώς προσχηματικές προσπάθειες εκλογίκευσής του, που σε τελική ανάλυση καταλήγουν στις ύβρεις τύπου "430 ευρώ ή 0 ηλίθιοι"...

    Λυπάμαι που -αν και ιδεολογικά αντίθετος- παρακολουθούσα μέχρι τώρα συχνά-πυκνά το μπλογκ σας. Νόμιζα βλέπετε ότι είναι ένα μπλογκ επιχειρηματολογίας και όχι χώρος αναπαραγωγής συκοφαντικών φιολοεργοδοτικών παραληρημάτων. Καθαρό χάσιμο χρόνου...
    Είχα παρασυρθεί βλέπετε από τα ενίοτε γλαφυρά "αντιπαρασιτικά" σας κηρύγματα, κι επειδή σαν κομμουνιστής είμαι εχθρός κάθε μορφής παρασιτισμού παρέμενα αναγνώστης σας. Δεν μπήκα στον πειρασμό της συνομιλίας μαζί σας, αν έμπαινα θα σας επισήμαινα κυρίως ότι τα παρασιτικά φαινόμενα εναντίον των οποίων συχνά-πυκνά καταφέρεστε όχι μόνο δεν είχαν την "κομμουνιστική" χροιά ή προέλευση που τους αποδίδετε, αλλά αποτέλεσαν -και αποτελούν- στην Ελλάδα και διεθνώς την κατεξοχήν κοινωνική βάση στήριξης της σοσιαλδημοκρατίας (της οποίας την κληρονομιά εν μέρει διεκδικείτε) και του ίδιου του αστικού συστήματος που εν τέλει υπερασπίζεστε... Αλλά όπως προείπα, χάσιμο χρόνου τελικά. Οι απόψεις σας το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι μια ακόμη εκδοχή αριστερής κατάπτωσης, και με τις τόσες πολλές που έχω παρακολουθήσει, ακόμα μία δεν θα με κάνει σοφότερο...
    Κατά τα φαινόμενα, η πρόσφατη εγγύτητα του ιδεολογικού σας χώρου με την αστική εξουσία σας απελευθέρωσε οριστικά από τα τελευταία σας "αριστερά ταμπού". Μικρό το κακό θα μου πείτε, αφού αυτοπροβάλλεστε ως πολέμιος των "αριστερών ταμπού" και πρόθυμος αποδομητής τους (ανεξαρτήτως αν σε αυτά τα "ταμπού" συμπεριλαμβάνεται και το ...ανθρώπινο μεροκάματο). Όμως τώρα βλέπω ότι πολύ σύντομα θα σας απαλλάξει και από άλλα "διαφωτιστικά" και "ορθολογιστικά" ταμπού. Μοιραία κατάληξη για όποιον θεωρεί διαφωτισμό και ορθολογισμό το δίκαιο των αστών...


    Νίκος Ζαρταμόπουλος

    ΥΓ. Επιτέλους, κάποιος να αποφασίσει ποια είναι η περιθρύλητη τελευταία σοβιετική οικονομία στην Ευρώπη! Προτείνω να κάνετε μια διαδικτυακή ψηφοφορία επ' αυτού, γιατί μέσα στο περιβόλι της πανευρωπαϊκής αστικής μπουρδολογίας η ωραία μας Ελλάς έχει να αντιμετωπίσει ισχυρούς ανταγωνιστές-συνυποψήφιους για την επίζηλη αυτή θέση (βλ. Γαλλία, Ιταλία, έως και τη ...Νορβηγία). Μια μικρή διαδικτυακή έρευνα επ' αυτού θα σας πείσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ''. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΚΚΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΑΦΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΗΣ ''ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΙΣ'' ΚΑΙ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ (ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ), ΤΩΡΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ(ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ) ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ.
      ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΕΨΑΧΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΆΦΗΝΕ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ?
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ . ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟΡΟΥΦΙ!!!!
      ΥΓ ;ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΕΝΕΙ ΤΟ 430Ε ?? ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠΕΡΝΕ 1300Ε

      Διαγραφή
  19. Έχεις δίκιο.

    Όλοι σήμερα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Πατρίς κινδυνεύει.

    Όλοι πρέπει να συμβάλουμε για να σταθεί στα πόδια της, όλοι στο πλευρό της Εθνοσωτήριου κεντροΑΡΙΣΤΕΡΗΣ κυβέρνησης μας που δίνει με συνέπεια και αυτοθυσία , μάχες για να ανακάμψουμε.

    Όταν όλοι οι Έλληνες με μεγάλη αίσθηση ευθύνης δέχονται αδιαμαρτύρητα να υποστούν τα δεινά της κρίσης για την σωτηρία της πατρίδας, όταν συνταξιούχοι βρίσκονται με επιδοματικές συντάξεις, όταν εργαζόμενοι δέχονται να εργαστούν με 300 ευρώ μαύρα, χωρίς ασφάλιση, όταν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες βάζουν λουκέτο, όταν συμπολίτες μας δέχονται πάντα για το καλό της Πατρίδας, να μην έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,όταν μανάδες βλέπουν τα παιδιά τους αδιαμαρτύρητα να λιποθυμούν από την ασιτία, όταν οι κυράτσες τύπου Βαρδινογιάννη στήνουν στα θύματά τους συσσίτια, όταν χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι άστεγοι και σιτίζονται από τα σκουπίδια,όταν 1.500.000 Έλληνες πολίτες είναι άνεργοι,έχεις δίκαιο φταίνε οι Χαλυβουργοί που υψώνουν το ανάστημα τους ενάντια στους λεγεωνάριους του Καίσαρα.
    Φταίνε που δεν εμφορούνται από Εθνική συνείδηση και με την στάση τους θα μπει λουκέτο σε άλλη μια βιομηχανία,όπως σε 600 τόσες που εκλεισαν το προηγούμενο διάστημα και βρέθηκαν σε άλλες χώρες με κρατικές επιδοτήσεις μάλιστα και χωρίς απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Και έχεις δίκαιο.

    Όταν το Εθνικό φρόνημα του Έλληνα πολίτη έχει φτάσει τόσο ψηλά ώστε συμπολίτες μας για την σωτηρία της πατρίδος πάντα,να δίνουν και την ζωή τους ακόμη, πηδώντας μαζικά από τα μπαλκόνια, τότε γίνονται κατανοητά τα κίνητρα των Χαλυβουργών και κατ΄επέκταση του Περισσού, της Αλέκας και των Γκούλαγκ του πατερούλη Στάλιν.

    Είναι αδικαιολόγητοι που δεν σκύψαν το κεφάλι σαν κάτι προσκυνημένους,βολεμένους,εξαγορασμένους ή τρομοκρατημένους δειλούς ,ου γλύφουν εκεί που φτύνουν.

    Είναι αδικαιολόγητοι που δεν υπέγραψαν την καταδίκη τους, που προτίμησαν να σηκώσουν την αξιοπρέπεια της τάξης τους μπροστά στο προαναγγελθέν έγγλημα που συντελειτε σε βάρος του Ελληνικού λαού.

    Λυπάμαι είναι αλήθεια που δεν δικαιώνεσαι στις προβλέψεις σου για το κλείσιμο της βιομηχανικής μονάδας, για την οποία τόσο κόπτεσαι και εσύ και ο δικός σου ο ιεροκήρυκας Κουβέλης, που και αυτός με την σειρά του και για την σωτηρία της πατρίδος, υπερέβη εαυτόν και συνεργάζεται με αυτούς που ποτέ δεν θα συνεργαζόταν.

    Μην στεναχωριέσαι όμως,ζήσε τώρα που γυρίζει την εξουσία, γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα βρεθείς την άλλη στιγμή.

    Αλλά όχι, για να μην νομίσεις ότι είμαι κανένα ιδεοληπτικό, υστερόβουλο, κομματάνθρωπάκι και κομματόσκυλο,θα σου πω την γνώμη μου για το ΚΚΕ.

    Λες ότι κάθισες στα θρανία του ΚΚΕ, να αυτές τις μαλακίες κάνει το κόμμα και μπάζει μέσα κάτι σαν εσένα.

    Σημ:δεν κρίνω μόνο από τα γραφόμενά σου, είδα και την φωτογραφία σου και είπα, ποιον μου θυμίζει, ποιον μου θυμίζει έτσι καθώς σε βλέπω με το καβουράκι προς τα πίσω και το μαύρο Πάκο Ραμπάν ή μήπως είναι από τα καροτσάκια των "λαθρομεταναστών" λίγο πριν τους φιλοξενήσει η κυβέρνησή μας στους φιλόξενους ξενώνες γκέτο;

    ΥΓ: Κάπου παραπάνω γράφεις :"Δεν έχει σημασία αν κυβερνά ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος".....Καλέ τον Φώτη γιατί τον ξεχνάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία