Και δυσλεκτικοί μαϊμού


 Τρεις γυναίκες υπάλληλοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και του Σισμανογλείου κατηγορούνται ότι από το 2011 ώς σήμερα εξέδωσαν έναντι αμοιβής (από 300 ώς 900 ευρώ) 121 πλαστογραφημένα πιστοποιητικά δυσλεξίας, ακόμη και σε μαθητές της Γ' Λυκείου, που εξετάζονται με ευνοϊκούς όρους (προφορικά) προκειμένου να εισαχθούν στα ΑΕΙ. 

To κύκλωμα που εξέδιδε τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές εξάρθρωσε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 59 από αυτά τα πιστοποιητικά φέρονται να έχουν εκδοθεί από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και τα άλλα 62 από το Σισμανόγλειο. Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει μία 72χρονη, συνταξιούχος υπάλληλος του Σισμανογλείου.
Όπως αναφέρει το Εθνος, για τα πλαστά πιστοποιητικά ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεδομένου ότι κάποια από αυτά τα πλαστά πιστοποιητικά αφορούν μαθητές της φετινής Γ' Λυκείου. Από το in gr.

Το σχόλιο της "μαργαρίτας"

Η μηχανή είναι γνωστή στους κύκλους της Μέσης εκπαίδευσης εδώ και χρόνια. Μόνο στους υπεύθυνους «δεν» ήταν. Ας είναι. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Τα τελευταία χρόνια γέμισαν τα σχολεία μας από δυσλεκτικούς μαθητές και μαθήτριες. Παιδιά με μαθησιακά προβλήματα, παιδιά αδιάφορα για το σχολείο, αλλά και παιδιά καθ’ όλα υγιή και με αξιόλογες επιδόσεις, κατέθεταν ένα επίσημο χαρτί δυσλεξίας και έτσι αποκτούσαν το δικαίωμα να εξετάζονται προφορικά, τόσο στις ενδοσχολικές όσο και στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τι κέρδος είχαν, αφού η προφορική εξέταση δεν διαφέρει ουσιαστικά από τη γραπτή;
Απλά τη, χωρίς δόλο, εύνοια των εξεταστών τους. Γενικά οι καθηγητές - εξεταστές  διάκεινται ευμενώς προς τα παιδιά που εξετάζονται προφορικά ανεξάρτητα από το βαθμό και το είδος του προβλήματος που έχει το καθένα. Είναι γνωστό ότι στα περισσότερα λύκεια της χώρας οι βαθμοί μοιράζονται απλόχερα. Ειδικά στην Γ λυκείου όλες και όλοι παίρνουν απολυτήριο με βαθμό από λίαν καλώς έως άριστα. Αφού ο βαθμός μετρά έστω και λίγο στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, οι καθηγητές βάζουν βαθμούς προφανώς για να βοηθήσουν τους μαθητές τους. Το κάνουν σχεδόν όλοι. Όποιοι δε συμμορφώνονται, δέχονται αφόρητες πιέσεις από τους γονείς και συνήθως υποκύπτουν.  Το σύστημα αξιολόγησης έχει πλέον ισοπεδωθεί. Η ίδια φιλοσοφία έχει περάσει σε ανάλογο βαθμό και στις προφορικές εξετάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότεροι γονείς φροντίζουν να πάρουν ένα χαρτί δυσλεξίας με νόμιμο ή παράνομο τρόπο. Και η πελατειακή πατρίδα τους το δίνει, ενίοτε και με το αζημίωτο.
Το γεγονός ότι το σπυρί έσκασε είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Μπράβο σε αυτούς που τόλμησαν.  Το ζήτημα είναι ότι κάποιοι και κάποιες μπήκαν με αυτόν τον κάλπικο τρόπο στα ΑΕΙ. Τι θα γίνει με αυτούς; Θα θεωρηθεί η εισαγωγή τους άκυρη; Θα κληθούν να ξαναδώσουν εξετάσεις; Υπάρχει τρόπος να διορθωθούν οι αδικίες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι; Μάλλον ζητάμε πολλά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία