Η μετάλλαξη της "Αυγής"



του Σταύρου Αβδούλου από την Αυγή

Πιθανολογώ ότι θα δυσαρεστήσω πολλούς αναγνώστες της εφημερίδας μας σε αυτά που γράφω σε τούτο το άρθρο μου. Όμως στην πολύχρονη αγωνιστική διαδρομή μου πάντοτε έλεγα ξεκάθαρα και χωρίς υπαινιγμούς αυτό που πίστευα, έστω και αν πίκραινα και συναγωνιστές που εκτιμούσα. Από αυτή την πάγια αρχή δεν πρόκειται να παρεκκλίνω.
Έχω τη γνώμη ότι θα είμαι -λόγω ηλικίας- ο μοναδικός αναγνώστης της "Αυγής" που την αγοράζω ανελλιπώς από το πρώτο φύλλο της έκδοσής της μέχρι σήμερα. Η "Αυγή" για κάθε οπαδό της Ανανεωτικής Αριστεράς ήταν από την έκδοσή της το οξυγόνο που αναζωογονούσε τον οργανισμό μας.
(...) Τον Φώτη τον Κουβέλη τον θεωρώ τον σύγχρονο Ηλία Ηλιού της Αριστεράς. Και επ' ευκαιρία αναφέρω ότι αυτός ο μεγάλος πολιτικός με τιμούσε με τη φιλία του. Είχαμε γνωριστεί στα χρόνια που μετά τη Μακρόνησο βρεθήκαμε εξόριστοι για μερικά χρόνια στον Άη - Στράτη. Μας είχε συγκεντρώσει όλους τους δικηγόρους και μας έκανε νομικό φροντιστήριο. Διέκρινε κάποια προσόντα μου και από τότε είχαμε μια θαυμάσια σχέση.
Σημειώνω ότι αντ' αυτού του μεγάλου πολιτικού ηγέτη και υπέροχου αγωνιστή που τιμούσε την Αριστερά, ο οποίος και στο προκατειλημμένο τότε και εμπαθές κατά της Αριστεράς Κοινοβούλιο είχε τον απόλυτο σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Και όμως το ΚΚΕ τον λοιδόρησε. Γιατί οι σοφές ιδέες του που επαληθεύτηκαν από τα γεγονότα ήταν πολλές φορές αντίθετες με τον στείρο δογματισμό τους. Έχω τον λόγο μου που αναφέρω αυτά.
Για τους λόγους που γνωρίζουμε όλοι μια που οι πολυάριθμες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μόνιμο στόχο είχανε την ανανεωτική Αριστερά και αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί, ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη του -πλην μερικών- απεχώρησαν και συγκροτήσανε το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. Με την ιδιότητα του προέδρου ο Φώτης Κουβέλης με σαφήνεια δημοσιοποίησε την πολιτική που θα ακολουθούσε το κόμμα. Επειδή είχα παρακολουθήσει από κοντά τα γεγονότα, χαιρέτησα την απόφασή τους και βρίσκομαι κοντά τους.
Όταν μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τον επεσκέφθη, του εδήλωσε ότι θα είναι δίπλα του. Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. είχε κατ' επανάληψη δηλώσει ότι σε καμία περίπτωση η χώρα στις τόσο δύσκολές στιγμές δεν θα πρέπει να μείνει ακυβέρνητη. Εύκολη λύση και ανέξοδη η αντιπολίτευση.
Δύσκολη και με πολλές ευθύνες η συμμετοχή σε κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πιο δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Κατά της συμμετοχής στις κυβερνητικές ευθύνες ξεσηκώθηκαν -όχι βέβαια εμείς που την ψηφίσαμε- αλλά εκείνοι που αγωνίστηκαν στις εκλογές να μειώσουν την επιρροή της. Και αυτό, προφανώς, για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα η ευρύτερη απήχησή της.
Η εφημερίδα της ανανέωσης "Η Αυγή", που τόσο αγαπάμε και στηρίζουμε, έθεσε τις φιλόξενες στήλες της στη διάθεση των επικριτών. Αιφνιδιαστήκαμε με αυτή τη μετάλλαξη. Μου 'ρχεται στο μυαλό ο "Ριζοσπάστης" με τη, για πολύ χρονικό διάστημα, συκοφαντική εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα γνωστό.
Την αυστηρή κριτική κατά της κυβέρνησης την καταλαβαίνω. Αλλά γιατί εξοβελιστέα από την πολιτική ζωή η ΔΗΜ.ΑΡ.; Πολλοί ανέλαβαν το έργο αυτό. Ξαφνικά τους έπιασε πόνος για τη ΔΗΜ.ΑΡ. Το κύριο άρθρο της εφημερίδας σημειώνει τα συνεχή λάθη της. Πολλοί συνεργάτες της εφημερίδας αναλάβανε να την επαναφέρουν στην τάξη. Σχόλια σκωπτικά, χλευαστικά, εμπαθή και μικροπρεπείς χαρακτηρισμοί κατά του Φώτη Κουβέλη.
Τα παλιά ήθη δεν ξεχνιούνται. Κατά ενός πολιτικού με την πιο αψεγάδιαστη πολιτική διαδρομή, με ήθος και υψηλή πολιτική αγωγή και με απόλυτο σεβασμό και στους πιο κακοπροαίρετους κατηγόρους του. Αυτή η άψογη παρουσία του στον δημόσιο βίο έχει εκτιμηθεί από τον ελληνικό λαό, γι' αυτό και τον θεωρεί τον δημοφιλέστερο Έλληνα πολιτικό. Αυτό δεν το βλέπουν οι επικριτές. Και βέβαια το βλέπουν γι' αυτό και προσπαθούν να μειώσουν το κύρος του.
Παρά τη μετάλλαξη της εφημερίδας μας, εμείς οι αγωνιστές της Ανανεωτικής Αριστεράς, που τη στηρίξαμε με κάθε τρόπο στις δύσκολες μέρες θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε. Έχει μπει στο αίμα μας. Σαν ο παλιότερος συνδρομητής της "Αυγής", ο πολύτιμος συμπαραστάτης και μέτοχός της, νομίζω ότι έχει το δικαίωμα να διαφωνήσει με την τακτική της εφημερίδας.
Χαρά μου σαν υστερόγραφο στο άρθρο μου να διαβάσω και τις απόψεις της διεύθυνσης της εφημερίδας.

Σημείωση "Αυγής": Ο σεβάσμιος αγωνιστής και παλαιός αναγνώστης - συμπαραστάτης της εφημερίδας Στ. Αβδούλος διατυπώνει τις πολιτικές απόψεις του. Ο διάλογος πάνω σ' αυτές είναι ελεύθερος και συνεχής. Η εφημερίδα από το μετερίζι της Ανανεωτικής - Ριζοσπαστικής Αριστεράς, οργανικό μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει τον διάλογο, ώστε ακόμη και μέσα από την αυστηρή κριτική να δημιουργούνται προϋποθέσεις συγκλίσεων μεταξύ των αριστερών δυνάμεων.

Σχόλια

  1. Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό που αναφέρει, ότι δηλαδή η κριτική από την Αυγή γίνεται κυρίως μέσω χλευαστικών και συκοφαντικών σχολίων, οπότε παύει να είναι ουσιαστική πολιτική, και βέβαια δεν συμβάλλει στην 'δημιουργία προϋποθέσεων για συγκλίσεις', όπως αναφέρεται στην σημείωση της εφημερίδας.
    CM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αυγή δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Δεν λέτε λοιπόν στον κ. Κουβέλη που τόσο πολύ εκτιμάτε να την στηρίξει οικονομικά...Εξάλλου η εφημερίδα αυτή φιλοξενεί τόσο συχνά αρθρογραφία φίλων και στελεχών της ΔΗΜΑΡ.
    υ.γ. όπως και ο Λεώ την προηγούμενη φορά που αρθρογραφούσε για τον Σύριζα, σήμερα βλέπουμε άρθρο κατά της Αυγής.
    Η κυβέρνηση, την οποία η ΔΗΜΑΡ στηρίζει συντηρεί και ενισχύει αντιαναπτυξικά μέτρα κοινωνικού ολέθρου άνευ αντικρύσματος και εσείς αγρόν αγοράζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απαντησις Κροτου εκανε ...κροτον!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργος Κρότος: Υπονοείς ότι η Αυγή έχει οικονομικό πρόβλημα και πρέπει να τη βοηθήσει ο Φώτης; Δε νομίζω ας είναι καλά το αστικό κράτος, κάτι για 30 μύρια άκουσα ότι είναι το μερίδιο του ΣΥΡΙΖΑ από την πίτα των κομμάτων.
    Ξέρω ότι η κριτική σας ενοχλεί αλλά η δική μας τουλάχιστον είναι πολιτική και με χιούμορ, ενίοτε. Ως απάντηση δεχόμαστε ύβρεις, τις παλιές καλές κνίτικες ύβρεις, για όργανα του διεθνούς κεφαλαίου, κλπ. Καμία πρόοδος.
    Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει "τα αναπτυξιακά μέτρα του ολέθρου" και χάρη σε αυτά αγαπητέ μου πηγαίνετε και σεις, όπως και εγώ στο ταμείο, υπάρχει ακόμα χώρα και οικονομία. δεν ξέρω αν θέλατε μια χρεοκοπία ένα πραγματικό όλεθρο, με πείνα, ελλείψεις, κυνηγητά, ανοικτή βία κλπ, ως ένα στάδιο περάσματος στο σοσιαλισμό. Εγώ πάλι όχι. Μαρέσει η δημοκρατία έστω και αν είναι έτσι όπως η δική μας. Τουλάχιστον μπορώ και γράφω. Στο σοσιαλισμό σας, αυτό είναι ζητούμενο.
    Ναι η Αυγή δημοσιεύει κάπου κάπου και άρθρα ή συνεντεύξεις των σ. της άλλης πλευράς. Αν δεν τόκανε και αυτό θάπρεπε να λεγόταν "Ριζοσπάστης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αν έχει, ή δεν έχει αγωνιστική διαδρομή ο κ. Σταύρος Αβδούλος, καλό (και σεμνό, επίσης, θα έλεγα) είναι να μην το επικαλείται ο ίδιος. Άλλωστε, τα στερνά τιμούν τα πρώτα και ως εκ τούτου, η κομπορρημοσύνη δεν είναι καλός σύμβουλος.

    Τώρα, ως προς την οπαδική λογική, που έχει αναπτύξει ο εν λόγω, όσον αφορά την "Αυγή" (αν και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τον "Παναθηναϊκό", ή τον "Ολυμπιακό" και δεν είμαστε οπαδοί, ή hooligans), μπορώ να πω ότι αυτή η στάση είναι κατανοητή, λόγω της ηλικίας του, αλλά δεν είναι και το καλύτερο υπόδειγμα προσωπικής και πολιτικής συμπεριφοράς. Και αυτό το λέω επειδή ταυτίζει - ή έστω συγκρίνει - την εν λόγω εφημερίδα με τον "Ριζοσπάστη", υπαινισσόμενος σταλινικές πρακτικές.

    Αν λοιπόν θεωρεί ότι η "Αυγή" μεταλλάχθηκε σε "Ριζοσπάστη", το να λέει ο κ. Αβδούλος ότι εξακολουθεί να την στηρίζει, πέρα από την επίδειξη ενός κάποιου είδους μαζοχισμού, δείχνει και μια πρωτοφανή πολιτική ανωριμότητα, αφού επιτρέπει σε συναισθηματικού τύπου καταστάσεις να καθορίζουν την πολιτική του συμπεριφορά και να στηρίζει μια εφημερίδα, η οποία ακολουθεί μια σταλινική ή σταλινίζουσα πολιτική αντιμετώπισης των αντιπάλων του κομματικού φορέα που (υποτίθεται ότι) υποστηρίζει και στο μέτρο, που αυτή η πολιτική της συγκεκριμένης εφημερίδας είναι συκοφαντική και ουσιωδώς βλαπτική και αντιδραστική, για τα συμφέροντα του τόπου, σύμφωνα με όσα λέει (και υπαινίσσεται) ο< κ. Αβδούλος.

    Εάν και εφ' όσον συμβαίνουν αυτά, που καταγγέλει το παλαιό στέλεχος της "ανανεωτικής" αριστεράς, καλόν είναι να παύσει να στηρίζει μια τέτοια εφημερίδα, που έχει μεταλλαχθεί σε ένα νεοσταλινικό εργαλείο στα χέρια ενός, επίσης, νεοσταλινικού κόμματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η εξακολούθηση της στήριξης μιας εφημερίδας, η οποία έχει μεταλλαχθεί σε ένα όργανο συκοφαντίας και σταλινικών πρακτικών αποτελεί πολιτικό ατόπημα, που φθάνει στα όρια του εγκλήματος.

    Αλλά, προφανώς, υπερβάλλει, σε όσα λέει, στο μέτρο, που η καταγγελόμενη εφημερίδα και τα στελέχη της του παραχωρούν πολύτιμο χώρο και του επιτρέπουν να αρθρογραφεί στην εφημερίδα.

    (Στον "Ριζοσπάστη", άλλωστε, θα είχαν πετάξει το κείμενό του αυτό στα σκουπίδια. Στην "Αυγή" δεν το έκαναν αυτό. Αν και θα μπορούσαν να το κάνουν. Φυσικά, δεν θα ήταν σωστό να πράξουν κάτι τέτοιο, αλλά θα μπορούσαν να το πράξουν).

    Γι' αυτό, λοιπόν, όταν λέει αυτά που λέει, καλόν είναι, πριν γράψει ό,τι γράψει, να βουτάει την γλώσσα του και την πέννα του, όχι στο συναίσθημά του, αλλά στο μυαλό του.

    Θα του ήταν πολύ πιο χρήσιμο. Και τον ίδιο και στον χώρο του...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Rectificatio: Ως νέος ελεύθερος επαγγελματίας εργάζομαι από τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 10 το βράδυ για να εξασφαλίσω την επιβίωσή μου, να πληρώσω τα ασφαλιστικά μου ταμεία (μόνο και μόνο για να έχω ενημερότητα) και να συντηρήσω το γραφείο μου. Δεν με θρέφει κανένα ταμείο. Και πάλι καλά που μπορώ και συντηρούμαι γιατί οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν γίνει μετανάστες (που καταντήσαμε...)

    Όσο για το ταμείο αυτό, κ. Καστανά, το θέμα δεν είναι αν σας θρέφει τώρα αλλά για πόσες μέρες ακόμα και όταν αυτό καταρρεύσει πλήρως (το οποίο είναι αναμενόμενο), πόσα χρόνια θα χρειαστεί για να ισορροπήσει.

    Αλλά αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αντιπαρέρχομαι τα "κνίτικα" και τους σοσιαλισμούς...την μια πασόκοι, την μια κνίτες...έχω χάσει την μπάλα του αυτοπροσδιορισμού μου, επειδή υποστήριξα Σύριζα

    Η ουσία κ. Καστανά είναι ότι η ΔΗΜΑΡ ως κόμμα εξαπάτησε κυριολεκτικά τους ψηφοφόρους της δεσμεύομενη μόλις προς 50 ημερών για πολιτικές, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση σε όσα τώρα συνεφαρμόζει, Ξαφνικά αυτά τα ξεχάσαμε και η κόκκινη γραμμή έγινε η παραμονή στο ευρώ (salus monetae suprema lex esto...).

    Αντί όμως να κάνετε την αυτοκριτική σας και να απολογηθείτε στους ψηφοφόρους σας, ασχολείσθε με τον Σύριζα και (έλεος..) με την Αυγή.

    υ.γ. πάντα επίκαιρες για την εξέλιξη της ΔΗΜ.ΑΡ οι επιστολές παραίτησης Αθανασίου, Νιώτη, Σταματάκη, Ηλίου. Αν θυμάμαι τις είχατε δημοσιεύσει και εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Γιώργο Κρότο: Εσείς, αγαπητέ, τι έχετε να αντιπροτείνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά το PSI όχι και τόσα πολλά φίλτατε ανώνυμε...
    τα ρεμάλια με τα οποία συνεργάζεται η Δημαρ έβαλαν την ταφόπλακα (μετατροπή του χρέους από ιδιωτικό σε κρατικό-υπαγωγή των ποιοτικών και ποσοτικών του χαρακτηριστικών στο αγγλικό δίκαιο και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης).

    Αλλά σίγουρα δεν θα συναινούσα στο ξεπούλημα κρατικών λαχείων, οπαπ, δεη, δεπα, δεσφα, στην αποκρατικοποίηση της ατε επι πινακίου φακής, σε μισθό εγσσε 380 ευρώ για πλήρες οκτάωρο, σε Ξένιο Ζευ και πολλά ακόμα ως ουκ έστι χώρος.
    Τα ανωτέρω δεν είναι θέμα αριστεράς ή δεξιάς. Είναι θέμα λογικής και εντιμότητας.

    υ.γ. Κατά τα άλλα καλήν επιτυχίαν εις τας ευρωπαικάς του προσπαθείας του Αντωνάκη και, όταν επιστρέψει, να μην ξεχάσει ο ψηφισθείς υφ' υμών πρωθυπουργός να διορίσει και την υπόλοιπη Καλαμάτα σε κανά Μουσείο γιατί δεν θα μείνει και πολύ καιρό στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα προλάβει και θα την διορίσει. Έχει τις πλάτες του Φώτη, άλλωστε, ο οποίος δεν πρόκειται να αρνηθεί, αφού η "κόκκινη γραμμή" της ΔΗΜΑΡ είναι "η παραμονή στο ευρώ".

    Σιγά μην τέτοια δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα μπουν εμπόδιο στο εθνοσωτήριο αυτό έργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''Φυσικά, δεν θα ήταν σωστό να πράξουν κάτι τέτοιο, αλλά θα μπορούσαν να το πράξουν)... ΤΟ ''ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ'' ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ ...ΤΟ ''ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ''ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΗΣ ΑΠΟΨΗΣ .....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Κρότο: Να είστε καλά και να τα καταφέρεται στον αγώνα σας. Μέχρι να καταρρεύσει η χώρα (τόχετε σίγουρο βλέπω) μπορείτε να λέτε τουλάχιστον την αλήθεια. Καταλαβαίνω το μίσος σας για τη ΔΗΜΑΡ, αλλά η αλήθεια είναι ότι η κόκκινη γραμμή της ήταν και είναι η παραμονή στο Ευρώ με την κοινωνία όρθια. Δεν είπε ούτε κάνει κάτι διαφορετικό. Υποσχέθηκε να βοηθήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης και το έκανε. Υποσχέθηκε να υπερασπιστεί τους αδύναμους και το κάνει. Υποσχέθηκε αναδιαπραγμάτευση και συμμετέχει στις συζητήσεις. Αν υπάρχει ακόμα οικονομία αυτό οφείλεται και στη ΔΗΜΑΡ. Σαν επαγγελματίας ( όχι σαν Συριζαίος) τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ παρακολουθείτε για να δείτε τι σας ξημερώνει. Και ο Λαφαζάνης το ίδιο κάνει. Όσο για τον Αντωνάκη, μια χαρά τα πήγε στην Ευρώπη νομίζω δεδομένων των διεθνών συσχετισμών. Είμαστε ακόμα ζωντανοί και παρόλες τις δυσκολίες έχουμε ελπίδες να επιβιώσουμε. Μην μου πείτε ότιο ως πολίτης δεν νιώθετε καλύτερα; Ως Συριζαίος ξέρω ότι λυπάστε γιατί το όνειρο της χρεοκοπίας απομακρύνεται. Αλλά η διπλή φύση υπάρχει σε κάθε άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η έκφραση "πηγαίνω ταμείο" σημαίνει "πληρώνομαι". Δεν εννοούσα προφανώς ότι πληρώνεστε από κάποιο Ταμείο πχ Πρόνοιας ή κάτι άλλο.

      Διαγραφή
  12. Τάσσο μου με είχες συνηθίσει σε πιο πολιτικές αναλύσεις. Τι έγινε, σε βλέπω εκνευρισμένο. Φταίει που η επανάσταση απομακρύνθηκε προς το παρόν; Μη χολοσκάς, η επανάσταση είναι παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Καστανά,

    Καταλαβαίνω το δύσκολο σας έργο να δικαιολογήσετε την χαοτική απόσταση μεταξύ τωρινών έργων και προεκλογικών λόγων της ΔΗΜ.ΑΡ.(μόλις προ 50 ημερών).

    Το θέμα μου όμως δεν είναι ούτε ο Σύριζα ούτε η ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά οι αυταπάτες αυτής της πολιτικής που πλήττει ήδη σφοδρά την κοινωνία, η οποία έχει πάψει από καιρού να είναι όρθια.
    Και το χειρότερο απ'όλα είναι ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ανάκαμψη της οικονομίας και θα οξύνει περισσότερο τις κοινωνικες αντιθέσεις.

    Λυπάμαι δε ειλικρινά που συμφωνείτε με τις ψευδαισθήσεις των φυλλάδων και των καναλιών περί επιτυχίας του πρωθυπουργού στο εξωτερικό....

    Θα ζήσουμε πολύ ανήσυχες μέρες και είναι κρίμα άνθρωποι της ανανεωτικής αριστεράς να στέκονται απέναντι από την κοινωνία συμμαχώντας με μια αναχρονιστική δεξιά και τους νταβατζήδες της εξουσίας και συρόμενοι σε μια συνεργασία με το ΠΑ.ΣΟΚ.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς, (καθώς δεν πρόκειται να επανέλθω επί του παρόντος)

    Γιώργος Κρότος

    υ.γ. παραπέμπω για ακόμη μια φορά στις επιστολές των αποχωρησάντων στελέχων
    υ.γ.2 Αν προσωπικά με ένοιαζε ο Σύριζα και όχι η πατρίδα, πιστέψτε με θα σας ενθάρρυνα να στηρίξετε πιο θερμά τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, έτσι ώστε να εκτίθεστε ακόμα περισσότερο στα μάτια των φηφοφόρων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η συνέχεια, από εδώ και πέρα, Λεωνίδα μου - ακριβώς επειδή τελειώνουν τα ψέμματα -, θα είναι, άκρως, απολαυστική.

    Και φυσικά, δεν έχω σκοπό να την χάσω. Θα καθίσω και θα την απολαύσω, μέχρι το τέλος...

    Υ. Γ. : Κε Κρότο, καλόν είναι το να ακριβολογούμε. Έχουν παύσει να είναι, εδώ και πολλά χρόνια, να είναι "ανανεωτικοί" αριστεροί - αν μπορούμε να πούμε ότι ήσαν, κάποτε, κάτι τέτοιο. Νεοσυντηρητικοί αριστεροί είναι. (Κάτι δηλαδή σαν την αριστερή πτέρυγα του αμερικανικού ρεπουμπλικανικού κόμματος). Αυτό είναι και τίποτε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία