'Επανάσταση' με τα λεφτά των άλλων



Ευθύμης Μαραμής από το eyedoll

Σε μια χώρα που πασχίζει να αναγνωρίσει τις στρεβλώσεις και την καταχρηστική εξουσία που εξαθλίωσαν τη χώρα, χρειάζεται διάλογος ακόμη και ως προς τα βασικά.

Καλά είναι να μιλάμε με παραδείγματα για σοβαρά θέματα, γιατί μόνο έτσι προκύπτει η αλήθεια την οποία μάθαμε να κρύβουμε κάτω από το χαλί στα χρόνια της φούσκας της ευημερίας.

Τώρα που η φούσκα έσκασε στα μούτρα μας απομένει να καθαρίσουμε τα απόβλητά της και να μπορέσουμε επιτέλους να δούμε και να ακούσουμε.
Η μπόχα που θα απομείνει είναι εύκολο να απομακρυνθεί, όταν εντοπίσουμε το βόθρο από τον οποίο προέρχεται και τον μπαζώσουμε οριστικά.

Την Άνοιξη του 2007 εργαζόμουν σε εμπορικό κατάστημα ένδυσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ήταν το ένα από τα δύο που διατηρούσε καλός μου φίλος και συνολικά ο τζίρος τους ήταν 10.000 ευρώ την ημέρα περίπου.

Κάπου εκεί, δεν θυμάμαι ακριβώς τους μήνες, ξεκίνησε απεργίες το πιο ευνοημένο-χαϊδεμένο συνδικάτο της χώρας, αυτό της ΓΕΝΟΠ.
Οι απεργίες των εργαζομένων της ΔΕΗ ήταν ανέκαθεν ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς την σκοπιμότητά τους.

Οι πιο σκανδαλωδώς ευνοούμενοι πολίτες της χώρας, με μισθούς ανάλογους πανεπιστημιακών γιατρών, με έκπτωση έως και 80% στην κατανάλωση ρεύματος, με εξοργιστικές παροχές, προνομιακά ασφαλιστικά δικαιώματα και αμύθητα επιδόματα, κατάφεραν να τσεπώσουν από τον τότε υπουργό της Νέας δημοκρατίας, Δημήτρη Σιούφα, δωράκι ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για τα έτη 2004-08.

Για να το πετύχουν αυτό, έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά ως θεσμικά παράσιτα,μέσω του συνδικαλιστικού φασισμού, τον οποίον αναμασάνε ως κεκτημένο δικαίωμα.
Κόβανε συνεχώς το ρεύμα, με αποτέλεσμα ο τζίρος κάθε καταστήματος από τα προαναφερθέντα, να πέσει στα 500, από τα 5.000 ευρώ.

Πέρα από τα έσοδα που στέρησαν από το κράτος, πέρα από τη ζημιά στην αγορά και στην παραγωγή χρήματος, έθεσαν σε κίνδυνο και την εργοδοσία προς όλα τα άτομα που εργαζόντουσαν στα συγκεκριμένα καταστήματα και σε όλα τα εμπορικά βιοτεχνικά και παραγωγικά κέντρα της χώρας.

Το ότι θα κληθούμε σύντομα μέσω των αυξήσεων στα τιμολόγια της μονοπωλιακής σοβιετικής ΔΕΗ να πληρώσουμε τα δωράκια, τις παροχές και τα κρατικά ελλείμματα που προκαλούν επί χρόνια οι κοτζαμπάσηδες της "δημόσιας" επιχείρησης ηλεκτρισμού, δεν είναι δα και τόσο περίεργο.

Εξάλλου, η κυρία Ρένα Δούρου σαν άξιος συνεχιστής της κομματοκρατίας, δήλωσε πρόσφατα ότι"είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι".

Δηλαδή, αντί να ζητήσουμε αποζημιώσεις από τη ΓΕΝΟΠ, από τον Σιούφα και από όλους τους υπευθύνους της συνδιαλλαγής, η "χαρισματική" αντιπολίτευση μας καλεί να ταυτιστούμε με αυτούς που καταστρέψανε τη χώρα.
Η δεξαμενή ψήφων βλέπετε, είναι πολύ μεγάλη (30.000 υπάλληλοι) και είναι οργανωμένη σε σοβιέτ ολκής.
Όχι σαν εμάς τους ανόητους, τους "σκόρπιους", που κουβαλάμε σαν γαϊδούρια στις πλάτες μας τα προνόμιά τους.

Σχετικές αναφορές για τα εξωφρενικά προνόμια των εργαζομένων στη ΔΕΗ (αξίζει πραγματικά να διαβαστούν) μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ και εδώ.

Κοντά σε όλα αυτά τα απίθανα που μαθαίνουμε για τη ΓΕΝΟΠ, πέρα από την προτροπή τού να "γίνουμε" όλοι δημόσιοι υπάλληλοι - για συμπαράσταση προφανώς στους εκτός ΑΣΕΠ διορισμένους - έχουμε καιτον επαναστατικό τσαμπουκά του Αλέξη Τσίπρα, στο να δηλώνει ότι δεν πλήρωσε το ειδικό τέλος ακινήτων γιατί είναι αντισυνταγματικό. 

Σημειώνω ότι το ειδικό τέλος ακινήτων -το οποίο έχει κριθεί συνταγματικό ως προσωρινό μέτρο- έχει αποδώσει γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, στην προσπάθεια που κάνουν οι Έλληνες πολίτες να καλύψουν τη χασούρα και την χρεοκοπία, στην οποία μας οδήγησαν τα σοβιέτ του "δημοσίου" και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες.

Ο κύριος Τσίπρας έχει ένα μοναδικό τρόπο να αξιολογεί τη δικαιοσύνη σύμφωνα με τα γούστα του και καθώς μας κουνάει το δάχτυλο για δίκαιη κατανομή των βαρών, ταυτόχρονα κλέβει τα επιτόκια που πληρώνουν τα κορόιδα οι Έλληνες πολίτες στους δανειστές μέσω του χαρατσιού της Δ.Ε.Η. και απαιτεί να μας σκάσει η Τρόικα το παραδάκι, για να συνεχίσει αυτός να πουλάει επανάστασηπαρέα με το θίασο της υπόλοιπης αντιπολίτευσης.

Θα επαναφέρει εξάλλου τους μισθούς και τις συντάξεις με ένα νόμο όπως δήλωσε πρόσφατα ο Αλέξης "και μετά θα πλύνει τα πόδια των βουλευτών του και θα περπατήσει στη θάλασσα", σχολίασε εύστοχα ο φίλτατος κύριος Καθηγητής, στη συζήτηση που είχαμε.

Η δε ξεκάθαρη στήριξη που δίνει στο φέουδο της ΓΕΝΟΠ εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, είναι ένα ακόμη χαστούκι προς τη λογική όσων πίστεψαν το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάλογες ενέργειες είχαμε και με τη στήριξη που παρείχαν στελέχη της Κουμουνδούρου σε φαινόμενα φοροδιαφυγής στην Ύδρα πριν 3 μήνες και το συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να βγάλει, είναι ότι οι ψευτομαγκιές, η υπονόμευση των θεσμών για ψηφοθηρικούς λόγους και η αλά καρτ τήρηση των νόμων, είναι πάντα πολύ εύκολα όταν χρηματοδοτούνται με τα λεφτά των "άλλων".

Των πολιτών δηλαδή, που προτιμούν να τηρούν τους νόμους και να πληρώνουν βαρύτατο κόστος, για να παριστάνει ο κύριος Τσίπρας, οι ναζί παρανοϊκοί και λοιποί "ψεκασμένοι" Έλληνες του Κοινοβουλίου, τους "αντιστασιακούς".

Πέραν αυτών, μετά τον ξυλοδαρμό Γερμανών πολιτών από τους τραμπούκους του "δήμου" Θεσσαλονίκης, είχαμε πανηγυρισμούς από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, που θεωρούν ότι το ξύλο που έφαγαν οι Γερμανοί έχει "ποιοτική" βάση. 

Λογικό, δεν ξυλοκοπήθηκε δα και κανένας μελαψός μετανάστης για να μας θίξει τις "δημοκρατικές μας ευαισθησίες", αλλά οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.
Κοπανάμε όποιον γουστάρουμε λοιπόν και δίνουμε στη βία μια αναβαθμισμένη μορφή έκφρασηςβασισμένη στο "δίκιο" το δικό μας.

Η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, του όμορου χώρου των ακροδεξιών ΑΝ.ΕΛ και των Νεοναζί, σε πλήρη ανάπτυξη, ποδοπατούν ξεκάθαρα τη δημοκρατία εξίσου και προελαύνουν ανενόχλητοι.

Να μας ζήσουν…

Σχόλια

  1. Αλέξης Τσίπρας: “Οικοδομούμε μαζί με τον λαό έναν νέο πολιτικό φορέα που θα δώσει τέλος στα Μνημόνια”

    ¨Πλατύ κάλεσμα στους πολίτες που βρέθηκαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, τον στήριξαν, που ελπίζουν και πιστεύουν στις ειλικρινείς προθέσεις του να γίνουν “συνδιαχειριστές στο νέο πολιτικό υποκείμενο” απηύθυνε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης σε, περίπου, δύο εβδομάδες και η οποία αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα προς την ενοποίηση του σχήματος, τη μετατροπή του σε νέο κόμμα.

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μίλησε αναλυτικά για τον νέο πολιτικό φορέα και το στοίχημα της συγκρότησης ενός λαϊκού, δημοκρατικού σχήματος που θα στηρίζεται στα μέλη και τον κόσμο του θέτοντας αντιπαραθετικά, ως παράδειγμα προς αποφυγή, ένα μοντέλο γραφειοκρατικής νομενκλατούρας ηγεσιών και συνιστωσών”…….

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=729452

    ΥΓ SYRIZA as a HWDCasLS, ie. Half WindRose Components as a Left Service
    Δηλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αριστερη Υπηρεσια Συνιστωσων του Ημισεως (Αριστερου) Ανεμολογιου 16 κατευθυνσεων, εκ των οποιων ξεσκαρταρονται προφανως η Β και Ν κατευθυνσεις που θα …παρασυρουν την χωρα στον Βορειο κια νοτιο Πολο, οποτε παραμενουν 12+2 κατευθυνσεις-συνιστωσες.

    Αν επικρατησει ο Συριζας η χωρα θα αποκοπει απο τα βορεια συνορα της και με την δρωσα δυναμιν της…. εκαστοτε συνισταμενης των 12+2 συνιστωσων -αριστερων ανεμων δυναται να κινηθει προς ΒΒΑ εως ΝΝΑ κατευθυνσιν -στοχαστικως και με σχεδον πληρη αβεβαιοτητα περι της ακριβους θεσης της χωρας-νησου πλεον καθε χρονικη στιγμη t -απο τα παραλια του Ινδικου, της ΝΑ Ασιας εως New Zealand και επεκεινα εις ολας τας δυτικας ακτας των ΗΠΑ (λ.χ. στο San Fransisco/Silicon Valley), του Μεξικου της κεντρικης και Νοτιου Αμερικης.

    Ιδου πεδιον δοξης λαμπρον για ….LAUghing Maths, αγαπητοι -αποντες συχνα- συνεργαται και λαμπροι μαθηματικοι , οικονομολογοι και αλλαι επιστημονικαι δυναμεις, μαϊστορες εις τα ανωτερα καθαρα, εφηρμοσμενα και γελαστικα μαθηματικα….

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΓ Θα ειμαι αναπληρωματικος αριστερος μπακ οταν δεν θα παιζει ο …., διαφορετικα αριστερος χαφ, με επιθετικα αλλά και αμυντικα καθηκοντα, οποτε θα κοβω με η χωρις φαουλ τα ….αριστερουλικα επιθετικα μπακ, χαφ και εξτρεμ τους. Τοσο το χειροτερο για αυτους!!!!!

    Διορθωσις :Eιμαι αριστερο μπάκη και χάφη και αντιμετωπιζω δεξια εξτρεμ πρωην κνιτοπουλα και μερικους ρηγαδες σαν το παπαδημουλι, το βουτσι,…που επαιζαν και παιζουν σε ομαδες ΔΕΚΟ, ΑΤΕΙ,ΑΕΙ, Δημοσιο, ΟΤΑ, …η μεχρι προσφατα επαιζαν σε ”τροσκιστικες” και ”γκεβαρικες” ομαδουλες της παραλιακης και της Συγγρου, των μεγαλων κυρίων και κυριών Νοτη Σφακιανακη, Λε Πα, ….,Αντζελα Δημητριου, Κ.Στανιση, οι πιο μικροι ….Αγγελικη Ηλιαδη) στο παλιο ΠΑ.ΣΟ.Κ. που …νομιζουν και διαφημιζουν οτι ειναι αριστερα εξτρεμια και χαφηδες-μπαλλαδοροι.
    Απλως ο μισος ….κοσμος, δηλ. οι παικτες της αλλης ομαδας ειναι αναποδα.

    Και επειδης, την τελευταια εβδομας, εδουλευα για σας αγαπητοι αποντες συνεργαται, για την …αναπτυξη τελικως, 12 εως 15 ωρες την ημερα για τις μελετες των επενδυσεων και λογω υπερκοπωσεως πνευματικης κυριως, τελουσα εν ελαφρα συγχισει και -οπως η επιστημη του νοος διαδασκει- οταν τελεις υπο ελαφραν νοητικην συγχισιν, καμνεις λαθη του τυπου 0-1, ναι-οχι, δεξιος-αριστερος,…

    Και o καλος συνεργατης , ποιητης και αλλα πολλα …, με επανεφερε αυθις εις την λογικην (και τον ευχαριστω τα μάλα) και εκαμνα τουτην την διορθωσιν η οποια επαναφερει την ορθην διαταξιν των ομαδων εις το πολιτικον φασμαν. Αλλα η αλλη ομας νομιζουσα τα αναποδα της υπαρξης της, συντομα θα χασει και απο τον Πανιωνιο, στην συνεχεια απο τον Πλατανια και τελος απο την Βεροια του μικρου Αλεξ και το 2020 θα εχει υποβιβασθει στην Β Εθνικη και θα μας ζητα να την κοιταξουμε -εκ νεου- στα ματια και να βοηθησουμε να ανεβει παλι στην Α Εθνικη. ξεπερνωντας ασφαλως το 3 ή οποιο x % θα υπαρχει.

    Συμπερασμα :Τoo much cofusion. Jimmy Hendrix (περι το 1968)

    There must be some kind of way out of here.
    Said the joker to the thief.
    Theres too much confusion.
    I cant get no relief …


    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Αριστερο ανεμολογιο, διανυσματικος λογισμος συνιστωσων ΣΥΡΙΖΑ και πορεια της χωρας στον χρονο.(συνεχεια απο προηγουμενο)

    Ειναι αφωτιστα συριζικα μαθηματικα που περιλαμβανουν την εννοια του διανυσματικου λογισμου.

    1.Καθε ταση η συνιστωσα μπορει να αναπαρασταθει με ενα διανυσμα με μετρο την εκλογικη της επιρροη και κατευθυνση την ιδεολογια της, που εκφραζεται με μια κατευθυνση του “αριστερου ημισεως ανεμολογιου.

    2. Το μετρο καθε διανυσματος-συνιστωσας ειναι χρονικη συναρτηση,με η χωρις χρονικη αδρανεια, εφοσον οι “αριστεροι” ψηφοφοροι ενδεχεται να αλλαξουν αργοτερα η ταχυτερα αποψεις και επομενως ταση-συνιστωσα η και να μετακινηθουν σε αλλο πολιτικο σχηματισμο εκτος ΣΥΡΙΖΑ, αναλογα με τα πραγματικα η φαντασιακα συμεφεροντα τους.

    3. Η κατευθυνση καθε διανυσματος-συνιστωσας ειναιεπιοης χρονικη συναρτηση,ομως με μεγαλη χρονικη αδρανεια, εφοσον τα “αριστερα” στελεχη της συνιστωσας ειναι μεσηλικες και εχουν αποκρυσταλωσει με την παρελυση αρκετων δεκαετιων τις πολιτικες τους πεποιθησεις.

    4. Η πορεια της χωρας υπο αμιγους κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα ειναι συνεχως μεταβαλομενη, ως το αποτελεσμα της συνιστωσας 12+2 διανυσματων, εκαστο μεταβλητου μετρου αλλα μαλλον σταθερης κατευθυνσης.

    5. Κατι παρομοιο με μικροτερο βαθμο μεταβλητοτητας, συμβαινει στην κυβερνησ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Υποθεση εργασιας: Αν η εκλογικη δυναμη της ΝΔ ηταν ιση με το αθροισμα ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ μετατρεποταν σε πραγματικο σοσιαλιστικο κομμα, τοτε -εφοσον δεν υπηρχε εκτακτη αναγκη οπως χρεωκοπια, πολεμος,..- θα ηταν πολυ πιθανο η χωρα να βρισκοταν σε πληρη στασιμοτητα, συνεχεις εκλογες και αλλες συνεργασιες σε βαση βραχυπροθεσμων προγραμματικων συμφωνιων, κ.ο.κ..

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΥΓ Αυτα ειναι LAUghing MAths αγαπητοι αποντες συνεργαται. Αναμενω εκπληξεις, συγκλισεις, εφαπτομενας αποψεις, οργιλας αντιρρησεις και ριζο-σπαστικας αντιδρασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία