Δουλεύτε μας με δόσεις: Χωρίς ευθύνες το πόρισμα για την αποφυλάκιση του κρατούμενου από τον Κορυδαλλό.





Εμ βέβαια, απλή αμέλεια ήταν και αφέθηκε ένας ύποπτος για φόνο, ελεύθερος. Εξάλλου δεν έγινε και τίποτα αγαπούλες μου. Δυο μπάτσοι ήταν, δυο βρωμόμπατσοι. Έχουμε πολλούς, δυο πάνω δυο κάτω δεν τρέχει και τίποτα. Από κάτι τέτοια μπορούμε όλοι να καταλάβουμε ότι το πολιτικό σύστημα με όλα του τα πλοκάμια, δικαστικό, διοικητικό, δημοσιογραφικό, συνδικαλιστικό, εγκληματικό, ζει και βασιλεύει και θα συνεχίσει να τρέφεται από τις δόσεις που μας δίνουν για να επιβιώσουμε. Οι πολίτες της χώρας αυτής, όπως τα δυο παιδιά της αστυνομίας, θα πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ οι εκλεκτοί θα ζουν άνετα εις βάρος όσων αγωνίζονται.


Από τα ΝΕΑ

Σε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους αποδίδει απλή μόνο αμέλεια το πόρισμα για την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, που είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011. 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, μετά τη γνωστοποίηση της αποφυλάκισης, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ειδικότερα, η επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά Μαρία Τρουπή μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήγαγε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο 20χρονος κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών, συνέταξε σχετικό πόρισμα.

Το πόρισμα αυτό, το οποίο παραδόθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν αποδίδει ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση, αλλά απλώς διαπιστώνει μόνο αμέλεια δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων, από την προσοχή των οποίων εκ παραδρομής διέλαθε ότι το ένταλμα σύλληψης του κατηγορουμένου είχε εκδοθεί όχι μόνο για το αδίκημα της ληστείας, για το οποίο αθωώθηκε, αλλά και για την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Την ίδια στιγμή παράλληλη άτυπη έρευνα που έγινε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση. Δηλαδή δεν διαπιστώνει ευθύνες ούτε στην διευθύντρια των φυλακών, ούτε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ούτε σε δικαστικούς υπαλλήλους, απλά αναφέρει ότι έσφαλε η Εισαγγελία Αθηνών, αλλά το σφάλμα της είναι απολύτως δικαιολογημένο.

Ο 20χρονος κατηγορουμένους ο οποίος αποφυλακίστηκε είχε αθωωθεί για την ληστεία ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα για το διπλό φονικό με θύματα δύο ειδικούς φρουρούς.


Και από κοντά και οι συνδικαλιστές, ένας ακόμα βραχίονας του πολιτικού συστήματος:
Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από αύριο ώς την Παρασκευή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της χώρας, διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και δύο συνάδελφοί τους, μετά την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην υπόθεση της δολοφονίας των δύο ειδικών φρουρών στου Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011
 από τα ΝΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία