Ζήσε καλά και άσε τους άλλους να πεθάνουν



του Λεωνίδα Καστανά

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ και στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς κάνουν σήμερα ότι έκαναν ανέκαθεν οι παντός είδους δημόσιοι υπάλληλοι. Κάνουν δηλαδή ότι τους έμαθαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ του παρελθόντος. Εκβιάζουν την κοινωνία προς ίδιον όφελος.

Όταν είχαν αιτήματα για περισσότερα χρήματα και λιγότερη δουλειά (αυτά πάνε μαζί) έκαναν μια μαζική απεργία. Δεν έχαναν χρήματα, τα τόκιζαν. Μετά από μερικές ημέρες, η κυβέρνηση έδειχνε πανικοβλημένη για το δήθεν πολιτικό κόστος που αναλάμβανε και ικανοποιούσε τα αιτήματα. Φυσικά με περισσότερο δανεισμό. Την επόμενη μέρα έβγαιναν οι υπουργοί και κόμπαζαν ότι άκουσαν δήθεν τη φωνή των εργαζομένων. Οι απεργοί ύψωναν τις γροθιές τους και στην επόμενη εκλογή δεν ξεχνούσαν τους ευεργέτες τους. Η δόλια η Αριστερά που είχε αγωνιστεί και αυτή για τη δικαίωση των αγώνων έμενε εκλογικά στην απέξω.  Και η ζωή κυλούσε ωραία. Η χώρα βυθίζονταν στα χρέη, το πολιτικό σύστημα αναπαρήγαγε τη εξουσία του και μπορούσε χαλαρά και ατιμώρητα να διαπλέκεται με το μεγάλο κεφάλαιο, να κάνει τις χοντρές μπίζνες. Η Αριστερά είχε ότι της χρειάζονταν για να συντηρεί τα στελέχη της.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και συνδικαλιστικής πρακτικής είναι γνωστά. Τα ζούμε όλοι.
Δεν με εκπλήσσει  που ο σημερινός Σπάρτακος των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ ήταν συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ και τώρα είναι ακραίος αριστερός. Τι θα ήταν;
Ούτε με απασχολεί πια το ύψος των αμοιβών αυτών των εργαζομένων. Το κακό έγινε.
Δεκάρα δεν δίνω για τον τρόπο που βρήκε τη δουλειά στο ΜΕΤΡΟ ο κάθε εργαζόμενος. Χιλιάδες ψηφοφόροι βρήκαν δουλειά με ανάλογο τρόπο.
Ούτε οργίζομαι που κάποιοι ενώ έχουν σίγουρη δουλειά εκβιάζουν αυτούς που ζουν στην ανασφάλεια ή στην ανεργία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλούς σκληρούς και μοναχικούς ανθρώπους.

Μονάχα, σαν δάσκαλος που είμαι, θλίβομαι  που κάποιοι συμπατριώτες μου δεν ξέρουν αριθμητική. Που δεν καταλαβαίνουν ότι αν ο οδηγός συνεχίζει να παίρνει αυτά που έπαιρνε, κάποιος άλλος εργαζόμενος που δεν έχει τα ίδια σύνεργα εκβιασμού  θα πάρει ακόμα λιγότερα. Κάποιος άρρωστος δεν θα μπορέσει να τύχει της κατάλληλης περίθαλψης, κάποιο παιδί θα κρυώνει στο σχολείο.
Δυστυχώς μάγκες μου το δανεικό χρήμα τέλειωσε. Και χρήμα για να παίρνουμε τους μισθούς του παλιού καλού καιρού δεν υπάρχει. Να βρούμε τα κλεμμένα, να βρούμε τα αφορολόγητα. Αλλά μέχρι να τα βρούμε θα πρέπει όλοι να ζοριστούμε, όλοι να ματώσουμε. Το ζήτημα είναι να πιάσει το αίμα μας τόπο, να πάρει αυτά που δικαιούται ο άνεργος, να φάει το παιδί στο σχολείο, να μην τα κακαρώσει ο γέρος από το κρύο. Να μην πάνε οι θυσίες στράφι, στο απύθμενο πηγάδι του δημοσίου.  

Θέλω να πω και κάτι για την Αριστερά έλλογη και μη.
Η απεργία είναι ιερό δικαίωμα δίχως άλλο.
Η απεργία δημόσιων λειτουργών με όμηρο την κοινωνία είναι κεκτημένο δικαίωμα μιας ανάπηρης, ελλειμματικής δημοκρατίας. Και η Αριστερά μπιζάρισε αυτό το κεκτημένο, αυτής της δημοκρατίας.

Ο κάθε εργαζόμενος κάνει ότι μπορεί για να  σώσει το δικό του τομάρι, το γάλα των δικών του παιδιών. Του τόμαθε καλά αυτός ο συνδικαλισμός.
Η συνεργασία και η συγκατάβαση στη χώρα μας θεωρούται προδοσία, το ξέρω.
Δικαίωμα όμως και της κυβέρνησης να ασκεί την εξουσία της και να υπερασπίζεται την κοινωνική συνοχή με τον τρόπο που αυτή νομίζει.
Όσο βάρβαρη είναι η επίταξη άλλο τόσο βάρβαρη είναι και η βία που ασκεί στους πολίτες, ο δάσκαλος που κλείνει το σχολείο, ή ο υπάλληλος της ΔΕΗ που κατεβάζει το διακόπτη.
Αν η Αριστερά νομίζει ότι έχει άλλο τρόπο ώστε να κρατήσει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή ας τον διατυπώσει.
 Ας προτείνει τα ισοδύναμα που έχει στις επεξεργασίες της ώστε ο οδηγός του Μετρό να εξαιρεθεί, χωρίς κάποιος άλλος ΔΥ να πεινάσει. Ας διαθέσει, για παράδειγμα, τα 100 μύρια των δικαστικών.  Αν πάλι δεν έχει ισοδύναμα πρόχειρα, ας ρίξει την κυβέρνηση, να πάμε σε εκλογές να έρθει εκείνη στην εξουσία, να επαναφέρει τους μισθούς με το πάτημα ενός enter ή με όποιο άλλο τρόπο αυτή νομίζει.
Tα υπόλοιπα είναι φτηνός λαϊκισμός.
Μ’ αυτά και μ΄ εκείνα, ο Σαμαράς ηγεμονεύει. Και μεταξύ μας, καλά κάνει.

Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Είναι αντιθέτως νόμιμα τα 100 εκ ευρουδάκια που πήραν από τις δικές μας τσέπες οι δικαστικοί ως αναδρομικά. Τι να πει και ο συνδικαλιστής Μαρία-Ελένη;

      Διαγραφή
    2. τώρα απάντησες...

      Διαγραφή
  2. Εύστοχο, καίριο και ουσιαστικό το κείμενο. Καιρός να δούμε καθαρά τι σημαίνει κατάχρηση απεργίας στο δημόσιο τομέα, τι σημαίνει δημοσιοϋπαλληλικός συνδικαλισμός. Ο Σκουρλέτης βέβαια έχει βγάλει την απόφασή του. Εξαίρεση των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες από το ενιαίο μισθολόγιο και αλυσιδωτές εκρήξεις σε όλο το δημόσιο.
    Δημόπουλος Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημόπουλε
      Τέλειωσε. Εκβίασαν μπας και περάσει δεν τα κατάφεραν, πάμε παρακάτω. Ο Σπάρτακος αύριο πάει στο ΣΥριζα και όταν γίνουν εκλογές γίνεταιβουλευτής και όλα τελειώνουν σα γάμος. Άντε μπας και δουλέψει κανένας και βγει μεροκάματο.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητε Λεωνιδα με συγκινεις πολυ. Ευχομαι καλα μυαλα σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εύστοχος!!!

    τα "ορφανά του Αντρέα" ας το πάρουν απόφαση επιτέλους!

    "έκλασε η νύφη - σχόλασε ο γάμος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Leo,
    Γιατί στο "απόφθεγμα"σου αναπαράγεις την πιο άθλια προβοκάτσια,τον γκαιμπελισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου;Δεν μπορεί να μην έχεις δει τη συνέχεια του video!
    Δεν έιναι στην κουλτούρα της ανανεωτικής αριστεράς αυτές οι πρακτικές και μέχρι σήμερα πίστευα ότι δεν είναι και στη δική σου. Κρίμα!!

    Υ.Γ Ο κύριος Κεδίκογλου είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος και άρα εκπροσωπεί όλους τους κυβερνητικούς εταίρους,συνεπώς και τη δημάρ.Ντροπή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαββίνα
      Το μπαλαμούτι του Κεδίκογλου στο video είναι απαράδεκτο, σαφώς. Δεν υπήρχε κανένας λόγος. Ο βουλευτής Καστοριάς εκτίθεται με αυτά που λέει σε όλο το video και δεν θάπρεπε να γίνει κανένα μοντάζ. Σαφέστατη υποστήριξη της βίας. δεν θα πάρω γιατί δεν είμαι φίλος της. Ανάλογα πράγματα είπε και η δική μας η Μάρκου. Είναι της μόδας βλε΄πεις να χαιδεύουν κάποιες και κάποιοι τους βάιαους. Προτιμώ να διατυπώνονται προτάσεις ειρηνικές.

      Διαγραφή
  6. Για το μετρο η σταση της ΔΗΜΑΡ εχει κατι απο βολταιρο.Διαφωνω με την επιταξη αλλα θα υπερασπισω και με δικαιωμα της ζωης μου το δικαιωμα της να πραγματοποιηθει.....
    Θανασης Παπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Η ΔΗΜΑΡ θανάση έκατσε πάλι στη μέση. Λάθος της. Αν είχε ισοδύναμα να τα κατέθετε. Διαφορετικά η παρέμβαση δεν είχε νόημα. Αλλά τα αριστερά σύνδρομα του παρελθόντος την ακολουθούν. Που θα πάει; θα καταλάβει.

      Διαγραφή
  7. Θα είχε ενδιαφέρον να δει κάποιος πόσοι υπάλληλοι ΔΕ και ΥΕ υπηρετούν στο μετρό και γενικότερα στις δημόσιες συγκοινωνίες. Αν με το νέο μισθολόγιο ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς βρεθεί να αμείβεται με 750 ευρώ μικτά νομίζω ότι η απεργία είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Εξυπηρετούν εκατομμύρια πολίτες και η δουλειά τους είναι τόσο σημαντική που δε μπορούν να απεργήσουν ούτε μία εβδομάδα, γιατί να δεχτούν αδιαμαρτύρητα να αμείβονται με μισθούς πείνας; Δε νομίζω ότι μια τόσο αυτονόητη διεκδίκηση (αξιοπρεπής διαβίωση σε μια χώρα με ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος) τους κατατάσσει σε εχθρούς της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο είναι πράξη μέγιστου ατομισμού με την οποία διαφωνώ. Η απεργία είχε στόχο τη διατήρηση απαράδεκτων προνομίων που μοίρασε το πελετειακό κράτος σε άλλες εποχές. Πολλοί ΔΥ έχουν βρεθεί με μισθούς πείνας με τους οποίους επίσης διαφωνώ. Αλλά και 1,5 εκατομμύριο συμπατριώτες μας έχουν βρεθεί στο μηδέν. Με αυτούς τι θα γίνει; Αν υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις να τις δούμε. Αλλά αυτός ο τσαμπουκάς δεν είναι αγώνας.

      Διαγραφή
    2. Η Liberal λύση είναι να δει η κυβέρνηση ποιους ΔΥ χρειάζεται (οπότε τους οφείλει ένα αξιοπρεπή μισθό ανάλογο της εργασίας τους) και ποιους όχι (οπότε δυστυχώς θα πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα). Η Left λύση είναι να να οριστεί ένας αξιοπρεπής κατώτατος μισθός και η διαφορά να κοπεί αναλογικά από τους μεγαλύτερους. Η λύση του "ηγεμώνα Σαμαρά" να εξαναγκάζονται σε εργασία (!!!) με μισθό πείνας χρήσιμοι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε Left και ούτε Liberal και θλίβομαι που το υποστηρίζεις Λεωνίδα.

      Διαγραφή
    3. Α τώρα το είπες μια χαρά. Συμφωνώ μέχρι κεραίας. Αλλά μέχρι να επιτραπούν οι απολύσεις στις ΔΕΚΟ κάπως πρέπει να κινηθούμε. Στη συγκυρία αυτή ο Σαμαράς μάλλον άργησε. Εγώ μιλάω για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και για ορθολογικοποίηση του κράτους. Για να μη σου πω και για ιδιωτικοποίηση του ΜΕΤΡΟ και μεικτή οικονομία στα ΜΜΜ. Ανταγωνισμός Κώστα η μόνη λύση γαι να βγούμε από το τέλμα.

      Διαγραφή
  8. Provlimatismoi apo antistoixa adiexoda diaforetikou typou;
    http://m.npr.org/news/front/170198098
    Stella korre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το "μπαλαμούτι"του Κεδίκογλου αναπαράγεις στο αποφθεγμα,Leo, και όχι τις απλοικότητες του βουλευτή του σύριζα! Όσο για την υποστήριξη της βίας δεν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι.Ελπίζω,όχι σ εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ τη Μάρκου αναφέρομαι ρε Σαβίνα. Ούτε καν στο Διαμαντόπουλο που είπε τα ίδια πράγματα. Τάχουν πει και αλλοι, τα λέει σύσσωμη η επναστατική Αριστερά. Απέναντι στην τρομοκρατία έχει δυο γραμμές:
      1. Είναι πράκτορες της ασφα΄λειας, παρακράτος κλπ/ Δηλώσεις Γλέζου για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Παλιότερες δηλώσεις Τσίπρα όταν οι μπάχαλοι έκαψαν το Αττικόν. Ο λόγος; Η αλλοθοποίηση συγγενών προς αυτήν ομάδων.
      2. Η ανέχεια και το μνημόνιο φέρνουν τη βία η οποία δικαιολογείται ως ύστατη πράξη αντίστασης κατά του κεφαλαίου. Διαμαντόπουλος και Μάρκου και παλιότερα σε εκπομπή του Πρετεντέρη η Σακοράφα.
      Είναι το must της αριστερής πολιτικής. Κλείνεις το μάτι στη βία γιατί στα καφενεία όλοι είναι έτοιμοι να πάρουν τα καλάσνικωφ κατά της τρόικας. Εγώ σου φταίω που κάνω τη διαπίστωση, ή τα γεγονότα;

      Διαγραφή
  10. Leo,βασικό χαρακτηριστικό ενός ελεύθερου πνεύματος,είναι και η διαφοροποίησή του-όταν έτσι κρίνει-από την "επίσημη γραμμή" (βλ.ΔΗΜ.ΑΡ).Συγχαρητήρια για το άρθρο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη ευχαριστώ. Αλλά δε νομίζω να υπάρχει μέλος ή στέλεχος της ΔΗΜΑΡ που να πιστεύει ότι η επιστράτευση και ως εκ τούτου η λήξη της απεργίας των κολλητών ήταν αρνητικό μέτρο. Απλά η ΔΗΜΑΡ ως Αριστερά πρέπει να πει και κάτι κατά παράδοση "Αριστερό". Που θα πάει θα τελειώσουμε κάποτε και μ΄αυτά.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο ειλικρίνεια, πέστα χρυσόστομε και μη μας σκας. Εν ολίγοις, πιο δεξιά πεθαίνεις!

      Διαγραφή
    3. μα αν κάποιοι ένιωσαν ανακούφιση από τη λήξη της απεργίας ήταν οι αριστεροί. Σιγά μην αφήσουν το Σταματόπουλο να τα κάνει μπάχαλο και να αρχίσουν οι Αμερικάνοι να μην εμπιστεύονται τον Τσίπρα. Γιατί στο εσωτερικό μέτωπο ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπερασπίζεται την κάθε πασοκική συντεχνία για να έχει ελπίδες να κυβερνήσει. Μεγάλο μπλέξιμο σου λέω. ΆΣτο.

      Διαγραφή
  11. Γιώργος Β. Ριτζούλης25 Ιανουαρίου 2013 στις 3:57 μ.μ.

    Αγαπητέ Λεωνίδα, τα top ανέκδοτα της εποχής της κρίσης και των μέτρων καταπολέμησης της είναι δύο:
    1. Τα "θαλάσσια διόδια" που επιβλήθηκαν στους σκαφάτους, αντί φορολόγησης ως τεκμήριο: Κάποιος πρότεινε ήδη, οι σταθμοί των θαλάσσιων διοδίων να εγκατασταθούν στα Τρίκαλα (της Θεσσαλίας βεβαίως) και στην Τρίπολη...
    2. Το "επίδομα κεραίας" (ή "κερατιάτικα") που παρέχεται εδώ και πολλά χρόνια στους οδηγούς Μέσων Μεταφοράς και συγκεκριμένα των τρόλλευ - για τους τρολέδες, όταν βγαίνουν απο τη θέση τους, ο οδηγός κατεβαίνει και τους επαναφέρει.
    http://www.inews.gr/96/apantisi-sto-gia-to-75-symvainoun-afta-2.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, τι αποδεικνύουν τα ανέκδοτα; Ότι το κράτος αυτό των πελατών πρέπει να διαλυθεί. Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Ποτέ δεν θα μάθουμε τι κρύβεται μέσα στα πλοκάμια του.

      Διαγραφή
  12. Γιώργος Β. Ριτζούλης25 Ιανουαρίου 2013 στις 4:28 μ.μ.

    Ας γράψω και κάτι κάπως "τεχνικό", μακρο-οικονομικό αλλά σχετικά απλό και εποικοδομητικό. Όχι ακριβώς "επί του θέματος", αλλά για την καρδιά του όλου προβλήματός μας:
    Σήμερα ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ομολόγησε για πρώτη φορά μια μεγάλη αλήθεια. Πρώτη φορά το παραδέχεται αυτο Έλληνας πολιτικός:
    "Το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ είχε διατηρηθεί σταθερό γύρω στο 100% καθ' όλη τη δεκαετία πριν το 2008. Αλλά, αυτό που είναι παράδοξο είναι ότι την ίδια περίοδο, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπως μετριέται από την (ονομαστική) αύξηση του ΑΕΠ κάθε έτος, έφταναν μέχρι και το 10% (2003), το χρέος παρέμεινε σταθερό ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τη κοινή λογική που λέει ότι όταν υπάρχει μεγέθυνση, το δημόσιο χρέος μπορεί να μειωθεί».
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε την άποψη ότι «στην αρχή έγινε προσπάθεια αυτό να δικαιολογηθεί με το τέχνασμα ότι το χρέος παρέμενε σταθερό επειδή δήθεν υπήρχαν υπερβολικές δημόσιες δαπάνες. Ωστόσο, οι δημόσιες δαπάνες αν αφαιρέσουμε τους τόκους ήταν μικρότερες ως ποσοστό του ΑΕΠ από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Αντίθετα, εκεί όπου υπήρχε η απόκλιση ήταν στα δημόσια έσοδα και μάλιστα στα έσοδα από τη φορολογία του πλούτου και του κεφαλαίου, στη άμεση φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων.
    «Αυτή είναι η αιτία του υψηλού χρέους της Ελλάδας. Έχουμε υπολογίσει ότι αν τα έσοδα ήταν κοντά στο μέσο όσο της ευρωζώνης, όσο κοντά ήταν και οι δαπάνες, θα αντιμετωπίζαμε την κρίση του 2008 με χρέος μικρότερο της Γερμανίας, δηλαδή γύρω στο 80% του ΑΕΠ» τόνισε.
    Είναι αυτό που πιστεύω από το 2009, αλλά δεν ακούω να επιχειρηματολογείται: Η pro-κυκλική πολιτική σε περίοδο ανάπτυξης, το τρομπάρισμα αέρα σε μια φούσκα, που δεν συνεισφέρει έσοδα στο δημόσιο ταμείο, ούτε παραγωγικές δημόσιες επενδύσεις, αλλά "ιδιοποιείται" ως ιδιωτική κατανάλωση ή ως ιδιωτική συσσώρευση πλούτου. Το υπερβάλλον Δημόσιο χρέος είναι υπερβάλλων ιδιωτικός πλούτος.
    Αυτή είναι η τραγική αλήθεια του οικονομικού κύκλου: Άν ως δημόσιο δεν κάνεις "απόθεμα" με υψηλότερη φορολόγηση στην ανοδική περίοδο "παχειών αγελάδων", το πληρώνεις πολύ ακριβά στην πτωτική φάση, που αναπότρεπτα κάποτε θα έλθει.
    Για να κάνεις αντικυκλική πολιτική σε περίοδο ύφεσης, πρέπει να την έχεις ήδη κάνει στην ανοδική περίοδο. Δεν μπορείς να έχεις πάντοτε ισοσκελισμένους προυπολογισμούς χωρίς εξωτερικό δανεισμό. Μπορείς όμως να έχεις ισοσκελισμένο (ή και πλεονασματικό) πολυετή προυπολογισμό, για τον πλήρη οικονομικό κύκλο, ανοδικό+καθοδικό.
    Τελικά είχαν δίκιο όσοι έκαναν αντικυκλική πολιτική στην περίοδο 1995- 2005, "βάζοντας τάπα στις φούσκες". Τάπα φορολογική και μισθολογική. Π.χ. η κυβέρνηση Σρέντερ - Φίσερ στη Γερμανία είναι στην πραγματικότητα αυτή που οικοδόμησε την οικονομική σταθερότητα της σημερινής περιόδου Μέρκελ.
    Αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας σήμερα, πρέπει να είναι προγραμματικό θεμέλιο για κάθε χρηστή και δίκαιη διακυβέρνηση. Ακούει κανείς στην κυβέρνηση; Κατάλαβε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τις πρακτικές-πολιτικές συνέπειες αυτού που είπε στο ακαδημαικό του ακροατήριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά Γιώργο. Ακριβώς ότι κάνει κάθε συνετή οικογένεια. Προσέχει για να έχει. Αλλά σε μια κοινωνία ατομισμού, χωρίς κουλτούρα συνεργασίας και χωρίς καμιά εθνική συνείδηση, σε μια κοινωνία κοτζαμπάσηδων, μόνο το πλιάτσικο είναι οικονομική πολιτική. Τώρα τρέχουμε

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση προσθέτωντας οτι ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας των Δημοσίων Υπαλλήλων καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών των μειωμένων εσόδων, σε απόλυτο μέγεθος είναι ό,τι περίπου τους αναλογεί κοινοτικά στο ελληνικό ΑΕΠ.
      Συνυπολογίζοντας τον κάπως αυξημένο αριθμό -για μένα - δημοσίων υπαλλήλων (λόγω εκκλησίας, ενοπλων δυνάμειων κα) σε σχεση με τα κοινοτικά επίπεδα, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι οι κάπως περισσότεροι δημόσιοι λειτουργοί μοιράζονταν την πίτα που τους αναλογούσε το προηγούμενο διάστημα για να υπηρετούν (π.χ.΄συστημα 4-4-2) το καθεστώς των μειωμένων δημόσιων εσόδων.

      Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη διαπίστωση στο σκέλος των εσόδων, αλλά στη λογική του "διαίρει και βασίλευε" αφήνει τη λειτουργία των ΔΥ στο απυρόβλητο. Πρόκεται για παντελώς αθώους πελάτες του κακού δικομματισμού και του κατεστημένου της μεταπολίτευσης που υποαμοίβονται και δικαιούνται σήμερα να αντιστέκονται σε κάθε αναπροσαρμογή.
      Τη λιτότητα κατάγγελνε και τότε στην άνοδο που δε γίνονταν η αντικυκλική πολιτική, τη λιτότητα καταγγέλνει και τώρα στην κάθοδο που σφίξαν τα πραγμάτων. Το χρέος είναι, λέει, ένα αυτόνομο ζήτημα, που χρησιμοποιήθηκε σαν πρόσχημα στα καλά καθούμενα από τους κακούς για την επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Ζήτω τα ελλείμματα ή κατά το plan B ζήτω η ακαριαία υποτίμηση σούμπιτης της ελληνικής κοινωνίας.
      Ο ριζοσπαστικός πολιτικαντισμός σε όλο του το μεγαλείο.

      jd

      Διαγραφή
    3. Γιώργος Β. Ριτζούλης27 Ιανουαρίου 2013 στις 2:42 μ.μ.

      Δια του λόγου το ακριβές, δείτε τα διαγράμματα:
      Α. Ονομαστικό ΑΕΠ 1960 - 2011 σε $. Κάντε mouse over:
      Το 2002 είναι 146 δισ $. Το 2008 έχει υπερδιπλασιαστεί 341 δισ $. Η άνοδος του ΑΕΠ είναι τερατώδης. Αλλά...
      Β. Το Δημοσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ 1970 - 2010.
      http://e-roosters.blogspot.gr/2010/09/blog-post_27.html
      Μεταξύ 1997 και 2007 είναι περίπου flat, από 110 % κατεβανει μόνον στο 98 %. Αυτό, για περίοδο με τερατώδη άνοδο του παρονομαστή ΑΕΠ, σημαίνει τεράστια απώλεια φορολογικών εσόδων. Και ξαφνικά, το 2007, έτος εκλογών, ο δανεισμος εκτινάχθηκε...Αμέσως μετά έσκασε η Lehman Bros...

      Οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα.

      Διαγραφή
  13. Αντιγράφω από το σημερινό άρθρο του κ. Μανδραβέλη στην Καθημερινή με τίτλο "Η επίταξη και οι συνδικαλιστές" :
    "Σύμφωνα με τον καθηγητή του Εργατικού Δικαίου Ι. Ληξουριώτη, «η επίταξη υπηρεσιών αποτελεί κατ' ουσίαν παραβίαση της θεμελιώδους αρχής της απαγόρευσης της αναγκαστικής εργασίας (υπ' αριθ. 29 ΔΣE του 1930 περί αναγκαστικής ή υποχρεωτικής εργασίας, υπ' αριθ. 105 ΔΣE περί καταργήσεως της αναγκαστικής εργασίας του 1957 κ.λπ.). Για τον λόγο αυτό, οι διεθνείς συμβάσεις εργασίας δέχονται εξαιρέσεις μόνο σε περιπτώσεις ανώτερης βίας (πόλεμος, καταστροφές ή απειλές καταστροφών, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, λιμοί, σεισμοί, επιδημίες κ.λπ.), ρητώς δε αποκλείουν τη χρησιμοποίηση της αναγκαστικής εργασίας «ως μέτρο κολασμού για τη συμμετοχή σε απεργία».
    Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Ληξουριώτη; Να εφαρμόσει το άρθρο 14 του νόμου 1264/1982 «που ορίζει ότι οι συνδικαλιστές απολύονται «όταν εξακολουθούν να συμμετέχουν σε απεργία που κρίθηκε με δικαστική απόφαση μη νόμιμη ή καταχρηστική»». Οι συνδικαλιστές αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τρεις δικαστικές αποφάσεις και όχι μία.
    Επίσης η κυβέρνηση θα έπρεπε, σύμφωνα με τον κ. Ληξουριώτη, «να καταθέσει αγωγές αποζημίωσης κατά των συνδικαλιστικών φορέων που παρανόμως απεργούν και κατά των ίδιων των συνδικαλιστών ζητώντας την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το μετρό από την 8ήμερη παράνομη απεργία»."
    Ας ερωτούντο οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ αν προτιμούν την παράνομη επίταξη ή τη νόμιμη απόλυση.
    Προτιμούμε ο εργαζόμενος στα ΜΜΜ τεχνίτης και διοικητικός) να αμείβεται καλύτερα (ως +50%) από το δάσκαλο και τον καθηγητή; Αν ο εργαζόμενος στον ΗΣΑΠ αμείβεται με μεικτά 40000€ το χρόνο, γιατί να μην αμείβονται με το ίδιο ποσό όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (1000000 μαζί με τις ΔΕΚΟ). Και οι άνεργοι; Στο πηγάδι κατούρησαν; (άλλοι 10000000). Συνολικά 2,000,000 αμειβόμενοι με 40,000€ σημαίνει μισθολογικό κόστος 80 δις € το χρόνο, από 20 δις € που είναι περίπου σήμερα. Από που θα βρεθούν τα επιπλέον 60 δις € δεν μας το λέει κανείς. Η επιλογή για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ πρέπει να είναι: ενιαίο μισθολόγιο ή ιδιωτικοποίηση. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την κατάσταση στο ΜΕΤΡΟ υπάρχει η έκθεση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης που την βλέπετε στο μπανεράκι της ΜΑργαρίτας, αριστερά. Η αποθέωση και ο ορισμός του πελατειακού κράτους. Συμφωνώ απόλυτα με τις επιλογές που θέτετε στο τέλος του σχολίου. Προσωπικά θα προτιμούσα την ιδιωτικοποίηση.

      Διαγραφή
  14. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το άρθρο.

    Η "αριστερά" στην Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί σε στερεότυπα παλαιοτέρων δεκαετιών, σε ιδεοληψίες και στείρα συνθηματολογία. Το αποτέλεσμα να είναι αριστερή στα λόγια, αλλά επί της ουσίας η δράση της μόνο αριστερή δεν είναι. Έχει στηρίξει τις διαμαρτυρίες όλων των insiders του παλαιού συστήματος (δικαστές, φαρμακοποιοί, καβατζωμένοι του δημοσίου τομέα όπως τώρα με το μετρό) και επί της ουσίας ελάχιστα έχει ασχοληθεί με το να υποστηρίξει τους πραγματικά αδύνατους.

    Και έχουμε καταλήξει στο σημείο ο πάλαι ποτέ "μακεδονομάχος" Σαμαράς να φαντάζει η πιο σοβαρή επιλογή! Συμμάζεψε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, εμπιστεύτηκε 5-6 άξιους ανθρώπους με αιχμή του δόρατος τον Στουρνάρα και παρά τη μεταρρυθμιστική βραδύτητα και τους διάφορους παλαιοκομματικούς που για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών υπουργοποίησε, το πρόσημο είναι μέχρι στιγμής θετικό. Και αυτό το πιστώνεται ο Σαμαράς και όχι ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης που ακόμα νομίζουν πως με τακτικισμούς και με το να βγάζουν την ουρά τους απ'έξω θα χτίσουν ένα "φιλολαϊκό" προφίλ.

    Όσον αφορά τον περιβόητο "μεταρρυθμιστικό" χώρο δυστυχώς βλέπω να ισχύει το όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει.

    Ευτυχώς προς το παρόν λόγω "απώλειας εθνικής κυριαρχίας" το πολιτικό μας σύστημα αναγκάζεται να κάνει μεταρρυθμίσεις. Αλλά με το στανιό μπορεί να γίνει σωστή δουλειά;

    Anyway, μπράβο σου που το παλεύεις έτσι μαχητικά και από το blog σου αλλά και εντός της Δημ. Αρ. (που δυστυχώς αργεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής).



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεπού και Δράκουκα ευχαριστώ. Συμφωνούμε σε όλα. Η αριστερά ακόμα και η έλλογη είναι πολύ αργή. Που θα πάει ίσως κάποια στιγμή αλλάξει κινητήρα.

      Διαγραφή
  15. Εκτός απο τους στρατιώτες υπάρχουν και οι στρατηγοί.

    Απο τα συμπεράσματα του επιθεωρητή δημοσιας διοίκησης του Φεβρουαρίου 2010

    "Ζ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
    Ζ.1 Αστική ευθύνη
    Να ασκηθεί κατά των μελών των ΔΣ της ΑΜΕΛ ΑΕ η εταιρική αγωγή του Κ.Ν.2190/1920 για τη ζημία που υπέστη η εταιρία από τη λήψη απόφασης διενέργεια προσλήψεων προσωπικού ιδιαίτερα κατά την περίοδο από 01.01.2008 έως 31.12.2009. Η ευθύνη των μελών του ΔΣ ερείδεται στο άρθρο 22α του Κ.Ν.2190/1920 και στο άρθρο 3 του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της εταιρίας, σύμφωνα με τα οποία τα μέλη του ΔΣ ευθύνονται για κάθε πταίσμα κατά τη διαχείριση.
    Ζ.2 Ποινική ευθύνη
    Να διαβιβαστεί η παρούσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διερεύνηση της άσκησης ποινικής δίωξης (απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση άνω των 15.000€) κατά των μελών του ΔΣ της εταιρίας για παράνομες πράξεις κατά τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων (διενέργεια προσλήψεων) ιδιαίτερα κατά την περίοδο από 01.01.2008 έως 31.12.2009, με τις οποίες ζημίωσαν την περιουσία της εταιρίας. Η ποινική ευθύνη των μελών του ΔΣ ερείδεται στα άρθρα 54 επ. του Κ.Ν.2190/1920 και στο άρθρο 390 ΠΚ, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 15 του Ν.3242/2004."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι ένα αλλο ανέκδοτο. Γιαυτό έχω αμφιβολίες φίλε για το αν αλλάξει τίποτα και με βλέπεις πότε αισιόδοξο και πότε down πολιτικά. Αν δεν επέλθει κάθαρση, δικαιοσύνη δεν πάνε μέσα τα μέλη του ΔΣ και κάθε ΔΣ που υπέγραφαν τις προσλήψεις δεν θα αλλάξει η νοοτροπία της χώρας. Φίλε ζούμε τη συνέχεια του εμφυλίου. Πρέπει να το καταλάβουμε

      Διαγραφή
  16. Λέων αγόρι μου. Άσε τις σχοινοτενείς αναλύσεις - κι εσύ και οι πολλοί (μπράβο σου) που σε περιμένουν για να σχολιάσουν. Να το πώ αλλιώς: Αν ήταν ιδιωτική επιχείρηση το "μετρό" θα γινόταν τέτοιο πράμα;
    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπάμπη αγόρι μου επιτέλους. Βρήκες το σωστό δρόμο προς τη Μαργαρίτα. Αν ήταν ιδιωτική; Μα ιδιωτική πρέπει να γίνει, για να είναι παραγωγική, κερδοφόρα, και να συνεισφέρει στην κοινωνία με τους φόρους της. Ενώ τώρα θέλουν να πληρώνουμε οι υπόλοιποι τις εξαιρέσεις τους, γιατί δουλεύουν στο υπόγειο. Ας παραιτηθούν ξέρω μερικές χιλιάδες άνεργους ειδικευμένους που θα δούλευαν και στον Άδη προκειμένουν να θρέψουν τα παιδιά τους. Πάντως πολύ χάρηκα που μπήκες. Μην ξεχνάς πως είσαι πάντα ο πατέρας μας. Εστω και αν γεράσαμε πια όλοι.

      Διαγραφή
  17. Θα απαντήσω με αυτό που κυκλοφοράει στο ιντερνετ: όποιος δεν θέλει να οδηγάει τρένο και τρόλεϊ με 3-4000 (προσοχή μικτά: αυτά είναι που πληρώνει ο γνωστός μαλάκας), ας πάει να οδηγάει F-16 με τα μισά...Ή ας γίνει γιατρός για να παίρνει επίσης τα μισά...και αν...

    Και καλά αυτοί που δουλεύουν σε βάρδιες. Νομίζω ότι δεν καταργείται το δικαίωμα των νόμιμων προσαυξήσεων λόγω νυχτερινής εργασίας, αργιών κλπ, όπως άλλωστε ισχύει και για τους δυστυχείς υπαλλήλους της Βουλής. Οι διοικητικοί και οι δακτυλογράφοι όμως; Γιατί να παίρνουν περισσότερα από τις αντίστοιχες του δημοσίου. Υπάρχει καμιά διαφορά στα νύχια τους που το ξύνουν;

    Όσο τα λεφτά ήταν από δάνεια, σκασίλα μας. Ούτε μας περνούσε από μυαλό ότι κάποτε θα τα αποπληρώναμε. Τώρα όμως που τελειώσαν τα μπικικίνια, έχει σημασία! Νομίζω ότι αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι κάθε ευρώ στη τσέπη του εκ παραθύρου διορισμένου νδπασόκου, νυν συραζαυγίτη, βγαίνει από τη τσέπη μας. Αυτό άλλωστε είναι ο επάρατος "κοινωνικός αυτοματισμός"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είπα και στο Δήμο. Γουστάρω τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι υγεία. Επιτέλους οι Έλληνες ξυπνάνε και κατατλαβαίνουν από μαθηματικά. Μόνο η παράλογη Αριστερά νομίζει ακόμα ότι είμαστε στην εποχή των δανεικών, που όλοι ζητούσαν και έπαιρναν. Απλά ανόητη.

      Διαγραφή
  18. Ζήτω ο Κοινωνικός Αυτοματισμός, Ζήτω η δημοκρατία.....

    Αγαπητέ δάσκαλε βάζεις το παράδειγμα του Πασόκου που έγινε ακροαριστερός.... Γιατί δεν λες για το παράδειγμα του κου Κουβέλη τι έλεγε πριν απο 3 χρόνια και τι κάνει τώρα... Τι έλεγε πριν 6 μήνες για τις μη διαγραφές και τι έκανε τώρα... Αγαπητέ γιατί δεν λες για τον βουλευτή σας Βασίλη Οικονόμου πρωτοπαλήκαρο του Πασοκ και της ΠΑΣΠ.. Αλλά επειδή είμαστε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ δεν τα κάνουμε αυτά.. Αφού στην αριστερά είναι τόσοι κακοί γιατί δεν αλλάζετε και όνομα?

    Αντί να συχτιρίζουμε για τον μισθό μας και να είμαστε απέναντι σε αυτούς που διεκδικούν καλύτερη ζωή μήπως λέω μήπως πρέπει και μεις να διεκδικήσουμε αυτά που μας κλέβουν??????

    Πραγματικά δεν έχω λόγια να πω για κάποιους που πριν από 1 χρόνο κατηγορούσαν κομμάτι της αριστεράς για τη μη συγκρότηση κοινού μετώπου, και τώρα υπογράφουν την θανατική καταδίκη όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργατών (που δεν χαρίστηκαν αλλα κατακτήθηκαν με αιμα και θυσίες).

    Βέβαια να μην ξεχνάμε και την σχέση S = klnΩ.....
    Δάσκαλε μηπως το κάνετε επίτηδες και αυξάνετε το S?????

    Αν το κάνετε αυτό επίτηδες τότε υποκλίνομαι.....
    Καληνύχτα και καλη τύχη.....

    Δήμος ιδ. υπάλληλος 850ευρώ. Δάσκαλε πραγματικά δεν ζηλεύω αυτούς που παίρνουν 1200 και 1300 ευρώ αλλα φοβάμαι μην φτάσω αυτούς που παίρνουν 350ευρώ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γουστάρω τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι η συνεργασία των παραγωγικών τάξεων που οδηγεί στην πρόοδο. Αυτό για σένα είναι προδοσία, ενώ για μένα η λύση. Τι να κάνουμε διαφωνούμε. Εσύ με τα 850 μπορείς α δουλεύειες για να παίρνουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό 1500 κόβωντας εισητήρια. Εγώ πάλι δεν θέλω. Γιατί εσύ μιλάς με τα στερεότυπα της αριστεράς και γω με τα μαθηματικά. Η εντροπία φίλε αυξάνεται από μόνη της, είναι ο 2ος θερμοδυναμικός νόμος. Βλέπεις όμως ότι η ίδια η κοινωνία προσπαθεί να την περιορίσει ακριβώς για να αυξηθεί έτσι η ικανότητα παραγωγής έργου. Σε ένα χρόνο τα ποσοσοστά της ΧΑ και του Συριζα θα είναι εκεί που πρέπει, δηλαδή χαμηλά, το μπαλόνι της οργής θα έχει ξεφουσκώσει και η χώρα μας θα ελπίζει βάσιμα ότι θα δει φως. καλά να είμαστε να τα συζητάμε. Εσύ ειδικά που είσαι ιδωτικός υπάλληλος δεν βλέπω γιατί δεν βλέπεις τι σημαίνουν για ΄σενα τα προνόμια του πελατειακού κράτους προς τους υπηρέτες του;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  20. Χρωμοαπατη

    Που ειναι οι βυσσινι, οι κοκκινοι, οι αριστεροι οεο;
    νατοι εξερχονται απο κατακοκκινο alfaromeo
    μπλε σκουρο κασμιρι παλτο με αλικο κασκολ
    αγορασμενο απο το Burberries σε κεινο το Mall
    φουξια γοβες με carmina mini οι ροζ barbie
    βρωμά chanel5, montechristo ολο το party
    Δαφνη της Γαρεφως η κορη, με ενα αγορι
    απ’ την αετοφωλια που δερνει το ξεροβορι
    Αλεξανδρο τον ειπαν, ο Μητσος πατερας
    Δαναη του Κιτσου η κορη, εγγονη της Αστερως
    πριγκηπες των ορεων, στ΄αγραφα των Αγραφων
    γραμμενους μας εχουν και σιωπη των ταφων
    ………………………………………………….
    Ενα χαμινι γενημμενο στην σκια του Παρθενωνα
    σπαει ενα μπαλονι με το αριστερο χρωμα
    profondo rosso κυλα στο ανεμοθωρακι*
    στο κιτρινο φως, μαυρο φαινοταν, τ’ αυλακι
    παιχνιδι του ματιου, λαμπτηρας ατμων νατριου
    σαν την ψυχη τους, ανευ συναισθηματος φιλίου
    ω ανδρες Αθηναιοι, μελλοντες τροφιμοι ψυχιατρειου.

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    * της κατακοκκινης alfaromeo

    22.0.2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ φίλε,
    συγχαρητήρια για όσα γράφεις!!!!
    Εδώ και κάποια χρόνια σκέφτομαι περίπου τα ίδια. Πάντα ο διάλογος είναι χρήσιμος. Δυστυχώς είναι δύσκολο να πείσεις αυτούς που έχουν ως αρχή το "μην αντιδικείς με εργαζόμενους, προσπάθησε να πάρεις και εσύ τα ίδια". Ξέρεις καλά ποιοι είναι αυτοί.... Αν δεν συμφωνήσουμε ως κοινωνία και αν είναι εφικτό να το βάλλουμε και στο σύνταγμα ότι κάποιοι χρειάζονται περισσότερο κόπο, χρόνο και χρήμα για να μαθουν τη δουλειά τους και μεγαλύτερο κόπο να την ασκήσουν θα προσπαθούμε να επαληθεύσουμε την παραπάνω αρχή. Με όλα αυτά τα τερτίπια δεν εκφράζεται ελεύθερα η λαϊκή βούληση, άρα δεν έχουμε δημοκρατία. Συμφωνώ μαζί ότι στην παρούσα φάση που κάποιοι σαν βδέλλες ρουφούν το αίμα κρατικών και ανυπεράσπιστων κρατικών οργανισμών η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση. Στις μελλοντικές γενιές θα μιλήσει η ζωή και η ιστορία για το τι πρέπει να κάνουν.
    Με μεγάλο ενδιαφέρον
    Ένας συνάδελφός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. “Η πολιτική είναι μια πάλη συμφερόντων, μεταμφιεσμένη σε αγώνα αρχών”.

    Ambrose Bierce (1842–1914), Αμερικανός συγγραφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όλοι έχετε δίκιο.... Εγώ καταγγέλω κάποιους δημοσίους υπαλλήλους που πάιρνουν 1000 και βάλε ευρώ, δουλεύουν 21 με 16 ώρες την εβδομάδα και έχουν 3 μηνες άδεια.....Αλήτες ρουφιάνοι δημόσιοι υπάλληλοι.....

    υπογραφή ένας υπάλληλος που δουλεύει 40 ωρες την εβδομάδα και πληρώνει αυτούς του χαραμοφάηδες....

    Αν θέλει κάποιος να γίνει προβοκάτορας γινεται πολύ εύκολα....
    Δεν πιστεύω να βάζω ιδέες στην Δημαρ. Ακούγεται ότι πάμε πάλι σε επιστράτευση για τους οδηγούς των λεωφορείων. Ξέρεις κάτι?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oχι. Κανείς εδώ μέσα δεν μιλάει για χαραμοφάηδες κανείς δεν είναι προβοκάτορας. Μιλάμε για εφαρμογή νόμων, για ενιαίο μισθολόγιο. Αν θες τη γνώμη μου τους 3 μήνες που κάθονται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θάπρεπε να επιμορφώνονται. Και να βρίσκονται 35 ώρες τη βδομάδα στο σχολείο και όχι 16.
      Η επιστράτευση είναι παράνομη. Επρεπε να απολύσει τους συνδικαλιστές, αυτό λέει ο νόμος. Αλλά και η επιστράτευση καλή είναι. Μακάρι να το κάνει και για τους οδηγούς των λεωφορείων. Η πλάκα εν καιρώ πολέμου τέλειωσε. Απλά μερικοί δεν τόχουν καταλάβει ακόμα. ΚΑι έχουμε πόλεμο με τη χρεοκοπία.

      Διαγραφή
  24. Δούλεψα 46 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.Απο 13 χρονών με κοντά παντελονάκια,μέχρι τα 59 που συνταξιοδοτηθηκα.Όλα βαριά και ανθυγεινα,μιας και δούλευα στις γραφικές τέχνες.Δούλεψα απο πιτσιρίκος για όλες τις δουλειές,μέχρι διευθυντής εργοστασίων,με 150 ατομα προσωπικό.Με μέσο εργάσιμο χρόνο 14 ώρες ημερησίως.Σου λέω λοιπόν οτι αν ερχόταν κανένας (φορέας π.χ η κυβέρνηση ή ΔΗΜΑΡ ή μεμονομένο άτομο όπως εσύ) να μου αραδιάζει αυτές τις ανοησίες,και να μου λέει οτι ο εκτυπωτής που χειρίζονταν μια μηχανή εκατομυρίων,με τουλάχιστον 10 χρόνια προυπυρεσία έπρεπε να έπαιρνε τα ίδια χρήματα με τον ανειδίκευτο εργάτη,θα τον πέταγα έξω με τις κλωτσιές.Έχετε καταλάβει οτι αυτό ζητάτε σήμερα με τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ.Δηλ.ο μηχανοδηγός του Μετρο,ή ο οδηγός του λεοφορείου,να πληρωθούν σαν ανειδίκευτοι εργάτες,γιατί έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο ή το Λύκειο.Με μόνο επιχείρημα οτι διορίστηκαν μεσω ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ.Και εάν το επιχείρημα είναι τόσο σοβαρό γιατί δεν το επεκτείνετε και σ'αυτούς που κυβερνούσαν επι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δηλ.Βενιζέλο,Σαμαρά κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος. δεν μιλά κανείς γιαυτό. Μιλάμε για ενιαίο μισθολόγιο που έχει βαθμούς κλπ. Απλά κόβονται τα επιδόματα που παρείχε το πελατειακό σύστημα. Και αυτό γιατί το έρημο το κράτος δεν έχει να πληρώσει πια. Τι δεν καταλαβαίνεις. Εσύ όπως και γω όταν δούλευες στον ιδιωτικό τομέα πληρωνόσουν με βάση την πείρα και την ποιότητα της δουλειάς που έβγαζες. Αυτό δεν ισχύει δυστυχώς στο δημόσιο. Μετράνε τα χρόνια πράγμα που είναι άστοχο και άδικο. Γιαυτό χρειάζεται αξιολόγηση.

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι το ενιαίο μισθολόγιο και όχι αυτό που ψηφίστηκε.Παρ'ολα αυτά και με το δικό σου το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Ο μηχανοδηγός του Μετρό θα πάρει τα ίδια χρήματα με τον ανιδείκευτο.Και επειδή όλα τα καταλαβαίνω,σε ρωτάω ευθέως.Αν στους δημόσιους υπαλήλους,που είναι τα δημιουργήματα του πελατειακού κράτους είσαστε τόσο αυστηροί,γιατί αλήθεια δεν είσαστε και με τους δημιουργούς τους.Και ενοώ βέβαια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.Εκτός και τους χρειαζόσαστε για να κυβερνήσετε λεηλατόντας την τσέπη μας,το μυαλό μας και την ψυχή μας

      Διαγραφή
  25. O μηχανοδηγός δεν θα πάρει τα λεφτά που έπαιρνε γιατί το δημόσιο δεν έχει να του τα δώσει. Γιατί οι συνέλληνες δεν πληρώνουν εισιτήριο κλπ. Πρώτα θα βγούμε από τα δύσκολα και μετά θα μπορούμε να μοιράζουμε χρήμα. Το ίδιο κάνεις και συ στο σπίτι σου. Τα λεφτά που μοίραζαν ήταν δανεικά πάρτο χαμπάρι και ησύχασε. Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε με αυτούς που μας οδήγησαν μέχρι εδώ, για να μην πάμε παρακάτω δηλαδή στη χρεοκοπία. Αφού οι δικοί σου και εννοώ το ΣΥΡΙΖΑ είχαν στο μυαλό τους, άλλα. Και με αυτούς είμαστε αυστηροί και σε πολλά τους κατακρίνουμε, αλλά δεν μπορούμε (ευτυχώς) να δώσουμε και την εξουσία, ούτε στους μπάχαλους ούτε στον Τσίπρα. Προς το παρόν τουλάχιστον. Μέχρι να πειστεί ο Λαφαζάνης ότι η Ελλάδα δεν είναι Αίγυπτος. ΠΟυ θα πάει, δεν θα αργήσει. Όσο για τη ψυχή σου ρε φίλε τι να πω; Ήρθες εδώ μέσα να μας πεις ότι στην παίρνουμε; ΣΤη μαργαρίτα; Το πιο αισiόδοξο site που κυκλοφορεί; ΚΑλημέρα. Αφού σε ενοχλεί γιατί μπαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία