Πάρτε πόδι από την Ελλάδα!




Οι αγώνες τόσων χρόνων τώρα δικαιώνονται. Μπορεί να μας τη χάλασε η Κύπρος και να μην χρεοκόπησε, αλλά που θα πάει, τα καλύτερα έρχονται. Γιατί έτσι κι αλλιώς  η Γη θα γίνει κόκκινη.

Από το Capital

Σύντροφοι,

Επιτέλους, οι Γάλλοι ξεκουμπίζονται. Τα ξένα καπιταλιστικά κοράκια και τα ντόπια τσιράκια τους παίρνουν πόδι. Οι αγώνες τόσων δεκαετιών πλησιάζουν στην δικαίωση. O σύντροφος Hollande δείχνει τον δρόμο.

Κλείνει η ρυπογόνος μονάδα της Lafarge-ΑΓΕΤ στην Χαλκίδα και πλέον οι κορμοράνοι θα μπορούν να αφήνουν ανενόχλητοι, στοργικά, τα αυγά τους στους πυλώνες της γέφυρας.

Αποχωρεί η μονοπωλιακή Michelin. Ούτως η αλλιώς σύντροφοι, στην Λαϊκή Δημοκρατία που πασχίζουμε να κτίσουμε όλοι μαζί, θα αλλάζετε λάστιχα στο Μόσκβιτς κάθε 10 χρόνια. Αν έχετε κληρωθεί για Μόσκβιτς.
Κατέρρευσε το κάστρο του καπιταλισμού. Αποχωρεί η Credit Agricole που ρούφηξε τον κόπο και τον ιδρώτα του μεροκαματιάρη δανειολήπτη, φεύγοντας σαν βρεγμένη γάτα με ζημιές άνω των 2 δισ ευρώ. Εμείς, σύντροφοι, ενώνουμε τις γροθιές μας και βροντοφωνάζουμε μέχρι να ακουστούμε στα πέρατα της Οικουμένης. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

Δεν θέλουμε την ανάπτυξή ΣΑΣ. Δεν παραμυθιαζόμαστε, σύντροφοι. Ο καπιταλιστικός δρόμος ΤΟΥΣ βασίζεται στην εξαθλίωση των εργαζόμενων, σε μισθούς πείνας, σε ανύπαρκτα δικαιώματα, στην καταστροφή του περιβάλλοντος.
Κάτι σαν Gulag σύντροφοι, αλλά χωρίς τα πλεονεκτήματα της καθημερινής 18ωρης διαφώτισης στα ορυχεία από πολιτικούς κομισάριους. Χωρίς  τις τυχαίες εκτελέσεις και εκκαθαρίσεις που αποτελούν το αλατοπίπερο στην ζωή του προλετάριου.

Σύντροφοι, η αποχώρηση των Γάλλων είναι μόνο η αρχή. Φεύγουν με την ουρά στα σκέλια. Βάλτε τα στήθη σας μπροστά. Μια ανθρώπινη, ατσάλινη αλυσίδα από την Γαύδο μέχρι τον Έβρο. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.
ΟΧΙ. Δεν θα περάσετε.

Οι όποιες SAP,  Phillip Morris, Unilever, ΟΛΑ τα μονοπωλιακά τραστ που στηρίζονται στο τσάκισμα των όποιων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει και θέλουν να "επενδύσουν", δεν έχουν θέση εδώ.

Λέμε καθάρια: Φρένο και ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαικής πολιτικής μπορεί να βάλει μόνο ο λαός με την πάλη του. Οι πλατιές λαϊκές μάζες  δεν θα  επιτρέψουν την παράδοση του πλούτου μας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο πλούτος ανήκει στον λαό.

Η ανάπτυξη δεν έρχεται με την «επιχειρηματικότητα», τις «καινοτομίες» το «λιγότερο κράτος» και όλα αυτά τα παραμύθια που πλασάρουν στις μάζες τα πληρωμένα, εμετικά ΜΜΕ.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανάπτυξη θα επέλθει όταν ο κάθε χαρτογιακάς τεχνοκράτης αντικατασταθεί από 6 κομματικούς γραφειοκράτες. Όταν κοινωνικοποιήσουμε κάθε μέσο παραγωγής. Από τον λαό. Για τον λαό. Σε  εμένα.

Υ.Γ. Σύντροφοι. Οι ρεβιζιονιστές που σχολιάζουν τις ανακοινώσεις μου, επιδεικνύουν αντανακλαστικά ελεύθερης σκέψης. Θα παταχθούν. Η ελεύθερη σκέψη είναι αντεπαναστατική! Για αυτό πατάσσεται! Τι σημαίνει "πιστεύω"; Τίποτα δεν "πιστεύεις", σύντροφε. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΠΙΣΤΑ τη γραμμή του Κόμματος. Αλλιώς στρώνεις την γραμμή του Υπερσιβηρικού για Yakutsk.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Lavrenti Beria εμφανίστηκε στα ξαφνικά και μπορεί και πάλι το ίδιο έξαφνα να χαθεί στα σκοτεινά σοκάκια της ιστορίας. Αυτό που διαβάσατε μπορεί να ήταν το τελευταίο κείμενο του μεγαλύτερου συνωμότη των δύο τελευταίων αιώνων.


Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια

  1. Δεκτές όλες οι κριτικές της Λενινιστικής πολιτικής φιλοσοφίας. Όχι ιδιαίτερα βαθυστόχαστες αφού μετρούν περισσότερο από αιώνα πλέον αλλά δεκτές. Μια ερώτηση όμως : τον σοσιαλφιλελεύθερο χώρο που υποτίθεται πρεσβέυετε τι τον αφορούν; Επίσης τι σχέση μπορεί να έχουν οι Berlin, Dewey και λοιποί, με κείμενα που φιλοξενούνται στο capital.gr ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμιά κριτική στην εν λόγω φιλοσοφία. Το κείμενο ειρωνεύεται το διωγμό από το ελληνικό κράτος κάθε σοβαρής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Που είναι το πρόβλημα; Εξάλλου τι έχει το capital; Είμαστε ένα blog που αγαπάει την ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το capital δεν έχει τίποτα, αλλά σε μεγάλο μέρος των κειμένων που φιλοξενεί, θεωρεί πως το κοινωνικό κράτος βλάπτει παρά να ωφελεί την ελευθερία. Έχετε παρόμοια άποψη κι εσείς;

      Διαγραφή
    2. Επίσης πως καμμιά κριτική; Η κοινωνικοποίηση που μεταφράζεται σε συγκεντρωτισμό και οι νύξεις περί γραφειοκρατών είναι ξεκάθαρο που στοχεύουν.

      Διαγραφή
    3. Η γραφειοκρατία δεν είναι ίδιον του κομμουνισμού. Το αντίθετο. Απλά το σοβιέτικό μόρφωμα τη δανείστηκε για να ενισχύσει την δικτατορία του κόμματος και της κυβερνώσας κάστας επί των εργαζομένων. Σε μας λανσαρίστηκε από το ΚΚΕ και την Αριστερά ώς κοινωνικό κράτος και τη λάτρεψε η δεξιά και το Πασόκ. Δεν ασχολούμαι φίλε μου πλέον με το λενινιστικό μοντέλο δεν είναι παλαιοντολόγος. Αυτό που εσύ αποκαλείς κοινωνικό κράτος είναι η ληστεία των insiders εις βάρος του λαού και της νέας γενιάς του.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Αυτή ακριβώς η λογική που περιγράφεται στο άρθρο που μας έστειλες είναι και η κυρίαρχη όχι απλά της Αριστεράς του "όλα μέσα" αλλά και της δεξιάς και όλου του συστήματος. Ο τύπος χαίρεται για την αποβιομηχάνιση και λυπάται που τη φγλύτωσε η χαλιβουργία. Τέτοια αρθρογραφία επιβεβαιώνει τους φιλελέ του capital. Να δούμε μεγάλε εσύ που θα δουλέψεις; Μήπως στη ΔΕΗ;

      Διαγραφή
    2. Αν κατάλαβες τι έγραψες, έλα πες μας και εμάς.
      Μαζί με το Μπέρια και σπρώχνοντας το Μόσκοβιτς.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία