Δήλωση μελών της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΝΑΦΟΡΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  
Το άλμα στο κενό έγινε. Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε  να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο  πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών. Η ΔΗΜΑΡ, ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη  συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ. Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο  και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του.

Γιάννης Αντωνίου
Γεράσιμος Γεωργάτος
Σταύρος Λιβαδάς
Δώρα Τσικαρδάνη

Σχόλια

  1. Ευτυχώς η νηφαλιότητα δεν έχει αποχωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί τους Λεωνίδα. Η ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή εκτός κυβέρνησης απλά δεν έχει λόγο ύπαρξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κυριάκο. Μέσα ή εξω από την κυβέρνηση έχει νόημα ύπαρξης μόνο και εφόσον είναι πούρα μεταρρυθμιστική. Αλλά δεν είναι. Είναι παραδοσιακά αριστερή με ότι αυτό συνεπάγεται.

      Διαγραφή
  3. Σεβαστές οι απόψεις, νομίζω όμως ότι αυτό που βλέπουμε αυτή την στιγμή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Η φυσική εξέλιξη δηλαδή της συνεργασίας της ανανεωτικής αριστεράς με την ακροδεξιά. Η ΔΗΜΑΡ εγκλωβίστηκε στον συσχετισμό δυνάμεων έναν χρόνο τώρα, χωρίς ουσιαστικές νίκες, με τεράστιες πολιτικές ήττες. Και αυτή την στιγμή ολόκληρο το ημιπαράνομο μιντιακό κατεστημένο, που ίσως κάποιοι να νόμιζαν φιλικό, να χτυπάει όπως δεν έχει χτυπήσει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ερώτηση: που έχετε δει το μηντιακό κατεστημένο να χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ;

      Διαγραφή
    2. Χρήστο διαφωνώ. Το πρόβλημα δεν είναι ο Σαμαράς αλλά η ΔΗΜΑΡ. Αν η ΔΗΜΑΡ είχε να επιδείξει μεταρρυθμιστικά προτάγματα δεν θα ήταν παρακολούθημα του Σαμαρά. Αλλά η ηγετική της όμάδα διάλεξε το ρόλο της σκιάς και το πλήρωσε. Πολιτική νηπιαγωγείου. και μέσα να είμαστε και τίποτα να μη λέμε και αλά καρτ να ψηφίζουμε. Οταν μπήκε στην κυβέρνηση ήξερε περί τίνος πρόκειται. Εγώ δεν κλαίω γιατί έφυγε. Αλλά γιατί δεν πρότεινε τίποτα θετικό για τον τόπο/ Ακόμα και κει που είχε θέσεις τις έκρυψε.

      Διαγραφή
    3. Λεό, θα μπορούσα να γράψω μεταπτυχιακή εργασία για την στάση της ΔΗΜΑΡ εντός κυβέρνησης, και είμαι σίγουρος ότι σε αρκετά θα συμφωνούσαμε. Το ζήτημα όμως είναι πιο σφαιρικό. Η ΔΗΜΑΡ νόμιζε ότι συνεργάστηκε με την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά για την σωτηρία του τόπου. Η πραγματικότητα είναι ότι συνεργάστηκε με την επιτομή της διαπλοκής και την εθνικιστική τυχοδιωκτική δεξιά. Και έδωσε και λευκή επιταγή στον Σαμαρά του 29% να γίνει πρωθυπουργός. Ο συσχετισμός δυνάμεων ήταν πάντα εδώ, μπροστά, ο βασικός περιορισμός. Πετσόκοψε το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, εμπόδισε το αντιρατσιστικό, έβαζε τρικλοποδιές στον Μανιτάκη, προωθούσε το Αθηνά, σε άδειαζε με το χαράτσι, σε άδειαζε με τα εργασιακά, σε άδειαζε με τις επιστρατεύσεις, και άλλα πολλά. Η ανανεωτική αριστερά δεν μπορεί και δεν θα μπορούσε ποτέ ως πολιτικός χώρος να συνδιαμορφώσει το αύριο της χώρας με την εθνικιστική δεξιά. Η άποψή μου ταυτίζεται πλήρως, 100%, με την άποψη που διατυπώνει ο LLS, και την παραθέτω. Μέσα στο τριήμερο, θα τοποθετηθώ κι εγώ συνολικά από το leftrip.

      http://leftliberalsynthesis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_21.html

      Διαγραφή
  4. Δεν υπάρχει κομμα που δεν θελει μεταρρυθμίσεις, αυτο δεν σημαίνει πως ολες οι μετταρυθμίσεις ειναι προοδευτικές-αριστερές.Δυστυχώς η Δημαρ επρεπε να υπερασπιτει υα αυτονόητα οπως εκανε για τα εργασιακά, για το χαράτσι κ.λπ. Η στάση της ΔΗΜΑΡ ηταν σωστη.τ'ωρα πρεπει να επικρατήσει η φωνη της λογικης γιατί εχουμε να δούμε πολλά που θα βαπτιστουν μεταρρυθμίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιες είναι οι αριστερές μεταρρυθμίσεις και ποιες οι δεξιές;

      Διαγραφή
  5. Δεν αλλάζεις άλογο στη μέση του ποταμού που διασχίζεις. Κρίμα.
    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια, η φωνή της μεταρρύθμισης είναι ζωντανή ακόμη. Ο κ. Φ. Κουβέλης δυστυχώς δεν άντεχε άλλο. Τι να κάνουμε, θα προσπαθήσουμε πάλι ο καθένας όπως μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνω απόλυτα με τη δηλωση των τεσσάρων. Ετσι ειναι τα πράγματα.



    Αλικη


    ΥΓ: Τώρα δηλαδή η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αισθάνεται πολιτικα κερδισμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο στους ανθρώπους αυτούς που βρήκαν το πολιτικό θάρρος, και το προσωπικό θα έλεγα, να υπερασπιστούν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Ο Φ.Κουβέλης αποφάσισε να παίξει σε μια ζαριά όλη την προσπάθεια ανάκαμψης και διάσωσης της χώρας. Αν ο Βενιζέλος έφευγε από την κυβέρνηση η χώρα θα έμπαινε σε μια παλαβή και αυτοκαταστροφική εκλογική περίοδο εν μέσω τουρισμού, προσπάθειας προσέλκυσης επενδύσεων και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. Ο Κουβέλης για άλλη μια φορά πουλάει αριστεροσύνη με τις πλάτες άλλων.

    Ν. Δαράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ήταν η ΔΗΜΑΡ; Ποιός έκανε κουμάντο στη ΔΗΜΑΡ; Γιατί δεν άντεξε στο χρόνο; Γιατί επέστρεψε στο περιθώριο και στήν αφάνεια; Τι θα κάνουν οι λεφτ λίμπεραλς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη: Κουμάντο στη ΔΗΜΑΡ έκανε και κάνει ο Φώτης. Αλλαξε πλευρά ο Φώτης άλλαξε και η ΔΗΜΑΡ. Oι LL θα σκεφτούν και θα αποφασίσουν. Η ΔΗΜΑΡ θα πλησιάσει το δεξιό άκρο του ΣΥΡΙΖΑ και θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις. Ανάλογα θα πράξει/

      Διαγραφή
    2. Καλή παρακολούθηση! Άλλοι κοιτάνε τα τρένα που περνούν και άλλοι τις δημοσκοπήσεις. Από στατιστική πώς τα πάει;

      Μεγάλη γκαντέμω η ΔΗΜΑΡ. Αποφάσισε ο Κουβέλης να κάψει τη μία βάρκα και κράτησε αυτή που πάει στο ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  10. Διαβάζω πως η ΔΗΜΑΡ δήλωσε χθες οτι Θα ¨¨λάβει άμεσα μέτρα κοινωνικής συνοχης¨¨.
    Αναρωτιέμαι τι την εμπόδισε να τα λάβει μέχρι τώρα; Και γιατί θα ειναι δυνατόν να τα ¨´λαβεϊ¨ εκτός κυβέρνησης;

    Λίγο κωμικοτραγικα όλα αυτά!


    Αλικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία