Το εμπάργκο της ΔΗΜΑΡ στη Δημόσια Τηλεόραση διχάζει και καλά κάνει


 ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ευθυγραμμιζόμενη με τις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ), επικύρωσε τη δήλωση του Προέδρου του κόμματος, για κήρυξη εμπάργκο στη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) , απαγορεύοντας την παρουσία στελεχών του κόμματος σε αυτήν. Η απόφαση αυτή εγείρει μείζονα ζητήματα συνέπειας λόγων και έργων, καθώς και πολιτικής παρουσίας και προοπτικής του κόμματος.


α) Ζητήματα συνέπειας λόγων και έργων. Καταδικάσαμε το βίαιο και αντιδημοκρατικό τρόπο, με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ, φτάνοντας ώς την αποχώρηση από την κυβέρνηση. Αιτιολογήσαμε τη στάση μας επικαλούμενοι τη νομιμότητα, που δεν τηρούνταν όσο δεν λειτουργούσε η νέα τηλεόραση, συμπλέοντας, εν προκειμένω, με την πανευρωπαϊκή ένωση ραδιοτηλεοπτικών μέσων-EBU. Σήμερα η ΔΤ αποτελεί μια υπαρκτή και καθόλα νόμιμη πραγματικότητα και αναγνωρίζεται από την EBU ως η μόνη νόμιμη δημόσια τηλεόραση, έστω και στο μεταβατικό της στάδιο. Στο όνομα ποιάς νομιμότητας, πλέον, επιχειρείται να δικαιολογηθεί, η απαγόρευση; Πώς δικαιολογούν τη στάση τους τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είναι συχνοί θαμώνες των εκπομπών του κατειλημμένου ραδιομεγάρου, οι παραγωγοί των οποίων έχουν δύο μήνες τώρα κουρελιάσει κάθε έννοια νομιμότητας;

β) Ζητήματα πολιτικής παρουσίας και προοπτικής. Για άλλη μία φορά η ΔΗΜΑΡ σπεύδει να ταυτιστεί με τη δημαγωγία και την πολιτική ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης, διευρύνοντας το χάσμα με την ιδέα και το πολιτικό προφίλ της αριστεράς της ευθύνης, που αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά χαρακτηριστικά του κόμματος.
Μετά την αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση, φοβόμαστε ότι η ΔΗΜΑΡ όλο και περισσότερο διολισθαίνει στο δρόμο της πεπατημένης του αριστερού αρνητισμού.

Γιάννης Αντωνίου
Γεράσιμος Γεωργάτος
Σταύρος Λιβαδάς

Σχόλια

  1. Θαυμάσια ανακοίνωση ανθρώπων που δίνουν μάχες πολιτικού ήθους!

    Αλικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι ποιοι είναι οι νόμιμοι και ποιοι οι παράνομοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θλιβερή - αν και αναπόφευκτη φοβάμαι - κατάληξη της "απόδρασης" απο τις κυβερνητικές ευθύνες η απόφαση του "μποϊκοτάζ". Εγώ τώρα που γερνάω επικίνδυνα, θα προφτάσω να δω τη νέα προσπάθεια αναγέννησης της ανανεωτικής αριστεράς; Φοβάμαι πως όχι.
    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπάμπη: Ήμουν 18, εσύ λίγο μεγαλύτερος, όταν ξεκινήσαμε αυτή τη ρημάδα την ανανέωση της Αριστεράς. Γεράσαμε μέσα σε μισόλογα, σε διασπάσεις σε καινούργιες αρχές κλπ. Νομίζω πια μετά από τόσα χρόνια ότι ο χώρος αυτός δεν μπορεί. Κουβαλάει μέσα στου το ΚΚΕ, τον πατερούλη όλα αυτά που λέει ότι απεχθάνεται και θέλει να αλλάξει. Στην ουσία δεν θέλει ναλλάξει τίποτα. Λέει ότι μισεί το ΠΑΣΟΚ αλλά σήμερα υπερασπίζεται το πασοκικό κράτος. Δεν βγαίνει πουθενά αυτή η ιστορία. Θέλει άλλο αίμα και άλλες απόψεις. Άλλη ιδεολογία.

      Διαγραφή
    2. Ήμουν 18 και είμαι 62, ολόκληρη ζωή στο περίμενε μπας και ξεκολλήσουν, μπας και τολμήσουν, μπας και ξεβολευτούν από τις στενόμυαλες αναφορές τους. Δεν την αντέχω άλλο αυτή την Αριστερά με τους δήθεν προοδευτικούς Αριστερούς της. Τους έχω βαρεθεί. Λεό, κλείστε την πόρτα δεν πάει άλλο.

      Διαγραφή
    3. Αντώνη ήμουνα 18 και είμαι 59, ολόκληρη ζωή, αλλά παρατηρώ ότι αναπαράγονται. Η μιζέρια και η δήθεν αριστερίλα της βόλεψης και της συντήρησης πολλαπλασιάζεται κάνει κλαδιά παράγει καρπούς που τρέφουν όσους μαζεύονται στα γραφεία. Ολοι στα γραφεία, στις κάμαρες στις ατέρμονες συζητήσεις που δεν βγάζουν πουθενά, στις στρογγυλές αποφάσεις που δε λένε τίποτα, στα ψηφίσματα. Αυτισμός, τεμπελιά, θάνατος, επάγγελμα, ζωή έξω από τη ζωή, γερνάνε και δεν παίρνουν χαμπάρι τίποτα. Η πόρτα τους είναι κλειστή. Από μόνη τους. Εμείς πάμε παρακάτω.

      Διαγραφή
  4. Κλάψτε κι άλλο που ακόμα και από τη ΔΗΜΑΡ μαύρο φάγατε. Γκρινιάξτε λίγο ακόμα και βρίστε πάλι όλη την αριστερά. Με τη ΔΗΜΑΡ βέβαια μέσα πλέον διότι και αυτή δε σας κάνει.

    Καλές ιδεολογικές αναζητήσεις. Κι όσο πιο μακριά τόσο καλύτερα.

    Νόστιμο ξύδι για το φαγητό, είναι μονάχα το ξύδι τοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία