5 στα όρθια (25-10-2013)



1. Πολύ καλά έπραξε η ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ και έδειξε την έξοδο στα μέλη της ΕΕ που υπέγραψαν την πρόσκληση των 58. Προφανώς και υπηρετούν άλλο σχέδιο. Διότι οι 58 στοχεύουν σε μεταρρυθμίσεις, ενώ η ΔΗΜΑΡ στοχοποιεί την κάθε μεταρρύθμιση. Πάντοτε με το πρόσχημα ότι δεν είναι «αριστερή», δηλαδή αρκούντως πελατειακή. Γι αυτό είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση δεν υπέγραψε καμιά σημαντική αλλαγή. Για να μην την αδικούμε υπέγραψε μία. Την επαναφορά των πρυτάνεων στα πανεπιστήμια. Τα αποτελέσματα αυτής της αριστερής μεταρρύθμισης βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Και είναι ενθουσιασμένη.

2.  Αυτή η ιστορία με το εμπόριο παιδιών που εμπλέκει και τους Ρομά αποκάλυψε μια ακόμα πτυχή του άθλιου πελατειακού και διεφθαρμένου κράτους. Ένας ολόκληρος μηχανισμός από ντόπιους και ξένους φτωχοδιάβολους και χαρτογιακάδες απομυζούσε πόρους από το δημόσιο με πλαστές δηλώσεις τέκνων κλπ. Στη χώρα αυτή ακόμα και η βοήθεια προς τους ανήμπορους γίνεται μέσο διαπλοκής και διαφθοράς. Να σημειώσουμε βέβαια ότι σε περιπτώσεις απάτης ποτέ δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή. Δηλαδή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Που βεβαίως υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να γίνει μοχλός ανάπτυξης και άλλα τέτοια έωλα που έχουν πια σαπίσει.

3. Με μια αυξημένη πλειοψηφία (235 υπέρ και 34 παρών) η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε υπέρ της αναστολής χρηματοδότησης της ΧΑ. Επιτέλους ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας της πολιτικής τάξης ενάντια στο απόλυτο κακό. Γιατί το φασισμό δεν τον τελειώνεις ούτε με φωτιές, ούτε με ξύλο, ούτε με μεγαλόστομες δηλώσεις. Τον νικάς με  συμπαράταξη των δημοκρατικών δυνάμεων, επαγρύπνηση και εφαρμογή των νόμων. Δηλαδή με ενίσχυση της δημοκρατίας. Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάλαβε και δεν τόλμησε να σταθεί απέναντι. Είναι και τα ρημαδιασμένα τα ποσοστά που έχουν κολλήσει. Όπως και να το κάνουμε είναι θετικό και πρέπει να το χειροκροτήσουμε.

4. Στον καλύτερο ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό της Αθήνας έστειλε το γιο του ο Αλέξης Τσίπρας. Και καλά έκανε. Και σε ιδιωτικό δημοτικό θα τον στείλει και σε ιδιωτικό γυμνάσιο. Και όταν με το καλό τελειώσει από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο που μέχρι τότε φαντάζομαι να έχει ιδρυθεί, σε κάποιο αντίστοιχο ιδιωτικό του εξωτερικού θα τον στείλει για μεταπτυχιακά, καλά να είναι ο άνθρωπος και η οικογένειά του. Οι γονείς πρέπει να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους εφόσον έχουν τη δυνατότητα. Το πρόβλημα είναι γιατί η Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα κάνει ότι μπορεί για να απολαμβάνουν ολοένα και χειρότερη παιδεία τα παιδιά που επιλέγουν τη δημόσια εκπαίδευση. Γιατί ποτέ δεν έκανε μια θετική και εφαρμόσιμη πρόταση μεταρρύθμισης; Γιατί πάντοτε υπερασπίστηκε το υπάρχον; Γιατί ποτέ δεν κάλεσε τους δασκάλους και τους διευθυντές να σκύψουν με περισσότερη ζέση πάνω από τους μαθητές τους; Γιατί δεν ζήτησε πρώτη αυτή την πιο αυστηρή και δίκαια αξιολόγηση δομών και προσωπικού; Διότι αυτή η Αριστερά επιφυλάσσει πάντοτε τις χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις ιδιωτικές. Γιατί νομίζει ότι έτσι θα τους αναγκάσει να επαναστατήσουν και να τη φέρουν στην εξουσία. Μόνο που έτσι συμβάλει και αυτή στον εθισμό τους στην αθλιότητα και τους διαπαιδαγωγεί στη μιζέρια. Και τους ευνουχίζει. Πως περιμένει μετά να επαναστατήσουν; Τελικά η Οκτωβριανή Επανάσταση έκανε  μεγάλο κακό στην Αριστερά.


5. Ο καλός μου φίλος, ο Κώστας ο Ανδρέου έγραψε ότι του φάνηκε τόσο παράξενο που με είδε στην τηλεόραση έστω και για λίγα λεπτά να λέγω τα κεντροαριστερά μου. Είχε συνηθίσει να βλέπει μόνο ξύλινους πολιτικούς να μιλούν για πολιτική με το δικό τους ακατάληπτο τρόπο και τον ξένισε η παρουσία ενός κανονικού ανθρώπου στο γυαλί. Και έχει απόλυτο δίκιο. Και μένα με ξένισε που είδα τον εαυτό μου και άκουσα το λόγο μου δημόσια. Αισθάνθηκα ότι έλεγα σχεδόν απαγορευμένα πράγματα και θάπρεπε να «ντρέπομαι» γι αυτά. Όπως και νάχει ευχαριστώ και από εδώ τους παρουσιαστές της εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο» για την πρόσκληση και τα καλά τους λόγια. Εμείς οι bloger δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοια «μεγαλεία». Φαίνεται ότι τα μηνύματα που εκπέμπει η «Μαργαρίτα» έχουν πολλούς αποδέκτες και χαίρομαι γι αυτό. Μια ιστορία που ξεκίνησε σαν πλάκα, έγινε χόμπυ και σήμερα είναι κάτι. Ως εδώ όμως.  

by Leo

Σχόλια

  1. 1. ...έτσι άρχισε ένα ακόμα βαρετό και ξεπερασμένο παιγνίδι στα "όργανα του Κόμματος"

    2. Ανέδειξε επίσης την μεγάλη εικόνα. Έγραφα εχθές "στα δεύτερα":
    "Σαν σήμερα πέθανε η Ρόζα Παρκς. Η άρνησή της, τη δεκαετία του '50, να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σ΄έναν λευκό ήταν από τις πιο σημαντικές στιγμές του αγώνα για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ.
    Σε μια πόλη, σε μια χώρα, που βρίζει, απορρίπτει, καταγγέλει και δικάζει όλους τους αθίγγανους η επέτειος αυτή μικρή σημασία έχει."

    3...

    4...

    5. Ήταν μια σημαντική παρέμβαση. Επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν φωνές στην κοινωνία που σκέφτονται, γράφουν, μιλάνε, ακριβώς γιατί έχουν κάτι να πουν.

    Με την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε Αντώνη, στην υγειά σου και τα πρώτα και τα δεύτερα.

      Διαγραφή
  2. «Στον καλύτερο ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό της Αθήνας έστειλε το γιο του ο Αλέξης Τσίπρας» και μετά μιλάς για λαϊκισμό!

    dimitris t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις σας ακουμπήσουν τον Τσίπρα τρελαίνεστε έ; Ίσα ίσα του λέμε ότι καλώς έκανε και μπράβο του αφού μπορεί. Αλλά επειδή για σας είναι ντροπή αυτό που έκανε, θέλετε να το κρύβετε και ενοχλείστε όταν κάποιος το χρησιμοποιεί για να πει κάτι άλλο. Να πει για την οργανωμένη πολιτική διάλυσης της Παιδείας από το ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την Παπαρήγα που έστελνε την κόρη της στο υπ αριθμόν 1 σχολείο της αγοράς στο Κολέγιο. Γιατί το χειρότερο στην Αριστερά φίλε μου δεν ήταν ούτε οι ιδέες της ούτε οι πολιτικές της. Ήταν και είναι οι άνθρωποι.

      Διαγραφή
    2. Χρύσιππος Αθ. Μπάρκας25 Οκτωβρίου 2013 στις 2:38 μ.μ.

      Εάν δεν το γνωρίζετε κύριε dimitris t οι συριζομπολσεβίκοι είναι λίαν υστερόβουλοι άνθρωποι. Τουθόπερ μεθερμηνευόμενον υπό εμού το τελευταίον φρονώ ότι, όταν ο συρφετός του Τσίπρα ανέλθει εις την εξουσίαν εικοσιτέσσερα έτη μετά την Πτώσιν του τείχους, θα καταργήσει άπαντα τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και Κολλέγια και άπαντες τους διαφωνούντες εκπαιδευτικούς -ωσάν τον κύριον Καστανάν- θα τους μετατάξει εις ετέρας θέσεις ασχέτους με το αντικείμενόν των εις τους δε συνταξιούχους θα περικόψει έτι περαιτέρω την γλίσχραν σύνταξίν των, ίνα πριμοδοτήσει τους λεχρίτας δημοσίους υπαλλήλους - τσιράκια του.

      Σας εγκαλώ όπως αλλάξετε άμεσα γνώμην, ίνα ακολουθήσατε τον λελογισμένον προοδευτικόν δρόμον του εκσυχρονισμού, δια να εμποδισθώσιν οι συριζομπολσεβίκοι ίνα υποσκάψωσιν έτι περαιτέρω τα θεμέλια του Κράτους μας.

      Διαγραφή
    3. "... στο υπ αριθμόν 1 σχολείο της αγοράς στο Κολέγιο".
      Από πότε έγινε το Deree υπ αριθμόν 1 σχολείο ?
      Εκτός και αν εννοείς το Κολέγιο Ψυχικού (έχει ειπωθεί και αυτό το ψευδές), και το πληροφορήθηκες από παρέμβαση της κας Ελένης από το Παγκράτι, στην εκπομπή της κας ....

      Διαγραφή
    4. Tην κα Ελένη τη βλέπεις εσύ φίλε μου όχι εγώ. Και το Derre "σχολείο" είναι και ιδιωτικό και όσοι πηγαίνουν έχουν το κατιτίς τους και προετοιμάζει παιδιά να βγουν στην αγορά εργασίας και μάλιστα στην πιο ανταγωνιστική. Και καλά κάνει. Απλά στη χώρα αυτή η υποκρισία περισσεύει. Είναι άλλο η πραγματική ζωή και άλλο η εικονική πραγματικότητα των πολιτικών.

      Διαγραφή
    5. Μάλλον εσύ είσαι τρελαμένος με τον Τσίπρα, όχι εγώ. Λαϊκίζεις γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να στείλει παιδί σε δημόσιο σταθμό γιατί η πολιτική που υποστηρίζεις δημιούργησε ένα πλαίσιο στο οποίο ελάχιστα παιδιά γίνονται δεκτά. Όσο για το σχόλιο σου για τους ανθρώπους της Αριστεράς, τι να πω;;;

      dimitris t

      Διαγραφή
    6. Κύριε Μπάρκα, αν οι συριζομποσελβίκοι καταργήσουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που θα στείλει ο Τσίπρας τα παιδιά του;
      dimitris t

      Διαγραφή
  3. 1. Ολα καλα με τις πρακτικες προστασεις, αν και δεν ειναι οι πλεον καταλληλοι 58. Αρκετοι ειναι συνυπευθυνοι. Κυβερνησαν ή υποστηριξαν την "ισχυρη ελλαδα"

    2. Δεν γραφηκε οτι στην παρατηρητικότητα μιας αντιεισαγγελέως Λάρισας, Χριστίνας Φασούλα, οφείλεται ο εντοπισμός της μικρής Μαρίας στον τσιγγάνικο οικισμό, το πρωί της 16ης Οκτωβρίου, στα Φάρσαλα, οταν η αστυνομια πηγε για ελεγχους. Πριν λιγα χρονια θα ξεσηλωνοταν ολος ο αριστερος κια προοδευτικος λαος "κοντρα και εναντια " στην αστυνομικη αυθαιρεσια.

    Πηγή: H εισαγγελέας Xριστίνα Φασούλα εντόπισε τη μικρή Μαρία -Πώς την ανακάλυψε στον καταυλισμό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/127170#ixzz2ijEw6RAE
    [....]
    6. Διαφωνω περισσοτερο με την εμμονη στην ροκ.

    Επιστροφη λοιπον στο μελλον. Τεσσαρακοντα παρα ενα ετη πριν . 1974.
    http://www.youtube.com/watch?v=P3J_OQ1udX4

    Elis & Tom - Tom Jobim e Elis Regina (Álbum Completo) [Full Album] Lp Bossa Nova

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1-2-3-4: !!

    5. Η Μαργαριτα δεν ειναι απλώς κατι. Ειναι ΚΑΤΙ!

    Αλικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ξαναπάς στα κανάλια Λεωνίδα, ο έγκυρος λόγος σου αφυπνίζει το "λαό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα βασικό και κάποια δευτερεύοντα ερωτήματα έχω μόνο (στα όρθια!).
    Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν εμπιστεύεται το δημόσιο νηπιαγωγείο και μάλιστα τον πρότυπο παιδικό σταθμό (ή νηπιαγωγείο) της Βουλής; Πώς θα εμπιστευθούμε εμείς το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, αν δεν το εμπιστεύεται ο "αρχηγός"; Αν του περισσεύουν τα 6000€ γιατί δεν τα χαρίζει σε κάποιους παιδικούς σταθμούς που τα έχουν ανάγκη; Αλλά από έναν άνθρωπο που δεν πλήρωσε το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) τι περιμένεις; Όταν θα βάζει φόρους ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ποτέ κυβερνήσει, οι πολίτες θα τους πληρώνουν; Ωραίο να είμαστε αριστεροί με τα λεφτά των άλλων, αλλά καπιταλιστές με τα δικά μας χρήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια παράκληση κ. Λεωνίδα. Που μπορώ να δώ την παρέμβασή σου στην εκπομπή Μεγασαββατοκύριακο;. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία