Γιατί αναλαμβάνω Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ


του Γιώργου Προκοπάκη

Η άποψή μου είναι πως όποιος επιθυμεί την ύπαρξη Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα δεν μπορεί παρά να επιδιώκει την εκπλήρωση του έργου του Εποπτικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται από τον νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι - στο μέγιστο ποσοστό του είναι ο νόμος Αλιβιζάτου, σε κάποιο συρτάρι από τις αρχές του 2012.

Το Εποπτικό Συμβούλιο οφείλει να διασφαλίζει και να εγγυάται την ανεξαρτησία του φορέα από κυβερνητικές παρεμβάσεις. Η σύνθεση του Συμβουλίου από μόνη της δείχνει την προσήλωση του σώματος στον σκοπό. Από λάθος, από εξαναγκασμένη υποχώρηση, από τύχη, αυτό είναι! Έχει χαρακτηριστικά ανεξάρτητης αρχής και έχει συγκροτηθεί από ανθρώπους που μπορούν να εγγυηθούν την ανεξαρτησία.

Η επιτυχία της ανασυγκρότησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εξαρτάται από τους ανθρώπους που θα εμπλακούν. Υπάρχουν χίλιοι λόγοι γιατί δεν θα έπρεπε να εμπλακώ. Υπάρχουν και δύο που δείχνουν προς την άλλη κατεύθυνση, της εμπλοκής δηλαδή: (α) πρέπει να υπάρξει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και (β) όταν οι όροι καθορίζουν πλαίσιο στο οποίο η ευθύνη του αποτυπώματος που θα μείνει είναι δική σου, οι χίλιοι λόγοι είναι υπεκφυγές.

Αν η εκτίμηση όσον αφορά το πλαίσιο είναι λανθασμένη και δεν μπορέσει να γίνει αντιστροφή του, απλώς θα έχω αποτύχει, ακόμη και εάν το σήμα των καναλιών και των ραδιοφώνων βγει στην ώρα του. Έχω μάθει να το παλεύω όσο μπορώ, να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και το ποτήρι να το πίνω μέχρι τον πάτο. Το στοίχημα κληρώνει σε μερικούς μήνες, ούτως ή άλλως. Το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.
Ο Γιώργος Προκοπάκης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, πρώην καθηγητής Columbia University

Σχόλια

  1. Χρύσιππος Μπάρκας7 Οκτωβρίου 2013 στις 8:32 π.μ.

    Αν και ο κύριος Προκοπάκης είναι παλαιός κομμουνιστής -και προς τούτο πρέπει οι ιθύνοντες του Υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα να τον έχουν από κοντά- χαίρομαι και εγώ μαζί σας για την εκλογήν του ως Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ.
    Άμεσο μέλημά του πρέπει να είναι ο εξοβελισμός των αναρχοαπλύτων καταληψιών από το κτήριον της ΕΡΤ και η αξιοποίησις αυτού μέσω του ταμείου ΤΑΙΠΕΔ.

    Η νέα ΝΕΡΙΤ δεν έχει χρείαν τεραστίων γραφείων και ενεργοβόρων εγκαταστάσεων οίτινες επιβαρύνουν τα ταμεία των δανειστών μας. Εργάζεται καλώς και μέλλει να γίνει έτι καλυτέρα εις το εγγύς μέλλον εις τας εγκαταστάσεις της ΚΥΠ, όπου τώρα ευρίσκεται.

    Τας καλυτέρας μου ευχάς και σιδεροκέφαλος εις τα νέα σας καθήκοντα, Πρόεδρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εις ανυποπτον χρονον εχω αναφωνησει "Καλυτερα με τον Προκοπακη (που ειναι και μηχανικος)......"

    Ως συγχρονος Ηρακλης της γενιας μας, αναλαμβανεις πολλα και....αμφιπλευρα καθηκοντα,....Προσοχη εις τας περιοχας του Αυγεια....

    Καλη τυχη λοιπον.

    Αφωτιστος Φιλελελην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εγκυρότητα - άρα και η επιτυχία της ΕΔΤ - θα κριθεί πιστεύω απο τις εκπομπές λόγου (ειδήσεις και συζητήσεις). Σήμερα η ΕΔΤ θυμίζει λίγο ΥΕΝΕΔ, με υπερβολική κάλυψη των κυβερνητικών δράσεων αλλά και προβολή υπουργικών κινήσεων που πολλές φορές δεν λέν και τίποτα σπουδαίο. Απο την άλλη θα πρέπει να αποφευχθεί η παρουσίαση των κομματικών δράσεων μέσω ουσιαστικά των δελτίων τύπου των κομμάτων τις οποίες "απαγγέλουν" οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι. Δύσκολη εξίσωση το καταλαβαίνω, αλλά ... καλή επιτυχία.
    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία