ΑΣΥΛΟ ΜΕ ΦΑΣΙΣΜΌ ΚΑΙ ΒΊΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΆΣΥΛΟ!


Έλαβα από φίλους  μια ανακοίνωση της Ακαδημαϊκής Συμπαράταξης Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών και την δημοσιεύω με την ελπίδα ότι δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια σκηνικά τουλάχιστον σε χώρους έρευνας και μάθησης. 

Χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης φοιτητικής παράταξης εμπεδώσαμε πως αντιλαμβάνονται το Δημόσιο Διάλογο και το Άσυλο ορισμένοι πολιτικοί χώροι και πολιτικοί σχηματισμοί/μορφώματα, οι οποίοι, αν και οι απόψεις τους βρίσκουν άσυλο στα αμφιθέατρα και οι πρακτικές τους, δυστυχώς, ανοχή στα πανεπιστημιακά όργανα, εντούτοις δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης σε άλλους. Δεν τους έφτασαν οι χυδαίες εκφράσεις, η λεκτική βία αλλά και οι απειλές εναντίων των ομιλητών, προχώρησαν στην συνέχεια και στην πρόκληση υλικών ζημιών στο αυτοκίνητο του προσκεκλημένου στην εκδήλωση ομιλητή δημοσιογράφου Π. Μανδραβέλη. Η βία σε οποιαδήποτε μορφή και απ΄ όπου και αν προέρχεται δεν μπορεί να είναι ούτε αποδεκτή ούτε ανεκτή. Καλούμε το Συμβούλιο Ιδρύματος και τον Πρύτανη να καταδικάσουν απερίφραστα τις φασίζουσες αυτές πρακτικές, και όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να περιφρουρήσει το άσυλο, την ελεύθερη δηλαδή διακίνηση ιδεών στον χώρο του πανεπιστημίου. Το αυγό του φιδιού πρέπει να φύγει από το Πανεπιστήμιο Πατρών.


Ακαδημαϊκή Συμπαράταξη Μελών ΔΕΠ του
Πανεπιστημίου Πατρών

21/3/2014

Σχόλια

  1. Αυτά τα πράγματα ήταν γνωστά από χρόνια! Απλά τώρα εμπεδώθηκαν, κατά την ανακοίνωση, με την καταστροφή του αυτοκινήτου ενές επώνυμου δημοσιογράφου (τον οποίο διαβάζω καθημερινά, χωρίς να συμφωνώ πάντοτε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωστά σε όλους λίγο πολύ. Όμωσ: ΓΙΑΤΙ δεν γράφετε ονόματα; Γιατί δεν κάνετε μυνητήρια αναφορά, κάτι συγκεκριμένο τέλος πάντων;
    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αυγό δεν φεύγει από μόνο του! Εξ άλλου ποδαράκια δεν έχει. Ή θα το σπάσετε (με τη συμπαράσταση ΄'όσων καταλαβαίνουν την πραγματικότητα) ή θα ζήσετε μαζί του (και με το φιδάκι που εκκολάπτετε εν τω μεταξύ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία