Η ΔΗΜΑΡ ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Λέγε με ΔΗΚΚΙ, ΡΟΖΑ κλπ.


Ένα σύντομο σχόλιο από τη Μεταρρύθμιση

Τα πράγματα από λίγο ως πολύ ξεκαθάρισαν: Η απάντηση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ στην εκλογική συντριβή είναι ο στρατηγικός αναπροσανατολισμός προς μια δυνητική κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φώτης Κουβέλης, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, είπε μεταξύ άλλων: "Χρειαζόμαστε ένα προοδευτικό μπλοκ εξουσίας, που να εκφράσει την εναλλακτική προοδευτική λύση. (...) Χρειαζόμαστε ένα νέο μπλοκ εξουσίας της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Μιας Αριστεράς που θα είναι απαλλαγμένη από τον λαϊκισμό και μιας κεντροαριστεράς που θα είναι σε αντιπαράθεση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Σ’ αυτό το νέο μπλοκ εξουσίας συμπεριλαμβάνονται όλες οι δυνάμεις που κινούνται σε προοδευτική κατεύθυνση, από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον χώρο της Οικολογίας. (...) Η Δημοκρατική Αριστερά, δεν μπορεί να συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα με τη ΝΔ".

Η ΔΗΜΑΡ προσήλθε στις εκλογές του Ιουνίου 2012 με κεντρικό σύνθημα "κυβέρνηση θα έχουμε οπωσδήποτε", προβλήθηκε δηλαδή ως η "Αριστερά της ευθύνης" που θα έδινε τη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο. Τώρα, και μετά τη συνταρακτική αποτυχία στις ευρωεκλογές, η ηγεσία προτάσσει ότι "κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε οπωσδήποτε" μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Επειδή το 1,2% της 25ης Μαίου δεν δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες εκπροσώπησης της ΔΗΜΑΡ στην επόμενη Βουλή, η βιασύνη για στροφή προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς τρόπους -ακόμη και ως ένα βήμα προς την απορρόφηση της ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς είναι το ΔΗΚΚΙ (Πάντζας), οι Ενεργοί Πολίτες (Γλέζος) ή η ΡΟΖΑ; Γιατί όχι και μια ακόμη συνιστώσα; Στο κάτω-κάτω θα είναι σαν επιστροφή ασώτου.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία