Τόνα λάθος φέρνει τ´ άλλο και τα δυό το μπάχαλο


του Γιώργου Προκοπάκη από το fb

Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει αμφιβολία πια πως η πολιτική της "καθαρής εξόδου" από τα μνημόνια ήταν μια ανεύθυνη σαχλαμάρα των Σαμαρά-Βενιζέλου.
Το δίδυμο, έτσι όπως τάκανε, έχει τεράστιο πρόβλημα. Η πολιτική είναι δική τους, σε αγαστή σύμπνοια και σύμπλευση. Δεν μπορούν να τη φορτώσουν σε άλλον (όπως π.χ. με τον ΕΝΦΙΑ), ούτε ο ένας στον άλλο. Κατά τούτο, το πλήγμα σε όποιους φαντάζονταν ρόλο του ΠΑΣΟΚ ή οποιασδήποτε παραλλαγής του στην ανασύνταξη του "χώρου", είναι βαρύ και μάλλον πρέπει να φαντασθούν ξανά.
Η επικοινωνιακή διαχείριση της δυνητικά καταστροφικής επιλογής τους, κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το να τα φορτώνεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι παραδοχή ήττας πριν το ματς. Κυρίως όμως αποδεικνύει την σαθρότητα της πολιτικής. Μόνο αυτιστικός και ανόητος θα φανταζόταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους χτυπούσε! Αν η πολιτική τους είναι τόσο ευάλωτη σε μιας βδομάδας χλαπαταγή του ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα μπορούσε να υπάρξει ως πολιτική επί τέσσερις μήνες; Απλώς ήταν μια πολιτική εξωπραγματική, τόσο "τεχνοκρατικά" όσο και πολιτικά.
Γνώμη μου είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστα ή καθόλου επηρέασε τις εξελίξεις. Το προφανές για τις αγορές της αδυναμίας της συγκεκριμένης επιλογής, στην πρώτη στραβή της διεθνούς σκηνής από προσεκτικές διορθώσεις (διάολε, έχουν τέσσερις μήνες μπροστά τους να ξεπουλήσουν με τον υποτιθέμενο φόβο του Αλέξη, γιατί έπρεπε να γράψουν ζημιές μέχρι 30% σε τριάντα ώρες;) έφερε την κατάρρευση.
Υπάρχει φαίνεται και μια ανάγνωση στο ΥΠΟΙΚ παρόμοια με τη δική μου και έρχονται αρωγοί στην επικοινωνιακή διάσωση του διδύμου με διαψεύσεις σχετικά με την εγκατάλειψη του σχεδίου της "καθαρής εξόδου". Η λογική απλή και γενικά σωστή: αν είναι η αναταραχή στις αγορές, μόλις καταλαγιάσει θα επανέλθουν. Πλην όμως, αυτοί που ξεπουλούσαν το προηγούμενο διήμερο είχαν πάρει το στοίχημα Ελλάδα, αγόρασαν ομόλογα στο 20 και ξεπούλησαν στο 60, αγόρασαν Άλφα στο €0.45 και ξεπούλησαν στο €0.60. Αυτοί που θα έλθουν, αν έλθουν, θα είναι "άλλοι", σε μικρότερους αριθμούς και με λιγότερα λεφτά. Εκτός βέβαια εάν υπάρξει περαιτέρω βαθιά διόρθωση.
Απαιτείται άμεση αλλαγή της πολιτικής και εγκατάλειψη των καταστροφικών φαντασιώσεων "καθαρής εξόδου" ΣΗΜΕΡΑ. Δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ θα μου πείτε! Βέβαια, αλλά πολύ μικρότερο από το δώρο της ανεφάρμοστης καταστροφικής πολιτικής.
Εάν δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν την πολιτική τους οι Σαμαράς-Βενιζέλος πρέπει να φύγουν ΑΜΕΣΑ. Αν μπορεί η παρούσα Βουλή να βγάλει κάποια σοβαρή κυβέρνηση, ας το κάνει. Αλλιώς οι εκλογές είναι μικρότερο κακό.
Η γενικότερη πολιτική των Σαμαρά-Βενιζέλου μετά τις ευρωεκλογές είναι: "Δεν μας ενδιαφέρει το κέντρο και η αριστερά - αυτοί εκβιαζόμενοι θα μας ψηφίσουν. Η δεξιά και η άκρα δεξιά είναι η δεξαμενή μας." Γι αυτό και οι Ντινόπουλοι, Γιακουμάτοι, Γρηγοράκοι και Λοβέρδοι. Γι αυτό "τα κράτη που πέφτουν από την αθεΐα". Γι αυτό η αντί-ΔΝΤ καμπάνια και η "καθαρή έξοδος". Ακόμη και εάν πετύχαινε η πολιτική, δεν ξέρω πόσο ελκυστική είναι για τους "μεσαίους" η ακροδεξιά διακυβέρνηση.
Φόβος μου είναι η επιμονή σε μια τέτοια πολιτική. Με την αποτυχία της "καθαρής εξόδου" και δεδομένου του αμοράλ καιροσκοπισμού των εθνοσωτήρων μας, ελλοχεύει ο κίνδυνος εθνικοπατριωτικού αντιπερισπασμού. Βοηθάει και το διεθνές σκηνικό.
Όπως λέει και ο Σαμαράς: "η Παναγιά μαζί μας". Θα βοηθούσε βέβαια αν έβγαινε και κάποιος να πάρει πάνω του τη μόνη πολιτική που έπρεπε να ακολουθηθεί από την πρώτη στιγμή: για τη σωτηρία με τους Ευρωπαίους.


Σχόλια

  1. "Αν μπορεί η παρούσα Βουλή να βγάλει κάποια σοβαρή κυβέρνηση..." Ποια Βουλη; Μηπως εννοειτε κ. ΓΠ ενα τσιρκο μονιμα εγκαταστημενο καπου στο Συνταγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετα το μεγαλο παρτυ με δανεικα, χωρις σημαντικες εξαγωγες, με μονιμη υστερηση φορολογικων εσοδων,.... απο το 1974 και κυριως την περιοδο 1981-2009 ποιος λογικος ανθρωπος περιμενει μολις εντος 5 ετων να επανελθουν τα οικονομικα της χωρας με οπoιαδηποτε κυβερνηση, ακομη και τεχνοκρατων υψηλου κυρους και αξιας ;

    Δεν ειναι ευνοητο οτι οι δυο ανεπαγγελτοι Σ και Τ , που κακιστα κατεχουν αυτες τις θεσεις σε τοσο κρισιμες στιγμες, διαγωνιζονται ποιος θα σκισει πρωτος το μνημονιο, ως φοιτητες που μπλοφαρουν σε παιχνιδι ποκας, χωρις να εχει εξασφαλιστει η υγιης και εγγυημενη βιωσιμοτητα της οικονομιας (δημοσιες και ιδιωτικες επενδυσεις, παραγωγικη ανασυγκροτηση, αυξηση εξαγωγων, μειιωση ανεργιας, αυξηση μισθων εστω και μικρη, εξυγειανση ασφαλιστιικων ταμειων,....) και των δημοσιοοικονομικων υποχρεωσεων της χωρας. Ειναι σαν ενας βαρεια ασθενης/πολυτραυματιας που μολις καταφερει να περπατησει στον διαδρομο του νοσοκομειου να παει να τρεξει μαραθωνιο!!!

    Κατα την γνωμη μου, οσο καλα και να τα κανει οποιαδηποτε κυβερνηση, μετα το 2020 θα δουμε καποια υγιη αναπτυξη με ταλαντωσεις τουλαχιστον εως το 2025. Το εχω ηδη παρει αποφαση και επαγγελματικα εργαζομαι σ' αυτην την κατευθυνση (θα εργασθω επιπροσθετα αλλα 5 εως 8 ετη για να αποταμιευσω ενα ποσο για να ενισχυσω την μειωμενη τοτε συνταξη μου ,...)

    Οι υποσχεσεις Σαμαρα ή Τσιπρα απευθυνονται σε ...μικρα παιδια.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι δυο ανεπαγγελτοι

    ειναι τρεις ανεπαγγελτοι

    ειναι χιλιοι δεκατρεις ανεπαγγελτοι

    (στο πολιτικο μας συστημα, στον συνδικαλισμο, .....της "αριστερας" βεβαιως μη εξαιρουμενης

    Αφωτιστος Φιλελλην


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία