Δημοσκόπηση Ανατροπή αλλά...


του Plamen Tonchev

Η τελευταία έρευνα του Παν/μίου Μακεδονίας δείχνει ότι το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί λάθος την διαπραγματευτική στρατηγική της Αθήνας, έναντι 35% που κρίνει πως είναι σωστή. Το Φεβρουάριο το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε. 

Δεν ξέρω πώς ακριβώς ερμηνεύεται αυτό το εύρημα. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως επέρχεται μια κάποια απομυθοποίηση της καραμπουζουκλίδικης διαπραγμάτευσης που επιχείρησε η κυβέρνηση τους τελευταίους 4 μήνες. Αυτό μοιάζει να επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι το 61% των ερωτηθέντων απάντησε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να μετριάσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δεδομένων των συνθηκών, ενώ μόλις το 35% υποστηρίζει πως θα πρέπει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. 

Επιπλέον, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού συνεχίζει την πτωτική της πορεία μετεκλογικά και πλέον βρίσκεται στο 50%, από το 70% του Μαρτίου. 

Ωστόσο: - Σημειώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 21%! Το δε Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα δύο κόμματα με φιλοευρωπαϊκή ρητορεία μετά βίας συγκεντρώνουν άλλο ένα 9%. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η κυρίαρχη δύναμη με διαφορά και τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα δεν τραβάνε!
- Το 51,5% απάντησε ότι η περιθωριοποίηση του Γιάνη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση τού έκανε κακή εντύπωση. 

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος: 

- Αναγνωρίζει τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης με μια Ευρώπη, την οποία όμως δεν γουστάρει - Θα ήθελε πάντα να εκτονωθεί με "εθνικό τσαμπουκά", όπως τον πουλάει ο Βαρουφάκης - Συνεχίζει να απορρίπτει τα κόμματα, τα οποία θεωρεί "μνημονιακά".

Η δημοσκόπηση εδώ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία