Επιτροπή διαλόγου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ: Η παραμονή στο ευρώ, η μόνη πραγματικά πατριωτική επιλογή




Ανακοίνωση Επιτροπής Διαλόγου: 
Η παραμονή στο ευρώ, η μόνη πραγματικά πατριωτική επιλογή

Η Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού συνεδρίασε εκτάκτως στις 8 Ιουλίου το βράδυ και συζήτησε για την πολιτική κατάσταση, διατυπώνοντας ιδέες και προτάσεις. Tα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου ενώνουν την φωνή τους με την πλειοψηφία των Ελλήνων που ζητούν τώρα λύση, Ευρώπη και ευρώ.
Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποκλειστικά την ευθύνη για το αδιέξοδο που βιώνει η κοινωνία μας. Μετά από 5 μήνες απραξία – για να ικανοποιηθούν οι κάθε λογής συνιστώσες – είχαμε ένα διχαστικό δημοψήφισμα – παρωδία κι ένα νέο γύρο με δημαγωγίες και λαϊκισμούς. Κι έτσι καταλήξαμε, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης, να τίθεται ανοιχτά από τους ευρωπαίους εταίρους το ενδεχόμενο εξόδου μιας χώρας -της Ελλάδας- από την ευρωζώνη κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Επιτροπή Διαλόγου δηλώνει ότι η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι η μόνη πραγματικά πατριωτική επιλογή και αποτελεί την απόλυτη κόκκινη γραμμή πέρα από την οποία δεν μπορεί να κινηθεί καμία δημοκρατική κυβέρνηση. Η δραχμή είναι η χειρότερη λιτότητα.  Καλούμε λοιπόν τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να τηρήσει απαρέγκλιτα τη δέσμευσή του για την επίτευξη συμφωνίας που θα εξασφαλίζει την παραμονή στην ευρωζώνη.

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη είναι καταστροφική και μη αναστρέψιμη επισείοντας σοβαρές ευθύνες στους κυβερνώντες.
Επιτροπή Διαλόγου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία