Hypothesis: «Επιτυχίες» Fast Track στο πνεύμα του Αντιπροέδρου


από το blog Hypothesis
Η Δευτέρα 29 Ιουνίου είναι η γενέθλια ημέρα ενός νέου κύκλου
Ο αριστερόφωνος κομφορισμός έκων άκων συνέργησε στο κλείσιμο των τραπεζών. Το οικονομικό αποτέλεσμα αντιστοιχεί με την οικονομική συρρίκνωση του 10-14 σωρευτικά.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η οικονομική κατάρρευση που προκαλείται συνοδεύεται με την πιο παρηγορητική συμπονετική πολιτική ρητορεία. Ο κομφορμισμός ως  αντιπολιτικό ρεύμα επικαλείται τυπικά «εξωπολιτικές» αξίες : την πρόθεση και το ήθος. Αν σκεφτούμε , προς το παρόν , με τους «χυδαίους» όρους περί συστήματος , σοκ κλπ τότε ουδείς μπορούσε να διανοηθεί μεγαλύτερη «συστημική» επιτυχία: οικονομική κατάρρευση με την μέγιστη ηθική νομιμοποίηση. Ο πολιτικός Ρα Τα Πλαν το «τερμάτισε».
Σιγά σιγά κατασκευάζεται ένα νέο πολιτικό αφήγημα, προερχόμενο με copy paste  από το παραπεταμένοUsers Manual της δύσμοιρης Δημάρ: Aς αξιοποιήσουμε τα περιθώρια εντός της σύμβασης. Αιχμή του δόρατος της αφήγησης είναι ο πόλεμος κατά της «ολιγαρχίας».
Όμως ο αριστερόφωνος κομφορμισμός εδώ ψεύδεται κανονικά
Σε συνθήκες κατάρρευσης αναζητούνται μερικές ορατές fast track επιτυχίες. Αυτές είναι αδύνατο να προέλθουν από τα «χαμηλά» και «περιφερειακά» της οικονομίας. Για να μπορεί ο εκάστοτε Ευκλείδης να ανακοινώσει και κανένα  «καλό νέο» θα πρέπει στηριχτεί σε αυτούς που , εντός των συγκεκριμένων ειδικών συνθηκών, μπορούν να κινηθούν. Σε ρηχές οικονομίες οι μόνοι που έχουν ρευστότητα ξέρουν τα «μονοπάτια» και μπορούν να προσφέρουν γρήγορα «καλά νέα» είναι τα μέλη του Καρτέλ. Με κατάλληλες ρητορικές κατασκευές το fast food θα παρουσιαστεί ως «γκουρμεδιά».
Αφού προσέφερε πολιτική και ηθική νομιμοποίηση στο απόλυτο σοκ  ο αριστερόφωνος κομφορμισμός ετοιμάζεται , εκ των πραγμάτων, να δημιουργήσει τα ισχυρότερα καρτέλ στο όνομα του πολέμου κατά της «ολιγαρχίας» , όπως ακριβώς έκανε στο όνομα του «αντιμνημόνιου».
Τα πράγματα είναι ελαφρώς χειρότερα καθώς η πολιτική ηθική έχει εξαερωθεί. Σε αυθεντική γλώσσα και επιχειρηματολογία «Αντιπροέδρου Εδεσσαϊκού»   εξ΄ ονόματος της αριστεράς ( LOL) ένας αριθμός τηλεαστέρων καταψηφίζει συμφωνίες αλλά στηρίζει την κυβέρνηση απευθυνόμενος σε πρωτόζωα ή αμοιβάδες. Ευτυχώς που η ΧΑ παραμένει ακόμη απονομοποιημένη.

https://www.youtube.com/watch?v=YPa88zWlVJM

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία