Δημήτρης Παρίσης: Ευτυχώς που το δικαστήριο......




Ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή. Όσο πιο ψύχραιμα μπορώ (δεν μπορώ και πολύ 😊). Αντιρατσιστικός νόμος του '14. Θεσπίσθηκε, για ν' αποτρέψει όσους ασχημονουν σε βάρος των ομοφυλοφίλων, των αλλοδαπών (όταν δεν εγκληματούν, εννοείται. Διοτι δυστυχώς κόντεψα να χάσω τη ζωή μου καθ'οδόν, κοντά στο σπίτι μου, εκεί που έμαθα να παίζω μπάλα, κοντά στο τότε σχολείο μου, εκεί που κάποτε παντρεύτηκα, κλπ, κλπ, μόνο και μόνο για μου αφαιρέσει κάποια συμμορία αράβων λίγα ευρώ). Ό νόμος επίσης αποσκοπεί στο ν' αποτρέψει ασχημιες και άλλα συναφή σε βάρος αλλοθρησκων και όσων άλλων παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τη νομιζομενη πλειοψηφία της χώρας. Αρκεί βέβαια οι νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας να γίνονται σεβαστοι από τους συνανθρωπους μας αυτούς (ας ξαναειπωθει αυτό, δεν βλάπτει στους καιρούς μας: οι νόμοι να γίνονται σεβαστοί από αυτούς κι από όλους μας).

Λοιπόν.

Λοιπόν, αντι ν' αξιοποιηθεί ο νόμος αυτός σύμφωνα με το σκοπό που προαναφέρθηκε, το "σκοπό του νόμου", κόντεψε να πληρώσει τα σπασμένα ο ενλογω πανεπιστημιακός. Επειδή στο βιβλίο του αναγράφει ότι "βάναυσες και βάρβαρες πρακτικές δεν χρησιμοποίησαν μόνο οι (γερμανικές) μονάδες εισβολής, αλλά και οι άτακτοι Κρήτες που έλαβαν τα όπλα εναντίον τους (εναντίον των γερμανών)".

Λόγω της φράσης αυτής, ο Ρίχτερ (στη Γερμανία θεωρείται ο καλλίτερος. σπεσιαλιστας στη συγχρονη ελληνική και κυπριακή Ιστορία) σύρθηκε στα δικαστήρια, επειδή, λέει, "αρνήθηκε τα εγκλήματα του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού".
Αλήθεια, τι άλλο περιμένατε, αγαπητοί συμπολίτες ;
Εν Ελλάδι δε ζούμε ;
Δεν είναι γερμανός ο. Ρ. ;

Δε ζούμε στη χώρα των υπερπατριωτων που οφείλουν να "καθαρίσουν" τους λογαριασμούς τους με τον παλιογερμαναρα που τόλμησε ;
Θεωρείτε ότι σούπερ "πατριώτες" υπάρχουν μόνο στην Χρυσή Αυγή ; Μα στον αριστεροακροδεξιο συνασπισμό που κυβερνά, στην ίδια τη Κουμουνδούρου, ο εθνολαικισμος (και κάθε είδους λαϊκισμός) είναι η κυρίαρχη άποψη. Χρωματίζει και κυρίως νοηματοδοτεί ο,τι λεγεται κι ο,τι γράφεται. Και ο,τι δε λέγεται, ούτε γράφεται. Με τον πιο απεχθή τρόπο, ο ίδιος εθνολαικισμος στρεφεται, κατά περίπτωση και περίσταση, είτε κατά του Ολλαντρεου, είτε κατά των Γερμανών, είτε κατά των γερμανοτσολιάδων, είτε κατά των"προσκυνημένων του "Ναι", είτε, ειτε, είτε. Γνωρίζουμε ότι είναι απειρα τα "είτε".

Ποιο το παράδοξο ; Δε θα μπορούσαν να βρεθούν στη Κρήτη τέτοιοι εθνολαικιστες, για να κάνουν τη μήνυση και να "τελειώσουν" τον Γερμαναρα καθηγητή ; Ας πω κι αυτό. Χρησιμοποιώ την κυρίως αντιαισθητική λεξη "τελειώνω", μιας κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τη μεταχειρισθηκε προεκλογικως για τους αντιπάλους του. Ενδεχομένως επδοκιμαζει την φραστική παρεκτροπή του ακόμη και σήμερα.

Ευτυχώς που το δικαστήριο αθώωσε τον γερμανό επιστήμονα που επί χρόνια διέμενε στην Ελλάδα. Φαίνεται την αγαπούσε.
Κι ευτυχώς που αποφυγαμε τον διασυρμό της χώρας. Για μια ακόμη φορά θα 'χαμε εξασφαλισμένη γελοιοποίηση.
Για μια ακόμη φορά.
Ευτυχώς που το δικαστήριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία