Δημήτρης Παρίσης: Το παγώνι της Αίγινας



Το Παγώνι της Αίγινας. Εκείνο το σακιδιοφόρο θρασίμι με την ξυρισμένη κεφαλή, το σακάκι Prada, τα λουλουδάτα πουκάμισα (πάντα εκτός παντελονιού, λόγω μαγκιάς ) και τα κατάχαμα οκλαδόν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Μαθητευόμενων Ερασιτεχνών.

Αυτός που, κατ' εντολή του Χαμογελαστου κι επί οχτώ μήνες, αδιαλείπτως μπαινόβγαινε στ' ανώτατα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκθέτοντας την χώρα ανεπανόρθωτα. Μ' αποκλειστικό σκοπό μάλιστα, να την δρομολογήσει στο χείλος της αβύσσου. Ώσπου να εισπράξει την κλωτσιά απ' τον πάτρωνα του. Ακριβώς τότε πού 'χαμε ξεκινήσει το δυσώδες μονοπάτι για Τρίτο Κόσμο Μεριά και Περιοχή Νομισματοκοπείου.


Το ξυρισμένο Παγώνι τολμά και πάλι. Μ' αυτά ζει ο φουκαράς. Να πει τι αλήθεια ; Σε ποιον ; Ποιος ασχολείται με τις ανοησίες του ανθρώπου ; Του ανθρώπου με τ' ανεπίλυτα ζητήματα ενηλικίωσης. Ποιος ; Άλλο απασχολεί εμένα. Κάποιος δικηγόρος δε θα βρεθεί να υποβάλει την μήνυση ; Για εσχάτη προδοσία. Την μήνυση, σεβαστοί Υπερασπιστές. Την μήνυση περιμένω. Δε θα βρεθεί κάποιος ν' ασχοληθεί με το προφανές ζήτημα ; Με το αν το Παγώνι δικαιούται να κυκλοφορεί ελεύθερο. Και να εξακολουθεί ν' ασχημονεί ανερυθρίαστα σε βάρος της χώρας. Δε θ' ασχοληθεί κανείς ; Καλά τα κόμματα. Αντιλαμβάνομαι τη θέση τους. Κάποιος δικηγόρος ; Κάποιος ιδιώτης ; Το Παγώνι όλο σούφτα-φέρτα θά 'ναι στο εξής. Κανείς ; Μα κανείς ; Είναι ν' απορείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία