Maria Kastrisianaki-guyton: Αριστερός πολιτικός τουρισμός


Ο αριστερός πολιτικός τουρισμός, είναι η άλλη όψη του νομίσματος του σεξουαλικού τουρισμού. Οι αριστεροί πολιτικοί τουρίστες, των ανεπτυγμένων Δυτικών χωρών, παγιδευμένοι σε μια αντιερωτική σχέση με τις χώρες τους, στις οποίες το προλεταριάτο έχει "αλλοτριωθεί" από τον καπιταλισμό, αναζητουν εδώ και μια δεκαετία, την ηδονή των Αριστερων φαντασιώσεων τους στην Βενεζουέλα του Τσάβες. 
Ηθοποιοί του Χόλυγουντ, η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, οι "λαϊκοί αγωνιστές" σε Ισπανία και Ελλάδα, όλοι οι ψεύτο-αριστεροί διανοούμενοι από τον Νόαμ Τσόμσκι έως τον Τζον Πίλτζερ, από τον Όλιβερ Στόουν και τον Σον Πεν, αναζήτησαν την σοσιαλιστική Εδέμ στην τροπική Βενεζουλα.
 Ο Τσάβες ήταν η επιτομή των ονειρώξεών τους: Αντι-Αμερικανός, Αντι-Καπιταλιστής, πραγματικός Σοσιαλιστής παλιας κοπής. Ο οποίος κατά τον Seumas Milne τον επι χρόνια αρθρογράφο της Γκάρντιαν και νυν υπεύθυνο επικοινωνίας και πολιτικού σχεδιασμού των Εργατικών του Κορμπιν "αναδιένειμε τον πλούτο, εδωσε την εξουσία στον λαό, απέρριψε την νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία και στάθηκε απέναντι στην ιμπεριαλιστική επικυριαρχία". 
Όλοι οι υποκριτές της Αριστερας που ζούν στην άνεση που τους προσφέρουν οι φιλελεύθερες Δημοκρατίες τους, αρνήθηκαν στους Βενεζολάνους δικαιώματα και προνόμια που απολαμβάνουν οι ίδιοι. Τώρα το αστείο τελείωσε, η Βενεζουέλα είναι μια διαλυμένη χώρα, με ρακένδυτους, πεινασμένους κατοίκους, με τον πλούτο της στις τσέπες των κολλητών νέοπλουτων του Τσάβες και τον διάδοχό του Μαδούρο να καταλύει το Συνταγμα, τους Νόμους και να προαναγγέλει την διάλυση του Κοινοβουλίου. Τι λένε, τώρα, οι Αριστεροί της δεκάρας. Τίποτα, σιωπούν στην καλύτερη περιπτωση, ενώ κάποιοι χυδαίοι, σαν τον Ισπανό σύντροφο Παμπλο Ιγλέσιας, καταγγέλλουν τον Τσαβισμό ως μια νέα μορφή λαϊκιστικού φασισμού. Αριστεροί Απατεώνες."

Σχόλια

  1. Ειναι η καταρα της (σχεδον) μοναδικης πηγης εσοδων μερικων απο τα πετρελαιοφορα κρατη που επιδοτει το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου, απαξιωνοντας τις οποιες ικανοτητες που θα μπορουσαν να αναπτυξουν (Λιβυη, ΣΑουδ. Αραβια, Βενεζουελα, ….).

    Την περιοδο 1996-2011 ηταν και η Ελλαδα με πηγη εισδηματων κυριως τα κρατικα εσοδα πλεον ο κρατικος δανεισμος.

    Οποιος εχει στοιχειωδεις γνωσεις οικονομικων δεν κανει τετοια σφαλματα, αλλα "μοιραζει το κινδυνο", προωθωντας την αναπτυξη ολων των τομεων της οικονομιας μιας χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία