Χρήστος Δ. Παπαγεωργίου: Η πέμπτη φάλαγγα του νεο-φασισμού στην Ευρώπη



Παρακολουθώντας τις δηλώσεις διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, έχω μείνει κατάπληκτος από το θράσος τους !!
Θέλουν να μας πείσουν ότι στεναχωρήθηκαν με το BREXIT και ότι ανησυχούν από την άνοδο της φασιστικής ακροδεξιάς στην Ε.Ε. !!
Μάλιστα έχουν και διάφορες θεωρίες για αυτό με κυριότερη τη θεωρία των προβλημάτων που δημιούργησε ο Καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση στην μεσαία τάξη των ανεπτυγμένων χωρών της Δύσης. Ξεχνούν ότι ως "Αριστεροί" όφειλαν να υπερασπιστούν όχι μόνον την μεσαία τάξη της Δύσης αλλά και τους φτωχούς του τρίτου κόσμου που ο κακός Καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση μείωσε κατά 1 δις ανθρώπων την τελευταία εικοσαετία !!

Βεβαίως υπάρχει πρόβλημα στην μεσαία τάξη πολλών χωρών της Δύσης αλλά στην Αυστρία που η μεσαία της τάξη ευημερεί γιατί κόντεψαν να βγάλουν 
φασίστα Πρόεδρο ?

Στην Αγγλία δολοφόνος της Τζο Κοξ φώναξε "Θάνατος στους προδότες" δεν φώναξε "Για την μεσαία τάξη της Αγγλίας που υποφέρει", και μη μου πείτε ότι ο Μπόρις Τζόνσον ενδιαφέρεται για την μεσαία τάξη της Αγγλίας !!!

Μήπως λοιπόν η φασιστικά και ημι-φασιστικά κόμματα, όπως είναι και οι ΑΝΕΛ με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά, αξιοποιούν την εύλογη οργή των ανθρώπων που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και μαζί με ξενοφοβικές και ανορθολογικές θεωρίες συνωμοσίας προσπαθούν να υφαρπάξουν εξουσία, για να καταστρέψουν την Δημοκρατική και Φιλελεύθερη Ευρώπη ?

Και βεβαίως αν αυτό αληθεύει (που αληθεύει) γιατί οι γραφικοί και αδαείς Νεο-Κομμουνιστές στην Ευρώπη υποστηρίζουν με τις θεωρίες και την πολιτική τους δράση όλα τα ημι-φασιστικά μορφώματα στην Ε.Ε. να αναπτυχθούν ?
Παραδείγματα πολλά.

Στην Γαλλία ο Μελανσόν με τα "Αριστερά" συνδικάτα προσπαθεί να απαξιώσει τον Ολάντ με συνεχείς εργατικές κινητοποιήσεις στρώνοντας τον δρόμο στην ΛΕΠΕΝ και ο Τσίπρας…. στέλνει μηνύματα συμπαράστασης !!
Στην Αγγλία ο ολίγιστος και νερόβραστος Κόρμπιν , προσωρινός ελπίζω ηγέτης του Εργατικού κόμματος, έκανε ένα χλιαρό αγώνα ενάντια στο BREXIT και αυτό μόνον μετά την δολοφονία της εξαίρετης Τζο Κοξ.
Στην Ιταλία το Μουσολινικής κατεύθυνσης κόμμα του Μπέπε Γκρίλο ενισχύεται από προσχωρήσαντες "Αριστερούς" που ανακαλύπτουν ότι Φασισμός του Μουσολίνι στο κάτω κάτω δεν διέφερε και τόσο πολύ από τον Κομμουνισμό όπως τον είχαν αυτοί καταλάβει!!

Στην Ελλάδα βέβαια ο Τσίπρας, πρωτοπόρος και αδαής όπως είναι, άνοιξε ένα λαμπρό νέο κεφάλαιο στα πεπραγμένα της δικής μας Κομμουνιστικής προέλευσης "Αριστεράς" ,σχηματίζοντας την ΠΦΑ κυβέρνηση του με τον ..... Πάνο Καμένο. Αυτόν που έγραφε βιβλία ότι πίσω από την 17 του Νοέμβρη ήταν ο Ανδρέας και που η καλή του μοίρα τον έφερε να συγκυβερνά θερμούς συνηγόρους αν όχι και υπερασπιστές των αξιών της 17 του Νοέμβρη.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σταματήστε την δήθεν υπεράσπιση της Ε.Ε., έχει γίνει πια φανερό ότι απλώς είστε η "Πέμπτη φάλαγγα" του Νέο-Φασισμού που απειλεί (ματαίως) την δημοκρατική και φιλελεύθερη Ε.Ε. !!

25/6/2016

Καθ. Χρήστος Δ. Παπαγεωργίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία