Τρισδιάστατο ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ





Τρισδιάστατο ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ
Από το ιστολόγιο http://syriza.wordpress.com/2010/09/14/3/ 

Xωρίς αμφιβολία η υποψηφιότητα Μητρόπουλου τρομοκράτησε το ΔΝΤ, το μεγάλο κεφάλαιο, την άρχουσα τάξη και τους ντόπιους λακέδες του ιμπεριαλισμού. Σκοτεινοί κύκλοι του Μαξίμου απεργάστηκαν αυθωρεί και παραχρήμα νέα υποψηφιότητα προερχόμενη από το σοσιαλιστικό χώρο, τον Γ. Δημαρά. Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, αντάρτης εξ επαγγέλματος και από συνήθεια, δήλωσε επικεφαλής ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Αττικής. Είχε προηγηθεί η πεμπτοφαλαγγίτικη κίνηση Αλαβάνου που με την υποψηφιότητά του κατάφερε πισώπλατη μαχαιριά στο κίνημα ανατροπής του μνημονίου.
Ο μόνος συνεπής αντιτροϊκανός υποψήφιος, γνωστός μέχρι πρότινος και ως κωλοτούμπας, αποφάσισε ότι άπαξ κι έδωσε τα χέρια με τον Βούτση, δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να τα γυρίζει. Επέμεινε σθεναρά στην υποψηφιότητά του, ακόμη κι αν λίγες μέρες πριν δήλωνε απλός στρατιώτης των δύο ανθυποψηφίων του. Τα 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που είχε στο τσεπάκι του θα τα εμφανίσει μετά τις εκλογές, καταφέρνοντας το οριστικό πλήγμα στο μνημόνιο.
Η νεολαία ΣΥΝ αλλά και το Αριστερό Ρεύμα δεν άντεξαν την πίεση της τρόικας και υπέγραψαν δήλωση αποκήρυξης Μητρόπουλου. Οι δηλωσίες άμα τη επιστροφή τους μετά την 7η του Νοέμβρη θα εξεταστούν από επιτροπή με πρόεδρο τον βράχο της εσωκομματικής δημοκρατίας Δ. Παπαδημούλη, όπου και θα κριθεί η σχέση τους με το κόμμα.
Η υποψηφιότητα Μητρόπουλου αντιμετωπίζεται εχθρικά από τα ντόπια και ξένα κέντρα διότι απειλεί την αταλάντευτη προσήλωση του ΓΑΠ στον νεοφιλελευθερισμό. Θέλει δια της πειθούς να κερδίσει την ηγεσία του Κινήματος. Όπως δήλωσε στην ομιλία του: «Εν τέλει, μέσω της λαϊκής πίεσης, να συνειδητοποιήσουν όλοι -και η ηγεσία του Κινήματος και της Κυβέρνησης-, αλλά και όλοι οι υποστηρικτές του Μνημονίου, ότι ο δρόμος που πήρε η πατρίδα είναι ολέθριος και καταστροφικός για όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, αλλά κυρίως για τις δυνάμεις της Εργασίας».
Διαχωρίστηκε από τις αλαβανικές αντικυβερνητικές προβοκάτσιες του χάους και της αστάθειας, καθώς ξεκαθάρισε ότι «Στόχος της Κίνησής μας δεν είναι να αμφισβητήσουμε την τυπική νομιμότητα της Κυβέρνησης και να χρησιμοποιήσουμε τις εκλογές του Νοέμβρη για εφαλτήριο κυβερνητικών μεταβολών. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στα πολιτικά κόμματα».
Τέλος για να μην αφήσει κανένα περιθώριο στον Αλέκο να λεηλατήσει τους πασόκους, ο αντιμνημονιακός εργατολόγος έκλεισε την ομιλία του ως εξής: «[Ο λαός] Δεν θέλει την υποταγή σε ξένα κέντρα… Επιθυμεί μια άλλη, πιο δυναμική και εθνωφελή αντιμετώπιση της κρίσης δανεισμού… Δεν επιθυμεί επικυρίαρχους πάνω από το κεφάλι του… Θέλει η Ελλάδα να ανήκει στο λαό της και σε εμάς, όλους τους Έλληνες, όπως είχε διακηρύξει και ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου».
Πληροφορίες που ήθελαν τον Κυρίτση και το Κοκκινοπράσινο να στηρίζουν Αλαβάνο, μετά τις παραπάνω εθνικο-ανδρεο-παπανδρεο-παλαιο-πασοκικές δηλώσεις, κρίνονται αβάσιμες.

Πέραν των προβοκατόρικων υποψηφιοτήτων του «αξιοτέρου εμού» Δημαρά και του πεμπτοφαλαγγίτη Αλαβάνου, οι σκοτεινές δυνάμεις του Μαξίμου επεξεργάζονται τρίτη προβοκάτσια. Αρνούνται μέχρι σήμερα σθεναρά να διαγράψουν τον Α. Μητρόπουλο. Το καταστατικό προβλέπει ρητά ότι δεν μπορεί μέλος του ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιος υποστηριζόμενος από άλλο κόμμα. Οι εγκάθετοι του Γιωργάκη όμως, έχουν κουρελιάσει το καταστατικό προκειμένου να ακυρώσουν τον ευφυή σχεδιασμό του Βούτση. Άθλιοι…
ΥΓ 1. Ας πει κάποιος στον Μητρόπουλο ότι είναι υποψήφιος του «Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας» και όχι του «Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Προόδου». Άμα νοσταλγεί Κωνσταντόπουλο να αγοράσει τον Φίλαθλο.
ΥΓ 2. Την Τετάρτη η Ανοιχτή Πόλη θα καταλήξει μάλλον στην Ε. Πορτάλιου. Μόνος κερδισμένος από αυτή την υποψηφιότητα θα είναι ο Λαφαζάνης. Βρείτε γιατί και κερδίστε συμμετοχή στην (προβλέπω) ολιγομελή ομάδα στήριξης μιας κατά τα άλλα εξαιρετικής υποψηφιότητας.

Από το ιστολόγιο http://syriza.wordpress.com/2010/09/14/3/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία