Eρωτήσεις κρίσης….(η λογική δεν έχει αδιέξοδα)



του Θανάση Τσουμαλάκου

1.      Πρέπει με μία συνταγματική αναθεώρηση να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200;

 Οχι βέβαια! Οι βουλευτές πρέπει να γίνουν 900!, για να ελέγχουν καλύτερα το νομοπαρασκευαστικό έργο και να εκπροσωπούν αντιπροσωπευτικότερα τη επικράτεια. Με μία απλή διαφορά: σταθερός πάγιος μισθός €700 μηνιαίως (τιμητικά), κανένα άλλο πρόσθετο εισόδημα και φυσικά ελευθερία να εργάζονται στην εργασία τους.
Σε μία τέτοια διευθέτηση ο επαγγελματισμός της πολιτικής πάει περίπατο, καθώς μετά τους ταξιτζήδες και τους φαρμακοποιούς, ανοίγει το «επάγγελμα» των πολιτικών. Να δω μετά αν οι επιλογές Γκερέκου, Υβέτ, Ματσούκα, κλπ. θα έχουν πέραση;

2.      Πρέπει να μειωθεί το αφορολόγητο;

Φυσικά! Όταν 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, δηλώνουν ετήσιο εισόδημα €5,000 (Σιακαντάρης, ΝΕΑ 5/10), άρα η σχεδιαζόμενη μείωση είναι λογική. Με μία απλή διαφορά: άνοιγμα των τραπεζικών καταθέσεων των παραπάνω και άμεση δέσμευση της απολεσθείσας φορολογητέας ύλης, αν δεν μπορούν να αιτιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους.
  
3.      Είναι σωστό το τέλος ακινήτων;

Φυσικά! Μπορεί να ενσωματώνει και να κεφαλαιοποιεί φοροδιαφυγή πολλών ετών δημιουργώντας πρόσθετη μαύρη περιουσία. Επίσης, αν σε κάποιες περιπτώσεις είναι άδικη, ας δικαιολογηθεί ως η αναγκαία συνεισφορά των κατεχόντων, αλλά και κυρίως η υποβοήθηση τους (κάτι σαν το «μουαγιέν» στο χρηματιστήριο, όταν αγοράζεις φτηνότερα μετοχές που ήδη έχεις στο χαρτοφυλάκιο σου για να ρίξεις τον μέσο όρο κτήση τους) να μην υποτιμηθεί ραγδαία η ακίνητη περιουσία τους, λόγω μιας κατάρρευσης τιμών από την ενδεχόμενη χρεοκοπία. Με μία απλή διαφορά: εξαιρούνται οι μισθωτοί, οι οποίοι δύναται να δικαιολογήσουν είτε μέσω μισθού, είτε μέσω δανεισμού την αγορά τους.

4.      Είναι σωστό να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι;

Φυσικά! Αλλιώς δεν θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ποτέ. Με μία απλή διαφορά: Θα φύγουν πρώτα οι προσληφθέντες μετακλητοί και μη του 2011, μετά του 2010, μετά του 2009, κλπ.

5.Είναι σωστό να συνεντευξιάζεται ο Τσίπρας στον Τράγκα ;

Φυσικά! Κάθε δημοσιότητα είναι χρήσιμη στην πολιτική. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις την επιρροή του κάθε μέσου στην σημερινή πραγματικότητα.
Με μία απλή διαφορά: μην είσαι και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, ρε συ….


Θανάσης Τσουμαλάκος 04-10-2011

Σχόλια

  1. Η άλλη λογική που επιτέλους σταματά να είναι υπό διωγμό.
    Αλλά θα επικρατήσει;
    Δύσκολα τα πράγματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον ακούγεται και ακούγεται καλά πια. Από πολλούς και από,όλους τους χώρους. Το ζήτημα είναι να γίνουμε ένα δυνατό πολιτικό ρεύμα και να αποκτήσουμε μια ανάλογα ισχυρή πολιτική έκφραση.Οι καιροί δεν μας βοηθούν. Είναι καιροί μανιχαϊστικών λογικών. Παρ' όλα ταύτα προχωράμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία