Πάει καιρός, του Δήμου Αθανασόπουλου



Πάει καιρός. Το Δήμο τον Αθανασόπουλο τον άφησα στα τέλη του 70 στο Ρήγα Φεραίο. Εγώ έφυγα για τη Β Πανελλαδική και μετά από λίγο, για κείνο κει το bar που ξενυχτάει.
Τον ξαναβρήκα στο facebook πριν ένα χρόνο, καθηγητή σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Γνωριστήκαμε φυσικά από τα ονόματα γιατί από φάτσες, πάει καιρός, πολύ καιρός. Μας έστειλε ένα μήνυμα σε μπουκάλι, το μάζεψα στα ξέβαθα της αγαπημένης μας Αριστεράς και σας το διαβάζω.
Δήμο, όταν συναντηθούμε, είμαι σίγουρος ότι θα σφιχταγκαλιαστούμε. (leo)

Του Δήμου Αθανασόπουλου
Πάει ο καιρός, πάει ο καιρός…
Που μας φαινόταν ο κόσμος διαφορετικός, πεδίο αναζήτησης των ονείρων μας η έστω και των ονειρώξεων μας. Τώρα πια στις πολιτικές μας διαδρομές εφιάλτες ξορκίζουμε. Όποια επικεφαλίδα και να έχει το ψηφοδέλτιο που θα ρίξουμε μας σφίγγει σα μέγγενη. Ότι και να πούμε ακούμε μέσα μας μια φωνή να μας εγκαλεί: στην κατάθεση μου, να θυμάμαι τι είπα στην κατάθεση μου. Οι πιο στενοί μεταξύ μας στους διαδικτυακούς διαύλους κάναμε την ιστορία ανάγκη, την ονομάσαμε μνημόνιο και ενώ μας βρίζουν ως ανάλγητους, εμείς και πάλι παλεύουμε να αποτρέψουμε την βαρβαρότητα. Χάθηκαν πια οι φιλικοί εναγκαλισμοί, και στραπατσαρισμένοι ψάχνουμε να βρούμε την μάννα που χρόνια τώρα πετροβολούσαμε παρά τις συστάσεις αυτού που ποτέ δεν κατάφερε να είναι ποιητής και αριστερός συγχρόνως.

Ακόμα όμως υπάρχει ελπίδα στα πρόσωπα. Αν η επώδυνη επιλογή σου είναι ΔΗΜΑΡ, ψάξε τον Μιχάλη τον Τριανταφυλλίδη στη Σαλονίκη, που έτσι και κάνεις τραμπάλα μαζί του θα σε εκτινάξει στα άστρα με το βάρος της σκέψης του, του ήθους του (και όχι μόνο)! Η στις γειτονιές της Β’ Αθήνας βρες τον Ψαριανό που έχει αναδείξει σε αρετή την επιβίωση σε τοξικά πολιτικά περιβάλλοντα και με την μεταμοντέρνα λαϊκότητα του αναδεικνύει συνεχώς ζητήματα στην ελληνική κοινωνία που σε άλλες συνθήκες θα πέρναγαν στο ντούκου. Η τον Γεωργάτο που το πάει το σκάνδαλο και γι αυτό τον πάω κι εγώ… Κι ακόμα την Μυρσίνη την Λιοναράκη κι άλλους που μου διαφεύγουν.
Να μη ξεχάσουμε τον Γιώργο τον Προκοπάκη στο Φιλελεύθερο χώρο, που θαυμάζω για την επίμονη και συστηματική παρέμβαση του για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κρίσης. Που επίσης συγχαίρω για τις υπερβάσεις του και την αποφασιστικότητα του να υπηρετήσει αυτό που πιστεύει ξεπερνώντας μύθους και αγκυλώσεις.
Κι αν πάλι ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, ψάξτε τον Θανάση τον Χειμωνά και τιμήσετε την αποκοτιά ενός νέου με χαρισματικό λόγο να επωμιστεί μια αποκρουστική παράδοση στηρίζοντας μια νέα αρχή. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι. 
Σ’ όσους ανάφερα και σ’ αυτούς που παράλειψα αλλά το αξίζουν: Καλή Δύναμη και Καλή Επιτυχία.

Σχόλια

  1. leo, Καλή Ανάσταση και ...καλή φώτιση!


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....και ευτυχισμένος ο καινούργιος Πάσχας leftG700. Υγεία και ομορφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/04/blog-post_5681.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης με μία ολιγόλογη δήλωσή του, ανακοίνωσε ότι συντάσσεται με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Και ήμασταν και συμφοιτητές. Δεν ξέρω ποιος έστειλε το link αλλά σίγουρα κάποιος που ξέρει πολλά από την εποχή εκείνη. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία