ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

mama Africa

mama Africa

Παρατηρητήριο

Έχουμε δουλειές σύντροφοι. Η συλλογική ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να είναι συνέπεια της ατομικής προόδου. Είμαστε ακόμα ελεύθεροι πολίτες σε μια ελεύθερη, δημοκρατική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πίσω μας η πλούσια ιστορία και γραμματεία. Δίπλα μας τα χιλιάδες δικά μας παιδιά που προοδεύουν στο εξωτερικό. Μπροστά μας η πρόκληση της απαλλαγής από το κοινωνικό άγος. Και έχουμε δύναμη, ατόφια ανθρώπινη έλλογη δύναμη. Μπορούμε να λέμε, να γράφουμε και να κάνουμε το σωστό. Είμαστε άτομα δεν είμαστε μάζα δεν είμαστε πολτός.

Και το 2018 που μπαίνει θα ξορκίζουμε το θάνατο και θα γελάμε με τους τιποτένιους. Καλή χρονιά.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Τουλάχιστον η μεταπολεμική μας ιστορία είναι μια αδιάκοπη πάλη ανάμεσα στην αριστεία και τη μετριοκρατία. Ανάμεσα στον εκλεκτισμό και την ισοπέδωση. Ανάμεσα στη δημοκρατία και τον ολοκληρωτισμό. Χωρίς όμως διακριτά ισχυρά στρατόπεδα και ιδεολογικά ρεύματα. Γι’ αυτό και είμαστε πάντοτε έρμαια του λαϊκισμού ο οποίος πλασάρεται ως το απόγειο της δημοκρατίας αλλά οδηγεί στον εκφασισμό της κοινωνίας. Γι’ αυτό και από την αποδοχή της χούντας των συνταγματαρχών μεταπηδήσαμε ταχύτατα στον έρωτα του σοσιαλισμού με τα λεφτά των άλλων. Γι’ αυτό ακροβατούμε συνεχώς ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, στην παράδοση και τη νεωτερικότητα. Γι’ αυτό θέλουμε τα σπίτια μας και τα χωριά μας καθαρά και περιποιημένα και την πόλη, τον αστικό χώρο, βρώμικο και κατεστραμμένο.

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω

χωρίς λόγια

2 σχόλια:

  1. Βρε leo, στο Θεό σου! Είναι αυτό επιχείρημα εναντίον τού ΣΥΡΙΖΑ;;; Άμα τα μέλη τής Κεντρικής Επιτροπής(!) έχουν τέτοιο επίπεδο φαντάζομαι τι γίνεται παρά κάτω!!!

    Εσείς ήσαστε που θα φέρνατε την ανανέωση; Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές το Νέον Έτος!


    Τα λέμε (από βδομάδα, όταν, ενδεχομένως, πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σου και συγκυβερνήσετε με Νουδούλα και το τέως ΠΑΣΟΚ -τέως αυτοί, τέως εσείς, θα κάνετε ένα ζευγάρι μούρλια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία δεν είναι καθόλου κατά του Σύριζα. Είναι υπέρ της Αυριανής. Ο Κουρής είδε το φως του και κατάλαβε ποιο είναι το συμφέρον του. Τη Δευτέρα θα κάνει κυβέρνηση ο Σύριζα νομίζω, αφού το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή