ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Μ' αυτούς θα προχωρήσουμε

Μ' αυτούς θα προχωρήσουμε

Παρατηρητήριο

Lives matter.
Σήμερα το απόγευμα μόλις πρωτοακούστηκε η φρικτή είδηση από τη Βαρκελώνη, άρχισε το ίδιο πολύ κουραστικό, πολύ πληκτικό, πολύ εξοργιστικό γαϊτανάκι υπερεκτίμησης-απαξίωσης, απαξίωσης-υπερεκτίμησης της ανθρώπινης ζωής.
Ανάλογα με τα παραμορφωτικά γυαλιά που φοράμε, ανάλογα με τον ιδεολογικό στόκο των εγκεφάλων μας, ανάλογα με τη διαθλαστική ικανότητα των θρησκευτικών μας πεποιθήσεων οι ζωές "ζυγίζουν" λιγότερο ή περισσότερο.
Και προσπερνάμε αδιάφορα την πιθανότητα κάθε παιδάκι που πεθαίνει στην Ινδία να είναι ένας ακόμη Ραμανουτζάν.
Κάθε παιδάκι που σκοτώθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη να ήταν ένας ακόμη Pablo Picasso.
Στο τέλος της ημέρας, του μήνα, του χρόνου στον απολογισμό μας θα μας λείπουν πέντε, δέκα, πενήντα, χίλιες ανθρώπινες ζωές. Όλες ισοβαρείς και ισότιμες.
Όταν θα μάθουμε να μετράμε το ίδιο κάθε ανθρώπινη ζωή, τότε θα έχουμε ανέβει στο επόμενο σκαλοπάτι της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.
Σάκης Παπαθεοδώρου

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Χτες ήταν οι καταλήψεις, σήμερα το «άσυλο» της βίας, αύριο η διάλυση των μεταπτυχιακών. Οι θλιβεροί φαιοί ή κόκκινοι κομισάριοι μισούν τους άριστους γιατί τους φοβούνται και πασχίζουν να τους σταματήσουν. Γιατί είναι αυτοί που θα χτίσουν την επόμενη ελεύθερη, δημοκρατική και δημιουργική Ελλάδα. Είναι αυτοί που θα τους αποστρατεύσουν, θα τους στείλουν επιτέλους στη λήθη της ιστορίας. Είναι αυτοί που με την αξιοσύνη τους θα αλλάξουν το παράδειγμα στην έρμη τούτη χώρα. Μην ανησυχείτε. Δεν έρχεται κανένα άλλο κόμμα, πράσινο, κόκκινο ή γαλάζιο. Έρχονται οι άριστοι και να τους φοβάστε.

Έρχονται οι άριστοι και να τους φοβάστε

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω

χωρίς λόγια

2 σχόλια:

  1. Βρε leo, στο Θεό σου! Είναι αυτό επιχείρημα εναντίον τού ΣΥΡΙΖΑ;;; Άμα τα μέλη τής Κεντρικής Επιτροπής(!) έχουν τέτοιο επίπεδο φαντάζομαι τι γίνεται παρά κάτω!!!

    Εσείς ήσαστε που θα φέρνατε την ανανέωση; Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές το Νέον Έτος!


    Τα λέμε (από βδομάδα, όταν, ενδεχομένως, πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σου και συγκυβερνήσετε με Νουδούλα και το τέως ΠΑΣΟΚ -τέως αυτοί, τέως εσείς, θα κάνετε ένα ζευγάρι μούρλια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία δεν είναι καθόλου κατά του Σύριζα. Είναι υπέρ της Αυριανής. Ο Κουρής είδε το φως του και κατάλαβε ποιο είναι το συμφέρον του. Τη Δευτέρα θα κάνει κυβέρνηση ο Σύριζα νομίζω, αφού το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή