Η ΕΡΤ φέρνει κοντά


του Λεωνίδα Καστανά

Χρειαζόμαστε δημόσια ραδιοτηλεόραση. Γιατί η χώρα πρέπει να συνδέεται με τον έξω κόσμο, γιατί οι ακριτικές περιοχές έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση. Γιατί στο περιβάλλον της, υπάρχ
oυν κάποιες πιθανότητες να ευδοκιμήσει κάτι πραγματικά καλό και ποιοτικό. Λίγες, αλλά υπάρχουν.

Να είμαστε όμως και ρεαλιστές, γιατί ζούμε στην Ελλάδα. Τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα είναι  κρατικά και ως εκ τούτου τα διαχειρίζεται το κόμμα που κυβερνά. Θα προάγουν πάντοτε την κυβερνητική πολιτική και θα βολεύουν ημέτερους. Αν καταφέρναμε να εγκαταστήσουμε θεσμικά αντίβαρα ώστε αυτά να γίνονται με κάποιο μέτρο και να μη κοστίζουν ακριβά στους πολίτες θα είχαμε καινοτομήσει. Γιατί στην Ελλάδα ζούμε. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε τι θα ήταν η ΕΡΤ αν στην εξουσία ανέβαινε το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σίγουρα δε χρειαζόμαστε αυτήν την ΕΡΤ, για τους λόγους που είναι γνωστοί εδώ και πολλά χρόνια. Νοοτροπία δημοσίου, κομματικοί παρεμβατισμοί, διοικητική και οικονομική αδιαφάνεια, πελατειακή διόγκωση, σπατάλη και διαπλοκή, συνδικαλιστική αμετροέπεια και αμφίβολης ποιότητας αποτέλεσμα. Σίγουρα, αυτή η ΕΡΤ δεν μεταρρυθμίζεται όπως και οι περισσότεροι οργανισμοί του δημοσίου. Για να μεταρρυθμίσεις, πρέπει πρώτα να αποτιμήσεις, να μετρήσεις και να αξιολογήσεις, πράγμα αδύνατο σε δομές όπως η ΕΡΤ. Πρέπει να έχεις ισχυρή πολιτική βούληση και σχέδιο. Να έχεις ανθρώπους και μηχανισμούς να τρέξεις τις αλλαγές. Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα από αυτά, το έχουμε διαπιστώσει. Οπότε και το νέο που ευαγγελίζεται δεν θα διαφέρει και πολύ από το παλιό. Σίγουρα θα είναι πιο οικονομικό λόγω της κρίσης. Αλλά θα είναι και πιο κομματικό ή καλύτερα διακομματικό. Αξίζει όμως τον κόπο να το προσπαθήσουμε, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες.

Χρειαζόμαστε μια άλλη  δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αλλά η ανάγκη αυτή δεν θα ρίξει και την κυβέρνηση. Δεν θα διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό. Δεν θα πάει πίσω το πρόγραμμα ανάκαμψης της χώρας. Δεν θα μας στείλει σε εκλογές χωρίς κανένα λόγο. Η κίνηση του Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ στα ξαφνικά και σε κόντρα με Κουβέλη και Βενιζέλο, χωρίς να έχει έτοιμη εναλλακτική λύση, υποδηλώνει την ύπαρξη πολιτικής ατζέντας ισοδύναμης με πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Οι εύκολες προηγούμενες νίκες του στα ζητήματα του ΜΕΤΡΟ, της ΟΛΜΕ και του αντιρατσιστικού τον γέμισαν έπαρση και διάθεση στριμώγματος των κυβερνητικών εταίρων. Η ταπείνωση των συμμάχων αδυνατίζει την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης και πριονίζει το κλαδί που κάθεται.  Αν ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ τραυματιστούν ανεπανόρθωτα και περιορίσουν δραματικά τα ποσοστά τους, που θα βρει αύριο δημοκρατικά κόμματα πρόθυμα να συνεργαστούν μαζί του; Ή μήπως ελπίζει ότι σε 2 χρόνια θα έχει αυτοδυναμία; Η θα αναζητήσει τους συμμάχους του στη ΧΑ; Αντιθέτως θα έπρεπε να τους προστατεύει. Να συνεργάζεται καλύτερα μαζί τους, να υποχωρεί στα αυτονόητα, να δείχνει περισσότερο ομάδα.


Η ΕΡΤ πρέπει να επαναλειτουργήσει έστω και με μειωμένο πρόγραμμα μέχρι να δώσει τη θέση της στο νέο μαγαζί που θα έχει όμως δημιουργηθεί. Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει την πρόταση Μόσιαλου Αλιβιζάτου προς ψήφιση στη βουλή και μάλιστα άμεσα. Η ύπαρξη αυτής της ΕΡΤ δεν είναι δείγμα δημοκρατίας. Κάθε άλλο. Είναι δείγμα διαπλοκής και κομματισμού, δείγμα της παλιάς Ελλάδας που απέρχεται. Το τέλος της, έστω και με αυτόν τον αναίσχυντο τρόπο, σηματοδοτεί την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων. Η δημοκρατία θα έχει κάνει πρόοδο, αν η νέα ΕΡΤ στηθεί σε άλλες αξιόπιστες, διαφανείς και ανεξάρτητες βάσεις. 

Η κρίση στην ΕΡΤ έφερε κοντά ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ. Ξαναζέστανε την υπόθεση της κεντροαριστεράς. Έδειξε ότι μαζί μπορούν κάτι περισσότερο, κάτι καλύτερο. Στα ξαφνικά και από το πουθενά η υπόθεση του τρίτου πόλου έγινε και πάλι επίκαιρη. Δεν χρειάζονται ανούσιες ρητορείες και περιχαρακώσεις. Χρειάζεται ένα μόνιμο κανάλι διαλόγου και συνεννόησης. Μια κοινή στάση απέναντι στο Σαμαρά και τις ηγεμονικές του διαθέσεις. Κοινές επεξεργασίες για καλύτερο κυβερνητικό αποτέλεσμα, για περισσότερη σταθερότητα. Για μια μελλοντική σοσιαλδημοκρατική λύση. Είναι ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Όπως έχουμε ξαναγράψει, μόνο η ίδια η ζωή μπορεί να κινήσει αυτήν τη συνεργασία. Και το κάνει.

Σχόλια

  1. Λεο,

    Νομίζω ότι αποδείχτηκε πια και στον πιο καλόπιστο κριτή του ότι το "μοντέλο Σαμαρά" είναι εκτός συνταγματικού τόξου. Μέσα σε δύο μέρες έχει καταργήσει τη Βουλή, έχει φιμώσει δημοσιογράφους που βρίσκονται "στον αέρα", έχει εφαρμόσει προληπτική λογοκρισία στον 902 μέσω digea (!!!). Η κεντροαριστερά πρέπει να εμφανιστεί σαν εγγυήτρια του Πολιτεύματος (πιθανότατα μαζί με μέρος της ΝΔ που έχει παρόμοιες ανησυχίες) και όχι σαν συνδιαχειρίστρια ενός αυταρχικού καθεστώτος, αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μπορεί να γίνει αυτό με το Σαμαρά στο τιμόνι; Προσωπικά δεν το πιστεύω και δεν το πιστεύει πια και μεγάλο μέρος της κοινωνίας (χτες στην Πάτρα έγινε μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΡΤ είναι οργανισμός του δημοσίου και η κυβέρνηση μπορεί να την κλείσει. Θα κλείσει και άλλους. Πολιτικά είναι λάθος, η διαδικασία. Επρεπε να γίνει αλλιώς και το προτείνω στο κείμενο. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας ή αυταρχισμού.

      Διαγραφή
    2. Λεο εδώ διαφωνούμε κάθετα. Η δημοσιογραφία έχει άμεση σχέση με τη δημοκρατία, γι' αυτό σε όλο τον κόσμο την αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο σεβασμό (π.χ. στις ΗΠΑ τσακίζουν τους whistleblowers αλλά δεν ακουμπάνε τους δημοσιογράφους που δημοσιοποιούν τα στοιχεία). Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται σε όλη την Ευρώπη να φιμώνει δημοσιογράφους.

      Όσον αφορά τα περί διαφωνιών "στη διαδικασία" (βλέπε και θέσεις Δράσης), η δημοκρατία δεν είναι θέμα ... διαδικασιών (ή ανυπαρξίας τους);

      Διαγραφή
    3. Κώστα η ΕΡΤ ήταν κυβερνητικό μαγαζί. Δεν την κλείνει για να φιμώσει μια φωνή που τον ενοχλεί. Την κλείνει γιατί πρέπει να απαλλαγεί από τους 2000 υπαλλήλους της, γιατί έχει μπλέξει με τους νόμους και δεν μπορεί να απολύσει άλλους εδώ και τώρα. Και το κάνει άγαρμπα για να στριμώξει και τους συμμάχους αλλά και να δείξει ότι είναι μάγκας. Αλλά δεν του βγαίνει ο πολιτικός συσχετισμός και ήδη άρχισε να μαζεύεται.

      Διαγραφή
    4. Λεο, κατ' αρχήν συγνώμη για την κατάχρηση χώρου.

      Δεν υπήρχε καμία απολύτως λογική να επιλεγεί η ΕΡΤ για "ξαφνικό θάνατο", το Σαμαρά τον αδειάζει μέχρι και το Ευρωκοινοβούλιο ("Ακατανόητο μία δημοκρατική χώρα να κλείνει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα"). Όσον αφορά τα περί φίμωσης δημοσιογράφων αναφέρομαι στα αστυνομικά μέτρα που ξεκίνησαν αμέσως μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ καθώς και τις απειλές κατά όσων καναλιών και ρ/σ αναμεταδίδουν επί της ουσίας ένα ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (επίσης ο συμβολισμός είναι ισχυρός). Βέβαια δεν υπολόγισαν ότι θα εμπλεκόταν στην αναμετάδοση η ίδια η ... European Broadcasting Union! Ο Σαμαράς μετά από αυτό το πανευρωπαϊκό επικοινωνιακό Βατερλώ είναι τελειωμένος, αν τον "αναστήσει" η κεντροαριστερά θα είναι ασυγχώρητο.

      Διαγραφή
    5. Κώστα
      Προφανώς μετά από το ένα λάθος έρχονται πολλά. Το ρεπορτάζ μου ( γιατί και εγώ κάνω ρεπορταζ χα) λέει ότι οι σκληροί τον συμβούλευσαν να βγει με τσαμπουκά και να κλαδέψει όποιον πήγαινε να σηκώσει κεφάλι. Δεν του βγήκε, όχι λόγω αναρχοσυριζαίων αλλά και λόγω αντιδράσεων της επαρχίας. Ο Σαμαράς είναι πολύ ισχυρός δυστυχώς και όχι τελειωμένος. Το λάθος του τον μειώνει και αυτό είναι καλό. Προφανώς δεν θέλω εκλογές, στηρίζω την κυβέρνηση, όπως και η ΔΗΜΑΡ.

      Διαγραφή
  2. Απο την αρχή που γράφεις στο ιστολόγιο, μπερδεμένος φαίνεσαι. Λές είμαι αριστερός και δημοκράτης και μετά γράφεις ότι σου καπνίσει. Δεν τα ξανακοιτάς φαίνεται να δείς αν φαίνονται αριστερά και δημοκρατικά, τα "ρίχνεις" όπως σου'ρχονται. Μόνο δημοκρατική δεν είναι η στάση σου όμως. Στα πιο πολλά. Στην εκπαίδευση, στην ενημέρωση..... Μεγάλωσες και δεν σκέφτεσαι ούτε τι λέςούτε τι γράφεις ούτε τις συνέπειες των λόγων σου. Μεταρρύθμιση δεν είναι να τα γυρίζουμε όλα ανάποδα, έτσι για να λέμε ότι και καλά είμαστε μεταρρυθμιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί του συγκεκριμένου έχετε κάτι να πείτε; Για το τι είναι αριστερό και δημοκρατικό έχουμε διαφορετική αντίληψη. Σεις φαντάζομαι ότι θεωρούσατε δημοκρατία και τη Σοβιετία. Η δημοκράτες και τους αναρχικούς. Είμαστε προφανώς αλλού. Και καλά κάνουμε.

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη που κατά λάθος χρησιμοποίησα την ταυτότητα του γιού μου, δεν είχα την πρόθεση της ανωνυμίας.
      Σου έχω κάνει και παλιότερα σχόλιο σαν FSK. Το ίδιο και τότε σου παρατηρούσα ότι γενικεύεις εύκολα, βγάζοντας μια κακία και μια λάθος εντύπωση για πράγματα που η αριστερά πιστεύω ότι έχει άλλη άποψη. Η αριστερά έχει και προτεραιότητες, έχει και αξίες τις οποίες δεν μπορεί να ξεχάσει στο όνομα της επείγουσας ή της έκτακτης κατάστασης. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται Λεο, και δεν είσαι εσύ αυτός πιστεύω. Η ΔΗΜΑΡ μου θύμισε το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας με την συμπεριφορά της και την πολιτική της αφέλεια. Και δεν μιλάω σαν αντίπαλος σου , γιατί διακρίνω ένα "άρπαγμα" στις απαντήσεις σου. Δεν σε παρακολουθώ από τότε που έγινες " διάσημος" αλλά απο την πρώτη στιγμή που "σάλπαρες" στο διαδίκτυο, γιατί σε ένιωθα κοντά και στους δικούς μου προβληματισμούς. Αλλά να ξέρεις η δημοκρατία χτίζει συναινέσεις και δύσκολους συμβιβασμούς και δεν βαρυγκομάει για τις μεγάλες δυσκολίες.
      Αν για να χτυπήσουμε το κακό γίνουμε εμείς οι ίδιοι το κακό, τότε θα γίνουμε διπλά πιο αποκρουστικοί και απεχθείς για τους άλλους.

      Διαγραφή
    3. Φίλε FSK
      Εχω κάποιες απόψεις και τις καταθέτω, Νομίζω ότι και αριστερές είναι και λογικές και βοηθούν στη συγκυρία. Σίγουρα σε κάποιους αρέσουν σε άλλους όχι. Κουβέντα να γίνεται. Αλλά δε μασάω τα λόγια μου, ούτε τα μετράω με το αριστερόμετρο. Σίγουρα η Αριστερά που έχω στο κεφάλι μου δεν έχει καμιά σχέση με τη main stream αριστερά. Αν θες λοιπόν να συζητάμε επί του συγκεκριμένου, πχ ΕΡΤ ή Λύκειο,κλπ και να βλέπουμε τις διαφορές μας. Αλλά όχι τι είναι και τι δεν είναι αριστερό με σημείο αναφοράς τον Τσίπρα ή την Αλέκα ή κλπ. Βγάζω κακία για την Αριστερά προφανώς. Τη βγάζω γιατί τη θεωρώ συνένοχη στην καταστροφή. Και τις ηγεσίες πολύ λάθος για την Αριστερά και καταστρεπτικές για τη χώρα. Το βλέπεις φαντάζομαι.

      Διαγραφή
  3. Παρατήρηση 1η:

    «Δε χρειάζεται να αναφέρουμε τι θα ήταν η ΕΡΤ αν στην εξουσία ανέβαινε το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.»

    ...γι' αυτό δεν τους ψήφισαν και ψήφισαν ΕΣΑΣ τους δημοκράτες...αλλά που να το φανταστούμε δεν έχουμε μεγάλη φαντασία ως λαός...

    Παρατήρηση 2η:

    «Η κρίση στην ΕΡΤ έφερε κοντά ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.»

    ....θερμά συνχαρητήρια ήρθατε κοντά με αυτούς που 20 χρόνια έφτιαχναν αυτή την ΕΡΤ που θέλετε να καταργήσετε ....Παράλογο!!!!

    Αργυρώ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Αργυρώ ενοχληθήκατε για την αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ. Είστε παλιό ΚΚΕ και έχετε ευαισθησίες με το κόμμα. Σας καταλαβαίνω αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό. Εχω μέτωπο κατά της Αριστεράς των ονείρων σας. Καλησπέρα σας

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κ. Καστανά, μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά.

      Μου έκανε εντύπωση ότι γράψατε «τι ΘΑ ήταν η ΕΡΤ....» εννοώντας -πιστεύω- ότι θα ήταν ένα κανάλι μη δημοκρατικό, προπαγανδιστικό και όλα αυτά που κάνουν τα κομμουνιστικά - ολοκληρωτικά καθεστώτα...Η πρακτική του κλεισίματος της ΕΡΤ σε ποια πολιτική πρακτική θα την εντάξουμε...

      Η Ελληνική Ραδιοφωνία -σας θυμίζω- είχε κλείσει στις 27 Απριλίου του 1941 ...

      Ευχαριστώ για την φιλοξενία...

      Αργυρώ

      Υ.Γ. Τα δικά μου όνειρα νομίζω ότι δεν είναι της παρούσης. Το ζητούμενο είναι αυτό που ζούμε....

      Διαγραφή
    3. Ζούμε μια απαράδεκτη ενέργεια του Σαμαρά και μια προσπάθεια ενός μέρους της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος να αποφύγει η χώρα την κατάρρευση. Το θέμα της ΕΡΤ είναι παρωνυχίδα σαυτά που μας απειλούν, σαυτά που έχουμε υποστεί. Εχθρός στην προσπάθεια σωτηρίας και ανάκαμψης είναι και η αντιπολίτευση. Ελπίζω να μην πέσουμε στην ανάγκη της.

      Διαγραφή
  4. "Την κλείνει γιατί πρέπει να απαλλαγεί από τους 2000 υπαλλήλους της, γιατί έχει μπλέξει με τους νόμους και δεν μπορεί να απολύσει άλλους εδώ και τώρα".

    Ένα χρόνο είναι κυβέρνηση όχι 24 ώρες. Είδες τι σου κάνουν αυτοί οι νόμοι ε; Ενώ άμα τους γράφεις στο χιόνι γίνεσαι, όπα Τσαουσέσκου μήπως; Όταν θα την ανοίξει ξανά (όποτε γουστάρει δε τρέχει τίποτα τώρα τον φάγαμε τον ΓΑΠ με τα ηλίθια δημοψηφίσματα του και χορτάσαμε Δημοκρατία) θα γίνει με το 4-2-1 ή ο κόουτς θα παίξει σύστημα μόνο με Μεσσήνιους;

    "Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει την πρόταση Μόσιαλου Αλιβιζάτου προς ψήφιση στη βουλή και μάλιστα άμεσα".

    Αφού είναι έτσι γιατί δεν αφήνατε εκείνη τη κυβέρνηση να το κάνει και πηδούσατε όλοι τότε στα αντιμνημονιακά κάγκελα και ζητούσατε εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς εδώ πηδούσαμε αλλά στα μνημονιακά κάγκελα, αν θυμάμαι καλά

      Διαγραφή
  5. "Για μια μελλοντική σοσιαλδημοκρατική λύση";; Η χώρα χρειάζεται ΤΩΡΙΝΕΣ λύσεις κοινής λογικής βασισμένες σε απλή αριθμητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πώς αλλιώς θα γίνει Μάκη; Προσχώρησες κι εσύ στην "έφοδο να καταλάβουμε τα θερινά ανάκτορα"; Και τι σημαίνει λύσεις βασισμένες στην απλή αριθμητική - να αθροίσουμε τα κουκιά μαζί με συριζα, κκε κλπ; Αυτά μαθαίναμε;

      Διαγραφή
    2. Συριζα και ΚΚΕ δεν μου πάνε καθόλου. Άσε που πάσχουν απο δυσμετρία.

      Διαγραφή
    3. Ξέχασα να υπογράψω το προηγούμενο μου σχόλιο - αστείο. Ο Μπάμπης είμαι.
      Μια διαφωνία όμως. Απο δυσπεψία μου φέρνει να πάσχουν, όχι απο δυσμετρία.
      Μπάμπης

      Διαγραφή
  6. Χρύσιππος Μπάρκας13 Ιουνίου 2013 στις 8:51 μ.μ.

    Ερντογάν σήμερα δημόσια δήλωση εντός Τουρκίας :
    “Να μας αφήσουν στην ησυχία μας οι ευρωπαίοι και αντί να ασχολούνται μαζί μας, ας ασχοληθούν καλύτερα με την Ελλάδα και το πως λειτουργεί ο ευρωπαϊκός φασισμός εκεί που χρησιμοποιεί τα ματ για να κλείσει δημοσιογραφικές φωνές και να ρίξει μαύρο στις οθόνες των τηλεοράσεων .. Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα, γιατί εμείς είμαστε πραγματικοί δημοκράτες."

    Δεν το χειριστήκαμε καλώς αγαπητοί και μας πρόγκηξε ακόμα και ο νεοισλαμιστής Ερντογάν.
    Τι να είπω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λεο, συμφωνώ μαζί σου. Δεν τίθεται ζήτημα προσβολής του πολιτεύματος. Πολιτικά θα πρέπει να κριθεί η απόφαση αυτή του Σαμαρα. Και πολιτικά ειναι απολύτως λανθασμένη και βλακωδης. Επίσης, σε μεγαλο βαθμό, αυτοκαταστροφικη.

    Τα περί φίμωσης των δημοσιογράφων κλπ δεν έχουν, κατα τη γνώμη μου καμία βάση. Επίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΕΡΤ έπρεπε να συρρικνωθεί και να αναδιαμορφωθει.


    Αλικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίκη έχει ανοίξει συζήτηση σε όλη την Ευρώπη για τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Λογοκρίνονται μεταδόσεις με οργουελικά μέσα (από την ίδια τη DIGEA) και δε νομίζω να υπάρχει το νομικό πλαίσιο (η Ελλάδα δεν έχει κανένα DMCA Act όπως η Αμερική). Τα βανάκια εξωτερικών μεταδόσεων τα σταματάει η αστυνομία και οδηγεί τους τεχνικούς για εξακρίβωση στοιχείων (μεταδόθηκε από ΕΡΤ social). Ο πρόεδρος της EBU παράτησε τη ... Eurovision για να έρθει στην Ελλάδα, μπήκε παράνομα (;) στο ραδιομέγαρο και ΣΚΙΖΕΙ την κυβέρνηση (το είδες;) την οποία κατηγορεί ευθέως για ΕΚΤΡΟΠΗ. Η ΔΗΜΑΡ ας πάρει πρωτοβουλίες αντί να ωραιοποιεί την κατάσταση ως "πολιτικό λάθος". Το να παίζεις με τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη νομιμότητα δεν είναι θέμα πολιτικής.

      Συγνώμη για τα σεντόνια αλλά είμαι έξαλλος με το θέμα, η φιλοευρωπαϊκή αριστερά πρέπει εκτίθεται με όλα αυτά.

      Διαγραφή
    2. Κώστα, συμμερίζομαι την αγανάκτηση σου, όμως εξακολουθώ να υποστηρίζω πότισμα δεν πρόκειται για συνταγματική εκτροπή. Γενικά, πιστεύω οτι πρέπει να είμαστε πολύ φειδωλοι με τη χρήση του όρου.

      Η πράξη του Σαμαρα μπορεί να κινειται στα ακραία όρια της νομιμότητας, αλλα δεν την έχει υπερβεί. Πρόκειται για τη διαχείριση της τύχης μιας κρατικής ΑΕ. είχε την αρμοδιότητα να το κάνει και θα μπορούσε να πει κανείς οτι συντρέχουν επείγουσες περιστάσεις.

      Επίσης, απο,τη στιγμή που η εταιρία έπαψε να λειτουργεί, η κατάληψη του χώρου απο τους εργαζόμενους δεν ήταν δυνατόν να γινει ανεκτή.

      Αυτά, ως προς το τυπικό μέρος.

      Επειδή όμως ο,τι ειναι σύντομο δεν σημαίνει πως ειναι και πολιτικά ανεκτό, πιστεύω οτι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν ένα ολεθριο πολιτικό σφάλμα του ανοητου Σαμαρα και των συμβούλων του. Ανοιξε τον ασκό του Αιολου, χωρίς σοβαρό λόγο.


      Η περίοδος που διανύουμε ειναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Αν ο Σαμαρας έχει την επιπολαιότητα να μην το λαμβάνει υπόψιν, η ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείξουν πραγματισμο και να του αφήσουν το περιθωριο μιας ευπρεπους αναδίπλωσης.

      Αν παμε σε εκλογές για το θέμα της ΕΡΤ, θα καταρρευσουμε και θα είμαστε άξιοι της τύχης μας!!

      Με εκτίμηση

      Αλικη

      Διαγραφή
    3. Ο ¨¨δαιμων της ταμπλετας¨¨. Το ¨οτϊ¨ έγινε ¨¨ποτισμᨨ και το ¨¨συννομ﨨 έγινε ¨¨συντομ﨨. Τώρα το είδα!


      Αλικη

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ κ. Λεωνίδα, ο ανων 4.31 είμαι. Είχα την εντύπωση ότι είστε μέλος/ψηφοφόρος ΔΗΜΑΡ (αναφαίρετο δικαίωμα σας). Όμως άλλα έλεγε το κόμμα σας τότε. Δε νιώσατε την ανάγκη να φύγετε; Δηλαδή για να καταλάβω κι εγώ πότε παίζουμε το σύστημα είμαι ηλίθιος και φταίω και πότε το 4-2-1;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 11.19 Αφού μου το λέτε εσείς τρέχω να παραιτηθώ από τη ΔΗΜΑΡ.

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Λεο,

    Το σημερινό "ρεπορτάζ" έχει Κωμωδία! Το Bloomberg έχει ρεπορτάζ για την "πιτσαρία που έσκισε", κάνοντας αναφορά στο φιάσκο του nerit.gr
    http://www.bloomberg.com/news/2013-06-13/greece-is-too-slow-to-bag-domain-name-in-bid-to-shut-broadcaster.html

    Το 902 κάνει "πλάκα" στο αυτόματο φίλτρο της Digea βάζοντας στο ενδιάμεσο της αναμετάδοσης καραγκιόζη:
    http://www.902.gr/eidisi/politiki/19871/apokalyptiko-vinteo-etsi-fimonei-ton-902-o-mihanismos-tis-kyvernisis-video

    Μακάρι να είχε μπει και η ΔΗΜΑΡ σε αυτό το παιχνίδι αποδόμησης του Σαμαρά. Μια καλή πρώτη κίνηση θα ήταν να απαιτήσετε να αρθεί η λογοκρισία του προγράμματος της ΕΡΤ, ξεκινώντας ίσως από Αθήνα 984 (εδώ κάνει η EBU civil disobedience και βλέπουμε ΕΡΤ World από Nova δε θα κάνει Καμίνης;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λάθος link έστειλα πριν για τον 902!
    http://www.902.gr/eidisi/mme/19873/prosohi-prosohi-gia-na-deite-programma-ton-dimosiografon-tis-net-otan-i-digea

    Είναι απίστευτο το (ψηφιακά αναλφάβητο) ΚΚΕ να κάνει πλάκα στη DIGEA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέρετε, η ΕΡΤ ήταν τουλάχιστον νόμιμη, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία βέβαια είναι υποδείγματα αξιοκρατίας, αντικειμενικότητας και πλουραλισμού, υπάρχουν σε μία το λιγότερο ημιπαράνομη κατάσταση. Μήπως αυτό πρέπει να προβληματίσει; Λέτε ο Σαμαράς να μην κάνει πίσω και να πάμε σε εκλογές με την ΕΡΤ κλειστή; Η επιτομή της δημοκρατίας! Αδυνατώ να θυμηθώ πρωθυπουργό με τέτοια προώθηση από τα ιδιωτικά μέσα. Γιατί ρε παιδιά, ποιος είναι ο Σαμαράς, είναι κανας σοβαρός τύπος, καλύτερος από τους άλλους ας πούμε; Από που μας προέκυψε ο Σαμαράς εθνάρχης, ας πούμε; Για εμένα ελληνική Ελιά (ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ-ΟΠ), αριστερή προοδευτική διαχείριση. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν ακροδεξιό Σαμαρά να μας κάνει μαγκιές.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία