Ok, είχε πολλούς πασόκους


του Λεωνίδα Καστανά

Ok είχε πολλούς πασόκους. Όχι συνδικαλιστές, χλιμίτζουρες, τσοκαρία με λιγδωμένο μαλλί. Αυτοί από καιρό είναι αλλού και σχεδιάζουν τη λαϊκή δημοκρατία. Ήταν εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, περιβάλλοντος Σημίτη. Σας ενόχλησαν; Εμ βέβαια. Όταν οι Πασόκοι πηγαίνουν να κουρνιάσουν στις φωλιές του Αλέξη ή του Φώτη είναι δημοκράτες, αριστεροί, ανανήψαντες, τίμιοι πολιτικοί που επιστρέφουν στην Αριστερά, τη γη των προγόνων τους και με τίποτα Πασόκοι. Χτες που ήρθαν σε μας είναι Πασοκαρία του κερατά, φθαρμένα υλικά, που δεν ντρέπονται να θέλουν να ξανακάτσουν στο σβέρκο του λαού.

Βασικά σας ενόχλησε που ήταν πολλοί. Τόσοι πολλοί που είναι πιθανόν μόλις η Δημοκρατική Παράταξη μπει στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές να χτυπήσει κανένα διψήφιο να τρίβουν όλοι τα μάτια τους. Και το νουμεράκι αυτό θα είναι μείον από του Φώτη και του Αλέξη, αλλά και του Αντώνη. Θα σηματοδοτεί ανακάτεμα της τράπουλας και δεν θα ξέρετε που είναι οι βαλέδες και οι άσσοι και θα νιώσετε ανασφάλεια γιατί τα χαρτιά δεν θα είναι πια σημαδεμένα και οι εξελίξεις ανεξέλεγκτες. Και που να τρέχετε τώρα να αλλάξετε τα πλάνα σας. Γιατί το είπε ωραία ο Γεράσιμος Γεωργάτος. Αν ήταν και η ΔΗΜΑΡ θα μιλούσαμε για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Και η ΔΗΜΑΡ εκεί ήταν. Η πραγματική μεταρρυθμιστική ΔΗΜΑΡ ήταν εκεί. Και αυτή που δεν ήταν έξω από το Ακροπόλ, ήταν στημένη στο κινητό και ρωτούσε τι γίνεται, τι ειπώθηκε, ποιοι ήταν, πως ήταν. Γιατί οι καθαροί αριστεροί μεταρρυθμιστές, αυτοί που συσπειρώθηκαν στη ΔΗΜΑΡ ελπίζοντας σε μια ΑΛΛΗ Αριστερά, τον τρίτο πόλο είχαν κατά νου, την κυβερνώσα κεντροαριστερά που θα μπει σφήνα και θα σπρώξει τη χώρα στην ανάκαμψη. Και αυτή η Αριστερά διψάει για συνεργασία, γιατί ξέρει ότι νερό θα πιει μόνο εν τη ενώσει. Αυτή δεν θέλει ούτε το 4-2-1, ούτε το βόλεμα. Ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά της θέλει και επιμένει να το βλέπει από αριστερά. Οι υπόλοιποι μπορούν να μετρούν τα κουκιά και τις πιθανότητες βουλευτικής έδρας στο περιβάλλον ΣΥΡΙΖΑ και να βρίζουν την ώρα και τη στιγμή που έφυγαν.

Σας ενόχλησε που οι 58 κάλεσαν και το κόμμα ΠΑΣΟΚ. Θα θέλατε να καλέσουν μόνον όσους πασόκους πρόλαβαν και πήδηξαν από το τρένο και καθώς βρίσκονταν στον αέρα και πριν προσγειωθούν είχαν απαλλαγεί από τις αμαρτίες τους και είχαν μεταμορφωθεί σε εκλεκτούς έτοιμους να σώσουν την χώρα. Δηλαδή μόνο εσάς. Ενώ τώρα που στο κόλπο μπαίνει και το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα, ο ρόλος σας ως κεντρώα συνιστώσα αδυνατίζει. Μεγάλο λάθος σας, γιατί όταν θα έρθετε, γιατί θα έρθετε, κάποιοι θα σας το φυλάνε αν και δεν θάπρεπε. Είπαμε και το εννοούμε χωρίς αποκλεισμούς. Αλλά η μιζέρια και η κατάθλιψη από τα χαμένα μεγαλεία δεν σας αφήνουν να δείτε ούτε την πολιτική σας διάσωση. Αγάπες μου οι θέσεις κλείνουν και δεν θα προλάβετε.

Οι 58 δεν θέλουν να διασώσουν κανένα, αλλά και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν. Ο καθένας έχει αφήσει το αποτύπωμά του στη χώρα αυτή. Είναι πολύ μεγάλο για να κρυφτεί. Παρθενογέννεση στην πολιτική δεν υπάρχει, αλλά δεν πάσχουμε και από αμνησία. Γιατί είδα και κάτι χαλαρές μανίτσες που δεν φαντάζομαι να τους περνάει από το μυαλό να ζητήσουν ρόλο. Κάποιοι θα κάτσουν πίσω και θα βοηθήσουν με την πείρα τους, εφόσον βέβαια αποδεχθούν τους όρους του παιχνιδιού. Κάποιοι άλλοι θα βγουν μπροστά, θα μπουν στη θέση του οδηγού και θα κοινωνήσουν τις ΘΕΣΕΙΣ που θα φτιάξουμε. Και θα κυβερνήσουν αν χρειαστεί. 

Η Δημοκρατική Παράταξη ήρθε για να μείνει στο πολιτικό σκηνικό ως υπεύθυνη εθνική δύναμη της κεντροαριστεράς, ανοικτή στο διάλογο τόσο με τη συμπολίτευση όσο και με την αντιπολίτευση. Και δεν θα χαριστεί σε κανένα. Και αντιπολίτευση θα κάνει και δεν θα την κολώσει καθόλου που το ΠΑΣΟΚ προς το παρόν συγκυβερνά. Προέχει η χώρα και όχι ο μικροκομματισμός. Δηλαδή δεν θα πούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας τάχει κάνει θάλασσα στο ΕΚΠΑ; Δεν θα πούμε ότι οι διακοπές ρεύματος στους φτωχούς είναι απαράδεκτες; Δεν θα ζητήσουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων επειδή ο Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; Αν το κάνουμε καλύτερα να πάμε σπίτια μας.

Καθώς οι μέρες θα περνάνε, αργά αλλά σταθερά θα συνηθίσετε τον καινούργιο πολιτικό παίκτη. Μπορεί να χαλάει τα σχέδια κάποιων για έξοδο από το Euro μέσω ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να δυσκολεύει την πολιτική διάσωση μαγαζιών που τελικά δεν είπαν τίποτα. Μπορεί να σκιάζει την ακτινοβολία κάποιων αρχηγίσκων. Αλλά θέλετε δεν θέλετε μάγκες μου είμαστε εδώ. Και είμαστε πολύ και αλλιώς αντισυστημικοί για να μας περάσουν για Πασόκους. Είμαστε ότι στοιχειώνει τα όνειρα του δεξιού και αριστερού λαϊκισμού.  Η Δημοκρατική Παράταξη.     

Σχόλια

  1. Γκαντεμια: περιμενεις να δεις στη SAT TV το τελευταιο(;) επεισοδιο του Δυο Μερες Μονο και σου βαζουν Πρετεντερη με Μπενιτο. Οπου ακους οτι ο Μπενιτο ειχε προτεινει ΠΡΩΤΟΣ την Ελληνικη Ελια το καλοκαιρι του 2012. (Λες να ειναι αληθεια;; Λες να ηξερε ο Βελτσος οταν εγραφε "58 και ο Βενιζελος";;)

    Λεω, θελω να απαντησω για τους εκσυγχρονιστες τους ΠΑΣΟΚ. Ναι ΤΩΡΑ με ενοχλουνε. Γιατι ΤΩΡΑ ξερω τι εκαναν και τι δεν εκαναν. Με ενοχλουν ΤΩΡΑ οταν παριστανουν οτι φταινε ΑΛΛΟΙ (οι εχοντες το ακαταλογιστο) για την καταντια της Ελλαδας στην Ευρωζωνη. Η καταντια ηταν αναμενομενη, επιστημονικα δεδομενη. ΟΛΟΙ οι σοβαροι οικονομολογοι (αυτο που εξω λενε "economists of note") τα ειχαν πει ΟΛΑ με το νι και με το σιγμα. Χλευαστηκαν ομως απο τις μετριοτητες της Ευρωπαικης γραφειοκρατιας (για τους κομματικους οικονομολογους του Ελληνικου καργα μεσονυχτιου δεν χρειαζεται να μιλησω).

    Καλη επιτυχια στο συνεχιζομενο αυτοσχεδιασμο των 58. Αnd TAKE FIVE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ όχι πάλι "Δημοκρατική Παράταξη" ...........

    Παναγιώτης Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαλαρώστε λίγο, πολυ αλαζονεία για κομμα υπό κατασκευη δεν νομιζετε?
    α και μη αγχώνεστε, οι εκλογές δεν αργούν και θα μετρηθούμε όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλαζονεία; μα που την είδατε; Αγχώνονται οι πολιτικοί φίλε μου. Εγώ είμαι και θα παραμείνω δάσκαλος και blogger.

      Διαγραφή
  4. Κύριε Καστανά, ενώ διαβάζω συχνά τα άρθρα σας και πάντα τα βρίσκω ενδιαφέροντα, το σημερινό σας κείμενο είναι απογοητευτικό. Ένα κράμα κακίας και απειλητικού ύφους που δεν συνάδει με το πνεύμα συναίνεσης και μετριοπάθειας που υποτίθεται ότι χαρακτηρίζει την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Ποιόν ακριβώς απειλείτε; Όσους - ας πούμε, κακώς, κάκιστα - τυχαίνει να έχουν άποψη διαφορετική από τη δική σας; Ή όσους - καλώς ή κακώς - έχουν κάποια ερωτηματικά και προτιμούν να ενημερωθούν καλύτερα πριν αποφασίσουν να συνταχθούν μ'αυτήν την προσπάθεια; Ακόμη κι αν έχετε δίκιο, φοβάμαι πως το χάνετε μ'αυτό το ύφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε........ εγώ είμαι ο Καστανάς εσείς ποια ή ποιος είστε; Δεμ πειράζει. Η σκιά. Απαντώ με το ειρωνικό αυτό ύφος σε ΄'οσους φίλους φαγώθηκαν να αποδομήσουν το εγχείρημα, όχι σε όσους αμφιβάλουν γιατί μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ. Απευθύνομαι σε Πασόκους πολιτικούς που μας κουνάνε το δάκτυλο γιατί καλέσαμε το ΠΑΣΟΚ και σε φιλελεύθερους ή σοσιαλδημοκράτες αρθρογράφους που προσπαθούν να βγάλουν όλη την υπόθεση ή λάθος ή στημένη ή μαιμουδιά, γιοα άγνωστους και ίσως ιδιοτελείς λόγους. Ξέρουν αυτοί. Απλώς εσείς αγαπητέ δεν ξέρετε. Δεν απευθύνομαι σε κανένα ανυποψίαστο.

      Διαγραφή
  5. Βλέπω παράπονα για το ύφος σου Λεωνίδα αλλά εμένα μου φαίνεται πως λίγα λες. Εγώ είδα στα ΜΜΕ (ηλεκτρονικά, τηλεόραση δεν βλέπω) και στα blogs ένα κύμα άσυγκράτητης ξυνίλας. Κυρίως είδα Συριζαίους με σηκωμένο φρύδι να να σχολιάζουν τα φθαρμένα υλικά (χα χα) της κεντροαριστεράς, βασικά τον Σημίτη και τον Βενιζέλο. Μιλάμε για το κόμμα που έχει γεμίσει με γλείφτες και με κομμουνιστές και θα σώσει τη χώρα επανασυστήνοντας την ΕΤΒΑ. Και οι οποίοι βασικά στηρίζουν την κριτική τους στην πεποίθηση πως επειδή ο Βενιζέλος ήταν εκεί χρίστηκε αυτόματα αρχηγός.

    Κουραφέξαλα δηλαδή. Εγώ μια χαρά σας βρίσκω. Αυτό που πάτε να κάνετε δεν μπορεί παρά να είναι πολυσυλλεκτικό. Άλλος δεν θέλει τον πασόκο, άλλος τον αριστερό, άλλος τον φιλελεύθερο, άλλος τον παλιό, άλλος τον νέο. Αν θέλεις να ικανοποιήσεις τους πάντες τότε θα καταλήξεις να δυσαρεστήσεις τους πάντες. Εγώ δεν γουστάρω τους φιλελέδες, τους Μάνους και τους Τζήμερους και τους λοιπούς ιδεολόγους libertarians αλλά δεν θα ξυνίσω αν είναι μέσα στο παιχνίδι, συμφωνώ μαζί τους σε αρκετά κι αν κρίνετε εσείς πως χωράνε δεν έχω πρόβλημα.

    Σε παρακολουθώ και δεν με απογοητεύεις Λεωνίδα, συνέχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριάκο θα σέλεγα ανεκτικό και ρεαλιστή. Κάπως έτσι θέλω και γω να είμαι. Τη γνώμη μου για το ΠΑΣΟΚ τη γράφω 3 χρόνια τώρα και δεν είναι καλή. Αλλά αυτό που απέμεινε δεν είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να είναι. Σίγουρα σέρνουν όλοι αμαρτίες και αγκυλώσεις αλλά αν θέλουμε να στηθεί κάτι στο χώρο αυτό που έχει ελπίδες να κυβερνήσει είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε με όλους αυτούς. Αν έχε3ι δυναμική και αν εισέλθουν στο κίνημα αυτό νέοι άνθρωποι, ο συσχετισμός θα είναι υπέρ μας. Αν μείνει απομονωμένο προφανώς θα κυριαρχήσει το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ και τότε γεια σας. Αλλά οι ξυνοί ούτως ή άλλως έχουν δίκιο. Για τους Συριζαίους δεν έχω πρόβλημα. Αλλά κάτι Δημαρίτες που ακόμα είναι σε κυβερνητικά πόστα και κάτι παλιοπασόκοι που ψάχνουν ρόλο είναι απαράδεκτοι. Γιαυτούς έγραψα.

      Διαγραφή
  6. Μεγάλε Λέων, όλο και περισσότερο με εκπλήττεις ευχάριστα. Απόλυτα εύστοχο το άρθρο σου - αν και ο Διονύσης στις καλές του κάποτε τόχε πει καλύτερα "δεν είμαι πασόκα ούτε κκε, είμαι ό,τι είμαι κι ότι τραγουδώ για σε".
    Πρέπει νάσαι σαφέστερος στο σε ποιούς αναφέρεσαι, εννοώ αυτούς που αναζητώντας αρχηγικό ρόλο (Φλωρίδης, Διαμαντοπούλου κλπ) ζητούν διάλυση των πάντων και "επανεκκίνηση" - είναι σαν κάποιους συνδικαλιστές που προτείνουν "διάλογο απο μηδενική βάση" - να γυρίσουμε δηλαδή πάλι στο φθαρμένο παρελθόν και να συζητάμε για τη συζήτηση.
    Επι της ουσίας, πιστεύω θα πάμε καλά.
    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λεωνίδα η παρουσία (η ένθερμη υποδοχή και το αγκάλιασμα της κίνησης) εκσυγχρονιστών, παλαιοκομματικών, σκληρών μνημονιακών -όλων όσων ευθύνονται λιγότερο ή περισσότερο για τη σημερινή κατάσταση, ρίση με γέμισε ερωτήματα. Μήπως είναι μια ακόμη ευκαιρία για όλους τους παραπάνω να παραμείνουν στην επικαιρότητα, η κίνηση είναι η κολυμπήθρα που θα εξαγνυστούν και θα επιστρέψουν ξανά στις τοπικές κοινωνίες; Άλλο η συνεργασία με αυτούς όταν υπάρχει σύγκλιση απόψεων και θέσεων σε ορισμένα θέματα και άλλο η κοινή κάθοδος στις εκλογές. Λεωνίδα τι δουλειά έχουμε με Βενιζέλο, Απ. Κακλαμάνη, Ρήγα, Σημίτη κ.λπ; Χρειάζονται νέα πρόσωπα, άφθαρτα. Οι παραπάνω βαρύνονται με διαφθορά, ρουσφέτια, διασυνδέσεις...
    Παύλος από Φιλαδέλφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πια όλα τόσο αμφίσημα που σε πάνε και σε φέρνουν. Δυο φίλοι ο Πάυλος και ο Μπάμπης από τον ίδιο χώρο ορμώμενοι, καλοπροαίρετοι και ανήσυχοι βλέπουν το ίδιο γεγονός από αντίθετες σκοπιές. Μέσα με το ΠΑΣΟΚ, και τι δουλειά έχουμε με το Βενιζέλο και το Σημίτη. Νομίζω ότι έχω διαλέξει να παίξω το δύσκολο αυτό παιχνίδι της σύστασης της ΚΑ. Με μια κουβέντα. ¨οσο έρχονται νέοι άφθαρτοι και όσο οι θέσεις μας είναι σαφείς τόσο το παλιό και το κρατικιστικό θα υποχωρεί. Αλλά στη φάση που είμαστε πρέπει να μιλάμε με όλους. Δύσκολο αλλά πρέπει. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο αυτοί που ήρθαν είναι πολλοί περισσότεροι και μέσα σαυτούς υπάρχουν και άνθρωποι για συνεργασία. Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Λεωνίδα και μόνο η φωτογραφία στο άρθρο σου τα λέει όλα !!! Δεν χρειαζόταν να γράψεις απολύτως τίποτε παραπάνω !!!
    Με αυτούς τους ανθρώπους που με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθούν να γαντζωθούν στην εξουσία θα πάει μπροστά η Ελλάδα;
    Με τα ίδια και τα ίδια πάλι πρόσωπα που μας έφεραν σε αυτό το χάλι;
    Τι έγινε στέρεψε αυτός ο τόπος από Προσωπικότητες με φρέσκες και καινοτόμες ιδέες;
    Μόνο τα παλιά φαντάσματα κυκλοφορούν πια;
    Αρκεί να πιάσουμε ένα αξιοσέβαστο ποσοστό κλέβοντας ψήφους με τον παλιό γνωστό ψηφοθηρικο-προσωπικό τρόπο επειδή κάποιοι στενόμυαλοι ακόμα τους ακολουθούν περιμένοντας το ανταλαγματάκι τους; Έλεος!!!!!!!
    Που είναι αυτός που θα βγει και θα τα πει σταράτα : το τι έφταιξε, πως θα το διορθώσουμε, και αν μπορούμε να σωθούμε.
    Μήπως αυτοί οι παλαιοντολογικοί δεινόσαυροι της φωτογραφίας;
    Αλλοίμονό σου Ελλαδίτσα !!!
    Δεν ελπίζω πλέον σε τίποτε !!!!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ποια λογική οι παρόντες σε μια εκδήλωση είναι και αρχηγοί στην κίνηση που επιχειρούμε; Ή αυτοί που μας στηρίζουν καθορίζουν και τη δική μας πολιτική άποψη και θέση. Όταν μορφοποιηθεί το σχήμα και πάρει με το καλό σάρκα και οστά ξαναμιλάμε φίλε μου.

      Διαγραφή
  10. Είναι αυτό ανάπτυξη; Θα το δεχθείτε; http://www.tovima.gr/society/article/?aid=548010
    Deviant Left

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσιππος Αθ. Μπάρκας12 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:41 μ.μ.

      Βεβαίως και είναι ανάπτυξις αγαπητέ Αφύσικε Αριστερέ! Άλλως, πως θα δημιουργηθώσιν θέσεις εργασίας παρά τω αιγιαλώ, εκεί όπου άλλοτε δεν υπήρχε ψυχή ζώσα;
      Αν υλοποιηθεί το ως άνω εγχείρημα στίφη ευχαριστημένων τουριστών εξ Εσπερίας θα εισβάλλωσιν εις τηνΚέρκυραν. Αν μη τι άλλο, οι τελευταίοι θα μας εκδημοκρατήσουν έτι περαιτέρω.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς κ. Χρύσιππε, για να γίνουν και αυτά τα τμήματα της Κέρκυρας κατ' εικόνα και ομοίωσιν της Γλυφάδας και του Grand Hotel. Κι εκεί δεν υπήρχε ψυχή ζώσα και μπορούσαν να συρρέουν όλα τα προηγούμενα χρόνια τα στίφη των τουριστών. Να' ναι καλά η χούντα του Παπαδόπουλου που έδωσε τις άδειες!!! Και από εκδημοκρατισμό, να φάνε κι οι κότες: το είδαμε τα προηγούμενα 40 χρόνια, πήξαμε. Αυτή είναι ανάπτυξη και καινοτομία, για κακοπληρωμένες θέσεις ανειδίκευτων, μέχρι να πήξει ο τόπος και να στραφούν τα στίφη αλλού, γιατί δεν θα έχουν μείνει αυτά τα τοπία που αναζητούν. Και τότε θα ακολουθήσουμε τους Ισπανούς που άρχιζαν κι αυτοί να γκρεμίζουν τα εκτρώματα για να απελευθερώσουν τις ακτές.
      Deviant Left
      ΥΓ. Αποκλίνων κ. Χρύσιππε, όχι Αφύσικος

      Διαγραφή
    3. Αν τε πάλι με τον τουρισμό. Η μόνη βιομηχανία της χώρας. Πως θα δουλέψει η οικονομία αν δεν δουλέψει ο τουρισμός; Και ξενοδοχεία θα γίνουν και δωμάτια και τα πάντα. Πως περιμένεις κύριε Left να λιγδώσει το άντερό μας; Με δανεικά που δεν υπάρχουν πια; Ή με φόρους από τους κεφαλαιοκράτες που την έκαναν γι αλλού; Μα τόση αφέλεια πια; Τόση τύφλωση;

      Διαγραφή
    4. Φίλε ελπίζω η επενδυσούλα να γίνει αμέσως. Για να πεινάνε λιγότεροι συμπατριώτες μου. Να βρει δουλίτσα και το παιδί μου.

      Διαγραφή
    5. Λεωνίδα,
      μην έχουμε αυταπάτες. Η κριτική μου δεν είναι νεολουδίτικη/συριζαίικη, αλλά αντλεί από τη "φτηνιάρικη ανάπτυξη" του Παπαγιαννάκη: τσιμέντο όπου και όπως να' ναι, βραχυπρόθεσμα και αμφιλεγόμενα οφέλη (θέσεις εργασίας υποαμειβόμενες, χωρίς ασφάλιση, χαμηλής εξειδίκευσης κλπ), οικολογική καταστροφή. Αν αυτό ονομάζεται τουριστική ανάπτυξη και είναι συμβατό με το όραμά σας (σου) για εναλλακτικές μορφές τουρισμού κλπ, καλώς, αλλά έτσι τα μόνα άντερα που θα λιγδώσουν θα είναι όπως στην περίπτωση της Κέρκυρας, του Μπούα κλπ. Οπότε τα περί αφέλειας δεν με αγγίζουν...
      Σε παραπέμπω στα σχόλια Ματσαγγάνη στην ομιλία του Αρίστου Δοξιάδη σε εκείνη τη συνάντηση για την οικονομία που συμμετείχαν Βαρουφάκης, Δοξιάδης, Ιορδάνογλου, Σταθάκης. Όταν ο Δοξιάδης είχε πει, grosso mondo, ότι από την κρίση θα μας βγάλουν μικρής κλίμακας επιχειρήσεις που θα λειτουργούν συχνά με ανορθόδοξους τρόπους βασισμένες στην καινοτομία, την επινοητικότητα κλπ, ο Ματσαγγάνης είχε επισημάνει τον κίνδυνο αυτές να αποτελέσουν δείγμα "βαλκάνιας επιχειρηματικότητας" με ανύπαρκτους μισθούς, όρους εργασίας και ασφάλισης, με αδιαφορία για το περιβάλλον και το κοινωνικό πλαίσιο εντός του οποίου δραστηριοποιούνται. Βρες το και θα τα δεις αναλυτικότερα...
      Αν αυτά ξεχάστηκαν, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ όλα αυτά πράγματι συνιστούν διέξοδο, αν στην πρωτοβουλία σας και τους "συνοδοιπόρους" πάρουν το πάνω χέρι οι επιφανείς εκπρόσωποι της φτηνιάρικης ανάπτυξης και της διαπλοκής όλων των προηγούμενων χρόνων, τότε τίποτε liberal left δεν θα γίνει και θα καταλήξουμε στο καταστροφικό για τη νεολαία δίπολο βλαχομπαρόκ ανάπτυξη/διαπλεκόμενη μαφία vs συριζαίικος/δημαρίτικος νεολουδιτισμός. Αν αυτό είναι τύφλωση, περαστικά μου.
      Deviant Left

      Διαγραφή
  11. Καλά θα μπορούσαν να ήταν όλα αυτά , αν έλεγαν κάτι και στη κοινωνία. Η κοινωνία πολλές δεκαετίες , η μεγάλη πλειοψηφία της , πίστεψε στην δημοκρατική παράταξη και σχεδόν είχε γίνει ένα μαζί της. Τώρα δεν θέλει καν να ακούει το όνομα αυτό. Το γιατί το ξέρομε όλοι. Ολα τα άλλα απασχολούν πλέον μόνο κάποιους blogger , κάποιους πρώην εκσυχρονιστές χωρίς ταυτότητα πλέον , κάποιους της ΔΗΜΑΡ που νομίζουν ότι κάποιοι είναι , και κάποιους που νομίζουν ότι υπάρχει ακόμα ΠΑΣΟΚ. Ολοι αυτοί μαζί γεμίζουν δύο ΑΚΡΟΠΟΛ. Πολύ κακό για το τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία