ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Μ' αυτούς θα προχωρήσουμε

Μ' αυτούς θα προχωρήσουμε

Παρατηρητήριο

Ποια αξιολόγηση όμως; Μήπως αυτή που θα κάνει μια εξωτερική ανεξάρτητη αρχή, ένας ανάλογος ΑΣΕΠ; Ή καλύτερα, μια ιδιωτική εταιρία σε σύμβαση με το δημόσιο; Με μετρήσιμους ποσοτικούς δείκτες; Μια αξιολόγηση συνεχής της οποίας οι μετρήσεις θα επιφέρουν αποτελέσματα ανεξαρτήτως κυβέρνησης; Ή μήπως αυτή που θα λαμβάνει υπόψη και τη γνώμη των πολιτών και των επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με το δημόσιο; Αλλά για να θεσμοθετηθούν όλα αυτά απαιτείται κοινωνική βούληση που δεν υπάρχει. Η κοινωνία δεν καίγεται για τέτοια πράγματα, δεν έχει μάθει να τα ζητά.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Χτες ήταν οι καταλήψεις, σήμερα το «άσυλο» της βίας, αύριο η διάλυση των μεταπτυχιακών. Οι θλιβεροί φαιοί ή κόκκινοι κομισάριοι μισούν τους άριστους γιατί τους φοβούνται και πασχίζουν να τους σταματήσουν. Γιατί είναι αυτοί που θα χτίσουν την επόμενη ελεύθερη, δημοκρατική και δημιουργική Ελλάδα. Είναι αυτοί που θα τους αποστρατεύσουν, θα τους στείλουν επιτέλους στη λήθη της ιστορίας. Είναι αυτοί που με την αξιοσύνη τους θα αλλάξουν το παράδειγμα στην έρμη τούτη χώρα. Μην ανησυχείτε. Δεν έρχεται κανένα άλλο κόμμα, πράσινο, κόκκινο ή γαλάζιο. Έρχονται οι άριστοι και να τους φοβάστε.

Έρχονται οι άριστοι και να τους φοβάστε

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Μεταρρυθμιστικές κινήσεις σε δράσηΑκούγονται φωνές, φωνές μεταρρυθμιστικές που αναφέρονται στην 7η Μάη. Μιλούν για ενότητα, για μια προοδευτική διακυβέρνηση, για την κοινή λογική. Οι νουνεχείς οφείλουν να τις ακούσουν σοβαρά. Να σπάσουν τα στεγανά, τις κατάρες, τις προκαταλήψεις και να συζητήσουν μαζί τους. Ούτως ή άλλως όλοι είμαστε πια εκτεθειμένοι στην πιθανότητα να αναλάβουμε ευθύνες. Κάτι πρέπει να πούμε. (leo)

«Μέλη των κινήσεων «Για την Ελλάδα τώρα», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Π80» και «Πολιτεία 2012» και μέλη ομάδας πολιτών, που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, πιστεύουμε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν κρίνεται μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η παραμονή της στην Ευρωζώνη, αλλά και η βιωσιμότητα βασικών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.


Το δημοκρατικό μας πολίτευμα απειλείται από το γεγονός ότι η σύγκρουση «μνημονιακών» – «αντιμνημονιακών» οξύνεται επικίνδυνα από τις πράξεις και τη ρητορική του μίσους ορισμένων κομμάτων, συνδικάτων, ομάδων, τα οποία επιδιώκουν τον διχασμό, αδιαφορώντας ή υποβαθμίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η αδυναμία συγκρότησης βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος.

Φαινόμενα όπως ο προπηλακισμός πολιτικών ή απλώς γνωστών προσώπων, η βίαιη διακοπή δημόσιων εκδηλώσεων, οι καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, η παρεμπόδιση εφαρμογής νόμων και λήψης συλλογικών αποφάσεων συνδικαλιστικών οργάνων, το  κατευθυνόμενο διαδικτυακό υβρεολόγιο, δημιουργούν περιβάλλον που εκτρέφει την ανομία και τη βία. Πρόκειται για φαινόμενα ασύμβατα με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, πολύ περισσότερο μάλιστα που η διέξοδος από τη σημερινή κρίση απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, παρά την οργή για τις ευθύνες ολόκληρου του πολιτικού-κομματικού συστήματος, και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την αποτυχία αποτροπής της κρίσης, και για τις επιπτώσεις ή τις καθυστερήσεις της ασκούμενης πολιτικής. Για να υπάρξει όμως δημιουργική διέξοδος από την οργή, πρέπει πρωτίστως να καταπολεμηθούν οι παράγοντες που δημιούργησαν την κρίση: ο λαϊκισμός, ο κρατισμός και ο εθνικισμός.

Άρα, αυτό που προέχει σήμερα είναι να ενισχυθούν εκλογικά τα κόμματα και οι υποψήφιοι βουλευτές που μπορούν και θέλουν να συνεργαστούν για τη συγκρότηση μιας ισχυρής μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, με την ευρύτερη δυνατή στήριξη, σεβαστής στο εσωτερικό και το εξωτερικό.  Μιας κυβέρνησης ικανής να εξασφαλίσει τη δημοκρατική νομιμότητα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την υπέρβαση της κρίσης με πολιτικές και μέτρα για τη βελτίωση των επώδυνων όρων, των στόχων και των πολιτικών εφαρμογής του μνημονίου. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την ανεργία, τις ανισότητες και τη φτώχεια και να προωθήσει την ανάπτυξη για μια ανταγωνιστική οικονομία διεθνώς, με την άμεση εφαρμογή των αναγκαίων διαθρωτικών αλλαγών, την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής κουλτούρας, με νέα ήθη, νέες πρακτικές και νέα πρόσωπα.

Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάδειξη σε μία επόμενη φάση μιας νέας συμμαχικής προοδευτικής πλειοψηφίας, με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων του μεταρρυθμιστικού κέντρου, του φιλελεύθερου χώρου, της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς, αλλά και των αντίστοιχων ανένταχτων ή συλλογικά οργανωμένων ενεργών πολιτών, που εκφράζουν μια νέα δυναμική διάσταση της κοινωνίας των πολιτών.

Με αυτές τις σκέψεις, όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ελπίζουμε οι έλληνες πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα τη λογική και την ευθυκρισία, ώστε, επιδιώκοντας να τιμωρήσουμε όσους θεωρούμε υπεύθυνους για το παρόν, να μην τιμωρήσουμε το μέλλον της ίδιας μας της χώρας.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΔΑΝΑΗ

ΔΙΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΟΛΓΕΡΑΣ ΛΑΚΗΣ

ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΡΟΡΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ ΑΝΝΑ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΟΞΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΣ

ΔΡΟΥΖΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΒΟΥΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΑΚΗΣ

ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ

ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΙΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 

ΡΑΠΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΚΟΥΡΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΣΦΗΚΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΤΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Tha elega oti "ο λαϊκισμός, ο κρατισμός και ο εθνικισμός" ton aksiologon sygrafeon tou arthrou ine TO politiko sistima tis Eladas. Se mia leksi mpaxalismos. Se dio leksis tritokosmikos mpaxalismos. Ekinos o makaritis o Makiavelikos laoplanos pou elege oti "i Elada aniki ston trito kosmo" iksere poli kala ti elege (ke se pio akroatirio to elege).

    Leo's "runaway train" keeps going and going and going...Ti piksida tou tin poulisane gia na dosoune dorakia stin GENOP. Ta takakia ton frenon ekpiithikane se iperories ton (merikis apasxolisis) mixanodixon. ALA, iparxi elpida. O Tsipras ke o Kamenos kseroun oxi mono apo Vespa ala ke apo trena. Ke ine ke pio poli patriotes apo kapious alous...

    Savato, ke exi pali sinefia edo pera...

    ΑπάντησηΔιαγραφή