Ήρθε η ώρα για την ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ






Νομίζω ότι πρόκειται για το πλέον υγιές κλάσμα της κεντροαριστεράς. Μακάρι να προχωρήσει. Αναμένω να τοποθετηθεί στο βασικό επίδικο. Θεωρεί ή όχι το ΣΥΡΙΖΑ ως μέρος της λύσης; Συμβουλή: Φίλοι μην μπλέκετε με άλλους που θέλουν άλλα. Για να καταλάβουν ότι οι μαϊντανοί τέλειωσαν.

Δελτίο Τύπου
Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Συνεδριάζει η 100μελής Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή της "Ώρας Αποφάσεων"

  • Πολιτικό πλαίσιο και οδικός χάρτης για το Νέο Ενωμένο Προοδευτικό Φορέα
  • Σάββατο, 29/4/2017

H «Ώρα Αποφάσεων» προχωρά στον δρόμο της μετεξέλιξής της σ’ έναν σύγχρονο πολιτικό οργανισμό. Στόχος να αποφασιστούν το πολιτικό πλαίσιο και ο οδικός χάρτης για τον νέο ενωμένο προοδευτικό φορέα. Ορόσημο σ’ αυτήν την πορεία αποτελεί η πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Αρχικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΑΕΣΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και με αφετηρία την Πολιτική Διακήρυξη της «Ώρας Αποφάσεων» θα γίνουν πολιτικές εισηγήσεις από την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση. Επιπλέον, οι Γιάννης Δατσέρης και Μιλτιάδης Νεκτάριος θα αναφερθούν σε ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων. Εισηγήσεις για θέματα οργάνωσης, εξεύρεσης πόρων και επικοινωνίας θα πραγματοποιηθούν από άλλα μέλη της Επιτροπής που έχουν αναλάβει τον συντονισμό των επί μέρους δραστηριοτήτων.

Η ΑΕΣΕ θα αποτελέσει τη «σπονδυλική στήλη» της «Ώρας Αποφάσεων» για το επόμενο χρονικό διάστημα και η σύνθεσή της αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια να εκφραστεί δυναμικά και αντιπροσωπευτικά η προοδευτική, παραγωγική Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% των μελών της Επιτροπής είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. ελεύθεροι επαγγελματίες, και επιχειρηματίες. Παράλληλα, βέβαια, σημαντική είναι η εκπροσώπηση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και στην εκπαίδευση, ενώ διακριτή είναι η παρουσία αγροτών και συνταξιούχων. Αντιστοίχως, αντιπροσωπευτική είναι και η γεωγραφική προέλευση των μελών.

Η «Ώρα Αποφάσεων» κινείται με την αίσθηση του επείγοντος, σ’ ένα κλίμα πολιτικής απαξίωσης και οικονομικής επιδείνωσης που κυριαρχεί στη χώρα. Με προσήλωση και πίστη στις αρχές της Πολιτικής της Διακήρυξης (http://oraapofaseon.gr/poioi-eimaste-kai-ti-theloyme/) επιταχύνει τον οργανωτικό της βηματισμό, με στόχο να συνδημιουργήσει μια ενιαία πολιτική έκφραση των προοδευτικών, παραγωγικών δυνάμεων της χώρας – των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια της πατρίδας μας για το επόμενο Κύμα Προόδου.


Αποστέλλεται κατάλογος των μελών της ΑΕΣΕ τα βιογραφικά σημειώματα των οποίων βρίσκονται στο link: http://oraapofaseon.gr/arxikh-ethinki-syntonistiki-grammateia/. Επίσης και ο κατάλογος της Συντονιστικής Γραμματείας Εξωτερικού, http://oraapofaseon.gr/syntonistiki-grammateia-eksoterikou/

Σχόλια

  1. Χρήστος Κοντογιάννης. Εύχομαι καλή επιτυχία και η συνέχεια να αποδώσει γόνιμους καρπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία