ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Μ' αυτούς θα προχωρήσουμε

Μ' αυτούς θα προχωρήσουμε

Παρατηρητήριο

Lives matter.
Σήμερα το απόγευμα μόλις πρωτοακούστηκε η φρικτή είδηση από τη Βαρκελώνη, άρχισε το ίδιο πολύ κουραστικό, πολύ πληκτικό, πολύ εξοργιστικό γαϊτανάκι υπερεκτίμησης-απαξίωσης, απαξίωσης-υπερεκτίμησης της ανθρώπινης ζωής.
Ανάλογα με τα παραμορφωτικά γυαλιά που φοράμε, ανάλογα με τον ιδεολογικό στόκο των εγκεφάλων μας, ανάλογα με τη διαθλαστική ικανότητα των θρησκευτικών μας πεποιθήσεων οι ζωές "ζυγίζουν" λιγότερο ή περισσότερο.
Και προσπερνάμε αδιάφορα την πιθανότητα κάθε παιδάκι που πεθαίνει στην Ινδία να είναι ένας ακόμη Ραμανουτζάν.
Κάθε παιδάκι που σκοτώθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη να ήταν ένας ακόμη Pablo Picasso.
Στο τέλος της ημέρας, του μήνα, του χρόνου στον απολογισμό μας θα μας λείπουν πέντε, δέκα, πενήντα, χίλιες ανθρώπινες ζωές. Όλες ισοβαρείς και ισότιμες.
Όταν θα μάθουμε να μετράμε το ίδιο κάθε ανθρώπινη ζωή, τότε θα έχουμε ανέβει στο επόμενο σκαλοπάτι της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.
Σάκης Παπαθεοδώρου

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Χτες ήταν οι καταλήψεις, σήμερα το «άσυλο» της βίας, αύριο η διάλυση των μεταπτυχιακών. Οι θλιβεροί φαιοί ή κόκκινοι κομισάριοι μισούν τους άριστους γιατί τους φοβούνται και πασχίζουν να τους σταματήσουν. Γιατί είναι αυτοί που θα χτίσουν την επόμενη ελεύθερη, δημοκρατική και δημιουργική Ελλάδα. Είναι αυτοί που θα τους αποστρατεύσουν, θα τους στείλουν επιτέλους στη λήθη της ιστορίας. Είναι αυτοί που με την αξιοσύνη τους θα αλλάξουν το παράδειγμα στην έρμη τούτη χώρα. Μην ανησυχείτε. Δεν έρχεται κανένα άλλο κόμμα, πράσινο, κόκκινο ή γαλάζιο. Έρχονται οι άριστοι και να τους φοβάστε.

Έρχονται οι άριστοι και να τους φοβάστε

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

ΔΗΛΩΣΗ 4 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΗ ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση της, που εξέδωσε, μάλιστα, πριν τη δημοσιοποίηση του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ δήλωσε  ότι θα το καταψηφίσει, παρακάμπτοντας τις εκφρασμένες από καιρό θέσεις του Τομέα Παιδείας του κόμματος. Ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε δημόσια την αντίθεσή μας σ' αυτήν την απόφαση. Θεωρούμε ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο, παρά τις όποιες ατέλειες και προβλήματα, αποτελεί σοβαρή απόπειρα ανασυγκρότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που η κοινωνία απαιτεί και η χώρα έχει ανάγκη. Αντί το κόμμα να ψηφίσει κατ' αρχήν υπέρ του νομοσχεδίου, καταψηφίζοντας ενδεχομένως, στη συνέχεια επί μέρους άρθρα του, ή καταθέτοντας τροπολογίες, επέλεξε ουσιαστικά να συνταχτεί πίσω από τις δυνάμεις της αδράνειας. Η ηγεσία του κόμματος, για άλλη μία φορά, φαίνεται να επενδύει πολιτικά στην άρνηση, επιβεβαιώνοντας έτσι την κυριαρχία μιας πολιτικής που φοβάται τις μεταρρυθμίσεις. 

Γιάννης Αντωνίου
Λεωνίδας Καστανάς
Βάσω Κιντή
Άστριντ Ζωή Όκλαντ
Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

6 σχόλια:

 1. Η ελλάδα είναι μια χώρα με σκληροπυρηνικές δομές. Εντάξει, συμβαίνει. Το κακό όμως είναι πως η Ελλάδα είναι επίσης μια πολύ γερασμένη χώρα και οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει με γρίνια, τεράστιες δυσκολίες και αργόσυρτα βήματα..

  Ετσι περπατούν οι γέροντες, αργόσυρτα και ανόρεχτα.

  Και μετά κάποιοι μιλάν για επαναστάσεις. Αν οι αριστεροί θέλουν κάποια στιγμή επανάσταση, ας αφήσουν τις θεωρίες και ας κάνουν κανα παιδάκι..

  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Leo, βρέθηκα στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για το νομοσχέδιο (στις 13 Ιουλίου στα Προπύλαια). Η εκδήλωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, είχε επιλεγεί όμως για να την προλογίσει και συντονίσει μία πανεπιστημιακός (Ρεπούση) που τις προηγούμενες μέρες είχε συνυπογράψει ένα έντονο κείμενο κατά του νόμου. Στον πρόλογό της μας είπε «οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ» (ή του τομέα παιδείας, δε θυμάμαι) λένε αυτό και αυτό, πάντα για το μοντέλο διοίκησης βέβαια. (Παρόλο που είπε ότι υπάρχουν και άλλα ουσιώδη ζητήματα, μόνο το μοντέλο διοίκησης θέλησε να σχολιάσει.)

  Από τότε ήξερα πως δεν έπρεπε να περιμένω υγιή διάλογο και διαδικασία αποφάσεων από το κόμμα σε αυτό το ζήτημα. Διότι αν καλείς σε συζήτηση με διαφορετικές απόψεις, δε βάζεις συντονιστή κάποιον με δηλωμένη πολεμική θέση, ούτε ανακοινώνεις θέσεις στον πρόλογο μιας συζήτησης.

  Μπράβο για την πρωτοβουλία σας να εκφραστείτε αυτόνομα, ακούω γκρίνιες που μου θυμίζουν τη φίμωση των απόψεων στον ΣΥΝ και το διασκεδάζω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μόνο 4 μέλη της ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ. δυστυχώς

  μικρή μειοψηφία

  η πορεία του Κόμματος δυστυχώς δεν εμπνέει σημάδια αισιοδοξίας

  τον τελευταίο καιρό οι τοποθετήσεις είναι πανομοιότυπες με εκείνες του ΣΥΝ σε βαθμό που να μην κατανοεί κανείς την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου κόμματος

  αν σε όλα αυτά προσθέσεις και τα σενάρια για συνεργασία με το Αρμα Πολιτών απλά... τρελαίνεσαι

  καλημέρα Λεό και καλό κουράγιο

  Αλέξανδρος Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμε το σχόλιό σου το ανεβάζω ως απόφθεγμα των ημερών. Μαρέσει.
  Αλέξανδρε. Δεν είναι μόνο 4. Απλά η δήλωση είχε πρόθεση να δηλώσει ότι μέσα στη ΔΑ υπάρχει και άλλη άποψη για το νομοσχέδιο. Πείθομαι όμως βαθιά μέσα μου ότι η αριστερά είναι βαθιά συντηρητική δύναμη.
  Καλημέρα φίλε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολυβώτη.
  Καλημέρα σου. Μαζί ήμασταν στην εκδήλωση και τη θυμάμαι. Και το πάνελ είχε επιλεγεί έτσι ώστε να βαραίνει η κατά του νομοσχεδίου άποψη. Μικρότητες, δεν δίνω βάση. Το κόμμα καταψηφίζει το νομοσχέδιο για λόγους πολιτικής τακτικής. Στοχεύει σε συνεργασία με το ¨Αρμα Πολιτών, ελπίζει να πάρει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, άρα πρέπει να κάνει αντιπολίτευση. Ακόμα, έχει επιρροή στους πανεπιστημιακούς, αυτοί είναι κατά του νομοσχέδιου άρα........ Θα σου πουν ότι το νομοσχέδιο είναι αντιδημοκρατικό. Γουστάρουν τη σημερινή δημοκρατία του τρόμου και της διαπλοκής. Δουλειές κάνουν όλοι φίλε μου. Μετράνε κουκιά, επιρροές κλπ και πολιτεύονται. Ποια ευθύνη και .........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολυβώτη, ελπίζω να σε δούμε πριν φύγεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή