ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Παρατηρητήριο

Βγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάΒγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάχανα, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;να, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;ρκτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Οι ευρωπαϊκές αρχές αποφάσισαν να ασχοληθούν ξανά με το μεταναστευτικό όταν άρχισαν οι τσαμπουκάδες της Ιταλικής κυβέρνησης και η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας. Από τις αποφάσεις που πήραν-δεν πήραν είναι φανερό ότι δεν έχουν λύση, αλλά έχουν λεφτά για πέταμα. Είπαν και κάτι υπαινικτικά και για τη δράση των ΜΚΟ στη Μεσόγειο και έδωσαν και του δικού μας παράταση στην αύξηση του ΦΠΑ. Απλά δεν υπάρχει καμιά λύση εκεί που δήθεν ψάχνουν. Πρόκειται περί εποικισμού της Ευρώπης από κατοίκους της Αφρικής και της Ασίας. Ζούμε μια φάση μετακίνησης λαών που θα ενταθεί λόγω υπερπληθυσμού, διάβρωσης των παραλίων και ερημοποίησης που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Αυτά συνδυάζονται με την πολιτική αστάθεια, την οικονομική καχεξία, τη βία αλλά και τη διακίνηση της πληροφορίας και την ευκολία των μετακινήσεων. Η Ευρώπη είναι πολύ πλούσια για το μέγεθος του πληθυσμού της και λογικά φαντάζει ως η γη της επαγγελίας. Κάποια στιγμή θα κλείσει σαν στρείδι αλλά αυτό θα σημάνει βία, ανείπωτη βία. Στα πλαίσια της κατάρρευσης της μεταπολεμικής ηθικής που έρχεται.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

ΔΗΛΩΣΗ 4 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΗ ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση της, που εξέδωσε, μάλιστα, πριν τη δημοσιοποίηση του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ δήλωσε  ότι θα το καταψηφίσει, παρακάμπτοντας τις εκφρασμένες από καιρό θέσεις του Τομέα Παιδείας του κόμματος. Ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε δημόσια την αντίθεσή μας σ' αυτήν την απόφαση. Θεωρούμε ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο, παρά τις όποιες ατέλειες και προβλήματα, αποτελεί σοβαρή απόπειρα ανασυγκρότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που η κοινωνία απαιτεί και η χώρα έχει ανάγκη. Αντί το κόμμα να ψηφίσει κατ' αρχήν υπέρ του νομοσχεδίου, καταψηφίζοντας ενδεχομένως, στη συνέχεια επί μέρους άρθρα του, ή καταθέτοντας τροπολογίες, επέλεξε ουσιαστικά να συνταχτεί πίσω από τις δυνάμεις της αδράνειας. Η ηγεσία του κόμματος, για άλλη μία φορά, φαίνεται να επενδύει πολιτικά στην άρνηση, επιβεβαιώνοντας έτσι την κυριαρχία μιας πολιτικής που φοβάται τις μεταρρυθμίσεις. 

Γιάννης Αντωνίου
Λεωνίδας Καστανάς
Βάσω Κιντή
Άστριντ Ζωή Όκλαντ
Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

6 σχόλια:

 1. Η ελλάδα είναι μια χώρα με σκληροπυρηνικές δομές. Εντάξει, συμβαίνει. Το κακό όμως είναι πως η Ελλάδα είναι επίσης μια πολύ γερασμένη χώρα και οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει με γρίνια, τεράστιες δυσκολίες και αργόσυρτα βήματα..

  Ετσι περπατούν οι γέροντες, αργόσυρτα και ανόρεχτα.

  Και μετά κάποιοι μιλάν για επαναστάσεις. Αν οι αριστεροί θέλουν κάποια στιγμή επανάσταση, ας αφήσουν τις θεωρίες και ας κάνουν κανα παιδάκι..

  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Leo, βρέθηκα στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για το νομοσχέδιο (στις 13 Ιουλίου στα Προπύλαια). Η εκδήλωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, είχε επιλεγεί όμως για να την προλογίσει και συντονίσει μία πανεπιστημιακός (Ρεπούση) που τις προηγούμενες μέρες είχε συνυπογράψει ένα έντονο κείμενο κατά του νόμου. Στον πρόλογό της μας είπε «οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ» (ή του τομέα παιδείας, δε θυμάμαι) λένε αυτό και αυτό, πάντα για το μοντέλο διοίκησης βέβαια. (Παρόλο που είπε ότι υπάρχουν και άλλα ουσιώδη ζητήματα, μόνο το μοντέλο διοίκησης θέλησε να σχολιάσει.)

  Από τότε ήξερα πως δεν έπρεπε να περιμένω υγιή διάλογο και διαδικασία αποφάσεων από το κόμμα σε αυτό το ζήτημα. Διότι αν καλείς σε συζήτηση με διαφορετικές απόψεις, δε βάζεις συντονιστή κάποιον με δηλωμένη πολεμική θέση, ούτε ανακοινώνεις θέσεις στον πρόλογο μιας συζήτησης.

  Μπράβο για την πρωτοβουλία σας να εκφραστείτε αυτόνομα, ακούω γκρίνιες που μου θυμίζουν τη φίμωση των απόψεων στον ΣΥΝ και το διασκεδάζω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μόνο 4 μέλη της ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ. δυστυχώς

  μικρή μειοψηφία

  η πορεία του Κόμματος δυστυχώς δεν εμπνέει σημάδια αισιοδοξίας

  τον τελευταίο καιρό οι τοποθετήσεις είναι πανομοιότυπες με εκείνες του ΣΥΝ σε βαθμό που να μην κατανοεί κανείς την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου κόμματος

  αν σε όλα αυτά προσθέσεις και τα σενάρια για συνεργασία με το Αρμα Πολιτών απλά... τρελαίνεσαι

  καλημέρα Λεό και καλό κουράγιο

  Αλέξανδρος Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμε το σχόλιό σου το ανεβάζω ως απόφθεγμα των ημερών. Μαρέσει.
  Αλέξανδρε. Δεν είναι μόνο 4. Απλά η δήλωση είχε πρόθεση να δηλώσει ότι μέσα στη ΔΑ υπάρχει και άλλη άποψη για το νομοσχέδιο. Πείθομαι όμως βαθιά μέσα μου ότι η αριστερά είναι βαθιά συντηρητική δύναμη.
  Καλημέρα φίλε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολυβώτη.
  Καλημέρα σου. Μαζί ήμασταν στην εκδήλωση και τη θυμάμαι. Και το πάνελ είχε επιλεγεί έτσι ώστε να βαραίνει η κατά του νομοσχεδίου άποψη. Μικρότητες, δεν δίνω βάση. Το κόμμα καταψηφίζει το νομοσχέδιο για λόγους πολιτικής τακτικής. Στοχεύει σε συνεργασία με το ¨Αρμα Πολιτών, ελπίζει να πάρει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, άρα πρέπει να κάνει αντιπολίτευση. Ακόμα, έχει επιρροή στους πανεπιστημιακούς, αυτοί είναι κατά του νομοσχέδιου άρα........ Θα σου πουν ότι το νομοσχέδιο είναι αντιδημοκρατικό. Γουστάρουν τη σημερινή δημοκρατία του τρόμου και της διαπλοκής. Δουλειές κάνουν όλοι φίλε μου. Μετράνε κουκιά, επιρροές κλπ και πολιτεύονται. Ποια ευθύνη και .........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολυβώτη, ελπίζω να σε δούμε πριν φύγεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή