ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Charles Mingus

Charles Mingus

Παρατηρητήριο

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον διάφορές αριστεροπερίεργες μούρες με οικολογικές, μεταναστευτικές και άλλες πολιτικά ορθές γνώσεις και ευαισθησίες. Οι περισσότερες παρεπιδημούσαν στη ΔΗΜΑΡ ως think tank του αριστερού Φώτη τρομάρα τους και μας κουνούσαν δάχτυλο σε κάθε ευκαιρία. Άνοιγαν την Αμυγδαλέζα, φρικάρανε με το Φαρμακονήσι σκίζανε καλτσόν και καλτσοδέτες αν πέταγες κανένα χαρτί στο δρόμο και λοιπά. Φυσικά ήταν λάβρες κατά της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων.
Τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένες κάπου αρακτές και δε λένε κουβέντα για την ξεφτίλα της Μόρια, για το Σαρωνικό, τη Μάνδρα και λοιπά. Για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι, ο καπιταλισμός, η περιστροφή της γης και γενικώς.
Αυτές οι μούρες μόλις πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγούν πάλι στους δρόμους και θα ανακαλύψουν και πάλι τον ακτιβισμό. Για μια άλλη αριστερά με λογικούς του ΣΥΡΙΖΑ και παράλογους του Κ. Αλλαγής και άγαμους θυτες και ξέρω γω. Τις ξέρω χρόνια τις μούρες αυτές και τις παρακολουθώ γιατί είναι η εμμονή μου, η αρρώστια μου. Θάχουμε γλέντια.
Ούτε οικολόγοι είναι ούτε ευαίσθητοι με τους μετανάστες ή το τρίτο φύλλο κλπ. Απλά ο καθένας έχει ένα επάγγελμα, παίκτες μου. Σπουδάζεται και αυτό. "Αριστεροπρασινοκάπως Ευαισθησία" λέγεται. Σε ΙΕΚ. Κρατικό που λέει και η φίλη μου η Άννα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Σε μια χώρα όπου η πολιτική γίνεται σε πρωινάδικα ανθρώπων που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, είναι φυσιολογικό η υψηλή διπλωματία να ασκείται στην τηλεόραση από τύπους που παριστάνουν τους πολιτικούς. Μια ντεμέκ ευρωπαίκή χώρα με μια ντεμέκ πολιτική ηγεσία.
ΥΓ Και ζορισμένους σουλτάνους ξαλαφρωνουμε και μπρίκια κολλάμε και βεντουζες κόβουμε

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Απόπειρα Αντιμεταρρύθμισης στη Γενική Γραμματεία ΕνημέρωσηςΑπό την Ένωση Ακολούθων τύπου λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση και τη δημοσιεύουμε.
Ένωση Ακολούθων Τύπου
Απόπειρα Αντιμεταρρύθμισης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Στάση εργασίας
Την 1η Μαρτίου 2013 εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης οι Μεταρρυθμιστικές δράσεις για τη ΓΓΕΕ-ΓΓΜΜΕ. Οι δράσεις αυτές αφορούν στη διατήρηση των δύο υφιστάμενων ξεχωριστών Γραμματειών («Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης» και «Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Προβολής») και στην ενίσχυση των παθογενειών και των πελατειακών τους χαρακτηριστικών. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά «νέα» Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Προβολής, στην οποία υπάγονται τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού διαπιστώνεται από την προτεινόμενη διάρθρωση του οργανογράμματος της απόπειρα αναπροσανατολισμού της στην εσωτερική κυβερνητική/κομματική ενημέρωση και ανορθολογική συρρίκνωση των οργανικών της δομών και κυρίως των ΓΤΕ Εξωτερικού. Σε νεώτερη εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προαναγγέλλεται η μετατροπή 10 ΓΤΕ Εξωτερικού σε «Γραφεία Επικοινωνίας και Προβολής», τα οποία θα λειτουργούν εκτός Πρεσβειών και θα συστεγάζονται με τον ΕΟΤ και άλλες ελληνικές υπηρεσίες (ενδεχομένως τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων). Σύμφωνα δε με επιλεκτικές δημοσιογραφικές διαρροές, τα γραφεία αυτά θα στελεχώνονται από «επαγγελματίες της επικοινωνίας» προερχόμενους «από υπουργεία» και όχι από τον ειδικό Κλάδο Γραμματέων και Συμβούλων Επικοινωνίας που αποτελείται από αποφοίτους του αρμοδίου τμήματος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Σε σχέση με τις εξελίξεις αυτές η Ένωση Ακολούθων Τύπου ερωτά εάν το ζητούμενο της κυβερνητικής πολιτικής είναι η μεταρρύθμιση ή μόνον η επίκλησή της προκειμένου να προωθηθούν υπογείως με διαδικασίες fast track πελατειακές πρακτικές, επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον. Η Ένωση Ακολούθων Τύπου παρατηρεί ότι στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης κατά το τελευταίο οκτάμηνο δεν έχει υπάρξει καμία προσπάθεια ορθολογικής διαχείρισης του υπάρχοντος αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού, και καμία πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση για την ενίσχυση της δημόσιας διπλωματίας και της διεθνούς επικοινωνίας της χώρας. Και ότι αντί μιας τέτοιας αναμενόμενης και επιβαλλόμενης ενίσχυσης ο Γενικός Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης δεν εισηγείται παρά την αντιμεταρρύθμιση σε ό,τι αφορά σημαντικούς θεσμούς της διεθνούς επικοινωνίας της Ελλάδας ενώ χαρακτηριστικά παραγνωρίζει σχετικές προτάσεις μεταρρύθμισης περί της ορθότητας υπαγωγής και ανάπτυξης όλων των υπηρεσιών εξωτερικής αρμοδιότητας στο Υπουργείο Εξωτερικών οι οποίες εκφράστηκαν και πρόσφατα με Ανοικτή Επιστολή της ΕΝΑΤ στον Πρωθυπουργό.
Ως Ένωση Ακολούθων Τύπου επισημαίνουμε ότι:
• Η συρρίκνωση των ΓΤΕ σε μια εποχή που η εικόνα της χώρας πλήττεται διεθνώς είναι λανθασμένη στρατηγική επιλογή. Αντί να ενισχυθεί η δημόσια διπλωματία της χώρας και οι αρμοδιότητες της διεθνούς επικοινωνίας, υποβαθμίζονται χαρακτηριστικά και η αρμοδιότητά τους δίνεται σε άσχετους.
• Η εκ νέου απόσπαση των ΓΤΕ από τις πρεσβείες και η δημιουργία «Σπιτιών της Ελλάδας» δημιουργεί πρόσθετες δαπάνες ενοικίων, ενώ θυμίζει αναβίωση αμαρτωλών οργανισμών προβολής που κατασπατάλησαν επί σειρά ετών το δημόσιο χρήμα.
• Η συρρίκνωση των δομών της ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ και η απώλεια Διευθύνσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υποβάθμιση της Δ/νσης Δημοσίων Σχέσεων, μέσα από την οποία εξυπηρετούνται όλες οι επαφές της ελληνικής πολιτείας με τα διεθνή ΜΜΕ και τους ξένους ανταποκριτές.
Ως Ένωση Ακολούθων Τύπου θεωρούμε ότι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας παρά τις προφορικές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του, επιθυμεί να υποβαθμίσει έναν ειδικού χαρακτήρα κλάδο υπαλλήλων διπλωματικής κατεύθυνσης, εξειδικευμένο στην άσκηση της δημόσιας διπλωματίας της χώρας και της προώθησης της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και συστηματικά προετοιμάζει το έδαφος.
Ως Ένωση Ακολούθων Τύπου θεωρούμε ότι η προωθούμενη αντιμεταρρύθμιση υποκρύπτει την επιθυμία εκχώρησης σημαντικών αρμοδιοτήτων της δημόσιας διπλωματίας της χώρας σε ιδιώτες και κομματικούς παρατρεχάμενους, παρακάμπτοντας την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης ως τον κατεξοχήν αρμόδιο θεσμό για την επιλογή και την κατάρτιση των συγκεκριμένων υπαλλήλων και προφανώς δεν ενδιαφέρεται να προστατέψει τα χρήματα που έχει επενδύσει ο Έλληνας και ο Ευρωπαίος φορολογούμενος στην εκπαίδευση του Κλάδου ΓΣΕ στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Για τον εισηγητή εν λόγω αντιμεταρρύθμισης της κ. Ανδρέα Κατσανιώτη ο έλεγχος και η πελατειακή διαχείριση της κρατικής διαφήμισης είναι η πρώτη προτεραιότητα όπως και ο έλεγχος και η πελατειακή διαχείριση των υπαλλήλων των 20 νέων και αμφίβολης εξοικονόμησης πόρων, και πιθανότατα προσθέτων άσκοπων δαπανών, «σπιτιών της Ελλάδας» στο εξωτερικό.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα η Ένωση Ακολούθων Τύπου θα αντιδράσει δυναμικά με σκοπό την προστασία της επαγγελματικής αξιοπρέπειας των μελών της αλλά και του δημοσίου συμφέροντος.
• Ναι στην ουσιαστική μεταρρύθμιση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος - Όχι στην Αντιμεταρρύθμιση.
• Ναι στην ενίσχυση της Δημόσιας Διπλωματίας της Ελλάδας - Όχι στην Απαξίωση των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού και στην εκεί εισβολή κομματικών «φίλων».
• Όχι στην Υποβάθμιση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και των αποφοίτων της.
Στάση εργασίας την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013, από 07:00 έως και 11:00, για την Κεντρική Υπηρεσία και για τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού, κατά τις τέσσερις πρώτες ώρες λειτουργίας του κάθε Γραφείου.
Η Πρόεδρος
Ιωάννα Προκάκη
Ο Γενικός Γραμματέας
Ανδρέας Σταματίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου