ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Παρατηρητήριο

Βγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάΒγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάχανα, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;να, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;ρκτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Οι ευρωπαϊκές αρχές αποφάσισαν να ασχοληθούν ξανά με το μεταναστευτικό όταν άρχισαν οι τσαμπουκάδες της Ιταλικής κυβέρνησης και η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας. Από τις αποφάσεις που πήραν-δεν πήραν είναι φανερό ότι δεν έχουν λύση, αλλά έχουν λεφτά για πέταμα. Είπαν και κάτι υπαινικτικά και για τη δράση των ΜΚΟ στη Μεσόγειο και έδωσαν και του δικού μας παράταση στην αύξηση του ΦΠΑ. Απλά δεν υπάρχει καμιά λύση εκεί που δήθεν ψάχνουν. Πρόκειται περί εποικισμού της Ευρώπης από κατοίκους της Αφρικής και της Ασίας. Ζούμε μια φάση μετακίνησης λαών που θα ενταθεί λόγω υπερπληθυσμού, διάβρωσης των παραλίων και ερημοποίησης που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Αυτά συνδυάζονται με την πολιτική αστάθεια, την οικονομική καχεξία, τη βία αλλά και τη διακίνηση της πληροφορίας και την ευκολία των μετακινήσεων. Η Ευρώπη είναι πολύ πλούσια για το μέγεθος του πληθυσμού της και λογικά φαντάζει ως η γη της επαγγελίας. Κάποια στιγμή θα κλείσει σαν στρείδι αλλά αυτό θα σημάνει βία, ανείπωτη βία. Στα πλαίσια της κατάρρευσης της μεταπολεμικής ηθικής που έρχεται.

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Τώρα μπροστά στην αλήθεια και στον καθρέφτη


του Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη

Τώρα που τελείωσαν τα καλαμπούρια, παρακαλώ να ομιλήσουμε και σοβαρά. Αναρωτήθηκαν πάρα πολλοί και απορώ γιατί, πως ψήφισαν όχι απλώς δένδρα, αλλά και αποθαμένοι και οχθροί δεδηλωμένοι. Το χειρότερο όμως, είναι ότι από, τον Συνασπισμό και προς τα δω, ποτέ δε μάθαμε κάτι διαφορετικό. Ποτέ δεν υπήρξε διάλογος σοβαρός για την παραγωγή πολιτικής. Δεν είναι μάλιστα, καθόλου τυχαίο το γεγονός πως εκτός από δυο τρεις σούπες χλιαρές και άνοστες δεν υπάρχει καμιά σοβαρή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για παράδειγμα. Ακόμη και η απόφαση για την αποχώρηση πάρθηκε από την ΕΕ και την κοινοβουλευτική ομάδα που διόρισαν ως όργανο υπεράνω πάντων και πασών τον πρόεδρο…

Και παρακαλώ μέχρι την αποφράδα εκείνην ημέρα που ήρθε το πάνω κάτω, βολεύονταν οι πάντες στη συνθήκη και πλην παραιτήσεως Φωτίου, για όλους τους παραπάνω λόγους, ουδεμία άλλη αντίδρασις…. Αυτό που έχουμε μάθει μόνον, είναι η ήττα του άλλου. Ποσώς μας αφορά πως και γιατί ήττα. Ήττα όμως, ως προς τι; Για το ποιος είναι πιο έξυπνος ή πιο δυνατός;;; Φυσικά από κάτω με την πλάτη στο μουσαμά είμαστε εμείς….Δια τούτο η ανησυχία;; Και εξηγούμαι. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που ζαλίστηκε ο Θοδωρής, εμφάνισαν 60 άτομα. Ανάμεσα σ΄αυτά είναι: Άτομο που έχει μετακομίσει στην Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον, ονόματα και διευθύνσεις στη διάθεση των διαπορόντων.

Άτομο το οποίο δήλωσε , ευθαρσώς, και δημοσίως ότι «με το κόμμα του Κουβέλη, λόγω προσωποπαγούς ηγεσίας και πολιτικής» δεν θέλει πλέον σχέση καμιά. Ειδοποιήθηκε κυρία να έρθει, μόνο για την ψηφοφορία, για να βγούνε τα κουκιά, η οποία, την πατήσανε οι φίλοι μας, και ήταν χουλιγκανή και φάν της Κεντροαριστεράς. Και μετά αναρωτιόντουσαν ποιος μαλάκας της τηλεφώνησε. Εμφανίζονταν ως μέλη, γιατί τώρα πια χρειάζεται να δείχνουμε νούμερα, άνθρωποι που δήλωσαν απομάκρυνση και αποστασιοποίηση από την ενεργό δράση λόγω της επιλογής για συμμετοχή στην κυβέρνηση και προφανώς η στάση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Να μην αναφέρω ότι από τους 60, βία 25 θα μπορούσε να θεωρηθεί, με επιφύλαξη πάντοτε, πως είναι τα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εγώ προσωπικά είμαι απείρως πιο λάρζ και λιγκβινταριστής και θα θεωρούσα μέλος όποιον λέει καλημέρα χαμογελαστά. Αλλά όχι ρε κουμπάρε για να μας αποδιώχνεις, ακραιφνής κομμουνιστής και για να βολεύεσαι και συ και η νομενκλατούρα από κάτω, δεν μπορείς να το παίζεις αναρχοκομμούνι στα γεράματα. Είναι πολλοί που χαίρονται και το φχαριστιούνται κι όλας, δήθεν νούμερα, πλειοψηφίες, μειοψηφίες, δικοί μας, δικοί τους …


Και η ερώτηση παραμένει καίρια. Αφού το βλέπετε και μόνοι σας ότι μιλάμε για δύο κόσμους, και δύο πολιτισμούς απολύτως διαφορετικούς, απολύτως όμως, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Γιατί αφήνετε το Γραμματέα, να εκτίθεται ανεπανόρθωτα με τα περί ενότητας και άλλα τέτοια κούτβικα; Δεν είναι κρίμα να ξοδεύεται με τρόπο ασυλλόγιστο το κύρος και η επιδραστικότητά του; Έχετε και άλλους πέντε, έξι στο τσεπάκι μήπως, ομοίους του; Αυτά προς ώρας. Αφού το θέλει κι έτσι. Τα υπόλοιπα μετά. Ηγγικεν γαρ.

1 σχόλιο: