ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2025: Η καθημερινότητα σε 3 παραγράφους

 



Δελτίο (τσάκω ένα Φραπέ) καιρού  30/6/2025

Στη Συρία ετοιμάζεται νέο πανηγύρι αίματος, εκείνο το κλασσικό που μας έχει συνηθίσει η χώρα, όπου οι τζιχαντιστές, που νομίζατε πριν κάτι μήνες ότι είχαν ηττηθεί, την πέφτουν στον Αλ Σάρα και το στρατό του και όλοι μαζί στο χριστιανικό στοιχείο της χώρας μέχρι τελικής εξαφάνισης. Γιατί όπως σας έχω γράψει  επανειλημμένα, οι Άραβες δεν υπάρχει φάση της ιστορίας που να μην αλληλοσκοτώνονται. Το θρησκευτικό στοιχείο είναι το πρόσχημα. Διότι πολλοί που είχατε αγαπήσει το νέο ηγέτη ως αντίγραφο του Τσε μου λέγατε ότι έφυγε ο Άσαντ και θα ησυχάσουν. Η ισλαμολατρεία  διαχρονική ασθένεια του κομμουνισμού. Πάντα.

Τον Μητσοτάκη εμείς οι μεταμελημένοι και άλλες φυλές δεν τον ψηφίσαμε για τα μαύρα του τα μάτια, ούτε είδαμε ξαφνικά το φως το δεξιό και μπήκαμε. Απλώς στη φάση που εμφανίστηκε ως ηγέτης της ΝΔ και μετά την κρίση και την περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ άλλη λύση δεν υπήρχε. Με την καμία όμως. Ούτε υπάρχει φυσικά. Και κείνος ανταποκρίθηκε και συνεχίζει εν πολλοίς να ανταποκρίνεται σε κείνες τις προσδοκίες με τα συν και τα πλην του. Όταν του γράφουμε για το κράτος  όμως, τον κλασσικό ελληνικό παλαιοκομματισμό έχουμε στο μυαλό μας ο οποίος αναδύεται σε κάθε ευκαιρία. Θυμάστε το θεματάκι με τους διοικητές των νοσοκομείων. Το έλυσε έστω και αργά με το νόμο της Κεραμέως.  Στην ΕΡΤ όμως μετά τον Ζούλα τα πράγματα τα βλέπετε. Και κάτι έκανε με την αξιολόγηση των ΔΥ και ελπίζω να το προχωρήσει. Να την κάνει δηλαδή ουσιαστική. Γιατί τα Τέμπη είναι πρωτίστως υπόθεση αξιολόγησης και μετά συμβάσεων, τηλεδιοίκησης κλπ. Αν δεν κυκλοφορούσαν κυρ Βασίληδες στον ΟΣΕ οι άνθρωποι θα ζούσαν. Και αν τα σχολεία που στέλνετε τα παιδιά σας πετάνε αετό, θέμα αξιολόγησης των δασκάλων τους είναι πρωτίστως και μετά υποδομών και προγραμμάτων σπουδών.

 Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με την έκταση και τον τρόπο που στήθηκε και διατηρήθηκε αλλά και έσκασε απέδειξε ότι ο παλαιοκομματισμός ζει και βασιλεύει και στην κυβέρνηση αυτή. Η ιστορία των αγροτικών επιδοτήσεων δεν είναι ένα στιγμιαίο λάθος, ούτε μια προσπάθεια μεταρρύθμισης που απέτυχε. Ήταν μια συνεχόμενη κατάσταση απάτης εις βάρος των κοινοτικών πόρων, αλλά και εις βάρος των τίμιων αγροτών που την ανέχτηκαν υπουργοί και διοικητές και φυσικά όλο το πολιτικό σύστημα. Καθότι  τσιμπούσαν όλες οι αγροτικές κομματικές φυλές Θεσσαλία και Κρήτη. Και για την οποία μάθαμε όταν επενέβησαν οι ευρωπαίοι εισαγγελείς. Όχι με πρωτοβουλία του Επιτελικού Κράτους. Η υπόθεση δεν μας γυρίζει πίσω, απλώς μας δείχνει ότι δεν είμαστε και τόσο μπροστά. Το πώς θα ξεμπλέξει η κυβέρνηση από τη νέα κρίση που ενέσκηψε δεν ξέρω. Ίσως την βοηθήσει η αντιπολίτευση.  Πάντως το πιο ωραίο είναι ότι το παρατσούκλι του δεξιού κομματάρχη που έλυνε και έδενε στην Κρήτη είναι «Φραπές» . Πιο επιτυχημένο δεν θα μπορούσε να γίνει. Μεγάλε τσάκω ένα φραπέ και μια επιδότηση βαρβάτη. Για τις μπανάνες που καλλιεργώ στον Όλυμπο. Ούτε στοιχειώδη βοτανολογία δεν ήξεραν οι τύποι. 

Τραγούδι της ημέρας Cyndi Lauper και τα Girls just want to have fun

 

 Δελτίο (και τώρα τρέχετε) καιρού  29/6/2025

Μήπως εκεί στη ΝΔ στρώνετε χωρίς να το θέλετε το χαλί της επιστροφής του Αλέξη;

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι πλάκα είναι σκάνδαλο διαρκείας, με χοντρά λεφτά και χοντρά πρόστιμα. Και εμπλεκόμενους χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους, πολλούς μαϊμού. Είναι σκάνδαλο πολιτικό και διαχρονικό που έσκασε στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία ως φαίνεται όχι μόνο δεν έκανε κάτι για να το σταματήσει αλλά το απογείωσε. Και γι αυτό προκάλεσε και την ευρωπαϊκή παρέμβαση.  Η ευρύτερη κοινωνία δεν ήξερε τίποτα. Καμιά ερευνητική δημοσιογραφία δεν το αποκάλυψε. Καμιά ελληνική εισαγγελία δεν το ερεύνησε. Καμιά αντιπολίτευση δεν το ξεσκέπασε. Και φυσικά κανένα επιτελικό κράτος και κανένας υπουργός δεν το σταμάτησε. Αντιθέτως άλλαζε τους διοικητές και τους υπαλλήλους αν επενέβαιναν για να το σταματήσουν.  Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει η μεν Ελλάδα τη λυπητερή, η δε κυβέρνηση το πολιτικό κόστος.

● Υπάρχει ένας κόσμος που ψήφισε  3 φορές ΝΔ, δηλαδή Μητσοτάκη όχι γιατί είναι δεξιός ή νεοδεξιός όπως τον αποκαλούν οι Συριζοδημαροπασόκοι. Αλλά για να γλυτώσει τη χώρα από την καταστροφή. Από τα χέρια του Αλέξη και της παρέας του. Αλλά και να μην την παραδώσει σε ανθρώπους άσχετους ή επικίνδυνους. Που επιδιώκουν να επαναφέρουν την ίδια παρέα της καταστροφής στα πράγματα. Αρκεί να δηλώνει αριστερή και προοδευτική. Σε αυτούς που άκριτα δηλώνουν ότι αν χρειαστεί θα συγκυβερνήσουν με τον Γιάνη, τη Ζωή, το Σωκράτη και τα υπόλοιπα παιδιά.  Ο κόσμος αυτός όμως έχει και κάποιες απαιτήσεις. Τουλάχιστον να μην τον δουλεύουν. Και να μην παίζουν τη χώρα στα ζάρια. Και να την εξυγιάνουν στοιχειωδώς. Και να την αναπτύξουν υγιώς. Και κυρίως να μην επιβραβεύουν τα λαμόγια όταν η υπόλοιπη κοινωνία ζορίζεται για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.  

● Υποτίθεται ότι μπήκαμε σε μια νέα εποχή στην οποία το άκρατο πελατειακό κράτος είναι απομεινάρι του παρελθόντος. Διότι αυτό και οι υπηρέτες του πολιτικοί μας οδήγησαν στη χρεωκοπία. Και υποτίθεται ότι πάθαμε και μάθαμε.   Πως και γίνεται και το έχουμε ακόμα μέσα μας; Όταν συζητάμε σοβαρά για αξιολόγηση και άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο; Πόσο υποκριτική είναι αυτή η συζήτηση όταν στο βάθος δούλευε το κόλπο του ΟΠΕΚΕΠΕ; Και τώρα θα εξυγιανθεί και καλά  επειδή μας έπιασαν στα πράσα; Τι το εμποδίζει να στηθεί ξανά υπό νέα διεύθυνση απλώς πιο προσεκτικά ώστε το κόλπο να γίνεται κάτω  από τα ραντάρ; Αφού οι αυτουργοί δηλώνουν αθώοι και ανήξεροι; Και ποιος θα πληρώσει τα 415 εκ ευρώ;  Οι φορολογούμενοι πολίτες; Η κοινωνία; Είναι αυτό δικαιοσύνη; Είναι εκσυγχρονισμός; Αναλογίζομαι τις πολιτικές συνέπειες . Μήπως εκεί στη ΝΔ στρώνετε χωρίς τη θέλησή σας το χαλί για την επιστροφή του Αλέξη ως εξυγιαντή;

Τραγούδι της ημέρας Μadonna και La Isla Bonita.

  

Δελτίο (δώσμου και μένα μπάρμπα) καιρού  28/6/2025

Τελικά επιτρέπονται ή όχι οι παρακολουθήσεις τις ΕΥΠ σε πολιτικούς; Πρέπει να γίνονται ή όχι; Ή οι παίκτες είναι συνταγματικά υπεράνω πάσης υποψίας;  Τελικά ο κυβερνητισμός είναι μεγάλη αμαρτία. Σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι είσαι αλώβητος και δεν κρατάς μια πισινή. Δηλαδή αυτό το παρτάκι (παρτάρα) που είχε στηθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ήξεραν χιλιάδες παίκτες δεν θα έφτανε ποτέ στα αυτιά των κουτόφραγκων που διαχειρίζονταν τις επιδοτήσεις; Όταν μάλιστα την ίδια μηχανή δούλευε όλη η ΕΕ. Ή δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα οι υπουργάρες που ήταν κατά το νόμο υπεύθυνες; Αν συνέβη κάτι τέτοιο είναι ανίκανοι. Αλλά δεν είναι ούτε συνέβη. Δύσκολα θα πείσουν ακόμα και τον πιο αλαφροΐσκιωτο ότι δεν είχαν ακούσει τίποτα για το πάρτι. Και τι έκαναν για να το σταματήσουν;

● Αλλά και το επιτελικό κράτος φάνηκε σαν να μην ήξερε τίποτα και το έμαθε μόνο όταν μπουκάρανε οι ευρωπαίοι εισαγγελείς. Τότε τι επιτελικό κράτος είναι; Όταν δεν γνωρίζει η μία χείρα τι ποιεί η άλλη. Δεξιά ή αριστερή δεν ξέρω. Μάλλον και οι δύο δεξιές, έστω κεντροδεξιές. Γιατί είναι εξοργιστικό αν  ήξερε αλλά το άφηνε να παίζει ξέγνοιαστο. Κάπου διάβασα ότι υπήρχε και ιδιωτική εταιρεία που έλυνε και έδενε εντός του υπουργείου επί του θέματος Όταν κάποιοι απλοί πολίτες και δημοσιογράφοι γράφουν ότι το κράτος θέλει μάζεμα και συνεχή πραγματικό έλεγχο, όχι μουσαντένιο και αξιολόγηση καθημερινά δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες. Αλλά γνωρίζουν, όπως και όλη η κοινωνία, την παθολογία που επικρατεί. Για τα παντός είδους μαγαζιά που είναι στημένα παντού και απομυζούν δημόσιο ή κοινοτικό χρήμα. Ή αξιώνουν ισχύ διαχειριζόμενα το εν λόγω χρήμα. Τι να πιάσουμε; Πολεοδομίες ή εφορίες; Νοσοκομεία ή δημόσια έργα; Μήπως προμήθειες ιατρικού υλικού ή συνταγογραφήσεις;

● Αποτέλεσμα; Η χώρα είναι έτοιμη να βυθιστεί και πάλι σε μια νέα πολιτική κρίση. Με αιτία μια διαχρονική και διαπαραταξιακή λαμογιά προς όφελος χιλιάδων πολιτών που έσκασε όμως στα χέρια της ΝΔ. Και τώρα δεν είναι ευθύνη της υπερβολικής αντιπολίτευσης, δεν αφορά χαμένα βαγόνια και ξυλόλια, δεν είναι γελοία συνομωσία, αλλά κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων. Για να το πω σεμνά. Έγινε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις με τη διάλυση του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή και ζητήθηκαν και παραιτήσεις υπουργών.  Συνεπώς στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Ο κυβερνητισμός είναι το πρόβλημα. Μήπως να σας θυμίσω τη 2η κυβέρνηση Σημίτη; Μια από τις καλύτερες κυβερνήσεις που είχαμε ποτέ και πιο ήταν το τέλος της; Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να περάσεις και από το ταμείο και να πληρώσεις το πολιτικό κόστος.

Τραγούδι της ημέρας La Colegiala και Gary Low.  Eίχα μια φίλη την εποχή εκείνη (μέσα του 80)  και πηγαίναμε σε disco και τα χορεύαμε αυτά και δίναμε παράσταση. Η disco Οινόη στην Αίγινα ήταν η αγαπημένη μας. Για να μην νομίζετε κύριε Άγη ότι μόνο εσείς ήσασταν καρεκλάς. Η πλάκα είναι απαραίτητη όταν το κλίμα γίνεται ζοφερό. Εσείς που τα ψάχνετε μήπως έπαιρναν επιδότηση και για εκτροφή γλάρων και παραγωγή γλαρόσουπας;    

   

 Δελτίο (βδελυρού) καιρού 27/6/2025

Έστω και αργά κατάλαβαν τόσο  η ελληνική όσο και η Ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία τι παίζεται με την παράνομη μετανάστευση στη Μεσόγειο. Ποιος είναι ο ρόλος της Λιβύης και της Τουρκίας υπό την καθοδήγηση του ρωσικού παράγοντα. Και φυσικά διαφόρων  ΜΚΟ και πολιτικών σχημάτων που την υποστηρίζουν. Είναι εντυπωσιακό πως η πολιτική ορθότητα και το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα των προοδευτικών και αριστερών  μπορούν να κυριαρχούν επί αστικών κυβερνήσεων και να παίζουν με την ασφάλεια χωρών και ολόκληρης της ΕΕ. Το πιο χαρακτηριστικό σε αυτήν την πολύχρονη και πολυδαίδαλη ιστορία είναι ότι ποτέ μα ποτέ κανείς δεν έμαθε ποιοι είναι οι λεγόμενοι διακινητές. Που σημαίνει ότι είναι υπεράνω κάθε νόμου και κράτους.

● Και λόγω των δέκα χρόνων κομμάτια από το ΟΧΙ αλλά και λόγω κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ αναβιώνει η συζήτηση για το τι προσέφερε ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική πολιτική σκηνή από το 1990 μέχρι τις μέρες μας. Μόνο κακά και θλιβερά πράγματα με αποκορύφωμα την απόπειρα εξόδου από το ευρώ. Ο ΣΥΝ φαλκίδευσε  όλες τις αξίες της ανανεωτικής αριστεράς, πάντρεψε την «ανανέωση» με τον λούμπεν αναρχοαριστερισμό και νομιμοποίησε την πολιτική βία και τον μπαχαλακισμό. Έργο άεργων ταβλαδόρων και επαγγελματιών ροζέ επαναστατών. Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του εμφανίστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης  της 17 Νοέμβρη, ενώ ακόμα υποστηρίζουν τον «φαρμακοχέρη» σε κάθε ευκαιρία. Και με αυτές τις πολιτικές αρετές έφτασε μέχρι την εξουσία και αποπειράθηκε ενσυνείδητα να καταστρέψει την Ελλάδα. Αλλά φοβήθηκε για την τύχη των ηγετών του. Διότι η κοινωνία είχε εκπαιδευτεί τόσα χρόνια από το βδελυρό αστικό πολιτικό σύστημα να αποθεώσει ακόμα και αυτούς τους τύπους. Ο σιχαμένος λαϊκισμός δεν έχει χρώμα. Τον βλέπετε ακόμα ζωντανό και στις δημοσκοπήσεις.

● Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σκάνδαλο της κυβέρνησης. Μπορεί να είναι διαχρονικό αλλά στα δικά της χέρια έσκασε και κυβερνάει 6 χρόνια. Το ήξερε αλλά δεν έκανε τίποτα για να το σταματήσει και τώρα που επενέβησαν οι ευρωπαίοι εισαγγελείς ποίησε την ανάγκη φιλοτιμία και δήθεν τον διέλυσε. Μεταφέροντας όλη τη δομή του ακέραια στο υπουργείο οικονομικών. Έτοιμη για νέες περιπέτειες.  Φυσικά και η δικαιοσύνη θα δείξει τις όποιες ποινικές ευθύνες υπουργών, διοικητών κλπ. Αλλά οι πολιτικές ευθύνες έχουν καταγραφεί και είναι αγκάθι στα πλευρά της. Φυσικά και κανένας αντιπολιτευόμενος δεν το σηκώνει ιδιαίτερα αφού όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Ψηφοφόροι όλων έκλεβαν τους κουτόφραγκους. Φυσικά τα σπασμένα τα πληρώνουμε όλοι. Περιμένουμε να δούμε την πολιτική αντίδραση της κυβέρνησης. Θα τολμήσει να πει τα πράγματα με το όνομά τους; Αναμένουμε μόλις μελετήσει τα δεδομένα.

Τραγούδι της ημέρας Stayin’ Alive και Bee Gees. Τι χρόνια και εκείνα……     

 

 Δελτίο (Νothing gonna stop us) καιρού 26/6/2025

Έχουν δίκιο να φωνάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ για το 2,9%. Αλλά γιατί; Μα διότι με τέτοια νούμερα, που λίγο πολύ θα δώσουν και οι άλλες εταιρίες, θα την κάνουν οι συριζοπασόκοι πίσω για το ΠΑΣΟΚ. Σιγά μην κωλώσουν οι «πηγαινελάδες». Kαι θα πουν τα γλυκούλια μου «Γύρισα στο σπίτι μου». Ήδη επιστρέφει διάβασα η Νίνα. Οι προοδευτικοί αυτοί πολιτικοί πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός ανέβαινε και έγιναν και βουλευτές. Τώρα που αυτός κατεβαίνει επιστρέφουν στο παλιό μαγαζί για να ξαναγίνουν. Βουλευτές. Πάντα προοδευτικοί θα είναι. Και μαζί τους και χιλιάδες  πρόβατα που ψηφίζουν. Και φυσικά θα τους καλοδεχτούν.  Ενισχύουν την αριστερή φινέτσα του πράσινου. Πάνε εκείνες οι εποχές που οι δημοσκόποι μετρούσαν 40% για τη ΝΔ και έδιναν 30% για να μην τους επιτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (και καλά….) Και περίμεναν  οι δημαροσυριζοπασόκοι την κυβέρνηση των ηττημένων.  Για να χωθούν μέσα. Nα γλύψουν κόκκαλο. Αλλά ….. Δεν έκατσε.

● Τον Αζέρο και τα μάτια σας. Και σας ρε τι σας νοιάζει που ο άνθρωπος ήθελε να φωτογραφίζει τη Σούδα. Αζέρος είναι και μιλάει μόνο ρωσικά και τουρκικά. Τι θέλατε να φωτογραφίζει, περιστέρια ή γατόψαρα; Αλλά το κίνημα είναι απασχολημένο με τους δοκιμαζόμενους μουλάδες και χαμασίτες και έχει αφήσει τον σύντροφο στην τύχη του. Ούτε μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ούτε μια πορεία, μια αζέρικη σημαία στην Επίδαυρο, κάτι που να δείχνει ότι ο Αζέρος δεν είναι μόνος του. Η χουντακούλη ούτε τους καλλιτέχνες φωτογράφους δεν αφήνει ελεύθερους να εκφραστούν.

● Πέταξαν κόκκινη μπογιά στα γραφεία της Ισραηλίτικης Κοινότητας Ιωαννίνων. Που είναι η είδηση; Σιγά μην γλύτωνε. Αφού το Ισραήλ βομβαρδίζει τους Μουλάδες και τους χαλάει τα πυρηνικά. Που θα μας τα έριχναν παρέα με τους Ρώσους, να πέσει ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός, να γίνουν όλα πάλι αριστερά και συνειδητά , σοσιαλιστικά και φουλ προοδευτικά βρε αδερφέ. Εξάλλου είπαμε και το άλλο ωραίο. Καλύτερα στα Κατεχόμενα παρά στην Ομάδα της Αλήθειας. Πρόοδος ρε και σοσιαλισμός.

Τραγούδι της ημέρας Νothing gonna stop us now και Starship. Έπος ρομαντικό πλην όμως και επαναστατικό. Κανείς δεν μας σταματά στο δρόμο για το σοσιαλισμό.  

 

 Δελτίο (ρε τον Τραμπ) καιρού 25/6/2025

● Τελικά με 6 βόμβες ο πορτοκαλής την καθάρισε τη δουλειά. Μαζεύτηκαν οι μουλάδες γιατί κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει έριξαν και κάτι μπαταριές για την τιμή των όπλων του προφήτη και ησύχασαν. Προς το παρόν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ησυχάζουν ποτέ. Ο μεγάλος στόχος, ο σκοπός της ύπαρξής τους είναι αρχικά η διάλυση του Ισραήλ και στο βάθος ο αφανισμός των απίστων. Θα επανέλθουν. Εκτός αν δεν προλάβουν και τους αλλάξει κάποια ηπιότερη φράξια. Για ανατροπή του καθεστώτος, δύσκολο. Γι αυτό η Αριστερά τους αγαπάει. Έχουν την ίδια δομή και τον ίδιο φραξιονισμό με τα κομμουνιστικά κόμματα. Και την ίδια αδελφοκτόνα μανία.

● Ναι ξέρω ο φασίστας ο Ντόναλντ δεν πήρε την άδεια του Κογκρέσου, παραβίασε τους διεθνείς κανόνες, δεν ενημέρωσε τον ΟΗΕ και την Ούρσουλα, δεν ρώτησε τον Πούτιν, ούτε και το Μήτσο τον Κουτσούμπα, αλλά τη δουλειά την έκανε. Και να μην το διέλυσε τελείως το μαγαζί, μια σοβαρή ζημιά την έκανε. Στο πυρηνικό πρόγραμμα. Καταλαβαίνω τη λύπη, τον νταλγκά, την απογοήτευση των της προόδου αλλά ο τύπος έκανε δουλίτσα . Αυτός ο φασίστας, ο εξαποδώ, ο αλλοπρόσαλλος. Δεν είναι όλα πάντα άσπρο  - μαύρο. Υπάρχει και το πορτοκαλί.  Σιχαμερός είναι αλλά σάμπως οι άλλοι είναι λιγότερο σιχαμένοι; Μεταξύ δύο σιχαμάρων προτιμώ τη λιγότερο επικίνδυνη. Ελάτε τώρα οι πολιτικά ορθοί να μου την πέσετε.

Σημαντική μέρα η χτεσινή καθότι οι Βρυξέλλες και η κ. Ούρσουλα κατάλαβαν ότι η Λιβύη παίζει παιχνίδια με το μεταναστευτικό. Ενώ η Τουρκία δεν έπαιζε. Ούτε η Αίγυπτος. Και έχουν αυξηθεί οι ροές  προς την Γαύδο. Ότι όοοοοολο το μεταναστευτικό καθοδηγείται και κατευθύνεται από κάποιο κέντρο της Ανατολής ή και της Δύσης δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους. Και τσίμπησε και ο δικός μας και θα στείλει το στόλο στα ανοικτά της Λιβύης. Να κάνει τι ακριβώς δεν κατάλαβα. Push Back; Θα μας κρεμάσουν στα ευρωπαϊκά μανταλάκια.    Άσε που θα γίνουν μπαλαλάδες διότι τα ευρωπαϊκά «γραφεία μετανάστευσης» θα στείλουν δικά τους πλοία με ακτιβιστές και θα αρχίσουν οι  κόντρες. Όποιος πάει κόντρα στο δουλεμπόριο μπαίνει στο στόχαστρο. Στοιχειώδες.  

Τραγούδι της ημέρας Βig in Japan  και Alphaville. Ύμνος καρεκλέ. Για τον κ. Άγη. Αφιερωμένο.

 

 Δελτίο (πήραν φωτιά τα μπατζάκια μας) καιρού 23/6/2025

Στη Χίο τα πράγματα είναι σοβαρά. Κάποιοι έχουν βαλθεί να κάψουν το όμορφο αυτό ακριτικό νησί μας. Δηλαδή, ακόμα και οι αρχές μιλάνε για απόπειρα εμπρησμού όχι των δασών αλλά των πόλεων. Καίγονται περιαστικά άλση. Συνήθως για τις αρχές τις φωτιές τις βάζει η κλιματική αλλαγή. Είναι αυταναφλέξεις. Το γνωστό αριστερούλι και άκρως οικολογικό αφήγημα για να μην μπλέκουμε με θεωρίες συνομωσίας, πράκτορες, κακούς ανθρώπους, ανεύθυνους, παλαβούς και άλλα συναφή επαγγέλματα.  Και όλες οι φωτιές να τελειώνουνε σαν γάμος. Με τη χώρα γκαστρωμένη.

Μας εγκαλούν διάφοροι φίλοι και εχθροί ότι σπεύσαμε να επικροτήσουμε τον Τράμπα για τις μπόμπες στα πυρηνικά του ΙΡΑΝ. Ως φίλοι της ειρήνης μακριά από μας οι πόλεμοι. Είμαστε κατά των πολέμων λόγω αρχών. Η μουσική μας αρέσει, οι βόλτες, οι κουβέντες και η δουλειά μας. Και βέβαια η πολιτικολογία. Αλλά ο κόσμος είναι ζόρικος και μεις ασθενικοί. Στην περίπτωση αυτή αν πρέπει να πάρουμε θέση θα πάρουμε κατά του μεγαλύτερου κακού. Και στη φάση αυτή ο Τραμπ δεν είναι το χειρότερο αλλά οι Μουλάδες, οι Χαμάδες και τα παντός είδους δολοφονικά ισλαμικά παρακλάδια. Που γουστάρουν να χύνουν αίμα απίστων. Και μεις είμαστε άπιστοι γενικώς.

● Ούτε με τις θρησκείες έχουμε πρόβλημα ούτε με τον Μωάμεθ. Ανεξίθρησκοι είμαστε. Πολλοί από μας και άθεοι. Και γούστο μας. Αλλά στον θρησκευτικό φανατισμό του ισλαμικού φονταμενταλισμού  είναι αυτονόητο ότι θα στεκόμαστε απέναντι. Με τον εξευτελισμό και την καταπίεση της γυναίκας και τον εξανδραποδισμό των gay είμαστε πολύ απέναντι.  Για ανθρώπινους και πολιτισμικούς λόγους. Τώρα αν κάποιοι γουστάρετε μπούργκα τι να πω. Φορέστε και βγείτε έξω. Πλάκα θάχει. Θα σας συμπαρασταθούμε. Αν νομίζετε ότι το ΙΡΑΝ είναι η Κούβα της Ανατολής και από εκεί θα αρχίσει το ξήλωμα του καπιταλισμού, τι να κάνουμε θα το αντέξουμε. Τώρα αν κάποιοι μισείτε τόσο πολύ την Ευρώπη, τη Δύση, την Ελλάδα, την χριστιανική θρησκεία, τον εαυτό σας και θα θέλατε να τις πλακώσουν στα πυρηνικά οι αγιατολάδες τι να πω. Να πάτε να κοιταχτείτε. Η ψυχιατρική έχει προοδεύσει. Υπάρχουν δομές που κάνουν θαύματα.  

Τραγούδι της ημέρας Gloria Gaynor και Ι will survive. Ελπίζω δηλαδή.  

 

 

Δελτίο (touch me now) καιρού 22/6/2025

Και δεν του το είχα του πορτοκαλή. Αλλά ο Τραμπ τις έριξε τις μπόμπες του αθόρυβα και καθαρά και το πυρηνικό πρόγραμμα των μουλάδων πήρε τέλος με συνοπτικές διαδικασίες. Ο ελεύθερος κόσμος μπορεί να κοιμάται πιο ήσυχος. Ας ελπίσουμε ότι οι Πέρσες θα σταματήσουν να τροφοδοτούν τη διεθνή τρομοκρατία και τα πράγματα θα ησυχάσουν κάπως. Αν και το θρησκευτικό στοιχείο του μίσους είναι δύσκολο να καταλαγιάσει. Αναμένονται αντιαμερικανικές διαδηλώσεις των απανταχού ισλαμολάγνων. Στην Ελλάδα πρέπει να έχει πέσει μεγάλη θλίψη.

● Μας την είπε ο οπλαρχηγός Χαφτάρ, μας γύρισε την πλάτη ένας φίλος της Ελλάδας, διαβάζω στον αντιπολιτευόμενο τύπο και γελάω. Τον αναφέρουν μάλιστα και ως στρατάρχη για να φαίνεται ότι ο τύπος είναι κάτι σημαντικό. Και ζητάνε πολεμικά συμβούλια και να ενημερώσει η κυβέρνηση τους πολιτικούς αρχηγούς και να συνεδριάσει η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής. Μόνο προανακριτική δεν ζητάνε. Φυσικό είναι ο Χαφτάρ να συμμαχεί με την Τουρκία και να εκδηλώνεται ειδικά σε μια εποχή που ο ισλαμικός φονταμενταλισμός περνάει δύσκολα λόγω της αντεπίθεσης του Ισραήλ. Θα τους περάσει. Ειδικά μετά τις μπόμπες που φάγανε στο κεφάλι. Ότι ο Ερντογάν θα κάνει μαγκιές είναι αυτονόητο. Υπέστη μεγάλη ήττα στην Περσία.

Εσωστρέφεια και πάλι στο ΠΑΣΟΚ διαβάζω λόγω δηλώσεων του Ν. Χριστουδουλάκη περί μνημονίων. Ησυχάστε ρε παιδιά και τι έγινε; Τι είναι ο σ. Νίκος;  Προφανώς και θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τα μνημόνια αν οι δύο αχθοφόροι μεγάλων ονομάτων που προηγήθηκαν στο τιμόνι της χώρας είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν δηλαδή ο Κωστάκης δεν απογείωνε το δανεισμό και τη σπατάλη του κράτους στη στρατόσφαιρα και αν ο Γιωργάκης ο  και «λεφτά υπάρχουν» έπαιρνε κάποια δραστικά μέτρα πριν φτάσουμε στο σημείο μη επιστροφής. Αν και η κατάστασή μας μάλλον ήταν ανίατος. Βλέπετε όμως ότι για την πολιτεία αυτών οι σημερινές ηγεσίες των κομμάτων τους δεν ομιλούν. Περασμένα ξεχασμένα μας λένε με τον τρόπο τους. Καμία έρευνα έστω και επιστημονική για το τι και πως προηγήθηκε. Αλλά τι να πουν; Ότι οι βασιλιάδες ήταν γυμνοί; Απλώς να προσέχουμε. Και να αποφεύγουμε τους λαϊκιστές.

Τραγούδι της ημέρας Τοuch me now και Samantha Fox. Ι want your body…. Υποσχέθηκα ντισκοπάρτι 70-80

 

 Δελτίο (ψυχογραφικού) καιρού 21/6/2025

● Ε ρε τι θα γινόταν αν ο δικηγόρος του βιαστή ήταν ένα στέλεχος της ΝΔ και μάλιστα γένους θηλυκού. Ούτε στέλεχος, απλό μέλος. Ούτε μέλος, απλή ψηφοφόρος. Και είχε ακολουθήσει μια αντίστοιχη τακτική. Θα είχε αναγκαστεί να μεταναστεύσει. Θα την είχαν ξεσκίσει, Ποιοι; Μα οι προοδευτικάριοι. Κάθε απόχρωσης και τάσης. Γιατί όλα αυτά τα φεμινό και δικαιωματικά είναι πάντα περασμένα από τον ηθμό της προοδευτικότητας, δηλαδή της πολιτικής ένταξης. Και σήμερα οι κακοί  είναι οι κυβερνητικοί και οι φίλοι τους. Και όλοι οι άλλοι από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά είναι οι καλοί με τους οποίους πρέπει να συμμαχούν για να ρίξουν τον Μητσοτάκη. Ε ρε ένα κόλλημα οι τύποι….

● Ο «προοδευτικός» και δήθεν εναλλακτικός κόσμος τα τελευταία χρόνια γουστάρει βία και βίαιους εχθροπαθείς τύπους και τύπισσες που υπόσχονται φασαρίες γενικώς. Αν είναι και καταστροφές ακόμα καλύτερα. Δεν τους νοιάζει αν καταστραφούν και οι ίδιοι. Αρκεί να πάθει ζημιά η χώρα.  Σήμερα συνώνυμο της προόδου στην Ελλάδα είναι η φασαρία.. Και αρχηγός όποιος κάνει την περισσότερη. Πάντα με την υπόσχεση να τους βάλει όλους φυλακή με λαϊκά δικαστήρια, να ανατρέψει την κακιά  αστική δημοκρατία, να συγκρουστεί με τους παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας, να τα βρει με Πούτινους, Ερντογάνηδες και Αγιατολάδες, να ανοίξει τα σύνορα για να έρθουν και άλλοι «προοδευτικοί» από την Ανατολή.  Να γίνει γενικώς μπάχαλο. Γι αυτό το rebranding του Τσίπρα δεν έχει καμία τύχη. Με προφίλ Harvard και δημοκρατικό καπιταλισμό που πας ρε φίλε; Στη χώρα των άγριων πλην όμως προοδευτικών ενστίκτων.

● Και η αγάπη για τους κακούς παντός είδους μεταφράζεται και σε μίσος όχι για τους καλούς κατ’ ανάγκη αλλά για τους αντιπάλους των κακών. Ο αντισημιτισμός πηγάζει από την αραβοϊσραηλινή διένεξη πρωτίστως. Ποιος κοντράρει τους Αγιατολάδες και τους εμποδίζει να καταστρέψουν τον δυτικό κόσμο. Το Ισραήλ. Αυτοί θα στέκονται εναντίον του. Ειδικά τώρα που δεν τους αφήνουν να φτιάξουν πυρηνική βόμβα. Και αν δείχνουν ακόμα ανοχή στον Τραμπ είναι γιατί δήλωσε ότι οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή δεν είναι δικοί του και δεν ανακατεύεται. Έτσι και μπει στο παιχνίδι εναντίον του ΙΡΑΝ θα αρχίσουν και πάλι οι πορείες στην πρεσβεία και τα «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών». Εξάλλου η περίπτωση της Ουκρανίας είναι πρόσφατη. Πως όλος αυτός ο ευαίσθητος και προοδευτικός δήθεν κόσμος ταυτίστηκε με τον Πούτιν; Δεν είπε κουβέντα για τις σφαγές στην Ουκρανία; Αυτός ο «χώρος» είναι ότι πιο υποκριτικό και αντιφατικό γέννησε η πολιτική στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο Μπλιαχ.

Αλλάζουμε μουσικό κλίμα λόγω της ζέστης. Μια και υποσχέθηκα και λίγο καρεκλάδικη μουσική. Lost in the night λοιπόν. Γιατί είμαστε χαμένοι στη νύχτα των άλλων.  

  

Δελτίο (ράστα) καιρού 20/6/2025

● Λέγαμε ότι θα τελειώσει το σόου γύρω από τα Τέμπη, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι επιμένουν να το κρατάνε στην επικαιρότητα. Είναι βλέπετε το άγιο δισκοπότηρο της αντιπολίτευσης, το μόνο όπλο που απέμεινε για να φθείρουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Μητσοτάκη. Λάθος τους. Η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχουν προβλήματα και αυτά για να αναδειχθούν απαιτείται επιστροφή στην πραγματική πολιτική. Οι δοξασίες δεν οδηγούν πουθενά. Εύκολα καταρρίπτονται και αναδεικνύουν πολιτική φτώχια, έλλειψη επιχειρημάτων αλλά και προτάσεων. Κάποιοι έστω και αργά το κατάλαβαν και αυτό είναι θετικό. Γιατί είδαν τις δημοσκοπήσεις. Αναμένουμε την επιστροφή στην πραγματικότητα.  Για το καλό όλων.

● Την αποστολή για την επιστροφή στην πολιτική θα πρέπει να την αναλάβει η κυβέρνηση. Αυτή πρέπει να αλλάξει την ατζέντα, αυτή πρέπει να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις και να στρέψει την προσοχή του κόσμου στην ουσία των προβλημάτων και των προτεινόμενων λύσεων. Και αυτή πρέπει να παρασύρει και την αντιπολίτευση στην ουσία.  Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι ένα αγκάθι που έστω και έμμεσα μας αφορά αλλά δεν  θα τελειώσει γρήγορα. Και τέλος πάντων δεν είναι δικαιολογία για να κυνηγάμε την ουρά μας. Ούτε οι δήθεν αναμενόμενες σημαντικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ πείθουν κανέναν. Μια ζωή η ίδια πλάκα με τη ΔΕΘ . Ένα κακόγουστο και φτηνό επικοινωνιακό παραμύθι. Και πέρσι έγινε εξαγγελία για ανάπτυξη και πολλπλασιασμό των θερμοκηπίων στην αγροτική πολιτική. Που είναι, την είδε κανείς; Σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ όμως είδαμε.  Και θα πληρώσουμε ακριβά.

● Και λίγη ιστορία. Οι ρασταφάρι  της Τζαμάικα θεωρούσαν τον Χαϊλέ Σελασιέ ως τον βασιλιά τους που κάποια στιγμή θα μάζευε στην Αφρική όλα τα σκλαβωμένα παιδιά της που είχαν σκορπίσει σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Και γι αυτό τον είχαν λατρέψει ως θεό. Ήταν εξάλλου ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας, της μοναδικής χώρας της Αφρικής, που δεν είχε κατακτηθεί από αποικιοκράτες. Από το 1920 υπήρξε στη Τζαμάικα μια προφητεία ότι αυτός θα τους απελευθερώσει. Και γι αυτό κάποιοι τα μάζευαν και πήγαιναν στην Αιθιοπία. Ο Χαϊλέ τα χρειάστηκε γιατί οι Τζαμαϊκανοί δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά, άσε που κυκλοφορούσαν πιωμένοι όλη μέρα. Έτσι αποφάσισε να επισκεφθεί το Κίνγκστον για να τους πείσει ότι δεν είναι αυτός ο βασιλιάς της προφητείας. Όταν έφθασε, το αεροπλάνο του ήταν αδύνατο να προσγειωθεί γιατί 100.000 ρασταφάρι είχαν καταλάβει ακόμα και τους διαδρόμους προσγείωσης. Όταν με τα πολλά πάτησε στη γη και ενώ ο καιρός ήταν βροχερός βγήκε ξαφνικά ήλιος . Οι πιστοί το θεώρησαν θαύμα. Εκεί μάσησε, συγκινήθηκε, δάκρυσε. Ήταν 21 Απριλίου του 1966. Ο πιο διάσημος πιστός ρασταφάρι ήταν ο Bob Marley.   

Μama Africa  λοιπόν για σήμερα!

 

 Δελτίο (κάποιος επιτέλους τα είπε) καιρού 19/6/2025

Επιτέλους κάποιος τα είπε στη Ζωή. Και ήταν ο υπουργός Γιώργος Φλωρίδης. Γνωστά πράγματα είπε δηλαδή ο φίλος μας αλλά όταν λέγονται από το βήμα τη Βουλής έχουν  άλλη επικοινωνιακή αξία. Μια από τις μεγαλύτερες μαϊμουδιές στην ελληνική πολιτική σκηνή ήταν και είναι η δήθεν υποστήριξη των αριστεριστών παντός είδους προς τη γυναίκα και μάλιστα την καταπιεσμένη και κακοποιημένη γυναίκα. Μεγαλύτερο πολιτικό παραμύθι δεν υπάρχει. Γι αυτό και  δεν βγάζουν άχνα απέναντι στο Ισλάμ επί αυτού του θέματος. Όποιος ξέρει το χώρο με καταλαβαίνει καλά. Ένας ακόμα φερετζές στη βαρβαρότητα.

  Πράγματι το Ισραήλ ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Και λόγω της ενδοϊσλαμικής κόντρας οι πέριξ πλην όμως σουνίτες, ισλαμιστές κάνουν το παπί για τις επιθέσεις στο σιιτικό ΙΡΑΝ. Ωστόσο οι αγιατολάδες έχουν στενές σχέσεις με Ρωσία, Κίνα και Τουρκία. Και είναι κομμάτι δύσκολο να επιτρέψουν όλοι αυτοί την πτώση του καθεστώτος και τη μετατροπή του σε ισλαμική «δημοκρατία». Καθότι κάνουν μπίζνες με τους τύπους. Ένα μέρος του λαού του Ιράν, κυρίως οι νέοι και οι γυναίκες,  προφανώς και το θέλει αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Είναι μεγάλο ρήγμα στον μουσουλμανικό κόσμο να συμβεί κάτι τέτοιο και δεν θα το επιτρέψουν εύκολα. Θα δούμε.  

● Το επίδικο για τους εχθροκυριάκους είναι να βρεθεί κάποιος να κόψει από τον Μητσοτάκη την αυτοδυναμία. Όλα τα άλλα είναι απλώς κουβέντες. Και ένα κόμμα Σαμαρά θα μπορούσε θεωρητικά. Αν και το πιθανότερο θα ήταν ότι θα μάζευε από τους υπόλοιπους ακροδεξιούς. Από την άλλη ένα κόμμα Τσίπρα θα έφερνε και πάλι στην επιφάνεια την απειλή, το φόβο και κυρίως την αηδία και θα συσπείρωνε ευρύτερες δυνάμεις γύρω από τον Κυριάκο. Σε ένα τέτοιο κλίμα ένα αμιγώς κεντρώο κόμμα με σοβαρό, εκσυγχρονιστή ηγέτη θα μπορούσε να μπει σφήνα. Αλλά δυστυχώς ο Νικόλας και η παρέα του δεν μπορούν. Μα γιατί; Δεν έχει γιατί. Δεν μπορούν. Κι εσύ βγαίνεις και κάνεις το τρεξιματάκι σου 3-4 χιλιόμετρα και είσαι ωραίος. Μαραθώνιο όμως δεν τρέχεις. Γιατί; Μα γιατί δεν μπορείς.

Τραγούδι της ημέρας Jammin’ και Bob Marley

 

 Δελτίο (ρωσοφύλακα) καιρού 18/6/2025

● Διακομματική σύναξη πατριδέμπορων και ρωσοφυλάκων. Στο πολεμικό και καλά ότι είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Και μετά λέμε ότι στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν μπορούν να ομονοήσουν σε τίποτα. Και όμως. Η κοινή αγάπη για τον Πούτιν τους ενώνει. Ρε κάτι πραγματάκια που γίνονται και δεν τα παίρνουμε χαμπάρι. Μαριονέτες. Τελικά δεν μπόρεσαν να τον ρίξουν οι νυν και κλήθηκαν στα όπλα οι τέως. Διακομματικά.

● Το 56% των συμπολιτών μας δηλώνει σε μια δημοσκόπηση ότι στις επόμενες εκλογές θα ρίξει ψήφο διαμαρτυρίας. Δηλαδή θα ψηφίσει διάφορα δεξιά και αριστερά φρικιά; Με στόχο να μην σχηματιστεί κυβέρνηση και να μπούμε σε περίοδο περιπέτειας. Σωστοί οι συμπολίτες. ¨Όχι θα κάτσουν να σκάσουν. Προτιμούν να ανατιναχτούν μετά των αλλοφύλων έτσι για να κάνουν το κομμάτι τους. Να εκδικηθούν το πολιτικό σύστημα που τους αδίκησε και δεν τους δίνει βασικό μισθό 3500 ευρώ.

● Όταν σας γράφω ότι το 62% του ΌΧΙ είναι ακόμα εδώ με θεωρείτε υπερβολικό. Να μην σας πω ότι έχει αυγατίσει. Απλώς δεν έχει ενιαία έκφραση, δεν βρίσκει έναν στιβαρό πολιτικό να το εκπροσωπήσει. Δεν θέλει γυναίκα, άντρα θέλει για ευνόητους λόγους. Η Ελλάδα είναι ακόμα πατριαρχική χώρα. Και όσοι μανατζάρουν τον τέως  Αλέξη αυτό έχουν υπόψη τους. Ψάχτηκαν δεξιά και αριστερά, μέχρι το Στέφανο δοκίμασαν, και επέστρεψαν στον καταληψία.  Μήπως και χάψουν οι πλεμπέοι την ξαναζεσταμένη μερίδα. Αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί ο Άλεξ τους πρόδωσε. Δεν τους κατέστρεψε ολοσχερώς. Δεν τον φοβούνται πλέον. Τους λέει και κάτι για δημοκρατικό καπιταλισμό και τους ξενερώνει. Η μισή και βάλε Ελλάδα σήμερα αναζητά έναν Πούτιν. Η κάτι ακόμα χειρότερο. ¨Οσο δεν τον βρίσκει μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Τραγούδι της ημέρας Santana  και Samba pa ti. Αν δεν το έχετε καταλάβει η μόνη σταθερή αξία είναι η μουσική μας.


Δελτίο (σύντομου) καιρού 17/6/2025

Γιατί δυτικοί αρσενικοί, θηλυκοί και άλλα φύλα γουστάρουν μουλάδες χαμασίτες και γενικώς σκληρό ισλαμοφασισμό; Διότι γουστάρουν μπούργκα. Τους εξιτάρει βαθιά η γυναίκα – αντικείμενο. Προπατορικό το αμάρτημα.

● Η Ευρώπη εξοπλίζεται απέναντι στην ρωσική αιμοβόρα απειλή. Αναζητεί σοβαρές και θεσμικές λύσεις απέναντι στην ελεύθερη μετανάστευση. Το Ισραήλ εξοντώνει τη Χαμάς και ταυτόχρονα  την πέφτει προληπτικά στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Η Δύση ξυπνάει από το λήθαργο της ευμάρειας. Συνειδητοποιεί ότι μετά την τραμπική μετάλλαξη των ΗΠΑ είναι μόνη της και γυμνή ανάμεσα στους λύκους. Και πρέπει κάτι να κάνει για την ασφάλεια της αλλά και για τον πολιτισμό της. 

● Τόσα χρόνια βεβαρημένοι ασθενείς και οι συγγενείς τους ζούσαν το κρατικό καψόνι με την παραλαβή των ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ.  Επιτέλους τέλος. Βρέθηκε η προφανής λύση, αλλά βρέθηκε. Τόσα χρόνια υποφέρουν οι ελληνικές οικογένειες με το να στέλνουν τα παιδιά τους στη Ρουμανία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ολλανδία κλπ να σπουδάσουν. Επιτέλους θα έχουμε και στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτά για να μην ψάχνετε στις δημοσκοπήσεις την ερμηνεία της κυριαρχίας του Μητσοτάκη. Δίνει λύσεις. Έστω και αργά. Και όσο βελτιώνεται η καθημερινή ζωή οι ανταγωνιστές του εκνευρίζονται και κάνουν λάθη.

  Τραγούδι της ημέρας Ι’d rather go blind   με Βeth Hart και  Joe Bonamassa. Κάτι σαν μυσταγωγία.


Δελτίο (καθυστερημένου) καιρού 16/6/2025

Η ψυχή βγαίνει το χούι δεν βγαίνει λέει μια παροιμία. Και στο ΣΥΡΙΖΑ αντί να κοιτάνε το χάλι τους θέλουν να κρατικοποιήσουν την Εθνική Τράπεζα. Όταν έρθουν πάλι στα πράγματα, δηλαδή ποτέ. Εμ όταν ήταν για σας η θάλασσα γιαούρτι και είχατε τα κουτάλια δεν κάνατε τα κουμάντα σας. Δεν μας καταστρέψατε, κωλώσατε. Θάμασταν τώρα η Κούβα της Μεσογείου «θα πεινάγαμε αλλά θα είχαμε αξιοπρέπεια». Υποθέτω ότι βλέπουν οι ψηφοφόροι τους σε τι τύπους είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους εκεί στη μεγάλη κρίση. Γι αυτό εξάλλου ο τέως μεγάλος αρχηγός τους άρχισε να μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό. Μπας και νομίσουν οι πλεμπέοι τον λύκο για πρόβατο.

● Μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας οι 139.000 ασθενείς που έπρεπε να επισκέπτονται τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ κάθε μήνα για τα φάρμακα μεγάλου κόστους θα τα έχουν σπίτι τους με delivery. Κάλιο αργά παρά ποτέ ρε παικταράδες μου. Αυτό που η αγορά έχει κατακτήσει εδώ και πολλά χρόνια  το γελοιοσοσιαλιστικό κράτος μας το αντιλήφθηκε σήμερα. Ανακάλυψε το σκούτερ δηλαδή και το παπάκι.  Πάλι καλά να λες. Να δουλέψουν και οι ντελιβεράδες. Και να λυτρωθούν οι βεβαρημένοι ασθενείς και οι οικογένειές τους. Να γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα….. Γιατί το κράτος, Κυριάκο μου, αργεί. Ή και δεν έρχεται ποτέ στο ραντεβού με την ιστορία.

● Μην έχετε αγωνίες, αυτή η ιστορία στη Μέση Ανατολή δεν θα τελειώσει ποτέ. Και τα δισέγγονά μας θα ζήσουν ανάλογα ή και χειρότερα σκηνικά. Οι άνθρωποι εκεί έχουν βάλει στόχο της ζωής τους να αλληλοσκοτώνονται χωρίς κανένα σοβαρό λόγο. Απλώς σήμερα βρήκαν ευκαιρία στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι ουσιαστικά χωρίς ηγεσίες, ή ακόμα χειρότερα με ηγεσίες της πλάκας και είπαν Ισραηλινοί και Μουσουλμάνοι να το απογειώσουν. Θα τελειώσει και αυτό θα ησυχάσουν θα επανεξοπλιστούν και θα πάνε στον νιοστό γύρο του θανάτου. Αρκεί κορμιά για σκότωμα να υπάρχουν. Και σπίτια για γκρέμισμα. Μπλιαχ.

Τραγούδι της ημέρας  Jimmy Cliff  και Reggae Night.  Και όποιος δεν τόχει χορέψει να σηκώσει το χέρι του. Υπάρχει κανένας; Ή καμιά;


Δελτίο (μουλάδικου) καιρού 15/6/2025

● Για τη λατρεία της Αριστεράς και των «Προοδευτικών» για καθεστώτα όπως αυτό των Μουλάδων του ΙΡΑΝ σας έχω ξαναγράψει. Είναι το σύνδρομο του Σταλινισμού που βρίσκει διεξόδους από την Πουτινική Ρωσία μέχρι στο φονταμενταλιστικό Ισλάμ. Αρκεί να υπάρχει καταπίεση και βία. Όλα αυτά με τα δικαιώματα της γυναίκας και των παιδιών ή των ομοφυλοφίλων  κλπ είναι απλώς ο φερετζές του ολοκληρωτισμού και ένας τρόπος προσέλκυσης οπαδών στη βάση των ταυτοτήτων. Στη Δύση. Στην Ανατολή όλα είναι καλά.   Η Αριστερά σήμερα παγκοσμίως είναι η πρωτοπορία του αναχρονισμού και της «προοδευτικής» βαρβαρότητας. Και γι αυτό όσοι το είδαμε αυτό από καιρό την κάναμε όχι με ελαφρά αλλά με βαριά βήματα. Και είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί.

● Μεγάλη θλίψη έχει πέσει στις δυνάμεις της προόδου για την επικύρωση από το ΣτΕ του νόμου περί  ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Μεγάλη όμως και η δική μας θλίψη για την κατάντα του ΠΑΣΟΚ που υπερασπίζεται ακόμα τον παράλογο αυτόν κρατισμό με διάφορα «γιαμαμότο» επιχειρήματα. Πως το κατάντησε η ηγεσία του το κόμμα αυτό; Μπορείς άνετα να πουλήσεις σήμερα σοσιαλδημοκρατία και αριστεριλίκι επικαλούμενος ακόμα και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ακόμα και  στην Ελλάδα. Να μιλήσεις για κανόνες και σοβαρή αξιολόγηση.  Αλλά στο ΠΑΣΟΚ η πολιτική κριτική και στόχευση είναι πολλά χρόνια πίσω, σχεδόν στην πρώιμη μεταπολίτευση. Θλίψη. Τυχερός ο Μητσοτσάκης που έχει απέναντι αυτό το ΠΑΣΟΚ.

  Αν η δολοφονία του ζευγαριού που δούλευε στην Ισραηλινή πρεσβεία στο Αμέρικα δεν αφορούσε Ισραηλινούς το φρικτό αυτό γεγονός θα είχε γίνει σημαία των απανταχού προοδευτικών. Σήμερα όμως είναι θαμμένο όσο πιο βαθιά γίνεται. Σαν να μην έγινε. Δεν είναι απλός αντισημιτισμός. Αυτό το επαναλαμβάνω. Είναι η λατρεία του Ισλαμικού μοντέλου. Για τις ζωές των άλλων όμως.  Γιατί θεσμοποιεί μέσω της θρησκείας τη βία και την ανελευθερία. Είναι αναβαθμισμένος σταλινισμός.  Αυτό να το καταλάβετε. Γιατί έχει προεκτάσεις και στην δράση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Γκέγκε;  

Τραγούδι της ημέρας A message to you  Rudy και Specials. To reggae πάρτι συνεχίζεται.

 Δελτίο (εμπόλεμου) καιρού 14/6/2025

● Αν σας ενδιαφέρει η Μέση Εκπαίδευση ένα βασικό που πρέπει να ξέρετε. Αλλά δεν το ξέρετε οι περισσότεροι και φυσικά όσες και όσοι ασχολούνται πολιτικά με το θέμα Παιδεία στην Ελλάδα σήμερα. Στη ΜΕ, εκπαιδευτική πολιτική δεν κάνουν ούτε η Βουλή των Ελλήνων, ούτε το Υπουργείο Παιδείας, ούτε το κόμμα που κυβερνά, ούτε το ΙΕΠ. Κάνουν η ΚΕΓΕ και ειδικότερα οι επιτροπές των αγνώστων θεματοδοτών, αυτών δηλαδή που εισηγούνται τα θέματα  των Πανελλαδικών. Οι οποίοι επιλέγονται αυθαίρετα από αγνώστους.Το στυλ και η όποια λογική των θεμάτων στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ρυθμίζουν τα πάντα στα αντίστοιχα μαθήματα από τη Β’ Γυμνασίου μέχρι τη Γ’ λυκείου. Που φυσικά είναι και τα βασικά μαθήματα, τα πιο σημαντικά αλλά και τα πιο δύσκολα.  Και αναλόγως τα θέματα ρυθμίζουν φυσικά και την τεράστια φροντιστηριακή αγορά.

● Γι αυτό είναι τόσο σημαντικό να αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ μέσω του Εθνικού Απολυτήριου και της Τράπεζας Θεμάτων. Καταργώντας την επιτροπή των θεματοδοτών. Και φυσικά δεν είναι θέμα καμιάς επιτροπής σοφών αλλά ανθρώπων που ξέρουν το αντικείμενο σε βάθος και δεν καταδέχονται να παίζουν παιχνίδια εις βάρος της κοινωνίας. Και αυτοί είναι δυσεύρετοι σε κάθε ειδικότητα. Όλα τα άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε. Στο τέλος κάνουν τα παιδιά να μισούν τη γνώση, να μην αντιλαμβάνονται γιατί πρέπει να εκπαιδευτούν για να απαντούν σε ανόητα ερωτήματα και να χάνουν την ουσία των επιστημών και των εννοιών που η κάθε μία επιστήμη θεραπεύει. Δυστυχώς στους ασχολούμενους πολιτικά με τα εκπαιδευτικά όλα αυτά που γράφω είναι σχεδόν άγνωστα. Άρα………Μην ελπίζετε σε τίποτα.

● Ξεκίνησε ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος ή ακόμα; Το Ισραήλ δουλεύει μόνο του; Κάνει του κεφαλιού του; Κατόπιν σχεδίου ή έτσι; Οι Αμερικάνοι έχουν επίγνωση του τι πάει να γίνει ή ο στρατός τους απλώς κυνηγάει τους λατίνους στην Καλιφόρνια; Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Πέρσες θα διώξουν τους Αγιατολάδες; Για την Ευρώπη δεν θα ρωτήσω διότι δεν υπάρχει απάντηση.  Χειμέρια τα πράγματα μέσα στο καλοκαίρι. Η Δύση δεν έχει ηγεσία αν δεν το έχετε καταλάβει.

Τραγούδι της ημέρας Many rivers to cross και UB40. Καταπληκτική εκτέλεση που το έκανε διάσημο.  

 

Δελτίο (Β´ Πανελλαδικού) καιρού 12/6/2025

Mακάρι τα βαρύτερα πρόστιμα και ο νέος ΚΟΚ να είναι η άμυνα ενάντια στον πολλαπλασιασμό των τροχαίων ατυχημάτων. Αλλά για να τα επιβάλεις πρέπει και να τους συλλαμβάνεις. Και τώρα τα πρόστιμα μεγάλα είναι. Αλλά εκεί έξω γίνεται της κακομοίρας. Έχεις μηχανισμό; Θα βάλεις κάμερες παντού; Θα συλλάβεις όσους έχουν την πινακίδα καλυμμένη με φιμέ πλαστικό και θα τους πάρεις την πινακίδα για κάνα χρόνο; Ποιος θα σταματήσει τους κάγκουρες που τρομοκρατούν κάθε βράδυ τους κεντρικούς δρόμους των συνοικιών με τα κωλοφτιαγμένα κουρσάκια τους; Η κάμερα; Ποιος θα τους ψάξει το αμάξι να βρει μέσα από οπλοστάσιο κανονικό μέχρι τη μισή πραμάτεια του Εσκομπάρ;  Αλλιώς θα γίνει όπως και με τη βία στα πανεπιστήμια. Βάλε όσους κανόνες θέλεις. Τον παραβάτη ποιος τον συλλαμβάνει;  

● Διαβάζω ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια επίθεση στο ΙΡΑΝ. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτήν την εποχή αλλά κάτι θα ξέρουν ή θα επιδιώκουν. Εκτός και αν είναι παρόλα ή και τυχοδιωκτισμός. Υποθέτω ότι η προοδευτική Δύση θα σταθεί στο πλευρό του αμυνόμενου ΙΡΑΝ. Η λατρεία προς τους αγιατολάδες και τους φρουρούς της επανάστασης είναι παλιά και κρατάει από τις δεκαετίες 60-70. Ο Χομεϊνί στο Παρίσι λατρεύτηκε από την κομμουνιστική εξτραβαγκάντσια ως ο Τσε Γκεβάρα της Ανατολής. Ήταν τότε που η ευρωπαϊκή αριστερά αλλά το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ είχαν καταπιεί αμάσητο το αντιϊμεπριαλιστικό παραμύθι του αγιατολάχ. Και αγωνιούσαν για το ιρανικό σοσιαλιστικό μοντέλο που οραματίζονταν. Υστερία για ισλαμική θεοκρατία.  Μιλάμε για αστροπελέκια.

● Πως και πως περιμένουν στην Ανανεωτική Αριστερά την επιστροφή του Αλέξη  Τσίπρα. Διότι βλέπουν οι άνθρωποι ότι με Κυρίτση, Φάμελλο και Νικόλα δουλειά δεν γίνεται. Δεν εκδηλώνονται ακόμα αλλά μόλις ο ηγέτης ανοίξει την ομπρέλα του θα βγουν σαν τα σαλιγκάρια  και θα χωθούν από κάτω. Αγαπάνε Τσίπρα αλλά περισσότερο αγαπάνε το πολιτικό τους μέλλον και με τα υπάρχοντα σχήματα δεν βλέπουν φως. Ενδέχεται να την κάνουν και οι Δημαροπασόκοι που είναι στην απέξω τώρα που ο Νικόλας πήρε στο πλάι του την Άννα. Την οποία όλοι αυτοί θεωρούν δεξιά, δεξιότατη. Ε ναι αφού η επανάσταση και το αριστεριλίκι τρέχει από τα μπατζάκια τους. Όταν τους παρατηρώ όλους αυτούς μούρχεται να φωνάξω . Ζήτω η ο Ρήγας Φεραίος Β Πανελλαδική.

Τραγούδι της ημέρας προς τιμή του Βrian Wilson που μας άφησε χρόνους και Beach Boys. Διάλεξα ένα video του 2012 που είναι πια γερασμένοι. Αλλά γεροντάρες. Don’t worry baby    

 

 Δελτίο (rebrand) καιρού 11/6/2025

Nάτος, νάτος  ο ηγέτης, πιστός στο ραντεβού του με την Ιστορία.  Πάλι πετιέται απ’ την αρχή με το καμάκι του ήλιου. Ξανά μανά, έρχεται στο χώρο σας να σας επαναφέρει στην αριστερή πολιτική με πατριωτικές ανταύγειες και επικάλυψη Harvard. Ρε σεις συριζοδημαροπασόκοι αυτός είναι αρχηγός και όχι οι Νικολοφάμελοι. Άντε πάλι ξανά μανά νέο σχήμα, ομπρέλα, απλώστρα, ξαπλώστρα, χαμοκέλα, τσαντίρι, κάτι τέλος πάντων να στεγάσουμε τη νέα αριστερή και πάντα ανανεωτική ελπίδα…. Αν δεν μπόρεσε ο Φώτης μήπως μπορέσει ο Αλέξης;

● Ο μόνος τρόπος να εξαλείψουμε τη βία από τα πανεπιστήμια είναι να τα κάνουμε πανεπιστήμια. Να διαγράψουμε τους αιώνιους φοιτητές, να κάνουμε υποχρεωτικές τις παρακολουθήσεις,  να βάλουμε προαπαιτούμενα μαθήματα και όρια στα πόσα πρέπει να περάσεις κάθε χρόνο για να συνεχίσεις και να μην διαγραφείς. Να μαζέψουμε τα κτήρια, να τα καθαρίσουμε και  να τα περιφράξουμε, να φτιάξουμε χώρους όπου θα μπορούν να  διαβάζουν ή να αράζουν οι φοιτητές και φυσικά να τα περιφρουρούμε διακριτικά, αλλά άγρυπνα.  Να οργανώσουμε φοιτητική ζωή στα πρότυπα των πανεπιστημίων της Δύσης και της Ανατολής, του πολιτισμένου κόσμου. Και φυσικά να εφαρμόζουμε τους νόμους της πολιτείας όσο και τους κανονισμούς λειτουργίας των πανεπιστημίων. Ζητάω πολλά; Ζητάς άλλη χώρα.

 Πολλοί φίλοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να καταλήξουν οι ΗΠΑ στα χέρια του Τραμπ. Και όμως είναι, όταν τα πολιτικά κόμματα αποτυγχάνουν. Όταν το δημοκρατικό κόμμα έκρυβε τις ασθένειες του Μπάϊντεν και επέμενε να τον κατεβάσει και πάλι ενώ ήταν ολοφάνερο ότι δεν μπορούσε. ¨Όταν άργησε να αποφασίσει την αλλαγή υποψηφίου και η υποψηφιότητα που διάλεξε ήταν αδύναμη μπροστά στην καταιγίδα που έρχονταν. Όταν η Δημοκρατία αποτυγχάνει επιτυγχάνουν οι παντός είδους μουσολίνηδες και χιτλερίσκοι. Με τα αποτελέσματα που βλέπουμε στην Καλιφόρνια και τα όσα δεν έχουμε δει ακόμα.  Και η ήττα των ΗΠΑ πρέπει να γίνει μάθημα και στην Ευρώπη. Και φυσικά στην Ελλάδα. Αν δεν έχουμε τα μάτια μας ανοικτά , αν οι πολιτικές δεν στοχεύουν στην ευημερία των ανθρώπων, αν δεν υπάρχει μέριμνα για τους αδύναμους, αν δεν φροντίζουμε τη διαφάνεια και  αν δεν τηρούμε τους νόμους το για πότε ξεπηδάνε Τράμπες και Τσίπρες ούτε το καταλαβαίνεις.

Τραγούδι της ημέρας Johnny be good tonight  σε Reggae εκτέλεση από τον Peter Tosh.

 

 Δελτίο (reggae) καιρού 10/6/2025

● Ο «προοδευτικός» κόσμος της Ευρώπης γουστάρει Ισλάμ. Το φονταμενταλιστικό Ισλάμ. Και γι αυτό δεν γουστάρει τους Εβραίους. Πέρα από ένα βασικό παραδοσιακό αντισημιτικό υπόβαθρο που υπάρχει σε όλο το Δυτικό κόσμο. Η λατρεία του Ισλάμ είναι ό νέος οριενταλισμός. Για άλλους είναι το μίσος προς τη Δυτική πατρίδα τους, για άλλους η ταύτιση με τον δήθεν  αδύναμο, βεβαίως ο αντιαμερικανισμός και η υποκρισία αλλά πάνω απ’ όλα το αυταρχικό ισλαμικό μοντέλο διακυβέρνησης. Η έλλειψη ελευθεριών, η καταπίεση των παιδιών και της γυναίκας, η μπούργκα, η θεοκρατία, ο απολυταρχισμός  πρέπει να εξιτάρει τον «προοδευτικό» δυτικό κόσμο  σε βαθμό παράνοιας. Γι αυτό δεν θα ακούσεις ποτέ μια κουβέντα υποστήριξης προς την δοκιμαζόμενη γυναίκα του Ισλάμ. Κανείς «προοδευτικός» δεν θα σου πει μια καθαρή κουβέντα για τη Χαμάς.  Ούτε για τη σφαγή στην έρημο. Ούτε για του δίδυμους πύργους. Ούτε για το ρόλο του πάμπλουτου Κατάρ. Φυσικά όλοι αυτοί βάζουν στη θέση του Αλλάχ, τον Στάλιν και στη θέση του Κορανίου το «τι να κάνουμε».

● Πίσω στα δικά μας. Είδα μια τελευταία μέτρηση της Οpinion Poll όπου η κεντροαριστερά απορρίπτει την επάνοδο του Τσίπρα και λαχταράει ένα καινούργιο σχήμα με καινούργιο αρχηγό. Θετικό. Είδα επίσης αυτό που γράφω εδώ και δυο χρόνια ότι το ΠΑΣΟΚ έτσι όπως είναι απλά δεν μπορεί . ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να νικήσει τη ΝΔ και ο Ανδρουλάκης δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Μητσοτάκη. Εκεί έξω υπάρχει πολύ «αριστερός» κόσμος που τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να φύγει ο ΚΜ και να αναλάβει κάποιος από τους υπάρχοντες αντιπολιτευόμενους. Δεν θα ψηφίσει ΝΔ, μπορεί να το ρίξει σε αριστερό κόμμα ή στο άκυρο αλλά θα εύχεται να κάνουν οι άλλοι τη «βρώμικη» δουλειά και να συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση. Για να ξέρει χοντρικά τι του ξημερώνει.  Εκεί έχουμε φτάσει παίκτες μου. Δεν είναι ότι ο Κυριάκος είναι υπέροχος, είναι ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κυβερνήσει.

●Λυπάμαι για το θάνατο του πεζοπόρου που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την αρκούδα και αυτή τον πέταξε στο γκρεμό. Αλλά αν έρθεις και στη θέση της αρκούδας, εκεί είναι το σπίτι της, η γειτονιά της, ο χώρος της. Μήπως πρέπει να ξανασυζητήσουμε μέχρι που φτάνουμε στο δάσος; Μήπως τα άγρια ζώα  έχουν και αυτά  δικαιώματα; Όχι μόνο για τη ζωή τους αλλά και για τους χώρους επιβίωσής τους. Μήπως πρέπει να βάλουμε κάποια όρια και να ενημερώσουμε την κοινωνία γιαυτά; Λέω μήπως!!!

Τραγούδι της ημέρας  Three little birds και Βοb Marley  γιατί μπήκε καλοκαίρι και είναι για καιρός για  Reggae nights


Δελτίο (πηγαίνω βόλτα στο Παγκράτι) καιρού 8/6/2025

Μετά από καιρό βρέθηκα στο Παγκράτι. Με παλιούς Παγκρατιώτες και ωραίες συζητήσεις όχι φυσικά για το Λέντζο και τη φοβερή φραπεδιά του. Αστική περιοχή της παλιάς εποχής το Παγκράτι, κέντρο απόκεντρο, με τα σωστά μαγαζιά σε όλες τις εποχές. Θυμηθήκαμε και το Bright shoe αν το θυμάται κανείς, αλλά και άλλα εμβληματικά στέκια που ψάχναμε, στα αρχεία του μυαλού μας, τα ονόματά τους. Αυτό με τα ονόματα είναι πρόβλημα. Όταν περάσουν τα χρόνια. Θυμόμαστε όμως τις φάσεις με κάθε λεπτομέρεια και αυτό είναι υπέροχο.

● Επειδή ο πορτοκαλής έχασε σε όποια διεθνή ανακατωσούρα ενεπλάκη, είπε να ενισχύσει τη δημοτικότητά του επιτιθέμενος στη παράνομη μετανάστευση. Και έβγαλε την εθνοφρουρά στη Πόλη των Αγγέλων να κυνηγάει τους Λατίνους. Ως λάτρης του θεάματος είπε να αλλάξει σελίδα ώστε να μην βαριούνται τα ΜΜΕ που ακολουθούν κάθε σαχλαμάρα του. Μόνο που αυτά που κάνει είναι επικίνδυνα πράγματα. Το έγραψα και χτες, ο στόχος του είναι η Δημοκρατία. Φοβάμαι πως η μόδα αυτή θα ανθίσει και στην Ευρώπη αρκεί να βοηθήσουν και οι αντικειμενικές συνθήκες. Μια οικονομική κρίση ή ένας πόλεμος.  Και φυσικά ο Πούτιν.

● Στην Ελλάδα δεν έχουμε Τραμπ, έχουμε όμως διάφορα τραμποειδή σούργελα που ψάχνονται καθημερινά και δεν ησυχάζουν. Μετά τον κουβά του ξυλόλιου αναζητούν τώρα την «εσχάτη προδοσία» σε συσκευασία προανακριτικής επιτροπής. Μια ετερόκλητη αριστεροδέξια συμμαχία στην οποία οι όροι αριστερά – δεξιά χάνουν τελείως το νόημά τους. Ωστόσο η υπόθεση ξυλόλιου παραμένει έστω και χλιαρά στο προσκήνιο από διάφορους ψεκ γραφιάδες που επιμένουν να την ανακινούν. Είχαν πιστέψει οι κακόμοιροι ότι είχαν βρει την απόλυτη μέθοδο να ρίξουν τον Μητσοτάκη και να κάνουν μπάχαλο τη χώρα και δεν μπορούν να την αποχωριστούν. Ευτυχώς δεν τους ακολουθεί η υπόλοιπη αντιπολίτευση. Όχι τόσο λόγω λογικής αλλά περισσότερο λόγω δημοσκοπήσεων. Εδώ η κοινή γνώμη προκαλεί θετικά αποτελέσματα.

Τραγούδι της ημέρας ο Ανεπρόκοπος  και Δ. Πουλικάκος. Πηγαίνω βόλτα στο Παγκράτι κάθε Σάββατο και Κυριακή…. Και το αυθεντικό Road Ladies του Frank Zappa.

Είχα γράψει και γω ένα σε απλά δωδεκαμετράκια με τίτλο «Πηγαίνω βόλτα στο Μπουρνάζι» ( για δυο ματάκια μαύρα π’ αγαπώ). Και δεν αναφέρονταν στην εποχή που το Μπουρνάζι έγινε της μόδας, αλλά παλιότερα.  Τότε που έφερναν πλατφόρμα τριαξονικού στην πάνω πλατεία και ανέβαζαν μπάντα που έπαιζε ρεμπέτικα. Ε ρε γλέντια…………


Δελτίο (πες μου αν θέλει κάτι) καιρού 7/6/2025

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με drones κατά των Ρώσων και τους κατέστρεψαν καμιά σαρανταριά αεροπλάνα. Οι Ρώσοι επιτίθενται σε κατοικημένες περιοχές και θα σκοτώσουν πολλαπλάσιους ανθρώπους. Γιατί είναι Ρώσοι και απλά τους αρέσει να σκοτώνουν. Για όποιον νομίζει ότι τα Γκούλαγκ και η σοβιετική θηριωδία ήταν απλά αποτέλεσμα ιδεολογίας. Η ιδεολογία βρήκε και το σωστό λαό να την κάνει πράξη. Και αυτό συγκινεί τον Τραμπ και τους γλύφει και τους κανακεύει και τους βοηθά. Βασικά τους ζηλεύει.  Είναι η βία, την οποία ο ολοκληρωτισμός μπορεί να ξεδιπλώνει ανερυθρίαστα. Ενώ στις ΗΠΑ έχουν  δημοκρατία. Ακόμα. 

● Γιατί ένα ικανό κλάσμα της Αριστεράς αγαπάει την Πουτινική Ρωσία; Πολλοί θεωρούν ότι είναι η σοβιετική νοσταλγία. Είναι και αυτή αλλά όχι η κυρίαρχη αιτία. Ο Πούτιν είναι το «ειρηνικό πέρασμα προς το σοσιαλισμό». Ο «δημοκρατικός» δρόμος. Θα ανέβουμε με εκλογές και δεν θα φύγουμε ποτέ. Θα κάνουμε εκλογές αλλά θα βγαίνουμε πάντα εμείς. Κοίτα τον Πούτιν, κοίτα τον Μαδούρο. Και γύρω από την εξουσία μας θα στηθεί ένα πλέγμα πολιτικο-οικονομικό-δικαστικό που θα μας συντηρεί στην εξουσία όχι απλά στην κυβέρνηση.  Προσπάθησαν να το κάνουν και εδώ και δείγματα είναι η προσπάθεια εξόδου από το ευρώ και μετά  η Novartis αλλά δεν τα κατάφεραν. Αν είχαν τότε τη σημερινή τραμπική εξουσία στην Αμερική και τη σημερινή αδύναμη ηγεσία στην ΕΕ μπορεί και να τα κατάφερναν. Αν είχαν βεβαίως και λίγο μυαλό παραπάνω. Και γι αυτό λέγανε με νόημα, «την άλλη φορά θα είναι αλλιώς». Κατάλαβαν την αδυναμία τους.

● Έκατσα να δω μπάσκετ πιο πολύ από περιέργεια για το τι μέλει γενέσθαι μετά την κυβερνητική παρέμβαση. Και είδα διαιτητές να σφυρίζουν και μετά να τρέχουν στο video να δουν τι έγινε, προπονητές και παίκτες να αμφισβητούν κάθε φάση, επαγγελματίες παίκτες να τσακώνονται μεταξύ τους και να χυδαιολογούν σαν να παίζουν σε πλατεία και κοινό να θέλει να μπουκάρει στο παρκέ να κάνει τι; Να αποδώσει δικαιοσύνη. Είναι της μόδας πια στην Ελλάδα. Μόνο μπάσκετ δεν είδα. Τα ίδια θα επαναληφθούν και  στο επόμενο ματσάκι. Νοστάλγησα το μπάσκετ που παίζαμε στα ανοικτά γηπεδάκια πάνω στα τσιμέντα. Τουλάχιστον ήταν αυθεντικό. 

Τραγούδι της ημέρας «πες μου αν θέλεις κάτι» και Παυλάκης Σιδηρόπουλος

 

Δελτίο (συγκινητικού) καιρού 5/6/2025

Τα τελευταία 20 χρόνια λύνω τα θέματα της Φυσικής όταν ανεβαίνουν, παράλληλα με παλιό μου αγαπημένο μαθητή που έγινε Φυσικός και εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση. Μετά τηλεφωνιόμαστε και συγκρίνουμε τα αποτελέσματα. Πάντα όμως είμαστε το ίδιο συγκινημένοι και χαρούμενοι από αυτή τη διαδικασία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση για έναν απόμαχο δάσκαλο.  Φέτος τα θέματα ήταν νορμάλ. ΄Ίσως οι φωνές των συναδέλφων φυσικών να έπιασαν τόπο. Και οι αμετροεπείς μαζεύτηκαν.

 Όπως θα είδατε όσοι διαβάστε το πρόσφατο άρθρο μου στην Athens Voic «ΟΠΕΚΕΠΕ Μαζί τα φάγανε;» γράφω και για τα σύκα και για τη σκάφη με το όνομά τους. Αμ πως αλλιως; Ήδη διαβάζω ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στην Κρήτη σχετικά με την υπόθεση των επιδοτήσεων από τους επιδοτούμενους και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο. Να δουν οι άνθρωποι τι τους ξημερώνει. Ένα σκάνδαλο ανεπίτρεπτό για το 2025. Σε μια εποχή που κυβερνά εδώ και 6 χρόνια το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα της χώρας μας. Ένα χτύπημα σκληρό στη διεθνή και ευρωπαϊκή εικόνα του πρωθυπουργού και της χώρας μας.

  Απόσπασμα από το άρθρο:

Που καταλήγουμε; Πίσω από οποιαδήποτε αδυναμία ή κομπίνα ενός κρατικού οργανισμού θα βρεις το πολιτικό σύστημα που συντηρεί τις σκοτεινές δομές για να κάνει τη δουλειά του. Όχι μόνο την εκάστοτε κυβέρνηση. Διότι πρόκειται για μια «δημοκρατική διαφθορά» από την οποία καρπώνονταν παράνομα χρήματα όσοι ήθελαν και μπορούσαν. Οι ψηφοφόροι. Όχι μόνο οι ημέτεροι. Και η οποία ήρθε στη δημοσιότητα λόγω της ευρωπαϊκής μπούκας. Όχι λόγω εσωτερικής έρευνας. Ούτε λόγω καταγγελίας της αντιπολίτευσης. Παρόλο που η υπόθεση ήταν γνωστή στους παροικούντες.  Και η οποία υπόθεση  δεν τυγχάνει και μεγάλης δημοσιότητας ακριβώς γιατί κανένας πολιτικός δεν θέλει να θίξει τους εμπλεκόμενους που τσίμπαγαν μεζέ από το ξένο πιάτο. Γιατί αυτοί ανήκουν στους ψηφοφόρους του.

Τραγούδι της ημέρας «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» και Γιώργος Δημητριάδης.

 

Δελτίο (βαλκανοποιημένου) καιρού 4/6/2025

● Ο Αλέξης, ο τύπος που είχε ως όραμα την αφρικανοποίηση της Ελλάδας και δούλεψε σκληρά γι αυτήν, ανησυχεί τώρα για την δήθεν βαλκανοποίηση της. Και η πλάκα είναι ότι του απαντάει μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ουδείς της αντιπολίτευσης. Γιατί σου λένε που ξέρεις μπορεί να είναι αυτός ο εκλεκτός που θα ρίξει τον Μητσοτάκη και θα μας κάνει πάλι μάγκες. Γιατί αν δεν μπορεί κι αυτός πρέπει να τρέχουμε στον Αντουάν. Και που να τον ψάχνουμε καλοκαιριάτικα  στο Άγιο Όρος.

Από δω και μέχρι τις εκλογές έτσι θα πάει ο «πολιτικός διάλογος». Απίθανα θέματα και fake news θα ποδηγετούν την κοινή γνώμη, θα κάνουν την τρίχα τριχιά και θα απομακρύνουν την πλέμπα από τα πραγματικά επίδικα που κανείς δεν θέλει να ακουμπήσει σοβαρά. Όπως για παράδειγμα την αβελτηρία του Δημοσίου ή το «δημοκρατικό» σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ή ακόμα χειρότερα τα πρωταθλήματα της βίας και της  αλητείας.

● Πληροφορήθηκα με χαρά ότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για το Εθνικό Απολυτήριο και ζητάει έναρξη Εθνικού διαλόγου μέσω της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Μακάρι να προχωρήσει. Βεβαίως και σε μια τέτοια επιτροπή είναι αδύνατον να καταλήξουν σε μία πρόταση καθότι υπάρχει χάος μεταξύ των απόψεων των κομμάτων επί της δημόσιας εκπαίδευσης γενικώς. Αλλά κάθε διάλογος είναι χρήσιμος, καθότι δημοσιοποιεί και επικαιροποιεί το θέμα. Και σίγουρα το ΠΑΣΟΚ έχει ανθρώπους που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σημαντικά στο θέμα. Αναμένουμε. Και ελπίζουμε να είναι ειλικρινές το ενδιαφέρον.

Νικόλας Άσιμος και «Ένας απάτσι στα pubs” Aργά να τρως τ’ αγγούρι μπας και σου φέρει γούρι

 Δελτίο (ας πούμε αλήθειες) καιρού 3/6/2025

 

● Και μιας και οι Πανελλαδικές που τρέχουν αυτήν την εποχή φέρνουν στην επικαιρότητα τη Μέση Εκπαίδευση και τις όποιες μεταρρυθμίσεις που έγιναν μετά το 2019.  Λοιπόν:

1. Η επανίδρυση και ο πολλαπλασιασμός των Πρότυπων σχολείων, 2. Οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα. 3. Η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, 4. Τα νέα προγράμματα σπουδών, 5. Τα νέα πολλαπλά σχολικά βιβλία, 6. Τα χιλιάδες ψηφιακά αντικείμενα που τα συνοδεύουν, 7. Η Τράπεζα Θεμάτων, 8. Οι ενδοσχολικές  εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων 9. Η επιμόρφωση χιλιάδων καθηγητών στα ΝΠΣ. Όλα αυτά  είναι έργο του ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ και των λιγοστών συνεργατών του στο ΙΕΠ. Το ξέρω δεν είναι τόσο δόκιμο να το γράφει αυτό ένας φίλος του αλλά επειδή βλέπω τι γίνεται το νιώθω επιβεβλημένο. Αν δεν υπήρχε αυτός στην κατάλληλη θέση (Πρόεδρος του ΙΕΠ) που τον διόρισε η υπουργός Νίκη Κεραμέως είναι πολύ αμφίβολο αν  ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ κάτι από όλα αυτά. Γιάννη να είσαι καλά. Η πατρίδα σου χρωστάει.  

 

● Λογικά τα μέτρα για τους φοιτητές που εμπλέκονται σε βίαια περιστατικά ή καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία. Μένει στις πανεπιστημιακές αρχές να τα εφαρμόσουν. Να δούμε. Και λοιπόν;  Ποιος σας είπε ότι είναι πάντοτε φοιτητές αυτοί που βιαιοπραγούν; Απλώς το πανεπιστήμιο προσφέρεται για βιαιοπραγίες παντός είδους και επαναστατική γυμναστική επειδή είναι μεγάλος και αφύλακτος μαζικός χώρος. Δηλαδή προσφέρεται για ευκαιριακό   άσυλο βιαιοπραγίας. Μέχρι να επέμβει η αστυνομία και να κάνει συλλήψεις, το ξύλο έχει πέσει και η καταστροφή έχει γίνει. Τα μέτρα που προτείνονται αναφέρονται σε διοικητικές  τιμωρίες όσων συλληφθούν και όχι σε πρόληψη. Διότι κανείς δεν τολμά να προστατεύσει το χώρο. Οι μπάχαλοι έχουν δύναμη. Διότι θα βρεθούν πολλοί θεσμικοί να τους υποστηρίξουν.

 

● Δηλαδή αν πάνε στις 3 το μεσημέρι στου Βρούτση τι τους εμποδίζει μετά να συνεχίσουν το βιολάκι τους, οι ευγενείς παράγοντες και ο συρφετός που τους ακολουθεί. Θα δώσουν το λόγο τους στον υπουργό ότι δεν θα το ξανακάνουν; Και αυτός θα τον θεωρήσει έγκυρο; Ή μήπως είναι πρώτη φορά που γίνονται όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Ενίοτε και τραυματικά. Αλλά όπως βλέπετε κανείς ευαίσθητος και λόγιος της μιας ή της άλλης φατρίας δεν αναφέρεται στο μισογυνισμό, τη ματσίλα και τον χουλιγκανισμό που αποπνέει όλο αυτό το κόλπο του οπαδισμού. Κυρίως των μεγάλων σωματείων που έχουν απήχηση στη πλέμπα. Που υπάρχουν ακριβώς για να συντηρούν αυτήν την αηδία.

 

Τραγούδι της ημέρας  Grotesque και οι Έλληνες Common Sense

 

 Δελτίο (μια από τα ίδια) καιρού 2/6/2025

● Άντε πάλι «επιτροπή σοφών» για να προτείνουν το πώς και το γιατί του Εθνικού Απολυτηρίου. Του νέου ιερού Γκράαλ της ελληνικής εκπαίδευσης. Κάποιος να πει στην υπουργό ότι 2 τέτοιες επιτροπές συστάθηκαν επί της προηγούμενης διοίκησης του Υπουργείου έκαναν τις προτάσεις τους και κατέληξαν σε μία. Άκρως τεκμηριωμένη. Η οποία λίγο πολύ κυκλοφορούσε τον προηγούμενο χρόνο στα ΜΜΕ και στο δημόσιο διάλογο. Αλλά δεν προχώρησε. Τι θα αλλάξει τώρα; Αφού δεν το θέλετε το ΕΑ τι το παιδεύετε;

Άντε πάλι η ίδια πλάκα με τους πρυτάνεις από τους οποίους θα ζητηθεί να συνεργαστούν ώστε να σταματήσει η βία στα πανεπιστήμια. Και σχέδια ασφαλείας και λογοδοσία και άλλα τέτοια. Αφού και πάλι δεν το θέλετε κατά βάθος, τι το παιδεύετε; Άλλοι πρυτάνεις φοβούνται και έχουν το δίκιο τους και  άλλοι δεν θεωρούν αυτά τα ωραία που συμβαίνουν ανομία αλλά «μια φυσιολογική κατάσταση σε επαναστατική περίοδο». ¨Όπως και νάχει ήμουνα νιος και γέρασα ακούγοντας για ανάλογες συσκέψεις, και αυστηρές συστάσεις. Το θέμα είναι να τολμήσει η πολιτεία να προστατεύσει τους χώρους σπουδών και όσους φοιτούν ή εργάζονται σε αυτούς. Τολμάει; Ας φέρει την λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία. Τα άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε και κουραστήκαμε.

● Αν κόβεται έτσι εύκολα ο γόρδιος δεσμός της λαμογιάς του ΟΠΕΚΕΠΕ πως και δεν κόπηκε τόσα χρόνια που άλλαζαν οι υπουργοί και οι διοικήσεις του οργανισμού σαν τα πουκάμισα; Γιατί δεν πήρε η κυβέρνηση αυτή την πρωτοβουλία αλλά άφηνε τους επιτήδειους και τις πλάτες τους  να ξευτιλίζουν διεθνώς τη χώρα. Και να κάνουν όμορφα τη δουλειά τους. Και να κυνηγάνε και τους υπαλλήλους που ήθελαν να τους σταματήσουν; Τόση πια δύναμη; Ή ήταν τόσα πολλά τα λεφτά και οι αποδέκτες των επιδοτήσεων που ποιος και τι να σταματήσει; Και γιατί να σταματήσει τώρα επειδή άλλαξε ταμπέλα ο οργανισμός; Οι ίδιοι υπάλληλοι δεν είναι;  Τα ίδια κονδύλια δεν παίζουν; Αλλά όπως βλέπουμε κανείς δεν θέλει να το σηκώσει και να το κρατήσει ψηλά το θεματάκι. Προτιμούν το Σινά. Η δημοκρατική διαφθορά είναι ίδιον της φυλής. 

Τραγούδι της ημέρας «Στη λαϊκή οδό Ασκληπιού» Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ και Χαρά Αργυροπούλου

 

Δελτίο (αυτοκαταστροφικού) καιρού 1/6/2025

● Το 62% που έδινε εντολή στον Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από την ΕΕ και να την οδηγήσει στο γκρεμό δεν είχε εξαπατηθεί. Εν γνώσει του ζητούσε την καταστροφή της χώρας και του εαυτού του. Γιατί μπροστά στην ηδονή του Έλληνα να δει τη χώρα του να πέφτει όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες. Έτσι και σήμερα όλοι αυτοί κυρίως νέοι και νέες που ψηφίζουν Πλεύση ξέρουν πολύ καλά πως ούτε κόμμα υπάρχει, ούτε στελέχη, ούτε επεξεργασίες, ούτε τίποτα. Υπάρχει μόνο «οργή». Και όμως ψηφίζουν τη Ζωή για πρωθυπουργό. Γιατί είναι οργισμένοι με διάφορα που συμβαίνουν γενικώς και θέλουν να δουν τα πάντα να διαλύονται κι ας είναι και οι ίδιοι μέσα. Στα συντρίμμια. Μετά θα έχουν έναν ακόμα σοβαρότερο λόγο να οργίζονται και θα θέλουν να την ρίξουν. Για κάτι ακόμα χειρότερο.

● Ενόχλησε τον δούλο του θεού Αντώνιο η απόφαση του ΣτΕ για την υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Την θεωρεί πλήγμα κατά της παραδοσιακής οικογένειας. Δηλαδή η απόφαση εμποδίζει τους στρέιτ να κάνουν οικογένεια και παιδιά; Τι άλλο θα κάνει αυτός ο ηλικιωμένος απόστρατος πολιτικός για να απαξιώσει τελείως το όνομα του; Τόσο πια μίσος για τον Μητσοτάκη αλλά και για την υστεροφημία του; Και τι αηδία από τα απελπισμένα ΜΜΕ που τον μπιζάρουν και του δίνουν χώρο. Για να  αυτοτρολάρεται. Τελικά είναι μίσος για τον ΚΜ ή μίσος γενικώς….

● Υπάρχει και ένας «ευαίσθητος προοδευτικός» κόσμος που θρηνεί για τη Γάζα αλλά δεν θρήνησε για τη σφαγή των αμάχων στην έρημο. Σφύριζε αδιάφορα. Γιατί απλά, χάρηκε.  Για τη σφαγή. Τη θεώρησε πράξη επαναστατική. Κάπου διάβασα ότι η σφαγή ήταν μια προσπάθεια επικαιροποίησης του Παλαιστινιακού ζητήματος. Σήμερα ξεσπαθώνει κατά του Ισραήλ και ζητάει την καταδίκη του αλλά δεν ζητάει και την επιστροφή των ομήρων ζωντανών και πεθαμένων μπας και λήξει ο πόλεμος. Γιατί οι όμηροι είναι  το μέσο διαιώνισης του πολέμου. Και ο κόσμος αυτός γουστάρει αίμα και πόλεμο και παιδιά νεκρά γιατί μέσω αυτών δείχνει τη μεγαλοψυχία του. Προς τον αδύναμο. Και ξεδιπλώνει την ισλαμολατρεία τους και τον αντισημιτισμό του.  Διότι μπρος την ιδεοληψία του τι είναι μερικές χιλιάδες νεκροί ακόμα.  Εδώ γουστάρει τις σφαγές του Πούτιν στην Ουκρανία. Στο όνομα του παλιού γκαϊλέ του προς την Σοβιετία. Και του μίσους του για την ΕΕ. Που ο Αλέξης κώλωσε και το άφησε ανεκπλήρωτο. Να ξέρετε ότι αν το εγχείρημα του Αλέξη δεν περπατήσει θα είναι γιατί δεν τον θεωρούν πια ικανό να τους καταστρέψει. Τελείως.

Τραγούδι της ημέρας «Πάνω από τα Σύννεφα» και ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Στο ζόφο απαντάμε με τη χαρά της δημιουργίας. Και το ατέλειωτο ροκενρολ πάρτι της ζωής μας.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο λαός της.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2025

Για μισή χούφτα ώρες διδασκαλίας