ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Thelonious monk - Allen ginsberg

Thelonious monk - Allen ginsberg
Δυο γίγαντες στην εποχή των γιγάντων.

Παρατηρητήριο

Όσοι βιάζεστε να του δώσετε εύσημα συμβολής στην αποδόμηση του αντιαμερικανισμού λάβετε υπόψη σας ότι:
1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον αντιαμερικανισμός. Υπάρχει όμως έντονος αντιευρωπαϊσμός σαφώς πιο ισχυρός και επικίνδυνος. Ο αντιαμερικανισμός αναπτύχθηκε μεταπολεμικά ως φιλοσοβιετισμός και έσβησε μαζί με το τέλος της σοβιετίας. Το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε τα μέγιστα στη γιγάντωσή του κατά την περίοδο της πρώιμης μεταπολίτευσης και τα κινήματα των αδεσμεύτων. Μέχρι που η δανεική ευδαιμονία τα σκούπισε όλα.
2. Δεν τόχει σε τίποτε όταν επιστρέψει να γυρίσει το χαρτί και να ξαναγίνει αντιαμερικανός ή αντιτραμπ ή οτιδήποτε άλλο. Διαβάζει άριστα το ακροατήριό του, ξέρει σε ποιους απευθύνεται, τους κλείνει το μάτι και πλασάρει ότι τα βρήκε με τον τέως δαίμονα για να την πει στους σημερινούς δαίμονες της ΕΕ. Το αύριο είναι άλλη μέρα.
3. Η Αριστερά μπορεί να συγχωρήσει όλες τις ιδεολογικές ή πολιτικές αποκλίσεις, ανίερες συμμαχίες κλπ , προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Θα τις βγάλει όμως σαν μαχαίρια μετά την ήττα, για να δικάσει τους χτεσινούς ηγέτες. Έχουμε δρόμο ακόμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Για το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους η Επιτυχία είναι το κλείσιμο της ΒSH Hellas, (πρώην Πίτσος),. Ουδόλως τους απασχολεί η επίσκεψη στις ΗΠΑ. Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση καταλάβει τι ακριβώς παίζεται μέσα στα ελληνικά λαϊκά στρώματα ελπίζω να είμαστε ζωντανοί. Ως τότε αφήστε τους ήσυχους να σας φτιάχνουν την ατζέντα.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Γίνετε αν θέλετε δεξιοί μην γίνετε έτσι
«Στηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο». Πάλι καλά, γιατί ώρα είναι ν΄ αρχίσουν να πλακώνονται και μέσα στη Βουλή.
Είναι καιρός τώρα που στο χώρο αυτό οι εύθραυστες ισορροπίες έχουν καταρρεύσει και οι μηχανές έχουν αρχίσει να συγκρούονται ανοικτά. Όλοι εναντίον όλων. Οι προεδρικοί, το Αριστερό ρεύμα, οι συνιστώσες, η ανανεωτική πτέρυγα διαγκωνίζονται στο ποιος θα εκτοπίσει τον άλλο, ποιος θα αποκαλύψει τον εσωτερικό εχθρό, ποιος θα καταλάβει ένα ψηλότερο σκαλί στην ιεραρχία. Την ίδια στιγμή η οικονομική κρίση συνθλίβει τους εργαζόμενους και μέρος των εργοδοτών, η οικολογική κρίση ανατρέπει τους όρους της ζωής όλων, η Παιδεία καρκινοβατεί, το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει, το ασφαλιστικό …
Μα ποιος νοιάζεται γι’ αυτά; Ο Κύρκος είναι το πρόβλημα και οι δεξιές θέσεις του.
Σήμερα ένας φίλος μου είπε. « Μα καλά τους ψηφοφόρους τους δεν τους σέβονται; Αυτούς που τους έστειλαν στη βουλή και του έσωσαν τη «ζωή» δεν τους νοιάζονται»;
Όχι ρε Μήτσο δεν…
Έχουν άλλα θέματα πιο καυτά, την εξουσία. Όχι την κρατική αλλά του μικρόκοσμού τους. Πως θα βγάλουν εκτός τους Ανανεωτικούς, πως θα κρατήσουν όμως και τους ψήφους τους. Πως θα τρέξουν πίσω από κάθε αυθόρμητο κίνημα όχι για να το ερμηνεύσουν και να το ζήσουν αλλά για να το καρπωθούν.
Πως θα ανεχθούν την κάθε καφρίλα και πως θα αναγάγουν την τυφλή βία σε εργαλείο αλλαγής της κοινωνίας.
Πως θα χαϊδέψουν κάθε συντεχνία λες και είναι κομματάρχες του 60.
Την ίδια στιγμή πολιτικές εγχώριες και ευρωπαϊκές έρχονται να αλλάξουν για πάντα όσα ξέραμε για τη ζωή μας, αλλά η ηγεσία της Εναλλακτικής Αριστεράς είναι απούσα. Δεν τι νοιάζει, το πρόβλημά της είναι άλλο.
Ακούω να μιλάνε για την Αριστερά των κινημάτων. Εμπρός λοιπόν τα κινήματα είναι εδώ δεν τα βλέπετε;
Κίνημα δεν είναι οι αλλαγές στην Παιδεία που έρχονται και πρέπει κάτι να πεις και να κάνεις;
Κίνημα δεν είναι να κλείσεις τις πόρτες των σχολών στη βία και τη βαρβαρότητα, στις καταστροφές και στο μηδενισμό;
Κίνημα δεν είναι να πεις όχι στην εθελούσια έξοδο της ελίτ των λιμενεργατών και στα 80 μύρια που θα κοστίσει στους υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν είχαν μπάρμπα στη Μάνη;
Κίνημα δεν είναι να φωνάξεις για τα 30 Ευρώ που πληρώνεται ο κάθε Πακιστανός για να μαζέψει ένα τόνο ( 1tn) πορτοκάλια στην Άρτα;
Κίνημα δεν είναι να βάλεις φρένο στην πρέζα και σ’ αυτούς που τη σπρώχνουν;
Κίνημα δεν είναι η μόλυνση του Ασωπού, η εκτροπή του Αχελώου, οι χωματερές, η βρώμα των συνοικιών;
Κίνημα δεν είναι οι κρατικοί υπάλληλοι που τα παίρνουν;
Κίνημα δεν είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να παρουσιάσει ένα στοιχειωδώς αποδοτικό πρόγραμμα σταθερότητας;
Κίνημα δεν είναι….
Κι όμως, για όλα αυτά δεν ακούμε από την Αριστερά, ακούμε μονάχα, για τον Κουβέλη που θα πάει στο Πασοκ και τον Κύρκο που….
Ευτυχώς μάγκες ο κόσμος της Αριστεράς  δεν καταδέχεται να σας παρακολουθήσει.
Θα δίνει τον αγώνα του εκεί που δουλεύει, που ζει, που σπουδάζει , που μεγαλώνει τα παιδιά του, που πονάει και ερωτεύεται, θα ροκάρει ή θα σκυλοτραγουδάει, θα γουστάρει τις ανησυχίες και τις αδυναμίες του, θα χάνεται και θα ρεμβάζει. Θα είναι Αριστερός με πέντε Α κεφαλαία μέσα στη ζωή του τη μίζερη και τη δύσκολη, μα δεν θα σας παρακολουθεί.
Μα θα σας ψηφίζει για να τσιμπάτε την κρατική επιδότηση, εσείς οι αντισυστημικοί, να περιφέρετε τα σαρκία και τον εγωισμό σας για να σας δείχνει στη νέα γενιά και να της λέει:
« Γίνετε αν θέλετε δεξιοί μην γίνετε έτσι».

3 σχόλια:

  1. Σηκώστε ψηλά την κόκκινη σημαία, για να κοιτάμε αυτήν και όχι τα χέρια που τη σηκώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πανω απ' ολα να κατανοησουν την εννοια και την ιστορια της.
    Και την καλυτερη θεση στην καρδια τους
    Εχω αφησει ενα σχολιο για τα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή