Τι θα λέγατε για λίγο έρωτα;

 

Με -ρω, μα χωρίς ερωτήσεις.
Έρωτα για τη γυναίκα σας, το γκόμενο, τη γειτόνισσα, το αγόρι της καλύτερής σας φίλης.
Έρωτα ξαφνικό, παράλογο, «παρά φύση», απλό, βασανιστικό, αμοιβαίο, πλατωνικό, ανεκπλήρωτο, κρυφό, παράφορο, πράσινο, χλιαρό, παράνομο, ομοφυλοφιλικό,  αντισυστημικό, μεταρρυθμιστικό, αλλά έρωτα.
Έρωτα για εκείνον που λέει πονηράδες την ώρα που χτυπάτε κάρτα, έρωτα για την κυρία που χτυπάει τιμές στο ταμείο, έρωτα για τον περιπτερά, η τη δασκάλα, έρωτα για τον τροχονόμο που σας κόβει κλίση, έρωτα ακόμη και για το Σάκη, αλλά έρωτα.

Την ώρα που ο Γιώργος ανακοινώνει μέτρα, ο Όλι Ρεν φεύγει η έρχεται, ο Καρίτζης «κανονίζει» το συνέδριο, ο Παπαδημούλης το σκέφτεται να «αυτοκτονήσει», ο Αλαβάνος κάνει κάτι άλλο (δεν ξέρω τι), εμείς μπορούμε να ερωτευτούμε.

Την ώρα που κάποιος τσιμπάει από το παντελόνι σας το χρήμα, την ώρα που το δάνειο δεν εξυπηρετείται, την ώρα που πρέπει να πείσεις την έτσι ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και πρέπει να αναβάλετε το γάμο, την ώρα που δεν σε πιστεύει ότι το super market έχει ακριβύνει, την ώρα που έρχονται οι εξετάσεις οι Πανελλαδικές, εμείς μπορούμε να ερωτευτούμε.

Εκείνη ακριβώς την ώρα, χαλαρώστε και ο Τάκης ή η Σούλα στο απέναντι πόστο μπορεί κάτι να έχουν να σου «πουν» και πρέπει να το ακούσεις.

Την ώρα που έπεφτε το Βερολίνο, οι έγκλειστοι στα υπόγεια της καγκελαρίας είχαν επιδοθεί σένα ερωτικό όργιο, το τέλος του οποίου ήταν ο θάνατος. Στην πεινασμένη και θανατωμένη Αθήνα της κατοχής, ο έρωτας, βγάζοντας γλώσσα στον εξευτελισμό, κρατούσε τους ανθρώπους όρθιους και συνεπώς ωραίους.  

Κάποιος σας αγαπάει τόσο και δεν το ξέρετε.
Ας ματώσουμε από έρωτα τη Δευτέρα, και η Τρίτη θάναι καλύτερη.


ΥΓ: Αφιερωμένο σε όσους ερωτεύτηκαν το Μάρτη. Δυστυχώς δεν είμαι σαυτούς.


Σχόλια

  1. Στη Μαργαρίτα, αυτήν που δεν πρέπει να μαδάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα leo και καλώς σε βρήκα.
    Δεν πρόκειται βέβαια για την πρώτη μου επίσκεψη, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα αφήσω "ίχνη".
    Λοιπόν έχουμε νέα για τον 4ο της φωτογραφίας:

    "Ο τέταρτος είναι ο πρόεδρος της τότε ΕΣΕΕ (Εθνική Σπουδαστική Ένωση Ελλάδας - ΤΕΙ), αγνώστων -σε μένα- λοιπών στοιχείων"
    Τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλώδιο έχεις απόλυα δίκιο, τώρα που μου το λες έτσι έναι. Σίγουρα θάταν κάποιος Κνίτης, είχε δύναμη η ΚΝΕ στην εργατική τάξη. Νάσαι καλά και να τα λέμε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λεο , να και μια μικρή ...συμπλήρωση στα ... πολλά " ρω " του Έρωτά "σου" : Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή μονάχα ο έρωτας κρέμεται από μια τρίχα ! ( Οδ. Ελύτης )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΡΩΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!
    Εγω 'λαχανοντολμαδες Αυγολεμονο' εσυ φιλοσοφικες αναζητησεις.Βρε τι κανει η Ανοξη!!!!
    Καθως απο τον ΣΥΝ μεχρι τον ΕΡΩΤΑ ολα στη σφαιρα της υπαρξιακης αναζητησης αναγονται!!!
    Μια αποψη για τον ερωτα.
    Αν μπορεσεις να παρεις μια ειλικρινη απαντηση απο καποιον που ενιωσε τον ΕΡΩΤΑ ως συναισθημα ΠΟΝΟΥ την ωρα που αντιμετωπιζε το προσωπο που του ενεπνεε ερωτα θα σου πει πως εφθασε πιο κοντα στον Θανατο,οχι την την ημερα που 'στουκαρε' το αυτοκινητο στο δενδρο και βρεθηκε στο Νοσοκομειο με αφασια,αλλα τις στιγμες της υπερτατης ολοκληρωσης του Ερωτα καθως ο Θανατος πιστευει πως εχεις στραγκισει το ποτηρι της ζωης την ωρα εκεινη.
    Αν ρωτησεις καποιον που θα θελησει να σου απαντησει ειλικρινα ποτε εκανε τον πιο παθιασμενο ερωτα της ζωης του,θα σου απαντησει μετα την κηδεια της μανας του η του Πατερα του.
    Καθως η ζωη θελει να νικησει τον Θανατο.
    Τωρα για το ποτε θα εωτευθουμε ξανα ειναι θεμα Βιταμινων μετα απο την 'υποχρωτικη' διαιτα!!!
    Οσο για την Αριστερα μαλλον δεν εχει περιθωρια να ζησει τον 'ΘΕΙΟ ΕΡΩΤΑ' καθως επιτρεπει στους εκαστοτε επιβητορες να την διακορευουν
    @@@@
    μπορεις να μου στειλεις το μειλ προκειμενου να υπαρχει για ενημερωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Taspa ωραία τα σχόλια και σοφά. Η άνοιξη μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ. Το μειλ τόχεις αλλά στέλνω ξανά. Νάσαι καλά, να ντύνεσαι γιατί χαλάει ο καιρός και κει πάνω θα κάνει λίγο κρύο. Από την άλλη ΠΑρασκευή μπορούμε να κάνουμε διαδικτιακές επιθέσεις έρωτα. Ξέρεις η πολύ πολιτική ε... νισάφι./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το Λεό που ...αγαπάει τον ...J.Lacan: " Το υποκείμενο αρχίζει την ανάλυση μιλώντας για τον εαυτό του, χωρίς να μιλάει σε σας, ή μιλώντας σε σας χωρίς να μιλάει για τον εαυτό του. Όταν θα γίνει ικανό να μιλάει σε σας, για τον εαυτό του η ανάλυση βρίσκεται στο τέρμα της!" Και όλα...αυτά μήπως για τους... ΕΡΩΤΕΣ που δεν έχουν... "ΘΕΩΡΉΜΑΤΑ" ...επιβίωσης και...διάσωσης ! ΔΗΜ.ΠΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε, πάλι, τυχερέ:)
    Την σκαπούλαρες στην τρίχα, !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία