Αν είμαστε ανίκανοι, ας μείνουμε θεατές των κρίσεων, ανάξιοι εραστές.

 
Η κρίση είναι εγχώρια ή είναι η κρίση των αγορών που φέρνει τα επώδυνα μέτρα; Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Οι αγορές μας έχουν δανείσει, έχουν αγοράσει ομόλογα με μικρά η μεγάλα επιτόκια. Τα δικά μας ελλείμματα, και ο φόβος της χρεοκοπίας, βάζουν σε κίνδυνο τις επενδύσεις τους. Λογικό. Απαιτούν λοιπόν μείωση των ελλειμμάτων και προτείνουν ως λύση τη μείωση των κρατικών δαπανών και την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας. Τώρα δεν το προτείνουν ακριβώς οι «Αγορές» αλλά οι υπάλληλοι τους, δηλαδή αξιωματούχοι της ΟΝΕ, και κυβερνήτες των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης. Ταυτόχρονα συνεχίζουν να μας δανείζουν με όλο και μεγαλύτερα επιτόκια σφίγγοντας ακόμα πιο πολύ το βρόχο. Η ΟΝΕ δεν θέλει να τους σταματήσει, εξάλλου πως, αφού όλοι μια παρέα είναι. Στον καπιταλισμό οι κυβερνήσεις και οι κοινοτικοί οργανισμοί είναι υπάλληλοι - βραχίονες των ελίτ.
Στον υπαρκτό «σοσιαλισμό» και τις «σοσιαλιστικές» ασιατικές δεσποτείες οι κυβερνήτες ήταν οι ίδιοι οι αρχηγοί της μαφίας που δυνάστευε τους λαούς, για να μην ξεχνιόμαστε, (κουφάλες).

Θα μπορούσαν να προτείνουν και την άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής των πολυεθνικών  που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, τον έλεγχο των off - shores, κάποιο χέρι στα υπερκέρδη των τραπεζών, δήμευση και φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, μείωση των εξοπλισμών με ταυτόχρονη εγγύηση των συνόρων μας, αλλά τότε θα ήταν σα να έβγαζαν μόνοι τους τα μάτια τους και δεν το θέλουν. Μέχρι ο Ερντογάν το είπε για τους εξοπλισμούς, εμείς εδώ οι ωραίοι σαν Έλληνες, πότε;

Εξάλλου αυτά θεωρούνται μακροπρόθεσμα και τα μέτρα πρέπει να είναι άμεσα. Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό και την άγνοιά της υπακούει και ανακοινώνει τα γνωστά.

Άκουσα για εργασιακό Μεσαίωνα και άλλα τέτοια. Επαγωγικές αντιδράσεις της εικόνας. Η εξαφάνιση του οκταώρου, τα λίγα ένσημα, τα δώρα που χάθηκαν, είναι ήδη καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα. Γίνανε σταδιακά και ανομολόγητα,  φυσιολογικά μπροστά στο φάσμα της ανεργίας. Όποιος εργοδότης, ναι υπάρχουν και τέτοιοι, είναι εντάξει, μάλλον κυνηγιέται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς γιατί δεν έχει χεσμένη τη φωλιά του ώστε να αναγκάζεται να λαδώσει. Τα ΜΜΕ που πρώτα καθιέρωσαν τον Μεσαίωνα στους δικούς τους εργαζόμενους δεν το έκαναν φυσικά είδηση και η Αριστερά των ΔΥ, κρατικοδίαιτη και στείρα δεν το έκανε σύνθημα και πορεία. Οι διανοούμενοι τρώνε την πίτσα τους, αφήνουν κάτι ψιλά στο «παιδί» αλλά με τι εργασιακά δικαιώματα δουλεύει το «παιδί» δεν ξέρουν, δεν θέλουν να ξέρουν. Γράφουν στις φυλλάδες, εμφανίζονται στην ΤV, γίνονται γενικοί γραμματείς, ξέρουν άλλα.

Οι συνδικαλιστές του Δημοσίου που κηδεμονεύουν την Αριστερά, παράσιτα της εξουσίας, δεν είχαν λόγο να μιλήσουν γι’ αυτά, δεν τους αφορούσαν. Ζουν από το κράτος, και αν το κράτος φροντίσει να ζουν αξιοπρεπώς και οι άλλοι, οι απέξω, τότε  κάτι στραβώνει στην πυραμίδα. Οι νησίδες που φτιάξανε οι ελίτ που λέγαμε παλιά.
Για να θυμηθούμε και τον Παυλάκη  «Μες τα σκατά , σκατό της εξουσίας»

Τα μέτρα ερεθίζουν γιατί περιέχουν μείωση μισθού. Θα ήταν χειρότερα για τους ΔΥ αν απαιτούσαν πραγματική παραγωγικότητα  και λιγότερη λούφα, έστω και με περισσότερα λεφτά. Ο μισθός όμως; Το φετίχ του κάθε εργαζόμενου. Καιρό τώρα και καθημερινά το ανταλλάσσει με πολιτιστική υποβάθμιση, διανοητική αποχαύνωση, οικολογική καταστροφή, σεξουαλική ανημπόρια, εκπαιδευτική ανεπάρκεια και τόσα μύρια. Όμως με το μισθό, το γλίσχρο και την ΑΤΑ, μπορεί να γεμίζει το καλάθι με σκουπίδια από το JUMPO και το ΙΚΕΑ και να νομίζει ότι ζει καλά. Να ψηφίζει αυτούς που ψηφίζει και να χαζεύει το αφήγημα της Μενεγάκη. Ο εργαζόμενος όμως θύτης του εαυτού του και θύμα του συστήματος τα ξέρει όλα γιατί είναι πραγματικά σοφός και είναι σοφός γιατί βιώνει και τσαλακώνεται.  Γι’ αυτό ανέχεται ή και συμφωνεί τελικά να του πάρουν κάτι, αρκεί να φροντίσουν κάποιοι, το κράτος, η κυβέρνηση, οι γνώστες να του πάρουν από πάνω του κάτι από τα υπόλοιπα που τούχουν φορτώσει και τον σκοτώνουν σιγά -σιγά. Ελπίζει ότι ο ΓΑΠ έχει και καλό σενάριο για τη ζωή του.
  
Η αντίθεση κεφάλαιο - εργασία παραμένει κυρίαρχη. Μα έλα που και άλλες αντιθέσεις έχουν γιγαντωθεί, παράλληλα, και γεμίζουν τα ψυχιατρεία, τα νοσοκομεία, τις πιάτσες της πρέζας, το περιθώριο, τα μουγκά σπίτια. Με αυτά θα κάνει κανείς τίποτα;

Αν κάποιος μένει στα Ευρώ  που χάθηκαν βλέπει το δέντρο, αλλά δεν βλέπει τους λύκους που έρχονται πίσω από το δάσος. Μα τι λέω είναι στα σπίτια σας και τρώνε τα παιδιά σας.

Να γυρίσουμε λοιπόν σελίδα, να βάλουμε και τα άλλα στο τραπέζι, να μελετήσουμε τη ψυχολογία των μαζών, να ιεραρχήσουμε στόχους, να φτιάξουμε νέα θεωρία, να μιλήσουμε με τους ξένους, να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη.  Με ποιους συνδαιτυμόνες; Με όλους όσους βλέπουν. Όμως κάποιοι στο τραπέζι αυτό δεν έχουν θέση.

- Οι δήθεν εχθροί του καπιταλισμού και φίλοι του λαού, τα παράσιτα, αυτοί που δεν εργάζονται, δεν βιώνουν, δεν ξέρουν, μόνο φωνάζουν και απαιτούν να τιμούμε την απεργιακή βόλτα τους με τέρμα την ταβέρνα.
- Οι μέχρι χτες απολογητές του σοσιαλιστικού παράδεισου, ακριβές αντίγραφο της καπιταλιστικής κόλασης με λιγότερα όμως ρίσκα για την εξουσία, και περισσότερο πόνο για το λαό.
Με όλους αυτούς δεν έχει νόημα να συζητάμε, να σπρωχνόμαστε σε συνέδρια, να χαλάμε σάλιο, να ανάβουμε. Εξάλλου δεν είμαστε μέσα στα όνειρά τους παρά μόνο σαν σκλάβοι. Λίγοι και μακριά μας.

- Τα λαμόγια των Ελιτ, και υπηρέτες τους δεν θάρθουν στο τραπέζι μας. Είναι οι απέναντι με τους οποίους μπορούμε αλλού να πολεμήσουμε και αλλού να συνθηκολογήσουμε. Δεν είναι κακό, στον πόλεμο υπάρχει και αυτό, αρκεί να αφήνει πόρτα για καλύτερες θέσεις και να μας συμφέρει.

Όταν σηκωθούμε από το τραπέζι μπορεί μια ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ να έχει γεννηθεί. Μπορεί και όχι. Αν είμαστε ανίκανοι, ας μείνουμε θεατές των κρίσεων, ανάξιοι εραστές.



Σχόλια

  1. Είναι καιρός να διασπαστεί ο Συνασπισμός και να αρχίσει κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Leo, σε εκείνο που έχεις δίκιο είναι ότι όπως είναι σήμερα ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω...άσπρη μέρα! Ο κόσμος περιμένει μια... νέα αριστερά. Τώρα το πως θα γίνει αυτό με τα... " υλικά " που υπάρχουν αδυνατώ να σου απαντήσω! Dimitris Pap.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήτσο ναι τα υλικά είναι πρόβλημα. Εμείς οι αρχαίοι τα ξέρουμε τα διαθέσιμα υλικά και ξέρουμε ότι είναι μπαγιάτικα και μούφες. Νέα γενιά χρειάζεται. Τα παιδιά μας και ο Κορδάτος που είναι ακόμα πιτσιρικάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα,Leo.

    Οι κοινωνικές συνθήκες, δηλαδή, όλα τα παραπάνω, που πολύ σωστά ανέφερες, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
    Εκτός τούτου και στην περίπτωση που δούμε ένα κύμα αντίδρασης να "φουσκώσει",τότε, το πλέον σίγουρο είναι, ό,τι γρήγορα θα ξεφουσκώσει.
    Ανήκουμε στην εποχή της ταχύτητας και της "νεοφιλίας", του πρόσκαιρου και εφήμερου, δηλαδή, όπως έχω ξανααναφερθεί, πρόσφατα.

    Οι κοινωνικές "αντιδράσεις- εξεγέρσεις", φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν, ταχύτατα. Είναι καρατσεκαρισμένο, αν δούμε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια, ανα την υφήλιο.

    Γι'αυτό, φίλε μου, παραμένουμε, σταθερά, στην θέση μας,(στο αξιακό μας σύστημα, δηλαδή) χωρίς θυμικές παρορμήσεις, ούτε ελπίζοντας σε κάτι άμεσο και τελείως απροσδιόριστο!

    Υ.Γ.
    Ώστε να μην απογοητευόμαστε και να παραμένουμε, το δυνατόν, ελεύθεροι κι' ώραίοι,Leo :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διαφορά είναι πάντα η ίδια, Η νεολάια δεν μπορεί να δει την πορεία και το τέλος. Θέλει και τα θέλει τώρα, και καλά κάνει. Όμως μαμή της ιστορίας δεν ήταν ούτε θα γίνει.Αναμένουμε φίλε μου. Φαντάζομαι τα προβλήματα που σε απασχολούσαν να ξεπεράστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την νεολαία δεν την αδικώ. Τους αγκιτάτορες που νομίζουν ότι θα την μανιπουλάρουν, αυτοί μου φταίνε..

    υ.γ.
    Όχι, βέβαια, δεν ξεπεράστηκαν:)
    Αφού, δεν κάνω πίσω.
    Αυτοί δεν μπορούν, ούτε μπρος ούτε πίσω να πάνε, μιας και είναι "στημένες κολώνες".
    Θα σκουριάσουν και θα πέσουν..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Leo,υπάρχουν και... "λαθραναγνώστες" στο μπλοκ σου, οι οποίοι..."οδύρονται" γιατί ...ετοιμαζόμαστε να διαλύσουμε το... κόμμα ( το κακό είναι ότι δεν μπορούμε ! ) ονόματα δεν λέω μόνο ότι είναι.. κολλητή σου και Φυσικός! Την βρήκες ; Dimitris Pap.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα γελάω γιατί ο Leo μιλάει για διάσπαση αλλά μου φαίνεται ότι έχει στο μυαλό του μια πυρηνική σχάση με τεράστια παραγωγή ενέργειας!!! .Αλλά ο ΣΥΝ κινδυνεύει δυστυχώς, από μια ενεργοβόρα αποσύνθεση που μια χαρά την προχωράνε από μόνοι τους εκεί μέσα και δεν θα σας χρειαστούν προς το παρόν ...!!! Θα ξαναγεμίσει η πιάτσα απογοητευμένους περιφερόμενους αριστερούς, πρώην και δήθεν! Πάντως δεν θα γίνει.
    Υ.Γ. Αλήθεια ο Κορδάτος γνωρίζει ότι κινδυνεύει να γίνει ..σύνθημα! Φιλιά
    Ρ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. A Καλώς τη Ράλια. ναι ίσως είναι λάθος μα γίνεται μόνο του, όμως η διάλυση και η αποσύνθεση είναι αναγεννητική διαδικασία, Ανέβασα και άλλο blog με θέματα μόνο φυσικών επιστημών. http://fysicakasta.blogspot.com
    Ρηχά είναι μπήτε. ΘΑ σας δώσω τον κωδικό να ανεβάζετε και σεις ότι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αργή η διαδικασία που περιγράφεις.Δεν ξέρω αν κάπου επιχειρήθηκε και πέτυχε.Και στην Ευρώπη που αναφέρεις που είναι η Νέα Αριστερά και δεν την βλέπω; Αν φοράει ακόμη πάνες ,όταν θα περπατήσει άλλες γενιές πρέπει να της κρατάν το χέρι.Για δες τις τάξεις μας .Τα παιδιά μας έχουν θυμό κι αντίδραση αλλά εκτονώνονται τυχαία και άκαιρα.Κάνουν καταλήψεις για την τυρόπιτα και όταν ο κόσμος καίγεται σερφάρουν στον μοναχικό εικονικό τους κόσμο.Αυτού του τύπου την αντίδραση πρέπει να βρούμε τρόπο να αλλάξουμε και ναι, ίσως το να εισβάλουμε στον κόσμο τους με blogs είναι μια πολύ καλή ιδέα.τα λέμε στο σχολείο. Ράλλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ράλλια
    Λοιπόν σε βλέπω να ψήνεσαι με το blog για τις φυσικές επιστήμες και το σχολείο. Θα βάλουμε και άλλους στο κόλπο. ΘΑ γίνει κατάσταση. Για τη Νεα αριστερά θα τα πούμε εν καιρώ όταν θάμαι έτοιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο για το Βασ Κορ που έχει απορίες δεν φταίμε εμείς που είναι φίρμα. Τώρα για σύνθημα δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Leo,καλημερα.Τα ειπες ολα.....
    ...........................................
    Να γυρίσουμε λοιπόν σελίδα, να βάλουμε και τα άλλα στο τραπέζι, να μελετήσουμε τη ψυχολογία των μαζών, να ιεραρχήσουμε στόχους, να φτιάξουμε νέα θεωρία, να μιλήσουμε με τους ξένους, να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη. Με ποιους συνδαιτυμόνες; Με όλους όσους βλέπουν. Όμως κάποιοι στο τραπέζι αυτό δεν έχουν θέση.

    - Οι δήθεν εχθροί του καπιταλισμού και φίλοι του λαού, τα παράσιτα, αυτοί που δεν εργάζονται, δεν βιώνουν, δεν ξέρουν, μόνο φωνάζουν και απαιτούν να τιμούμε την απεργιακή βόλτα τους με τέρμα την ταβέρνα.
    - Οι μέχρι χτες απολογητές του σοσιαλιστικού παράδεισου, ακριβές αντίγραφο της καπιταλιστικής κόλασης με λιγότερα όμως ρίσκα για την εξουσία, και περισσότερο πόνο για το λαό.
    Με όλους αυτούς δεν έχει νόημα να συζητάμε, να σπρωχνόμαστε σε συνέδρια, να χαλάμε σάλιο, να ανάβουμε. Εξάλλου δεν είμαστε μέσα στα όνειρά τους παρά μόνο σαν σκλάβοι. Λίγοι και μακριά μας.

    - Τα λαμόγια των Ελιτ, και υπηρέτες τους δεν θάρθουν στο τραπέζι μας. Είναι οι απέναντι με τους οποίους μπορούμε αλλού να πολεμήσουμε και αλλού να συνθηκολογήσουμε. Δεν είναι κακό, στον πόλεμο υπάρχει και αυτό, αρκεί να αφήνει πόρτα για καλύτερες θέσεις και να μας συμφέρει.

    Όταν σηκωθούμε από το τραπέζι μπορεί μια ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ να έχει γεννηθεί. Μπορεί και όχι. Αν είμαστε ανίκανοι, ας μείνουμε θεατές των κρίσεων, ανάξιοι εραστές.

    @@@@@@
    Ελπιζω να μη δικαιωσουμε τον ποιητη!!!
    ............................
    'Ετσι στη σκοτεινη ταβερνα
    πινουμε παντα μας σκυφτοι.
    Σαν τα σκουλικια, καθε φτερνα
    οπου μας εβρει μας πατει.
    Δειλοι και ............'
    Φοβαμαι πως παμε γυρευοντας για την φτερνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τaspa μου χάρηκα για την επίσκεψή σου.
    ΚΑι γω το φοβάμαι και γιαυτό γύρισα στην πολιτική μετά από πολλά χρόνια αποχής και παρατήρησης. Ας είναι βρήκα όμως στη μπλογκόσφαιρα ανθρώπους ωραίους, από παντού, που με γέμισαν αισιοδοξία. Δεν ξέρω πως το βλέπεις περιμένω τη γνώμη σου. Έχεις και το μεηλ να τα λέμε. Νιώθω ότι υπόγεια κάτιετοιμάζεται και θα σκάσει θα ζητήσει ζωτικό χώρο και δεν θάναι νεολαιιστικο, ξέρεις εκρηκτικό, ναρκισο και μετα ψόφιο. Θάχει κάτι, Να δούμε. Στείλε κάτι και το ανεβάζω. να κάνουμε τέτοια. Κάνει κρύο εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Rallia το σύνθημα το βρήκα :
    εκανες τη Πάτρα άνω κάτω Μπιλ Κ.....το - Μπιλ Κ.....το
    Μπιλι δεν φαντάζομαι να διαφωνείς;
    Αφιερωμένο στην αιώνια νιότη μας.
    Και είπαμε ο Νίκος Μ είναι ακόμα αγέννητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Leo, δεν παίζω ! Πολλοί "πελάτες" στο... "μαγαζί" σου και δεν προλαβαίνω να απαντώ! Ειδικά η ...τελευταία πελάτης (Ρ.Γ.) είναι πολύ... σκληρή και δύσκολα θα τα βγάλουμε ...πέρα ! Dimitris Pap.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω θα του αρέσει ,είναι πολύ καλό.Μένει να του το ...τραγουδήσουμε.Ο ΔΗΜ .ΠΑΠ. τι πρόβλημα έχει μαζί μου παρακαλώ ; Φοβάται μήπως τον εμποδίσω να διασπάσει τον ΣΥΝ;Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του αγαπητέ Μήτσο;Λοιπόν μπαίνω και λίγο στο άλλο σου blog Αλήθεια ο...αγέννητος Ν.Μ. δεν blogαρει ή δε τσιμπάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατι σου εστειλα στο μειλ για τεστ!!!!!
    Για κοιταξε,ελπιζω να το θυμηθηκα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ leo χαίρε,
    Καλό το πόνημα.
    Δέν θα μείνουμε ανάξιοι εραστές...θέλω να πιστεύω
    είναι ..ώρα να ξεκινήσουμε, ο καθείς με την συμβολή του στην συλλογική προσπάθεια και ας αφήσουμε τον καθέναν να κάνει ελεύθερα τις επιλογές του. Μετά απο πολλά 12ωρα σε μαύρες οθόνες έχουμε ...κατι δημιουργικό κατασκευάσει στον ιστότοπό μας και είμαστε διαθέσιμοι για συλλογική τώρα εργασία...ξεκινάμε με την συζήτηση της πρότασης σου "ανοικτή αριστερα" και προχωράμε.
    Χαίρομαι για που ο χρόνος μας έχει φέρει κοντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παππάς γ. Εύχομαι τα καλύτερα και όσο μπορώ θα βοηθήσω. Να ανοίξουμε Γίωργο να μπει φρέσκος αέρας, να το παλαίψουμε. Αν έχουμε δίκιο ή 'αδικο γρήγορα θα φανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία