ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Thelonious monk - Allen ginsberg

Thelonious monk - Allen ginsberg
Δυο γίγαντες στην εποχή των γιγάντων.

Παρατηρητήριο

Όσοι βιάζεστε να του δώσετε εύσημα συμβολής στην αποδόμηση του αντιαμερικανισμού λάβετε υπόψη σας ότι:
1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον αντιαμερικανισμός. Υπάρχει όμως έντονος αντιευρωπαϊσμός σαφώς πιο ισχυρός και επικίνδυνος. Ο αντιαμερικανισμός αναπτύχθηκε μεταπολεμικά ως φιλοσοβιετισμός και έσβησε μαζί με το τέλος της σοβιετίας. Το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε τα μέγιστα στη γιγάντωσή του κατά την περίοδο της πρώιμης μεταπολίτευσης και τα κινήματα των αδεσμεύτων. Μέχρι που η δανεική ευδαιμονία τα σκούπισε όλα.
2. Δεν τόχει σε τίποτε όταν επιστρέψει να γυρίσει το χαρτί και να ξαναγίνει αντιαμερικανός ή αντιτραμπ ή οτιδήποτε άλλο. Διαβάζει άριστα το ακροατήριό του, ξέρει σε ποιους απευθύνεται, τους κλείνει το μάτι και πλασάρει ότι τα βρήκε με τον τέως δαίμονα για να την πει στους σημερινούς δαίμονες της ΕΕ. Το αύριο είναι άλλη μέρα.
3. Η Αριστερά μπορεί να συγχωρήσει όλες τις ιδεολογικές ή πολιτικές αποκλίσεις, ανίερες συμμαχίες κλπ , προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Θα τις βγάλει όμως σαν μαχαίρια μετά την ήττα, για να δικάσει τους χτεσινούς ηγέτες. Έχουμε δρόμο ακόμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Για το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους η Επιτυχία είναι το κλείσιμο της ΒSH Hellas, (πρώην Πίτσος),. Ουδόλως τους απασχολεί η επίσκεψη στις ΗΠΑ. Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση καταλάβει τι ακριβώς παίζεται μέσα στα ελληνικά λαϊκά στρώματα ελπίζω να είμαστε ζωντανοί. Ως τότε αφήστε τους ήσυχους να σας φτιάχνουν την ατζέντα.

Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Εξελίξεις στο Συνέδριο του Συνασπισμού ή φάρσα;;;;;;;;;;

Από τη εφημερίδα "Παρασκευή και 13"

Αναδημοσιεύω την πληροφορία της εφημερίδας με κάθε επιφύλαξη για όσα ακολουθούν . Πιθανό να πρόκειται για φάρσα, πιθανό να είναι σωστό, πιθανό να είναι λάθος πληροφορία.
Κοντός ψαλμός Αλληλούια.ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ   
Αύριο το βράδυ παύει να υπάρχει ο ενιαίος Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας. Τέσσερις βουλευτές του, προεξάρχοντος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, ουσιαστικά θα τεθούν εκτός κόμματος, ενώ αναζητούν (και σχεδόν έχουν βρει) τον πέμπτο που θα τους δώσει το δικαίωμα να έχουν αναγνωρισμένη από τον κανονισμό της Βουλής ομάδα.
Αυτό σημαίνει:
1. Θα έχουν δικαίωμα στην κρατική επιχορήγηση των κομμάτων αφού θα έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή ως κόμμα.
2. Ο πρόεδρός τους, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο κ. Κουβέλης, θα ομιλεί από βήματος της Βουλής ως αρχηγός κόμματος, ισότιμα με τους Γεώργιο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά, Αλέκα Παπαρήγα, Γεώργιο Καρατζαφέρη και Αλέξη Τσίπρα.
3. Θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τις «ιδιοκτησίες» του κόμματος (π.χ. την εφημερίδα «ΑΥΓΗ» και τα κεντρικά γραφεία).
Πέραν του κυρίου Κουβέλη, οι άλλοι τρεις βουλευτές είναι οι Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ ο πέμπτος βολιδοσκοπήθηκε την Τρίτη και έδειξε να βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση για το νέο εγχείρημα. Αύριο το βράδυ κατά τη διάρκεια του έκτακτου Συνεδρίου του Συνασπισμού, που διεξάγεται στην… αρένα του Τάε Κβον Ντο, η ανανεωτική πτέρυγα του κόμματος θα θέσει θέμα αποχώρησης του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι συσχετισμοί του συνεδρίου είναι τέτοιοι που η πρότασή τους θα απορριφθεί στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει. Αμέσως μετά σύσσωμη η ανανεωτική πτέρυγα θα αποχωρήσει από το συνέδριο, χωρίς να πάρει καν μέρος στην επόμενη ψηφοφορία για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Κι εφόσον αύριο ακολουθήσει τα βήματά τους και ο πέμπτος βουλευτής, τη Δευτέρα ξεκινούν οι διεργασίες και σύντομα θα έχουμε το έκτο κόμμα της Βουλής, που θα αυτοπροσδιοριστεί στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς.

1 σχόλιο:

  1. και καλή τύχη όπου κι αν πας
    http://www.youtube.com/watch?v=QxRIPmWgEV8

    ΑπάντησηΔιαγραφή