ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

πίσω στα 60s

πίσω στα 60s

Παρατηρητήριο

"Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα». Αυτος ειναι ο τιτλος του συνεδριου. Τεχνηέντως και παραπειστικώς η συζήτηση μεταφέρθηκε σε συγκρίσεις μεταξύ των ολοκληρωτισμών του 20 αιώνα γιατί έτσι βόλευε τους αμετανόητους οπαδούς τους, ειδικά τους φιλοσοβιετικούς που είναι και ιδεολογικά κυρίαρχοι στη χώρα αυτή. Εχουμε μέλλον ακόμα μέχρι να βγάλουμε τη γλίτσα αυτή από πάνω μας. Είναι ένα ακόμα δείγμα της αβελτηρίας μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Χτες ήταν οι καταλήψεις, σήμερα το «άσυλο» της βίας, αύριο η διάλυση των μεταπτυχιακών. Οι θλιβεροί φαιοί ή κόκκινοι κομισάριοι μισούν τους άριστους γιατί τους φοβούνται και πασχίζουν να τους σταματήσουν. Γιατί είναι αυτοί που θα χτίσουν την επόμενη ελεύθερη, δημοκρατική και δημιουργική Ελλάδα. Είναι αυτοί που θα τους αποστρατεύσουν, θα τους στείλουν επιτέλους στη λήθη της ιστορίας. Είναι αυτοί που με την αξιοσύνη τους θα αλλάξουν το παράδειγμα στην έρμη τούτη χώρα. Μην ανησυχείτε. Δεν έρχεται κανένα άλλο κόμμα, πράσινο, κόκκινο ή γαλάζιο. Έρχονται οι άριστοι και να τους φοβάστε.

Έρχονται οι άριστοι και να τους φοβάστε

Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Εξελίξεις στο Συνέδριο του Συνασπισμού ή φάρσα;;;;;;;;;;

Από τη εφημερίδα "Παρασκευή και 13"

Αναδημοσιεύω την πληροφορία της εφημερίδας με κάθε επιφύλαξη για όσα ακολουθούν . Πιθανό να πρόκειται για φάρσα, πιθανό να είναι σωστό, πιθανό να είναι λάθος πληροφορία.
Κοντός ψαλμός Αλληλούια.ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ   
Αύριο το βράδυ παύει να υπάρχει ο ενιαίος Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας. Τέσσερις βουλευτές του, προεξάρχοντος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, ουσιαστικά θα τεθούν εκτός κόμματος, ενώ αναζητούν (και σχεδόν έχουν βρει) τον πέμπτο που θα τους δώσει το δικαίωμα να έχουν αναγνωρισμένη από τον κανονισμό της Βουλής ομάδα.
Αυτό σημαίνει:
1. Θα έχουν δικαίωμα στην κρατική επιχορήγηση των κομμάτων αφού θα έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή ως κόμμα.
2. Ο πρόεδρός τους, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο κ. Κουβέλης, θα ομιλεί από βήματος της Βουλής ως αρχηγός κόμματος, ισότιμα με τους Γεώργιο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά, Αλέκα Παπαρήγα, Γεώργιο Καρατζαφέρη και Αλέξη Τσίπρα.
3. Θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τις «ιδιοκτησίες» του κόμματος (π.χ. την εφημερίδα «ΑΥΓΗ» και τα κεντρικά γραφεία).
Πέραν του κυρίου Κουβέλη, οι άλλοι τρεις βουλευτές είναι οι Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ ο πέμπτος βολιδοσκοπήθηκε την Τρίτη και έδειξε να βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση για το νέο εγχείρημα. Αύριο το βράδυ κατά τη διάρκεια του έκτακτου Συνεδρίου του Συνασπισμού, που διεξάγεται στην… αρένα του Τάε Κβον Ντο, η ανανεωτική πτέρυγα του κόμματος θα θέσει θέμα αποχώρησης του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι συσχετισμοί του συνεδρίου είναι τέτοιοι που η πρότασή τους θα απορριφθεί στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει. Αμέσως μετά σύσσωμη η ανανεωτική πτέρυγα θα αποχωρήσει από το συνέδριο, χωρίς να πάρει καν μέρος στην επόμενη ψηφοφορία για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Κι εφόσον αύριο ακολουθήσει τα βήματά τους και ο πέμπτος βουλευτής, τη Δευτέρα ξεκινούν οι διεργασίες και σύντομα θα έχουμε το έκτο κόμμα της Βουλής, που θα αυτοπροσδιοριστεί στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς.

1 σχόλιο:

  1. και καλή τύχη όπου κι αν πας
    http://www.youtube.com/watch?v=QxRIPmWgEV8

    ΑπάντησηΔιαγραφή