Αξίζει να πεθάνει ένας Δήμαρχος για το Δήμο του;





Αξίζει να πεθάνει ένας δήμαρχος για το Δήμο του;
Αξίζει να πεθάνει ένας άνθρωπος γιατί καταργείται ο Δήμος του και συγχωνεύεται με ένα γειτονικό του δήμο;
Αξίζει να υποβάλει άνθρωπος το σώμα του στην πιο σκληρή δοκιμασία γιατί το κράτος δεν έχει δώσει στους δήμους τα χρήματα που δικαιούνται;
Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει αγαπημένα πρόσωπα, οικογένεια, φίλους κάτι που να τον κρατήσουν στη ζωή;
Αξίζει ένας Δήμος, ένας νόμος, μια παραλία, κάποιο πάρκο, τη ζωή ενός ανθρώπου;
Αξίζει το όποιο έργο ενός ανθρώπου όσο η ζωή του;



ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Κύριο Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ


Ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης συμπληρώνει ήδη 48 μέρες απεργίας πείνας. Η υγεία του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και τις αμέσως προσεχείς μέρες ίσως κινδυνεύσει και η ίδια η ζωή του.
Ο Χρήστος Κορτζίδης με τον τρόπο αυτό δεν υπερασπίζεται μόνο το αίτημα για την αυτονομία του Δήμου του Ελληνικού, το οποίο είναι και αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του Δήμου, που εκφράστηκε και με τις πάνω από 4.500 υπογραφές, οι οποίες έχουν ήδη κατατεθεί στο προεδρείο της Βουλής.
Ο Χρήστος Κορτζίδης με την απεργία πείνας που πραγματοποιεί υπερασπίζεται κάτι πολύ ευρύτερο και συνολικότερο από τον ίδιο το Δήμο του Ελληνικού, ένα Δήμο πρότυπο μέσα από τον οποίο έχει δώσει πρωτοφανείς και μεγάλες μάχες για την υπεράσπιση δημόσιων αγαθών, δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος.
Ο Χρήστος Κορτζίδης με τον  συγκλονιστικό αγώνα του υπερασπίζεται την ίδια την ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μια διαφορετική προοπτική της. Υπερασπίζεται την μείζονα ανάγκη μιας διαφορετικής ποιότητας ζωής με την απελευθέρωση δημόσιων χώρων και την ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε δημόσια αγαθά. Υπερασπίζεται τέλος, την ίδια τη δημοκρατία απέναντι στην πολιτική και κρατική  αυθαιρεσία που θέλει να αγνοεί τους πολίτες, τις πόλεις τους και το ίδιο το μέλλον τους.
Ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι του Ελληνικού ζητούν:

να μην καταργηθεί ο Δήμος του Ελληνικού μέσω της συγχώνευσής του με το γειτονικό Δήμο Αργυρούπολης.
να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι πόροι που της οφείλονται
να αποδοθεί στο Δήμο Ελληνικού η αρμοδιότητα της διαχείρισης της παραλίας του Αγ. Κοσμά και του χώρου που καταλάμβανε μέχρι πριν ένα χρόνο η 129 Πτέρυγα Υποστήριξης (ΠΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας. 
Σημειώνεται ότι ο Δήμος διαχειρίζεται ήδη με επιτυχία του δύο πιο πάνω χώρους διασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν χρήση τους από τους πολίτες.
Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Ελληνικού παρουσιάζει μια σειρά θετικούς δείκτες όπως απουσία χρεών, χαμηλά δημοτικά τέλη, δωρεάν κοινωνικές παροχές στους δημότες του, πλούσιο έργο σε νέες υποδομές. Είναι επίσης γνωστό στο Πανελλήνιο ότι η Δημοτική Αρχή τηρεί μια, σχεδόν, ηρωική αγωνιστική στάση υπεράσπισης του Δημόσιου συμφέροντος, των Δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος συγκρουόμενη με μεγάλα και ποικίλα συμφέροντα.
Σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλου του λεκανοπεδίου, ο Δήμος Ελληνικού έχει γίνει σημείο αναφοράς. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπεράσπιση τόσο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού από την τσιμεντοποίηση όσο και του Υμηττού από την καταστροφή του οικοσυστήματος του από νέους οδικούς άξονες.
Ιδιαίτερα γνωστή είναι η συμβολή του στην προστασία του παραλιακού μετώπου και στην ελεύθερη χρήση των ακτών.
Η επιχειρούμενη κατάργηση του Δήμου μέσω της συνένωσής του με άλλο ενθαρρύνει αυτά τα συμφέροντα (χαρακτηριστική η προ εβδομάδων έναρξη λειτουργίας 2 νέων παράνομων νυκτερινών κέντρων στην παραλία του Αγ. Κοσμά) και γεννά πρόσθετες ανησυχίες για το μέλλον της περιοχής.
Είναι ευνόητο ότι μετά από τόσες μέρες απεργίας πείνας οι κίνδυνοι για βλάβες στην υγεία ή και την ίδια τη ζωή του Δημάρχου όχι μόνο είναι υπαρκτοί αλλά και έχουν προσλάβει άκρως ανησυχητικές διαστάσεις.
Σας καλούμε ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ να συμβάλετε στην αποτροπή μιας τόσο δυσάρεστης εξέλιξης.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
                                                                                     
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Θοδωρής Δρίτσας
Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου 

πηγη syn-achaias.pblogs.gr



Από το Αthens. Imdymedia αντιγράφω τι είναι απεργία πείνας και τι επιφέρει στον ανθρώπινο σώμα.

Tι είναι η Απεργία Πείνας

Η απεργία πείνας είναι μια άκρως σοβαρή και υψηλά επικίνδυνη τακτική διαμαρτυρίας στην οποία ένας άνθρωπος αρνείται απλώς να φάει, ούτως ώστε να τραβήξει την προσοχή σε έναν σκοπό ή ένα ζήτημα. Μια απεργία πείνας ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, κατά συνέπεια, θα έπρεπε να καταφεύγει κανείς σ αυτή μόνο σαν ένα ύστατο βήμα ή σε μια πολύ σκληρή κι έκτακτη κατάσταση.
Σ.τ.μ. Η απεργία πείνας είναι μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή. Δεν προτρέπουμε κανέναν να καταφύγει σε μιά τέτοια ενέργεια, για κανένα λόγο. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν είναι στο χέρι μας και επειδή ακριβώς είναι μια υπόθεση ζωής και θανάτου, κάποια πράγματα πρέπει να είναι γνωστά. Γι αυτό και η μετάφραση και δημοσίευση του κειμένου.
Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για μια απεργία πείνας:
Πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό. Ένας υγιής ενήλικας μπορεί να επιβιώσει δίχως φαγητό για δυο σχεδόν μήνες, αλλά μπορεί ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ χωρίς νερό. Σε σχέση πάντα με το πόσο ακραία είναι μια απεργία πείνας, είναι καλό να πίνουμε αν το επιλέξουμε, χυμούς φρούτων και σούπες, ώστε να παρέχουν στο σώμα μας ένα μίνιμουμ σακχάρων, λιπαρών και βασικών θρεπτικών συστατικών. Το ίδιο όσον αφορά διάφορα συμπληρώματα τροφής.
Βρίσκουμε ένα άνετο σημείο για να διεξάγουμε την απεργία πείνας και παραμένουμε εκεί. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε όσο περισσότερη ενέργεια γίνεται στη διάρκεια της απεργίας πείνας. Παραμένουμε λοιπόν σ ενα άνετο σημείο και αποφεύγουμε κάθε σωματική δραστηριότητα, εκτός του να σηκωνόμαστε που και που όρθιοι και να περπατάμε λίγο.
Μένουμε θερμοί στο κρύο και δροσεροί στη ζέστη. Ξεκινώντας μια απεργία πείνας υποβάλλουμε το σώμα μας σε αφάνταση κακοποίηση και κάμπτουμε δραστικά τη φυσική του ικανότητα να προστατεύεται από τις εξωτερικές συνθήκες. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος είναι σημαντικό να έχουμε κατάλληλα ρούχα και προστασία από τις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Θα είμαστε πλέον πολύ πιο ευάλωτοι σε περιστατικά υποθερμίας ή πυρετού.
Ανάλογα με τη διάρκεια της απεργίας πείνας, μπορεί να προκληθεί σοβαρή εώς και αμετάκλητη σε ορισμένες περιπτώσεις ζημιά στον οργανισμό. Ακολουθεί μια αναφορά στα βασικά προβλήματα υγείας που εμπλέκονται σε μια απεργία πείνας που κρατάει πάνω από 2-3 εβδομάδες. Αναφέρεται πάντα στην περίπτωση που απεργός δέχεται μόνο νερό και ήταν απόλυτα υγιής όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Επίσης, κάποια από αυτά είναι μο-νι-μα:
Βλάβες στον μυικό ιστό (μετά τις 4 εβδομάδες περίπου)
Αδυναμία στα οστά (μετά τις 4 εβδομάδες περίπου)
Παραισθήσεις/Απώλεια του προσανατολισμού (μετά από 3 εβδομάδες περίπου)
Πιθανώς μόνιμη εγκεφαλική βλάβη (μετά από 4-5 εβδομάδες)
Πιθανώς μόνιμη βλάβη εσωτερικών οργάνων (μετά από 4-5 εβδομάδες)
Πιθανή ρήξη εσωτερικών οργάνων (μετά από 4-5 εβδομάδες)
Θάνατος (μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ανάλογα και με την κατάσταση της υγείας του απεργού)
Πηγή: http://www.blackcrosscollective.org
[Μετάφραση: ...για τη διάδοση της μεταδοτικής λύσσας, Οκτώβριος 2007]


Σχόλια

  1. Είναι δυνατόν να ζει άνθρωπος νηστικός 50 μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μπόμπι Σαντς (ο Ιρλανδός μάρτυρας του ΙΡΑ), στα 27 του χρόνια, άντεξε 66 μέρες. Μετά τον βρήκε ο θάνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία