ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Τάσος Μπουλμέτης

Τάσος Μπουλμέτης

Παρατηρητήριο

Η υπόθεση των δύο στρατιωτικών μας που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία μετά μάλιστα την επίσκεψη Ερντογάν, συνιστούν μια πλήρη διπλωματική αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και φυσικά γεμίζουν ανασφάλεια τους έλληνες πολίτες. Φιλότιμες οι προσπάθειες πολιτικών και δημοσιογραφικών παραγόντων να αποπροσανατολίσουν το σχετικό διάλογο με συμβούλια ασφαλείας και άλλα τέτοια, αλλά η ουσία παραμένει παρόλη την Ιβανιάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Η πονηρή η συνταγή: Τελικά τι λατρεία είναι αυτή του κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας και της λαικής δεξιάς για το ΣΥΡΙΖΑ; Απλά έτσι μπορούν να ξεκοκαλίζουν μέσω της φορολογίας το βιος των πολιτών αυτής της χώρας με ηθικό αριστερό πλεονέκτημα. Και χωρίς να ανοίγει μύτη.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ09/09/2010 από gyras blog

Πολλοί  έβλεπαν τα τελευταία 20 χρόνια την χώρα να κατρακυλάει στην χρεοκοπία και την ανυποληψία, πίστευαν όμως καλοπροαίρετα ότι αυτό οφείλεται στην ανικανότητα των κυβερνόντων, ενώ πολύ δύσκολα  μπορούσαν  να πεισθούν, ότι αυτό γίνεται συνειδητά από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ήθελαν την χώρα έξω από την Ευρώπη και απέναντι από αυτήν, σε συμμαχία με την Ρωσία και την Κίνα.
Σήμερα τα πράγματα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν, εκτός από την καθεστωτική αριστερά που πάντα ήταν κατά της Ε.Ε. και σήμερα φυσικά κατά του μνημονίου, αλλά δεν λένε τι προτείνουν έξω από αυτά, υπάρχουν και οι τολμηροί μουζαχεντίν  του ΠΑΣΟΚ, που προτείνουν συγκεκριμένα:
¨Απευθείας επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μας με τους κύριους πιστωτές μας προκειμένου να επιμηκυνθεί η αποπληρωμή του και τμήμα του να μειωθεί…¨
Αλλά διαπραγματεύομαι με κάποιον σημαίνει ότι κάτι δίνω σε αντάλλαγμα για κάτι που παίρνω, ενώ όταν λες στον πιστωτή σου δεν μπορώ να σου ξεπληρώσω τα λεφτά παρά μόνο αν μειώσεις αισθητά κεφάλαιο που σου χρωστάω ή παρατείνεις ουσιαστικά το χρόνο αποπληρωμής σύμφωνα με τον οποίο με έχεις δανείσει, ή μειώσεις αισθητά το επιτόκιο δανεισμού μου, ή τέλος πάντων θα χάσεις όλα σου τα λεφτά αν δεν κάνεις κάποια από αυτά, αυτό είναι χρεοκοπία την οποία μπορείς ευφημιστικά  να την ονομάσεις επαναδιαπραγμάτευση ή  αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τις συνέπειες της χρεοκοπίας.
Και στη συνέχεια οι ίδιοι μουζαχεντίν του ΠΑΣΟΚ  με θάρρος που θα το ζήλευαν  όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (γι αυτό τους παρακαλάνε να είναι υποψήφιοι τους ) προτείνουν:
¨Ένα επιθετικό μέτωπο απέναντι στους μονεταριστές και τους νεοφιλελεύθερους διεθνώς και φυσικά ανάλογες είναι και οι ανάγκες για συνολικό γεωπολιτικό επαναπροσανατολισμό της χώρας.
Στο επίπεδο της διεθνούς πολιτικής μας είναι απολύτως απαραίτητο να ξεφύγουμε από ένα συγκεκριμένο «καρτέλ» δανειστών- τοκογλύφων που δρουν εις βάρος της χώρας. Οι χώρες του BRIC και οι αραβικές χώρες προσφέρουν τέτοια προοπτική.”
Για όλα λοιπόν φταίνε οι μονεταριστές και νεοφιλελεύθεροι διεθνώς και ας κυβέρνησε τόσα χρόνια το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ.
Η πρόταση – λύση λοιπόν είναι ο συνολικός γεωπολιτικός επαναπροσανατολισμός της χώρας προς της χώρες του BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα).
Οι χώρες αυτές δηλ θα μας δώσουν δάνεια   χωρίς τόκους και ανταλλάγματα, έτσι για την ψυχή της μάνας τους, ενώ αν  συνυπολογίσει κανείς ότι οι δύο από αυτές Βραζιλία, Ρωσία έχουν χρεοκοπήσει πρόσφατα και οι άλλες δύο  δίνουν στους εργάτες τους 1 € την ημέρα, ενώ η δημοκρατία αυτή η μικρή-αστική που έχουμε εμείς τώρα, είναι είδος πολυτελείας για τους λαούς αυτών των χωρών, ο καθένας καταλαβαίνει τι μας περιμένει.
Αυτοί που μας έφεραν στο μνημόνιο, οι ίδιοι τώρα είναι κατά του μνημονίου, αλλά από  το μνημόνιο και από  ακόμη χειρότερα σαν αυτά που προτείνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάρα πάνω, δεν γλυτώνουμε αν δεν απαλαγούμε πρώτα από τέτοιους πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου