ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Thelonious monk - Allen ginsberg

Thelonious monk - Allen ginsberg
Δυο γίγαντες στην εποχή των γιγάντων.

Παρατηρητήριο

Όσοι βιάζεστε να του δώσετε εύσημα συμβολής στην αποδόμηση του αντιαμερικανισμού λάβετε υπόψη σας ότι:
1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον αντιαμερικανισμός. Υπάρχει όμως έντονος αντιευρωπαϊσμός σαφώς πιο ισχυρός και επικίνδυνος. Ο αντιαμερικανισμός αναπτύχθηκε μεταπολεμικά ως φιλοσοβιετισμός και έσβησε μαζί με το τέλος της σοβιετίας. Το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε τα μέγιστα στη γιγάντωσή του κατά την περίοδο της πρώιμης μεταπολίτευσης και τα κινήματα των αδεσμεύτων. Μέχρι που η δανεική ευδαιμονία τα σκούπισε όλα.
2. Δεν τόχει σε τίποτε όταν επιστρέψει να γυρίσει το χαρτί και να ξαναγίνει αντιαμερικανός ή αντιτραμπ ή οτιδήποτε άλλο. Διαβάζει άριστα το ακροατήριό του, ξέρει σε ποιους απευθύνεται, τους κλείνει το μάτι και πλασάρει ότι τα βρήκε με τον τέως δαίμονα για να την πει στους σημερινούς δαίμονες της ΕΕ. Το αύριο είναι άλλη μέρα.
3. Η Αριστερά μπορεί να συγχωρήσει όλες τις ιδεολογικές ή πολιτικές αποκλίσεις, ανίερες συμμαχίες κλπ , προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Θα τις βγάλει όμως σαν μαχαίρια μετά την ήττα, για να δικάσει τους χτεσινούς ηγέτες. Έχουμε δρόμο ακόμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Για το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους η Επιτυχία είναι το κλείσιμο της ΒSH Hellas, (πρώην Πίτσος),. Ουδόλως τους απασχολεί η επίσκεψη στις ΗΠΑ. Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση καταλάβει τι ακριβώς παίζεται μέσα στα ελληνικά λαϊκά στρώματα ελπίζω να είμαστε ζωντανοί. Ως τότε αφήστε τους ήσυχους να σας φτιάχνουν την ατζέντα.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Mα, τι ψήνεται;

της Γεωργίας Καρβουνάκη

Όλα βρίσκονται στη θέση τους με την τάξη που τους αρμόζει.. Ο μπαμπάς στον καναπέ,η μαμά στην πολυθρόνα,τα παιδιά στο χαλί. Βγαλμένοι σαν από διαφήμιση..Κι όμως,τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα,το λούσο πολυκαιρισμένο, το χαμόγελο της μητέρας λειψό, η ρυτίδα στο μέτωπο του πατέρα βαθειά, η τηλεόραση, όμως, plasma 47".

Μια τηλεόραση που συνεχώς προβάλει μια κουζίνα. Στην κουζίνα αυτή συνεχώς μαγειρεύουν. Η τηλεόραση έχει την ιδιότητα να μεταφέρει τις γαργαλιστικές μυρωδιές ενώ οι γαργαλιστικές μυρωδιές έχουν την ιδιότητα να χορταίνουν την οικογένεια που ,καθηλωμένη ολημερίς μπροστά στη συσκευή ,στοιχηματίζει υπέρ του ενός η του άλλου υποψηφίου Master Chef .Σκηνές soft ενδοοικογενειακής βίας εκτυλίσσονται σε κάθε διαφωνία κι η σοφή μητέρα απαγγέλλει συνταγές για να καταστείλει τη σύρραξη.

Τις απαγγέλλει μόνο τις συνταγές γιατί για να τις εκτελέσει,ούτε λόγος.. Που να βρει τζίντζερ στη γειτονιά,λέει..Η αιτία,όμως,είναι ότι ο άτιμος ο ροφός είναι απλησίαστος τη στιγμή που δε μπορεί πια ούτε γαύρο ν'αγοράσει..Οι αστακοκαραβίδες της γνέφουν κοροϊδευτικά από το "ρετιρέ" κι αν πεις για τον κιμά εξαιρετικής ποιότητος από τα highlands ορμώμενο,δεν τον είδε δεν τον ξέρει.

Οι επτά πληγές του Φαραώ πλήττουν καίρια ΚΑΙ αυτή την οικογένεια. Είναι το μέσο τηλεοπτικό κοινό πάνω στο οποίο επενδύουν οι παραγωγοί των τηλεοπτικών εκπομπών σε αγαστή σύμπραξη με τους διαχειριστές του δημόσιου βίου της χώρας μας.

Οι πρώτοι χαίρουν ασυλίας από τους δεύτερους οι οποίοι δεύτεροι χαίρουν απόλυτης, νεκρικής σιγής από την πλευρά του κοινού για να μπορέσουν να "κυβερνήσουν" ανενόχλητοι.   

Όταν κρέμεται η επίζηλη θέση του Master Chef από την υφή μιας μαρέγκας που να τρέχεις στους δρόμους να διεκδικήσεις υγεία, παιδεία, δουλειά, αξιοπρέπεια? Κάθεσαι και συμπαρίστασαι στο δράμα του διαγωνιζόμενου και ονειρεύεσαι να μπορέσεις να του σκουπίσεις τα δάκρυα με το δικό σου μαντήλι με αντάλλαγμα τ'απομεινάρια του πιάτου που μόλις ετοίμασε,μαζί με το πιάτο κατά προτίμηση. 

Φήμες ότι ραντίζουν το τηλεοπτικό κοινό με σπρέϋ κοκτέϊλ αισιοδοξίας-παθητικότητας - αναισθησίας εξετάζονται ως ανακριβείς.. 
Παραμένει, όμως, άλυτο το μυστήριο..

1 σχόλιο:

  1. Πάντως τα εισαγωγικά κομμάτια είναι μοναδικά.

    Το δε άρθρο με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή