Aσυλία





γράφει ο Δημήτρης Δανίκας  από 24grammata.com/ Λόγος
Ασυλο είπατε; Φυσικά. Ασυλο στην αυθαιρεσία. Ασυλο στον χαβαλέ. Ασυλο στην εγκληματικότητα. Ασυλο στα ναρκωτικά. Ασυλο σε καθετί που ουδεμία σχέση έχει με γνώση, γράμματα, διάλογο, έρευνα, φιλοσοφία, τεχνολογία, αναζήτηση. Σε οτιδήποτε συνιστά Κουλτούρα, Παιδεία, καθημερινό Πολιτισμό. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν εχθροί του ασύλου είναι όλοι αυτοί που με ιδεολογικές μπαρούφες στηρίζουν τους εισβολείς των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Με ένα λόγο, το μπάχαλο που κάθε λίγο και λιγάκι συντελείται στα Πανεπιστήμια μετατρέπει ακόμα και τον αριστερό σε οπαδό της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας. Μπράβο Τσίπρα. «Γαία πυρί μειχθήτω» και «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Καθετοποιημένη η βιομηχανία Ασύλου. Γιατί αυτού του τύπου η ασυλία πορεύεται με την άλλη, την ανώτερη της εξουσίας. Ασυλο στην ατιμωρησία. Ασυλο στη φοροδιαφυγή. Ασυλο στο πολιτικό μαύρο χρήμα. Ασυλο στη διαπλοκή. Ασυλο σε όσους ευθύνονται γι΄ αυτή την απροσμέτρητη οικονομική καταστροφή. Ασυλία παντού. Στις συντεχνίες. Στην οικογενειοκρατία των καθηγητών. Στους ελεύθερους επαγγελματίες που αρνούνται να αποδώσουν ΦΠΑ. Στους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές. Στην τηλεοπτική ανθυποκουλτούρα. Αποτέλεσμα; Ο φτωχός πληρώνει τους φοροφυγάδες. Ο μεροκαματιάρης τα σκουπίδια της τηλεόρασης καταναλώνει. Τα κορίτσια των πολυκαταστημάτων και των 600 ευρώ, με πρόωρη από την ορθοστασία φλεβίτιδα, πληρώνουν τα σπασμένα της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο αδέκαρος φοιτητής πληρώνει το κλείσιμο της Σχολής. Ο μισθοσυντήρητος του ιδιωτικού τομέα παρέα με τον συνταξιούχο πληρώνουν τα σπασμένα της καταστροφής. Ετσι αυτό που στα λόγια και στις ιδέες εμφανίζεται ως αριστερό και προοδευτικό, στην πράξη βάζει πλάτες για ακόμα σκληρότερα μέτρα των πάσης φύσεως καρχαριών. Η διαστροφή των εννοιών. Η αντιστροφή των αξιών. Η στρέβλωση των ιδεών. Ολοι αυτοί της ασυλίας φοβάμαι ότι στρώνουν μαζί το κόκκινο χαλί για την επέλαση μιας ακόμα πιο ακραίας δεξιάς, σχεδόν φασιστικής κυριαρχίας!
ddanikas@dolnet.gr / www.tovima.gr

Σχόλια

  1. Βλέπω ότι το θέμα επανέρχεται συνεχώς, ή εσύ το επαναφέρεις. Ίσως δεν κάνεις άσχημα. Κι εγώ ετοίμασα κάτι ακόμα, αλλά περιμένω μερικές μέρες να τελειώσω με τον εθνικό παροξυσμό των ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείμο, το θέμα θα ξαναμπεί σύντομα και μάλιστα οξυμένα μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή Απρίλη, όπου λογικά θα αρχίσει ένα ακόμα πόλεμος. Ας είμαστε ζεστοί. Καλά κάνεις και δουλεύεις πάνω στο ¨Ασυλο, είναι επίκαιρο πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία