Οργή κατά του Σερβάζ Ντερούζ. Μήπως είναι αργά;



Οργή και μένος σύσσωμου του  κόσμου αυτής της χώρας κατά του βάρβαρου Σερβάζ Ντερούζ που μας προέτρεψε να πουλήσουμε παραλίες, ΔΕΗ, Ελληνικό και γενικώς δημόσια κτηματική περιουσία για να ξεχρεώσουμε. Τι λέει ο τροϊκανός, ο κατακτητής, ο ανθύπατος, ο πύξας, ο δείξας; Ιταμή πρόκληση. Θα μας πει αυτός πως θα εκποιήσουμε τα υπάρχοντά μας για να ξοφλήσουμε τους οφειλέτες μας; Εμείς εκποιούμε χρόνια τώρα δωρεάν δημόσια περιουσία και ξοφλάμε τους πολιτικούς μας πελάτες. Οι πραγματικοί δανειστές μπορούν να περιμένουν. Τι ξέρει ο Σερβάζ από εκποιήσεις και μάλιστα δωρεάν με αντάλλαγμα μια χούφτα ψήφους; Τι να μας πει η Τρόικα; Άντε γιατί στο τσάκ είμαστε να κηρύξουμε στάση πληρωμών και να πάρουν από τα τρία, το τρίτο το……..

Εμείς ανταλλάσσουμε το νερό της λίμνης (και τα νούφαρα) με τα καλύτερα οικόπεδα - φιλέτα του δημοσίου γιατί έχουμε ένα σέβας όπως και να το κάνουμε προς τη Μονή και τους σεβάσμιους ανθρώπους της. Μετά όταν μας πιάνουν στα πράσα, την κάνουμε αβαβά, ξεκινάνε ανακρίσεις και επιτροπές, ώσπου πέφτει μια παραγραφή και όλοι ησυχάζουν. Μιλάει κανείς;

Κάθε καλοκαίρι καίμε με σχέδιο την Αττική, τη Χαλκιδική, την Εύβοια, τα νησιά και όποια  άλλη δασική έκταση μπαίνει στο πρόγραμμα, και τον επόμενο χειμώνα, ξεφυτρώνουν «δωρεάν», οικόπεδα, κτίσματα, συγκροτήματα, αναψυκτήρια, εκεί που μέχρι πέρυσι ήταν δάσος. Οργίζεται κανείς;

Η εκκλησία μας έχει στην κατοχή της τεράστια δημόσια περιουσία. Ένας θεός ξέρει, με ποιους κάλπικους τρόπους, με τι φετφάδες τούρκων πασάδων και σλάβων  ηγεμόνων, την έχει αποκτήσει. Αλλά εμείς, γαλαντόμοι όπως πάντα, την αφήνουμε στα χέρια των παπάδων να αυγατίζει και να τους δίνει πλούτο και δύναμη και δεν μας φτάνει αυτό, τη διαθέτουμε και αφορολόγητη. Δεν είδα να οργίζεται κανείς.

Μιλάτε για τις παραλίες. Ποιες παραλίες, όσες έμειναν άκτιστες από ξενοδόχους και ιδιώτες; Μα ο τελευταίος ξυπόλυτος χλιμίντζουρας που έχει τα κονέ με τον τοπικό άρχοντα - κομματάρχη, μπορεί να πάρει παραλία, να στήσει τα κιόσκια του, τις ταβέρνες του, τα beach bar του, να βγάλει κύριος το μαύρο χρήμα του, να βρωμίσει και να καταστρέψει στα πλαίσια της «τουριστικής ανάπτυξης» της χώρας και να φύγει. Θα μας πει ο Σερβάζ τι και πως να πουλήσουμε; Εδώ χαρίζουμε, αρκεί να είναι κουμπάρος του ξαδέλφου μας το παλληκάρι και να καταλαβαίνει από fast deal κάτω από το τραπέζι. Δεν είδα να οργίζεται κανείς.

Μιλάτε για ΔΕΗ. Ποια ΔΕΗ, η ΔΕΗ δεν πουλιέται, έτσι τουλάχιστον δηλώνουν οι συνδικαλιστές της. «Δεν πουλάμε». Για να πουλήσετε πρέπει να τους την πάρετε ματώνοντας, ή τουλάχιστον να τους πείσετε να την πουλήσουν αυτοί. Γιατί οι ΔΕΚΟ, ανήκουν στους κομματικούς στρατούς που τις λυμαίνονται, είναι το βιλαέτι τους. Η παραχώρηση έχει γίνει με μεταπολιτευτικά συμβόλαια στο όνομα της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Σίγουρα δεν οργίζεται κανείς.

Στη χώρα αυτή δεν συνηθίζουμε να πουλάμε, αλλά ν’ αγοράζουμε. Αγοράζουμε υποβρύχια, το αν γέρνουν, ή αν μας κάνουν, ή  αν μας είναι απαραίτητα δεν έχει και πολύ σημασία. Σημασία έχει ότι κοστίζουν ακριβά, ότι γίνεται deal, ότι ρέει χρήμα, σαν το αίμα που αναβλύζει από μια κομμένη αορτή. Είναι το αίμα των παιδιών μας που γίνεται μηχανές πολέμου και κάποιοι πλουτίζουν. Οργίζεται κανείς;

Στη χώρα αυτή η δημόσια περιουσία εκποιείται με αντάλλαγμα ψήφους, που θα ανανεώσουν την σαφή λαϊκή εντολή για αναδιανομή του πλούτου μεταξύ ολιγάριθμων ή πολυάριθμων κοινωνικών ομάδων με προτίμηση, τους κομπραδόρους επιχειρηματίες, και τις ιδιαίτερες κάστες δημοσίων υπαλλήλων. Μετά το χρήμα επενδύεται σε μεζονέτες και καταναλωτικά αγαθά ή βγαίνει στην Ελβετία και στην Κύπρο. Ας είναι καλά οι δανειστές  που θα καλύψουν τα κενά της φοροαποφυγής, της σπατάλης και της ασυδοσίας του δημοσίου, της διαπλοκής και του χρηματισμού, για να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως ξέρουμε. Μόνο που αυτό το κόλπο τέλειωσε, οι δανειστές θέλουν μια λίμπρα κρέας απ΄ το κορμί της χώρας, για τόκο. Σας βλέπω να οργίζεστε γιατί δεν θέλετε να μοιραστείτε αυτό που είχατε για πάρτη σας και το κατασπαράσσατε κατά βούληση στο δικό σας το τραπέζι.
Τώρα που οι δανειστές σας πιέζουν να πουλήσετε όσο - όσο για να τους ξεχρεώσετε, τώρα που σας ζητούν να βάλουν χέρι στο φιλέτο σας και όχι μόνο, οργίζεστε ε; Μήπως είναι αργά;   

Σχόλια

  1. καλημερα Λεο,

    δεν καταλαβαινω που θελεις να καταληξεις. Σαν να θελεις να πεις, οτι καλά μάς κανουν και μας τα "παιρνουν", και οτι αν δεν ειχαμε εμεις το θαρρος να κανουμε χαρακιρι, για να ξεπληθουν οι αμαρτιες μας, τουλαχιστον βρεθηκαν καποιοι ξενοι-χριστιανοι διατεθειμενοι να μας πονεσουν για να μας σωφρωνίσουν επιτελους.

    Λιγο βιβλικο, ακουγεται το κειμενο.

    Το σε ποιους οφειλουμε και τι οφειλουμε, παιζεται λιγακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Leo, για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω μαζί σου. Πολύ σωστό κείμενο (όπως και η επιλογή του tom waits από πάνω). Πάντως έχει πλάκα αυτή η τσάμπα μαγκιά κάποιων κυβερνητικών έναντι της τρόικας. Θυμίζει οπαδούς που βρίζονται πίσω τα κάγκελα και αν τύχει και αυτά ανοίξουν και δουν μπροστά τους αυτούς που έβριζαν τρέχουν να κρυφτούν. Λες και δεν είναι συμφωνημένο το τι πρέπει να γίνει. Περιμένω να δω τις γελοίες δικαιολογίες τους λίγους μήνες μετά, όταν θα έχουν κάνει αυτά που τώρα τους "οργίζουν" και τύχει να τους το θυμίσει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι δεν είναι αργά και ο φίλτατος Ντερούζ το ίδιο σκηνικό ονειρεύεται. Καταπατημένα δάση και παραλίες, φοροδιαφυγή, συνδιαχείριση, fast deal, fast track, συνδιαλλαγές κάτω απ’ το τραπέζι, κλπ, κλπ αλλά τώρα πια με το νόμο.

    Κατά βάθος γουστάρει που είμαστε τόσο καλά προπονημένοι. Οι πελάτες και τα μεγέθη θα αλλάξουν μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Cyn: Τα κόμματα εξουσίας και όσοι τους στήριξαν κατ' εξακολούθηση, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του λαού δεν νομιμοποιούνται να διαμαρτύρονται, όταν αυτοί πρώτοι καταλήστεψαν τον τόπο, ο καθένας στο βαθμό που μπορούσε. Συνεπώς μην κάνουν ότι οργίζονται τώρα που ο Σερβάζ ζητάει να πουλήσουμε για να πάρει τα λεφτά που μας δάνεισε πίσω. Μεταξύ κατεργαρέων χρειάζεται ειλικρίνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εκποίηση γίνεται καθημερινά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα 40 δισ στην Ελβετία είναι προϊόν εκποίησης δημόσιου (λαϊκού) πλούτου, είναι το αντίτιμο του δύσκολου μέλλοντος που περιμένει τα παιδιά μας. Αυτό καλούνται να πληρώσουν πρωτίστως οι αδικημένοι αυτής της χώρας. Αν σε κάτι πρέπει να παλέψουμε είναι να πληρώσουν οι τάξεις και οι κάστες που έκαναν το πάρτυ όλα τα προηγούμενα χρόνια.
    Καλησπέρα Cyn (το ξέχασα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάλι βλέπω να ξεδιπλώνεται ένα επικοινωνιακό κόλπο όπου το Πασοκ σε λίγο θα το παίζει "εθνική υπερηφάνια": εκλογές μου μυρίζει...
    Παίρνω την επιμήκυνση και το επιτόκιο και τα "έναντι" τα σκεπάζω με εκρήξεις εθνικής υπερηφάνειας του τύπου "φτωχοί μεν αλλά τίμιοι" - και ξεχνάμε ότι το Πασοκ είναι συνυπεύθυνο για την χρεωκοπία, άνθρωποί του έχουν φάει και αποθηκεύσει σε Ελβετίες και Κύπρο τα κλεμμένα. Έρχονται οι νομιμοποιητικές εκλογές την Πρωτομαγιά και πια έχει ακι την λαϊκή νομιμοποίηση για κάθε είδους παραγραφή του παρελθόντος.
    Φάγαμε - πληρώνετε!
    Ο Ντερούζ μέχρι και συνεννοημένος μου μοιάζει παρότι δεν μ' αρέσει η συνομωσιολογία - εδώ όμως κάτι δεν κολλάει.
    Καλησπέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο ρε Leo. Όλο αυτό το παραμύθι των "αγανακτισμένων" είναι πλέον πολύ κακόγουστο.Θυμάμαι το περιβόητο "ο ΟΤΕ είναι κρατικός και θα μείνει ως μία μετοχή που θα ανήκει στο κράτος" Η πώληση ονομάστηκε μετοχοποίηση,οι αγοραστές στρατηγικοί εταίροι και πάει λέγοντας. Ο ΟΤΕ ως παράδειγμα.Αλήθεια έχει μείνει τίποτα που δεν έχει πουληθεί με μοναδικό σκοπό τα "μεσιτικά"; Το θέμα δέν είναι μόνο ο κάθε Ντερούζ που προφανώς δε μιλάει απο μόνος του και σίγουρα χωρίς να έχει ενημερώσει, αλλά και η "αγανάκτιση" όλων αυτών που εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν ως ανεγκέφαλους θεατές μιας κακοστημένης παράστασης. Αν και τελικά αφού τους ανεχόμαστε μπορεί και να είμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντίλογε
    ¨Μπορεί να είναι και παράσταση μπορεί και όχι. Ο πόνος όμως είναι ο ίδιος. Η εκποίηση θα γίνει παρουσία τρίτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αντιδρά στις ανακοινώσεις της Τρόικας περί "εκποίησης" της δημόσιας περιουσίας. Κρίμα, όψιμο και ανειλικρινές το ενδιαφέρον, γιατί δεν υπάρχει πια αξιόλογη δημόσια περιουσία. Πρόλαβαν άλλοι,ντόπιοι πατριώτες καταπατητές, πολιτικοί οραματιστές, μεγαλοι οικονομικοί παράγοντες, τσιφλικάδες, κομματικοί μεγαλοσυνδικαλιστές, αλλά και αυθαίρετοι ψιλικατζήδες. Λυπάμαι τους τροϊκανούς γιατί προσδοκούν κέρδη από τα φιλέτα του δημοσίου και δεν έχουν καταλάβει ότιαυτά δεν υπάρχουν πια,γιατί 4 στα 10 δημόσια ακίνητα είναι καταπατημένα και τα υπόλοιπα είναι είτε διεκδικίσιμα από διάφορους ιδιώτες είτε έχουν δυσδιάκριτο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που για να ξεκαθαρίσουν μέσα στο ελληνικό πολιτικό και δικαστικό σύστημα χρειάζονται δύο γενεές. Αφήστε παιδιά στην επόμενη κρίση, ίσως προλάβουν κάτι τα εγγόνια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο λαός της.

Κίμων Χατζημπίρος: Σχόλια για τις αξίες της αξίας

Οι καταλήψεις , ο δήμαρχος και ο άλλος άνθρωπος