ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Παρατηρητήριο

Βγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάΒγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάχανα, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;να, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;ρκτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Οι ευρωπαϊκές αρχές αποφάσισαν να ασχοληθούν ξανά με το μεταναστευτικό όταν άρχισαν οι τσαμπουκάδες της Ιταλικής κυβέρνησης και η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας. Από τις αποφάσεις που πήραν-δεν πήραν είναι φανερό ότι δεν έχουν λύση, αλλά έχουν λεφτά για πέταμα. Είπαν και κάτι υπαινικτικά και για τη δράση των ΜΚΟ στη Μεσόγειο και έδωσαν και του δικού μας παράταση στην αύξηση του ΦΠΑ. Απλά δεν υπάρχει καμιά λύση εκεί που δήθεν ψάχνουν. Πρόκειται περί εποικισμού της Ευρώπης από κατοίκους της Αφρικής και της Ασίας. Ζούμε μια φάση μετακίνησης λαών που θα ενταθεί λόγω υπερπληθυσμού, διάβρωσης των παραλίων και ερημοποίησης που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Αυτά συνδυάζονται με την πολιτική αστάθεια, την οικονομική καχεξία, τη βία αλλά και τη διακίνηση της πληροφορίας και την ευκολία των μετακινήσεων. Η Ευρώπη είναι πολύ πλούσια για το μέγεθος του πληθυσμού της και λογικά φαντάζει ως η γη της επαγγελίας. Κάποια στιγμή θα κλείσει σαν στρείδι αλλά αυτό θα σημάνει βία, ανείπωτη βία. Στα πλαίσια της κατάρρευσης της μεταπολεμικής ηθικής που έρχεται.

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Εμπρός του πετρελαίου οι κολασμένοιΑνησυχώ και εγώ με τη σειρά μου για την κατάσταση στα ΕΛΠΕ. Γιατί σύσσωμη η Αριστερά, αφού υποστήριξε τον δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, ολιγωρεί απέναντι στο δίκαιο αγώνα των ΕΛΠΕ και δεν έχει σπεύσει να συναντήσει τους αγωνιστές και να τους συμπαρασταθεί. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση του μνημονίου, οι κολασμένοι του πετρελαίου δείχνουν το δρόμο του αγώνα. Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα που κόβει, εκτός των άλλων και το επίδομα του κυλικείου που είναι όμως δωρεάν. (Leo)


ΕΛΠΕ, Άγρια κόντρα και φόβοι ελλείψεων 


Από τα Νέα (6/05/2011)


ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ότι οι συνεχιζόµενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζοµένων στα διυλιστήριατων Ελληνικών Πετρελαίων µπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ελλείψεις σε καύσιµα εκφράζουν στελέχη του οµίλου και της ελληνικής αγοράς πετρελαιοειδών.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, τα Ελληνικά Πετρέλαια ενδέχεταινα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε εισαγωγές καυσίµων (60.000 τόνοι διυλισµένων προϊόντων) ενόψει των νέων απεργιών αυτόν τον µήνα.

Η νέα απεργία των εργαζοµένων στα ΕΛΠΕ θα αρχίσει – αν δεν κριθεί παράνοµη από τα δικαστήρια – την Παρασκευή το πρωί και θα διαρκέσει δέκα ηµέρες.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πλήττουν και τον όµιλο τωνΕλληνικών Πετρελαίων, στον οποίο η προηγούµενη δεκαήµερη απεργία κόστισε 12 εκατ. ευρώ. 

Σε µια περίοδο κατά την οποία η οικονοµική ύφεση έχει προκαλέσει µέσα σε έναν χρόνο πτώση των πωλήσεων του οµίλου στην εσωτερική αγορά 13,5%, η διοίκησή του αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές των αποδοχών των εργαζοµένων στα πλαίσια της νέας συλλογικής σύµβασης εργασίας.

Σύµφωνα µε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, οι εργαζόµενοι στην εταιρεία αµείβονται µε 20%-40% υψηλότερους µισθούς από αυτούς της Μότορ Οϊλ, ενώ οι µισθοί τους είναι 20%-30% υψηλότεροι από τους αντίστοιχους στη Γερµανία. Οι προτάσεις της διοίκησης των Ελληνικών Πετρελαίων είναι να µη δοθεί φέτος αύξηση στους µισθούς, ούτε και στο καθιερωµένο χρονοεπίδοµα 3% που λαµβάνουν κάθε χρόνο. Το τελευταίο, δε, να αναπροσαρµόζεται κάθε 5 χρόνια και όχι κάθε έτος.

Ακόµη, ζητεί να αυξηθούν οι εβδοµαδιαίες ώρες εργασίας από 38 σε 40, όπως στις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, για να µειωθεί το µεγάλο κόστος που καταβάλλει για υπερωρίες και παράλληλα να αυξηθούν σε 212 οι ηµέρες εργασίας ανά έτος από 197 σήµερα. 

Οι εργαζόµενοι στα διυλιστήρια ζητούν για φέτος αύξηση αποδοχών όσο ο ευρωπληθωριµός (1,8%). Ο κ. Θωµάς Κώτσιας, πρόεδρος του σωµατείου των εργαζοµένων στα ΕΛΠΕ, µιλώντας στα «ΝΕΑ» παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι αδιέξοδη και δηλώνει ότι οιεργαζόµενοι µπορούν να συζητήσουν κάποιες λογικές περικοπές στα επιδόµατα αλλά «δεν δέχονται να ανατραπεί στο σύνολό της η φιλοσοφία της συλλογικής σύµβασης εργασίας». Μάλιστα, για τους µισθούς λέει ότι κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα µε αυτούς στη Μότορ Οϊλ. Για τις ώρες εργασίας υποστηρίζει ότι στα γαλλικά διυλιστήρια εργάζονται 35 ώρες και στην BP της Αγγλίας 32 ώρες την εβδοµάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου